Pages - Menu

12 ianuarie 2010

Prajitura delicioasa cu ciocolata

Cand o vezi zici ca e salam de biscuiti ,dar la gust seamana cu ciocolata de casa,e asa de bunaaaa ,se face repede de tot si se termina cam la fel de repede ...eu zic sa o incercati ca nu o sa va para rau...intr-o saptamana am facut-o de doua ori .
Pentru ingrediente:
400g ciocolata (eu am pus cu lapte)
200 ml frisca ,
100 g unt ,
1 plic vanilie
150 g biscuiti (nu conteaza de care )
50 g alune.

Ciocolata rupta bucatele se pune impreuna cu jumatate din frisca pe baie de abur ,se amesteca pana se topeste ,apoi vine pus untul si la urma restul de frisca ...si vanilia.Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza bine.
Biscuitii se faramiteaza ,eu i-am strans cu mana ...si se amesteca cu alunele.
Peste biscuiti se pune compozitia cu ciocolata si se amesteca .

Se poate pune in orice tavita care are pereti mai inalti,eu am pus in tava de chec ;am pus o folie in tavita si foaie de napolitana ,am turnat compozitia si deasupra am pus iar napolitana.
Se lasa la rece pana se intareste ,nu dureaza mult...in maxim o ora se poate scoate din tavita si se poate taia.

40 de comentarii:

  1. Hallo Lissa,

    aicia ai lucrat cu un Pic de Vräjitoare. Ai fotografiat atita de Avantajos de iti vine sä bagi Mina in Monitor.
    Super tare. Compliment

    Multe Salutäri Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Lissa,arata tare bine,si daca se si face repede o s-0 am in vedere!

    O zi buna Lissa!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata!si e si usoara...trebuie incercata neaparat.Spune-mi te rog si o reteta in care pot sa mananc toate bunatatile tale fara sa ma gandesc la kg...totul e atat de delicios la tine....

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumos ca de obicei.te pup.xoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. buna Jacob,am vrut sa arate cat mai apetisant si sa fac pofte cu prajiturica mea..hi..hi.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariana sa o ai in vedere si sa o faci ca e tare buna ,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela draga ,ce tare as vrea sa stiu o reteta care nu ingrasa..hi..hi..am zis ca o sa fac o pauza ,dar avem evenimente in familie si incep chiar de pe-acum ,asa ca nu stiu cand am sa fac pauza.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Paradis draga ,imi era dor de tine ,pupici si de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua! Si un an nou minunat!
    Arata foarte bine ciocolata! de torturi nu mai spun....
    Am salvat reteta de prajitura si cu proxima ocazie o execut, este ff simplu de facut!

    RăspundețiȘtergere
  10. mmm ce bunatate...neaparat trebuie sa o incerc ...am trecut la lista ...mult spor in noul an!

    RăspundețiȘtergere
  11. Lissa,super arata prajitura,am notat-o si eu!!!Ca de altfel toate bunataturile tale!Multumim!
    Te pup dulce si-ti doresc spor la tot ce faci in noul an!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. cred ca e super delicios .. in dec am facut cioco de casa si salam de biscuiti ..

    Acum in weekend ar merge perfect reteta ta .. sper sa reusesc. Te anunt daca o fac :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Ellis si un an frumos iti doresc si eu!Reteta e tare simpla si foarte buna,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ari,de cand am descoperit prajitra asta ,nu mai fac salam de biscuiti si ciocolata de casa ,e o combinatie intre cele doua si e super bun.Se pot face si alte combinatii,in loc de vanilie se poate pune rom sau se pot inlocui alunele cu stafide sau chiar rahat .
    Te astept cu impresii,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  15. Lissa, visez la ea de cand ai postat-o, azi neaparat sa o fac. Multumesc ca imparti cu noi asa delicii dulci.
    Am uitat sa te intreb, foile de napolitane se inmoaie sau raman crocante; as putea pune mai mult de doua, sa aiba mai multe straturi, prajitura?

