
A treia reteta preparata cu margarina Rama Maestro intra in
Top 10 -Cele mai bune retete de prajituri .
E o prajitura delicioasa ,usor de facut si chiar si cele mai incepatoare gospodine in ale dulciurilor nu au cum sa dea gres cu prajiturica asta.
Intrati si o veti gasi si in lumea magica de pe
Prajituria.roIngrediente
400g ciocolata,
200 ml frisca ,
100 g margarina Rama Maestro,
1 plic vanilie,
150 g biscuiti (nu conteaza de care )
50 g alune sau nuca.
2 foi de napolitana
Am facut aici o portie si jumatate.

Ciocolata rupta bucatele se pune impreuna cu jumatate din frisca pe baie de abur ,se amesteca pana se topeste ,

se pune margarina Rama taiata bucatele ,si la urma restul de frisca si vanilia.Se amesteca compozitia pana se omogenizeaza bine.

Biscuitii se faramiteaza si se amesteca cu alunele sau nucile ,eu am pus aici de amandoua.

Peste biscuiti se pune compozitia cu ciocolata si se amesteca .

Intr-o tava dreptunghiulara ,poate fi rotunda sau chiar tavita de chec,se pune in partea de jos foaie de napolitana (mai taiati putin din ea daca e prea mare )peste foaie se pune toata compozitia ,

Se aseaza a doua foaie de napolitana si se preseaza putin ca sa se lipeasca bine foaia de compozitie si se lasa pana se intareste ..1-2 ore.

Se portioneaza in bucati mici ,mari... dupa placul inimii.
Arata bine prajitura ta!! Si eu fac prajitura asta dar putin altfel si se numeste Foi lica.
RăspundețiȘtergereO saptamana minunata. te pup
Multumesc Bianca,te pup.
RăspundețiȘtergereLa foi Lica am si eu alta reteta si chiar nu am mai facut de ceva vreme,e foarte buna.
ce minunatie, bravo, Lissa! te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc diamond draga,te pup si eu!
RăspundețiȘtergerece simplu se face si arata tare bine,o salvez,mersi,cand e duminica si nu pot coace in cuptor apelam la reteta ta
RăspundețiȘtergereDoinitza cu siguranta are sa-ti placa si se face si repede..pupici.
RăspundețiȘtergereBuna ,Lissa, compozitia din reteta o folosesti la tava de chec?Daca da o portie jumate la ce ce dimensiune de tava ai folosit-o?te pup.Oty
RăspundețiȘtergereOty ,poti face in tava normala de prajitura ,eu am pus cadrul pt parajitura la 28/20 cm.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si as face-o si eu, dar am o intrebare. E destul de tare ca sa o pun sub forma de capac.... usor ridicat peste un tort in forma de cutie de cadouri ? Multumesc.
RăspundețiȘtergereNu as putea sa-ti spun...e destul de tare prajitura,dar nu stiu cum ar sta ca si capac.
RăspundețiȘtergereHmmm ,cautam o prajitura rapida si delicioasa,iar acum deja este facuta fiindca am gasit exact ce cautam,aveam de toate si nu imi venea nici o idee cum sa le combin,multumesc pentru reteta,este delicioasa!
RăspundețiȘtergereo si trec in lista de Craciun...Pup
RăspundețiȘtergere