14 februarie 2011

Prajitura cu branza si ciocolata


Nu puteam sa nu fac pentru astazi o prajitura...va doresc multa iubire de valentine's day.

Pentru blatul biscuit:
200g faina ,100 g nuca macinata(alune sau migdale),100 g zahar pudra,125 g unt,2 galbenusuri.
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat mai moale ,putin lipicios.Se pune in folie si se lasa 15 minute la rece.
Se intinde aluatul pe hartie de coptcu ajutorul unui dos de lg, intr-o tava dreptunghiulara pentru prajitura...eu am pus cadrul de prajitura la marimea 25/21 si se da la cuptor la foc mic 20-25 minute.
Dupa ce s-a copt ,l-am pus pe un platou de prajitura si am pus iar cadrul in jurul lui,apoi m-am ocupat de crema.
Crema 1:
120 ml frisca ,250 g ciocolata,se pun impreuna in cratita si se topesc pe baie de abur.
Toata compozitia se intinde peste blat si se da la rece pana se intareste.

Crema 2:
1 budinca de vanilie,350 ml lapte ,5 lg zahar tos ,500 g branza de vaci,150 g zahar pudra ,100ml lapte,20 g gelatina, cirese din compot.
Laptele zaharul tos si budinca se fierb pana se ingroase si se lasa la racit.
Branza impreuna cu zaharul si laptele se mixeaza bine,se amesteca in crema si budinca rece si la urma se adauga ciresele.
Eu am pus cirese ca am avut compot de casa ,le-am cantarit si erau 230 g ,se pot pune visine sau alte fructe.
Peste gelatina se pun 7 lg de apa calda ,se pune pe baie de abur si cand e topita se amesteca cu crema de branza.
Am intins toata compozitia peste ciocolata .
Deasupra am pus o glazura din 250 ml suc din compotul de cirese,1 lg zahar si 1 gelatina
(10 g)tort-gelee.
Se amesteca impreuna si se fierb 1 minut apoi se pune peste prajitura.
Dupa 2 ore de stat la rece se poate taia prajitura.
O feliuta pentru voi cu toata dragostea.



7 februarie 2011

Premiu pentru creativitate

Doinitza draga in sfarsit am luat premiul de la tine ....
inca de saptamana trecuta Doinitza a fost o draguta si mi-a oferit acest premiu de creativitate, multumesc mult draga mea,stiu ca sunt cateva reguli de respectat pentru a da premiul mai departe , dar eu as vrea sa-l daruiesc tuturor , cine ma viziteaza si are blog sa ia si premiul ca-l daruiesc cu mare drag.

2 februarie 2011

Concurs

Dragii mei ,vreau sa va multumesc tuturor celor care m-ati votat la concursul
"Festivalul blogurilor gustoase"
Castigatorii pe categorii au fost afisati si aseara am aflat ca ma aflu si eu printre ei la categoria aperitive ,am castigat un aparat de sendvisuri si asta datorita voua.
http://www.gustos.ro/concurs/fbg3/categorii.html

http://www.gustos.ro/concurs/fbg3/premii.html
In top 10 sunt pe logul 2 ,azi incepe a doua votare, la aceasta etapa vor putea vota doar bloggerii care au participat la prezentul concurs.
Pentru prima data m-am inscris la acest concurs si sincer nici nu ma gandeam sa castig,in ultimele zile fiind si ocupata nu am mai verificat cate voturi am ,pe cuvant ca la aperitive nu am intrat decat ieri dupa masa si atunci am ramas uimita ca eu am cele mai multe voturi ...Karina m-a sunat aseara si mi-a spus ca am castigat....nu am tinut evidenta voturilor,dar a avut grija asta altcineva.Un gust amar mi-a lasat ieri cand am citit o discutie pe forumul gustos.ro , o doamna Nicoleta (blogul supernico) a comentat ca am umblat la butoane,ca am facut eu cine stie ce... daca vreti sa va amuzati si aveti timp,intrati aici
http://www.gustos.ro/forum/gustos-club-f11/la-o-cafea-pentru-toata-ziua-51-t2070-1245.html incepe cu ultima postare de pe pagina,mai urmeaza si pe pag.urmatoare
....nu o cunosc pe Nicoleta ,nu am auzit de ea si de blogul ei pana ieri, o prietena de-a d-nei de pe forum mi-a scris "daca nu o stii pe Nico citeste articolele dinsei din mai multe numere a revistei "Practic in bucatarie"sau vol 6 a cartilor de bucare a lui Anton Radu.....
oare ar fi trebuit sa o stiu?uite ca nu o stiu ,cinste ei ca a scris articole dar asta nu-i da dreptul sa jigneasca o persoana pe care nu o cunoaste ...cel putin eu nu as face,dar asa cum zice sotul meu "tu crezi ca toata lumea e ca tine?" asa e...poate eu vad prea mult lumea asta in roz...
A fost doar un simplu concurs la care s-a inscris cine a vrut,nu am tinut si nu tin evidenta nimanui niciodata doar ca sa ma aflu in treaba...mai sunt inscrisa si eu pe forumuri dar nu am intrat in conflict cu nimeni,nu am barfit pe nimeni si am incercat sa fiu cat mai amabila si la locul meu.
Ei bine ,azi sunt bucuroasa si va multumesc inca o data,aparatul o sa fie al Karinei,normal.
Va doresc o zi frumoasa si va multumesc pentru mesajele cu aprecieri la tortul puma ,nu am reusit sa raspund mesajelor.