Pages - Menu

17 noiembrie 2009

Rozete cu mac

Modelul de a face rozetele e inspirat tot de pe forumul rusesc kuharka,dar ingredientele imi apartin.
Pentru aluat:
500 g faina,
3 oua intregi,
150 g zahar,
1oo g unt topit,
25 g drojdie,
100 ml lapte,
vanilie .
Pentru umplutura am folosit 100 g mac ,pe care l-am rasnit putin apoi l-am pus intr-o cratita cu 2 lg de zahar si putin lapte ,am lasat sa fiarba cateva minute pana s-a absorbit laptele si l-am lasat sa se raceasca .
Din ingredientele de mai sus se face aluatul care se lasa la dospit 45 minute.
Se ia cate o bucatica din aluat ,se intinde cu sucitorul cam de 5 mm ,intindem umplutura deasupra,
se ruleaza si apoi incepand de la un capat rulam cat mai strans formand un cuib.
Cu o forfecuta se fac crestaturi de jur imprejur.
Se ung cu ou deasupra si se dau la cuptor 40 minute ,pana se rumenesc frumos.



16 comentarii:

  1. Ce minunatieeeee, Lissa!!!!!!!!!!! :)
    Incredibil de frumos si de apetisant...mai ales ca e cu mac, pe care il ador! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. mmm....ce bine-arata.......
    se noteaza cu grija reteta.
    va pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara,draga Lissa.Ce bunatate ai facut!!!!Sa stii ca mi-a fost dor de bunatatile tale!Oare cu nuca va iesi tot asa de buna?Nu am mac aici si tare mi-ai facut pofta!Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Laura draga si noua ne place macul tare mult ,la cozonac ,la cornuri,asa ca trebuia si rozetele sa fie de inceput tot cu mac.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Flori ma bucur ca-ti plac ,sunt tare bune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Judy draga mea ,sigur ca merg si cu nuca ,am sa fac si eu ca la Karina tare mult ii place nuca!
    Pupici si de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunate ti-au iesit ! Ce pofta de mac mi-ai facut ... :)grati

    RăspundețiȘtergere
  8. ...doamneeee...cum arata!...perfecta cu o cafeluta...cu prietenele...:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna! Am facut si eu Rozetele cu mac dupa reteta ta,mi-au iesit foarteee bune,la model m-am chinuit un pic..dar pana la urma au iesit frumoase, am sa le postez si eu pe blog.Te pup! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mirela ,ce ma bucur ca ti-au placut!
    Sarbatori fericite si tie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Va rog frumos sa ma ajutati! Eu sunt incepatoare si de aceea am nevoie de pasii de lucru de la aluat.Merci

    RăspundețiȘtergere
  12. Mirela draga,toate ingredientele sa fie la temperatura camerei,intr-un castron pui faina ,pui ouale ,zaharul,untul topit,vanilia...drojdia o dizolvi in jumate din lapte cald,o pui si pe ea si framanti cu mana,apoi tot umezesti mana in restul de lapte si framanti pana nu se mai lipeste de mana. Aluatul se acopera cu servet ,cu o fata de masa si se lasa pana creste .

    RăspundețiȘtergere
  13. Elena Liliana Safta05 aprilie, 2010

    Hristos a Inviat!!!Lily esti o comoara , am facut rozetele de Paste , sunt minunate nu mai ai nevoie de cozonac , dupa doua zile aluatul e inca pufos , e perfect si de dulce, sunt inebunita dupa Rozetele facute de tine le voi face mereu de Paste si nu numai.Mi-a fost frica ca nu vor iesi pt ca aluatul nu mi-a crescut prea mult si era destul de lipicios , cred ca am mai pus in plus 2 linguri de faina cand am framantat aluatul . Multumesc din inima pentru ca impartasesti cu noi aceste minunatii. Noroc cu tine imi incat si eu familia .Gabriela e inebunita dupa rozete.Imi spune: mami reteta asta e tot de la doamna aceea care tu ii spui ingerasul prajiturilor ?
    Te pupam cu mult drag cu totii Lili

    RăspundețiȘtergere
  14. ...Adevarat a inviat!Lili ce ma bucur ca v-au placut rozetele ,sunt foarte bune ,eu le-am facut si cu nuca dar tot mai mult ne place cu mac.Va pup si eu cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua.Ati putea sa-mi spuneti cite rozete ati facut cu 500 g de faina?Multumesc.Dana

    RăspundețiȘtergere
  16. lissa te admir f mult chiar am facut cateva din retetele tale de tort- macul este preferatul meu arata f bine deci, sigur o sa o fac aceasta reteta te pup

    RăspundețiȘtergere