25 octombrie 2010

Floricele cu ficat si cabanos



-500 g ficat de pui ,o ceapa mare,un morcov si 1/2 ardei ,
-3 fire cabanos,
-aluat foietaj ,am folosit Linco.

Ficatul spalat si curatat se pune la fiert...in 30 minute a fost gata .
Ceapa taiata se caleste in foarte putin ulei .
Morcovul este optional ,eu am avut fiert din supa .
Se dau prin masina de tocat sau se toaca la robot ,pasta se condimenteaza dupa gust si apoi se pune si ardeiul taiat cubulete mici.
Din aluatul foietaj am decupat floricele ,cu forma de floare pentru biscuiti ... cu una mai mica mijlocul celei care va fi pusa deasupra.
In tava in care am pus hartia de copt,se pun floricelele suprapuse si unse cu ou.
In mijlocul fiecareia am pus pasta de ficat .
Din cabanos am taiat bucatele cam de 2 cm ,nu am masurat dar cam asa ....am crestat varful fiecarei bucatele ..atunci cand e la temperatura mare ,sau se prajeste ,cabanosul crestat se deschide ca o floare.
Am pus cate o bucatica de cabanos in fiecare floare si am dat la cuptor pana s-au rumenit.
Uitati ce frumos sau deschis.

21 octombrie 2010

Tarta cu mascarpone si jeleu de mere

Cu cate o felie de tarta am baut cafeaua de dimineata impreuna cu vecinele mele ,e foarte buna si nu o laud doar eu ...au laudat-o si ele .
Pentru blatul biscuit :
250 g faina,
50 g nuci prajite si macinate,
50 g zahar,
125 g unt sau margarina,
1 ou .
Din toate ingredientele se framanta un aluat pe care l-am lasat la rece 30 minute.
Am imbracat forma de tarta si pentru ca mi-a ramas putin surplus de la margini dupa ce le-am indreptat ,
am facut cativa biscuiti.
Dupa 20 minute am scos tarta din cuptor.
Am pregatit crema din:
250 g mascarpone,
250 ml lapte ,
un plic crema de vanilie pentru prajituri dr. Oetker,
3 lg zahar pudra ,
100 ml frisca ,
15 g gelatina.
Laptele rece ,zaharul pudra si crema se pun in bol si se bat cu mixerul pana crema devine consistenta.
Am adaugat mascarponele si am amestecat bine cu mixerul,
am adaugat frisca asa lichida si iar am amestecat.
Peste gelatina se pun cateva lg de apa si apoi pe abur pana se dizolva ,din crema se iau 2-3 lg si se amesteca cu gelatina apoi cu toata crema.
Am pus compozitia peste blat si din loc in loc am pus boabe de mure din dulceata ...dulceata mea preferata...
Peste crema am pus un jeleu din suc de mere natural,adica facut de mine la storcator...
250 ml suc ,
un plic tort -gelle ,
2lg zahar.
Se pun intr-o craticioara pe foc si se fierbe un minut ,apoi cu grija se intinde peste tarta, cu lg incepand din mijloc .
Se orneaza dupa preferinta...am folosit si biscuitii ca decor.



O feliuta pentru voi cu cea mai mare placere.

18 octombrie 2010

Bavareza cu mar


Un desert foarte usor de facut si rapid si se poate face cu orice fel de fructe.

Am folosit: 6 mere mari,150 g zahar pudra,20 g gelatina,400 ml frisca ,50 g ciocolata, esenta de rom,un plic zahar vanilat.

Merele se curata si se taie bucati mici ,se pune zaharul vanilat si apa cat sa le acopere.
Se pun pe foc si se fierb pana se inmoaie ,
se scurg de apa si se paseaza,se pune zaharul pudra si se amesteca pana se topeste.
Gelatina dizolvata in cateva linguri de apa,se amesteca si ea cu merele.
Se bate frisca ,se adauga merele ,esenta de rom dupa gust si ciocolata rasa.
Se pune compozitia in forma umezita si se da la rece cel putin doua ore.

Se scoate de la frigider ,se pune putin forma in apa fierbinte ca sa iasa usor....cu un cutit am dat usor pe margini ,apoi se rastoarna pe platou.
Se poate orna cu frisca sau ramane asa.


15 octombrie 2010

Premii de toamna

Pansy
m-a cadorisit cu premii de toamna ,intotdeauna se gandeste la mine.
Multumesc mult draga mea si pentru buchetul de flori.
Tot aceleasi premii mi le-a oferit si Passion for cakes ,multumesc draga mea ,te pup.




6 octombrie 2010

Cornuri moi cu ciocolata


Reteta de forumul culinar.ro ,pusa de catre Luciana.

Ingrediente:
500-550g faina,250 ml lapte cald,2 lg pline cu miere,25 g unt topit,1 lingurita rasa de sare ,1 plic drojdie uscata (eu am inlocuit drojdia uscata cu 1 cubulet de 25 g drojdie )
ca si aroma am mai adaugat coaja de portocala .

Drojdia se dizolva in lapte cald,nu puneti tot laptele de la inceput ,mai bine se mai adauga pe parcurs in timp ce framantati , poate nu trebuie chiar tot ,depinde de faina .
Intr-un bol se pune faina ,apoi restul ingredientelor si drojdia cu laptele caldut ,se framanta aluatul bine de tot,daca e lipicios se mai adauga putina faina ,apoi se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Dupa ce s-a dospit l-am impartit in doua si am intins cu sucitorul pe masa ,apoi se taie in raze cat vreti cornurile de mari.Ca umplutura am pus nutella,dar se poate pune ,dulceata , rahat,mac, nuca ,ce doreste fiecare.
Dupa ce am pus ciocolata si am inceput sa rulez ,am tras putin capetele si le-am indoit ,ca sa nu iasa ciocolata ,apoi am rulat pana in capat.

Se pun in tava pe hartie de copt ,se pensuleaza cu putin ou deasupra si se dau la cuptor cam 30 minute.


Sunt intradevar foarte bune.