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Lissa, prajiturica ta ciocolatoasa este tare pofticioasa. Te astept cu drag pe blogul meu sa-ti ridici PREMIUL PRIETENIEI. Pupicei si o saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Laly draga ,raspund tarziu deoarece am fost plecata ,foile nu se inmoaie tare ,sunt numai bine ,cred ca se poate si cu mai multe straturi de foi ,inca nu am incercat.Acuma daca ai facut-o sa-mi zici daca ti-a placut si daca ai pus si foi mai multe ,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Davella,o sa trec pe la tine!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata minunat. Abia astept s-o incerc. Multumesc ca ati impartasit-o cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am si eu o intrebare (stupida, poate): frisca se pune asa, lichida, sau batuta? Multumesc! Arata "ingrozitor" de bine, hihi.... cred ca are un milion de calorii, dar ce mai conteaza!?!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Liana ,sa o incerci ca e foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  22. Raluca ,frisca se pune asa lichida .
    Intradevar are muuulte calorii ,dar ...cine se mai gandeste la ele..ha..ha..

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc, Lissa! O sa o incerc peste 2 saptamani, cand face baietelul meu 2 ani! O sa cam faca el scandal ca nu va primi, dar... il pacalim cumva!

    RăspundețiȘtergere
  24. lisa draga mea asta e genul de prajitura care place sotului meu si de cum a vazut-o m-a tras de atentie;cand o fac.raspuns ;cat de curand.apropo pierd o buna bucata de timp din zi salivand la minunatiile astea ale tale,si ma intreb cand ai timp si rabdare sa faci atatea.Numai bine si spor la creativitate si bucatareala

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Vera!
    e o prajitura foarte buna...si sotului meu ii place mult.
    Multumesc draga mea ca ma vizitezi si ma bucur ca-ti place ce fac!

    RăspundețiȘtergere
  26. Lissa am facut prajitura la sfarsitul saptamanii trecute, s-a mancat in mai putin de 24 de ore. Am facut 1/2 portie si mi-a parut rau :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Ari,ce ma bucur ca ti-a placut,sunt sigura ca a doua oara o sa faci portia intreaga,eu tot asa fac si de-abia ajunge pana a doua zi ,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. Draga Lissa, am facut si eu minunatia asta a ta, a iesit o nebunie! E super buna, si le multumesc pe aceasta cale persoanelor bine intentionate care i-au adus atata ciocolata fiului meu cu ocazia sarbatorilor de iarna: el nu mananca, abia a implinit 2 ani, dar eu am valorificat cu succes Mos Craciunii si globuletele de ciocolata :)!!! Multumesc, Lissa!

    RăspundețiȘtergere
  29. Raluca ,cu multa placere..ma bucur ca-ti place ,e tare delicioasa si rapid de facut!

    RăspundețiȘtergere
  30. Cam de un an urmaresc retetele dumneavoastra , chiar am si incercat unele dintre ele - sant minunate ! Probabil in week-end am sa o incerc si pe aceasta ! Stam departe de casa si ne bucuram foarte mult de cate o reteta noua dim Romania ! Cu mult respect pentru ceea ce impartiti cu noi , va pup Daniela

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna Daniela!Multumesc ca incerci retetele mele si chiar ma bucur ca-ti plac ,prajiturica asta cu siguranta o sa-ti placa .

    RăspundețiȘtergere
  32. Elena Liliana Safta17 mai, 2010

    Draga mea Lily duminica am incercat si aceasta minunatie de reteta si a iesit super super buna, nebunie curata. Te pupic cu mult drag si mii de multumiri Lily pt ca impartasesti aceste minunatii cu noi.
    Cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  33. Lili draga ,ma bucur mult ca v-a placut ,va pup pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  34. buna Lissa .as vrea sa fac prajitura ta ,dar nu stiu cu ce as putea inlocui foile de napolitana?Unde locuim noi nu se gasesc .mersi

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna Alyna,poti sa o faci doar asa fara foi de napolitana si e ca o ciocolata de casa...sau ar merge sa pui in locul foii de napolitana biscuiti unul langa altul,putin insiropati ,o sa fie buna si asa.

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumesc ptr reteta.
    Rapid de facut si gustoasa incat se termina repede si mai trebuie facuta si a doua portie.
    O reteta super de notat ptr cand ai musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid si gustos cu care nu dai gres.

    RăspundețiȘtergere