22 aprilie 2013

Tortul de ziua mea


 Ieri am avut o zi frumoasa ...afara a fost cald si soare ,familia mi-a fost alaturi ,prietenii au venit la mine si tare m-am bucurat de ei ca de fiecare data si voi mi-ati trimis atatea mesaje minunate  ca mi-ati facut ziua si mai frumoasa si pentru asta va multumesc din suflet .Ce poti sa-ti mai doresti altceva... doar sanatate si sa ai mereu alaturi familia si prietenii.

Tortul meu dupa cum s-a vazut  a fost simplu dar foarte gustos.
Blatul l-am facut exact dupe reteta de la tortul cu ciocolata si piersici
e un blat tare bun si nu trebuie insiropat.
Am copt doua portii  la marimea 35/29,la al doilea blat inainte sa-l pun la cuptor ,am presarat peste el nuci taiate feliute,i-a dat un gust tare bun.
Pentru prima crema  am folosit 600 ml frisca ,400 g capsuni ,4 lg zahar,400 g iaurt de capsuni ,25 g gelatina .
Nu am poze la toate etapele ca nu am avut timp ,dar sunt sigura ca stiti cum se face, nu e greu.
Am batut frisca si am lasat deoparte.
Capsunii i-am taiat bucatele ,am pus peste ei zaharul si am pus pe foc pana s-au inmuiat ,apoi am lasat sa se raceasca.
Am amestecat compozitia de capsuni cu iaurtul .
Peste gelatina am pus apa cat sa o acopere si am pus vasul peste baie de abur sa se topeasca ,apoi am amestecat-o cu compozitia de iaurt.
Iaurtul l-am amestecat cu frisca si am intins crema peste prima foaie.
Peste crema am asezat a doua foaie care are nuca.
La a doua crema am folosit lapte condensat ,am tot citit retete cu laptele asta ca e bun la crema dar sincer habar nu am avut cum se foloseste ,la conserva eu nu am gasit si citisem ca se fierbe o vreme .... am facut cum mi-a trecut mie prin minte..crema a iesit super buna .
Deci la a doua crema am folosit  tot laptele acesta condensat la cutie ,am cumparat de la lidl,
o cutie de 250 g mascarpone,600 ml frisca,150 g zahar ,1 lingurita amidon,15 g gelatina ,2 lingurite esenta tare de vanilie.
Am caramelizat zaharul si am pus laptele condensat peste el,
am lasat sa fiarba cam 6-7 minute sa vad daca se ingroase ...nimic...atunci am pus intr-un bol  o lingurita plina cu amidon si l-am dizolvat cu cate putin lapte din cratita ,l-am amestecat apoi in restul de lapte si a inceput sa se ingroase ...arata asa ca un sirop gros,
l-am lasat deoparte pana s-a racit.
Am mixat mascarponele ,
am amestecat cu frisca batuta, apoi am pus laptele condensat  si  esenta de vanilie...am gustat si hmm..avea gust cremos de inghetata cu vanilie .
Am topit gelatina, am amestecat cu cateva lg din crema ,apoi cu toata crema si am pus peste foaia de blat .am dat la rece pana s-a intarit.
Cat a stat la frigider ,am facut un jeleu de capsuni .
Am pus in blender 400g capsuni si 50 ml apa si i-am mixat ,apoi am pus in cratita pe foc compozitia cu 3 lg de zahar si am amestecat pana s-a topit zaharul si a dat in clocot ,am luat deoparte.Am topit o gelatina (10 g)si am pus in jeleu.
Dupa ce s-a racit si vroia sa se inchege ,am pus compozitia peste crema cu mascarpone.
Asa arata dupa ce am desfacut cadrul si jeleul era intarit.
Am facut o glazura de ciocolata din 500g ciocolata si 250ml frisca ...a fost cam multa si as fi putut face doar din 400 g ciocolata si 200 ml frisca,
le-am topit impreuna si am pus  ciocolata calduta peste jeleu....si daca tot mi-a mai ramas glazura , dupa ce s-a racit am amestecat putin cu lingura in ea ,am pus crema in cornet si am facut cornelli lace peste glazura . 
Pe margine am uns cu frisca batuta apoi cu cornet si cu varf gros am pus buline 
apoi cu varful  linguritei am intins  frisca din mijlocul bulinei spre dreapta...sper ca intelegeti din poze,e simplu ,am vazut pe internet un tort ornat asa si nu mi s-a parut greu.Ca sa nu se lipeasca frisca de lingurita ,inmuiati lingurita in apa.

 Din ciocolata alba am facut initialele celor care stiam ca o sa vina ,am personalizat feliuta de tort si chiar a fost apreciat gestul ,tare m-am bucurat.
Dupa cum v-am spus si ieri ,daca va gasiti initiala considerati ca feliuta e pentru voi ,daca nu ,cu placere va servesc cu una cu bulina ,gustul e delicios.







21 aprilie 2013

Tortul meu de azi



Pentru azi mi-am facut un tort simplu ,am vrut un tort  fara flori ,fara nici un fel de ornamente ,un tort care sa-l pot dedica tuturor prietenilor.
Va multumesc din suflet pentru toate urarile primite si va doresc tuturor sa aveti parte de tot binele din lume si de multa sanatate ca e ma buna decat toate.
 Azi imi vin prietenii si am vrut sa personalizez fiecare felie cu initiala numelui fiecaruia,
...daca cumva iti  gasesti  initiala printre acestea ,e felia ta ....daca nu ,serveste una cu bulina alba .

o sa revin cu reteta maine,azi va pup si va doresc o zi frumoasa.



10 aprilie 2013

Minnie mouse




In ultima perioada au fost cerute torturile cu minnie si micky mouse ,asa ca o sa-mi strang ce am si o sa fac o rubrica doar cu aceste torturi.