....sau prajitura''Dana'' .O stiu de la sora mea si cateodata dau numele unei prajituri dupa persoana de la care o stiu.


6 oua ,
200g zahar,
200g nuca macinata,
5 biscuiti mari macinati,
1lg faina,
1/2 praf de copt.
Albusele se bat spuma tare ,apoi se pune si zaharul batand bine (ca la blat de tort),se pun galbenusele ,nuca, biscuitii ,faina si praful de copt.Compozitia se pune peste foaia de napolitana si se da la cuptor ;cand e gata se lasa la racit in tava,apoi se scoate ,se pune cu napolitana ca baza si deasupra peste blat ,urmatoarea crema:
1plic praf de budinca de vanilie ,se fierbe cu 1/2 l lapte si 150 g zahar( eu am mai pus si 1 plic de zahar vanilat),se acopera cu folie alimentara ca sa nu faca coaja si se lasa la racit.
Rece se amesteca cu un pachet de unt .
Crema se pune peste blat si peste crema un strat de frisca.
Se poate inlocui untul cu cateva linguri de frisca batuta.
E delicioasa prajitura,e una dintre preferatele mele.
Hallo Lissa,
RăspundețiȘtergerefainä Creatiune.
Eu fac Buttercream cu Friscä. Tu le-ai despärtit , da merg tare bine umpreunä. Si Crema aratä si mai descisä..Combination , Nuci ,Vanille , Unte si Friscä este tare delicioasä. Kompliment.
Salutäri Jacktel
wow this is so delicious , it looks great!
RăspundețiȘtergeremi verrebbe voglia di morsicare lo schermo...che bonta'.
RăspundețiȘtergerecomplimenti...ciaoooo
ufff!ca bine mai arata!mi-e o pofta nebuna deja!
RăspundețiȘtergereHallo Jacktels!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca-ti place prajiturica mea ,multumesc!
Mary,te pup!
RăspundețiȘtergereCiao Emamama,grazie!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alison,sa sti ca e tare delicioasa,poate o incerci candva,te pup!
RăspundețiȘtergeremama ce bine arata si prajitura asta ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereMultumesc Alexandra ,e una dintre preferatele mele.Cu crema se poate jongla putin ,in sensul ca poti sa-i pui si alta aroma ,de lamaie sau portocala...e foarte buna.
RăspundețiȘtergerebuna as dori sa ma ramuriti cu un lucru...foaie de napolitana trebuie sa o pun in cuptor impreuna cu blatul? sau dupa ce e gata blatul atasez si foaia de napolitana.multumesc.. a si inca un lucru aveti un talent....;)
RăspundețiȘtergereBuna !
RăspundețiȘtergere..foaia se aseaza in tava ,peste ea se pune blatul necopt si se dau la cuptor impreuna pana se coace .
buna!
RăspundețiȘtergerede unde stiu cand e gata blatul?cum trebuie sa arate?
Orice blat cand e copt se trage un pic de la marginea tavii sau cel mai simplu test e cel cu scobitoarea ,implanti o scobitoare in blat si daca iese curata inseamna ca e facut ,daca are aluat pe ea inseamna ca mai trebuie lasat.
RăspundețiȘtergerechestia aia cu ciocolata pe cdeasupra cum ai facuto?
RăspundețiȘtergereChestia aia e ciocolata topita,se ia cu lingurita si se lasa sa curga fire subtiri peste prajitura.
RăspundețiȘtergereBuna!
RăspundețiȘtergerePrajitura arata foarte bine!
Imi poti spune ce dimensiuni avea tava pe care ai folosit-o?
Sarbatori fericite!
Tava mea este de 30/22.
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite si din partea mea.
Buna,si se poate taia bine prajitura,cred ca vine ca si nuga.
RăspundețiȘtergerebuna..arata foarte apetisanta prajitura,am o nelamurire d cate grame trebuie sa fie pachetul de unt?
RăspundețiȘtergere250 g pachetul de unt.
RăspundețiȘtergerebuna dimineata,am o intrebare, untul din crema se poate inlocui cu margarina Rama cub? Multumesc frumos, Anca.
RăspundețiȘtergere