30 octombrie 2009

Premii de toamna

o gospodina desavarsita pe care eu o admir,mi-a oferit aceste premii de toamna.
Draga mea iti multumesc tare mult si te imbratisez cu drag .

Le ofer si eu mai departe tuturor din lista mea .

26 octombrie 2009

Cheesecakes

Rasfoiesc des forumul rusesc kuharka si imi atrag atentia fel de fel de prajituri,mai mult ma uit la aspect si ma inspir ca nu inteleg prea multe,traduc cu google dar multe din ingrediente sunt traduse aiurea ..ha ..ha..ca te si distreaza traducerea ,sunt sigura ca ati incercat si stiti despre ce e vorba.In fine ...mi-a atras atentia prajitura asta cu branza care arata foarte bine si mi-am zis ca trebuie sa fie si buna.
Pentru aluatul de blat am respectat reteta de-acolo dar continutul cheeseckes-ului e schimbat total.
Aluatul e sfaramicios si usor crocant:
200 g faina ,
70g zahar pudra,
1 plic zahar vanilat,
2 galbenusuri,125 ml ulei .
1/2 lingurita praf de copt.
Aluatul se framanta bine ,se pune intr-o folie si se da la rece o ora,sa nu va faceti probleme ca nu se strange ca un aluat normal fraged.


Intre timp m-am ocupat de umplutura:
500 g branza de vaci,
150 ml frisca lichida,
3 oua intregi,
250 g zahar pudra,
1 plic praf de budinca de vanilie .
vanilie ,coaja de lamaie.
3 lg amidon.
Am mai facut un sirop de cacao din 150 g zahar,12 lg apa si 3 lg cacao.
Se fierb impreuna pana se leaga , 5 minute de cand incepe fierberea si se da deoparte sa se raceasca.
Branza ,frisca ,ouale si zaharul pudra se mixeaza bine ,se pune budinca si aromele si se amesteca in continuare pana se omogenizeaza bine.Cine vrea mai pune zahar dupa gust.
Siropul de cacao rece ,se amesteca cu amidonul si 4 lg din compozitia de branza.


Aluatul il scoatem de la rece, se aseaza cu mana si se preseaza bine intr-o forma rotunda ,eu am folosit forma de tort cu inel detasabil cu diam de 22 cm.
Se pune din compozitia de branza doua linguri ,apoi din cea cu cacao si tot asa pana sus ;compozitia alba fiind un pic mai densa ,a trebuit sa o ajut putin cu lingura sa se intinda .
Am dat la cuptor la foc mic si am lasat o ora jumate.

Se lasa sa se raceasca ,se desprinde inelul si cine vrea o mai orneaza dupa preferinta .Si o feliuta delicioasa pentru voi.



23 octombrie 2009

Premii

Am fost la cules de premii...iar am primit premii deosebite si le multumesc fetelor dragute ce mi le-au oferit.
Un premiu de toamna minunat de la Florena -
Aceste doua premii deosebite de la Gaby
Si Narnia mi-a oferit acest premiu minunat


14 octombrie 2009

Rulada cu carne si spanac

Vazusem intr-o revista o varianta mult mai complicata ,mi-a placut ca are spanac si am modificat-o intr-o varianta simpla .
Ingrediente pentru umplutura:
500g carne tocata de porc(poate fi si de pui),
3felii franzela inmuiate in lapte si stoarse bine,
2 oua,
2lg bulion,
condimente dupa gust-sare ,piper, curry,
1lg pesmet.
200g spanac,
un catel de usturoi.
Spanacul se fierbe si se lasa la scurs ,apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul .
carnea ,ouale si restul de ingrediente se amesteca bine impreuna.
Pe o folie de aluminiu ,se presara putina faina ,se intinde compozitia de carne ,deasupra am presarat putina boia dulce (optional) ,se intinde spanacul peste carne si se ruleaza cu ajutorul foliei.
Ruloul obtinut l-am invelit in folie si apoi l-am pus intr-o tavita ;am dat la cuptor 30 minute .
Dupa cele 30minute ,am scos si am dezvelit din folie ,apoi am mai lasat 15 minute sa se rumeneasca.
L-am scos ,am lasat putin sa se raceasca si l-am invelit in aluat de foetaj.
Am uns aluatul cu ou si am pus ruloul...
apoi am uns si deasupra cu ou si am presarat putin mac.
Am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos.

Si o sectiune din rulada mea cu spanac.


4 octombrie 2009

Tort ''UPSIDEDOWN''

A trecut deja un an ....un an de cand am facut acest blog, datorita lui am o multime de prieteni ...prieteni care chiar daca sunt virtuali sunt tare fericita ca i-am cunoscut .
Si daca tot am implinit un an, am facut si un tort ca sa sarbatoresc evenimentul impreuna cu voi ,cu toti vizitatorii mei ....voi sunteti prietenii.
Reteta am primit-o de la o prietena draga .

Pentru inceput se imbraca cu folie o tava cu pereti inalti si se pun rondele de ananas ,in fiecare rondea se aseaza cate o visina sau cireasa din compot sau din dulceata ,eu am pus visina din visinata.Sylvia zice ca in loc de ananas se pot pune felii de portocala.
Trecem la crema :
9 galbenusuri ,
18 lg zahar,
225ml lapte,
500ml frisca,
piscoturi.
3 pachete gelatina (30g) si 225 ml apa sau sucul de la ananas,

Pentru inceput se pune gelatina la hidratat in sucul de la compotul de ananas(sau in apa ).
Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul ,
se pune laptele caldut si se trece pe baie de abur batand in continuare ,
Cand se ingroasa ,se adauga gelatina , se da deoparte si se lasa la racit.
Se bate frisca bine impreuna cu o vanilie si se amesteca cu crema racita.
Peste ananas se pune jumatate din crema ,un rand de piscoturi ...pe care eu le-am inmuiat in sirop de zahar ars in care am pus si un pic de rom,peste piscoturi se pune cealalta jumatate de crema si deasupra inca un rand de piscoturi.
Se da la rece ,eu am lasat pana a doua zi.
Se intoarce pe platou si tortul e gata ornat,am mai presarat putin cocos alb printre ananas ,sau se poate rade putina ciocolata .
Si o feliuta pentru voi ,pentru prietenii mei.