Pages - Menu

24 aprilie 2009

Prajitura cu foaie de napolitana

....sau prajitura''Dana'' .O stiu de la sora mea si cateodata dau numele unei prajituri dupa persoana de la care o stiu.
In tava unsa cu putin unt sau margarina ,punem o foaie de napolitana ,daca e mai mare napolitana ,se taie putin din ea.Peste napolitana se pune un blat din:
6 oua ,
200g zahar,
200g nuca macinata,
5 biscuiti mari macinati,
1lg faina,
1/2 praf de copt.
Albusele se bat spuma tare ,apoi se pune si zaharul batand bine (ca la blat de tort),se pun galbenusele ,nuca, biscuitii ,faina si praful de copt.Compozitia se pune peste foaia de napolitana si se da la cuptor ;cand e gata se lasa la racit in tava,apoi se scoate ,se pune cu napolitana ca baza si deasupra peste blat ,urmatoarea crema:
1plic praf de budinca de vanilie ,se fierbe cu 1/2 l lapte si 150 g zahar( eu am mai pus si 1 plic de zahar vanilat),se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca coaja si se lasa la racit.
Rece se amesteca cu un pachet de unt .
Crema se pune peste blat si peste crema un strat de frisca.
Se poate inlocui untul cu cateva linguri de frisca batuta.
E delicioasa prajitura,e una dintre preferatele mele.

22 de comentarii:

  1. Hallo Lissa,

    fainä Creatiune.
    Eu fac Buttercream cu Friscä. Tu le-ai despärtit , da merg tare bine umpreunä. Si Crema aratä si mai descisä..Combination , Nuci ,Vanille , Unte si Friscä este tare delicioasä. Kompliment.

    Salutäri Jacktel

    RăspundețiȘtergere
  2. wow this is so delicious , it looks great!

    RăspundețiȘtergere
  3. mi verrebbe voglia di morsicare lo schermo...che bonta'.
    complimenti...ciaoooo

    RăspundețiȘtergere
  4. ufff!ca bine mai arata!mi-e o pofta nebuna deja!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hallo Jacktels!
    Ma bucur ca-ti place prajiturica mea ,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciao Emamama,grazie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Alison,sa sti ca e tare delicioasa,poate o incerci candva,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. mama ce bine arata si prajitura asta ce pofta mi-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Alexandra ,e una dintre preferatele mele.Cu crema se poate jongla putin ,in sensul ca poti sa-i pui si alta aroma ,de lamaie sau portocala...e foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  10. buna as dori sa ma ramuriti cu un lucru...foaie de napolitana trebuie sa o pun in cuptor impreuna cu blatul? sau dupa ce e gata blatul atasez si foaia de napolitana.multumesc.. a si inca un lucru aveti un talent....;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna !
    ..foaia se aseaza in tava ,peste ea se pune blatul necopt si se dau la cuptor impreuna pana se coace .

    RăspundețiȘtergere
  12. buna!
    de unde stiu cand e gata blatul?cum trebuie sa arate?

    RăspundețiȘtergere
  13. Orice blat cand e copt se trage un pic de la marginea tavii sau cel mai simplu test e cel cu scobitoarea ,implanti o scobitoare in blat si daca iese curata inseamna ca e facut ,daca are aluat pe ea inseamna ca mai trebuie lasat.

    RăspundețiȘtergere
  14. chestia aia cu ciocolata pe cdeasupra cum ai facuto?

    RăspundețiȘtergere
  15. Chestia aia e ciocolata topita,se ia cu lingurita si se lasa sa curga fire subtiri peste prajitura.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna!
    Prajitura arata foarte bine!
    Imi poti spune ce dimensiuni avea tava pe care ai folosit-o?
    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  17. Tava mea este de 30/22.
    Sarbatori fericite si din partea mea.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna,si se poate taia bine prajitura,cred ca vine ca si nuga.

    RăspundețiȘtergere
  19. buna..arata foarte apetisanta prajitura,am o nelamurire d cate grame trebuie sa fie pachetul de unt?

    RăspundețiȘtergere
  20. buna dimineata,am o intrebare, untul din crema se poate inlocui cu margarina Rama cub? Multumesc frumos, Anca.

    RăspundețiȘtergere