Nu puteam sa nu fac pentru astazi o prajitura...va doresc multa iubire de valentine's day.
Pentru blatul biscuit:
200g faina ,100 g nuca macinata(alune sau migdale),100 g zahar pudra,125 g unt,2 galbenusuri.
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat mai moale ,putin lipicios.Se pune in folie si se lasa 15 minute la rece.
120 ml frisca ,250 g ciocolata,se pun impreuna in cratita si se topesc pe baie de abur.
Toata compozitia se intinde peste blat si se da la rece pana se intareste.
Crema 2:
1 budinca de vanilie,350 ml lapte ,5 lg zahar tos ,500 g branza de vaci,150 g zahar pudra ,100ml lapte,20 g gelatina, cirese din compot.
Laptele zaharul tos si budinca se fierb pana se ingroase si se lasa la racit.
Eu am pus cirese ca am avut compot de casa ,le-am cantarit si erau 230 g ,se pot pune visine sau alte fructe.
Peste gelatina se pun 7 lg de apa calda ,se pune pe baie de abur si cand e topita se amesteca cu crema de branza.
(10 g)tort-gelee.
Se amesteca impreuna si se fierb 1 minut apoi se pune peste prajitura.
Dupa 2 ore de stat la rece se poate taia prajitura.
Wooow ce bine arata! Cred ca este delicioasa! Te pup, draga mea!
RăspundețiȘtergereGrozava reteta si arata fooooarte bine.Felicitari.
RăspundețiȘtergereimi plac foarte mult retetele tale, recunosc ca nu am probat nici una pana acum, dat fiind ca nu suntem mari consumatori, dar cu siguranta este locul unde voi veni cand voi dori sa prepar ceva simplu si gustos!
RăspundețiȘtergerenumai bine!
mai mult, am o foarte mare forta de autosugestie, astfel incat pot spune ca am gustat mai din toate:)
Ma invit si eu la felie ca tare delicioasa pare!!!
RăspundețiȘtergerePupici
ce bine arata..
RăspundețiȘtergereHappy valentines day!
Super reteta !! Arata foarte frumos si cred ca are un gust excelent !!!
RăspundețiȘtergereIti doresc o seara placuta !
ooo iti lasa gura apa arata f bine si trebuie sa fie si f gustoasa iti doresc o seara minunata
RăspundețiȘtergerelissa draga,nu te dezminti! pupu-te!
RăspundețiȘtergereVai cum poate sa arateeee !
RăspundețiȘtergereMmmm ce apetisant arata!!..
RăspundețiȘtergerewow,asta trebue facut,arata super si cred ca e bun
RăspundețiȘtergereCum sa zic eu sa ma intelegeti mai bine....arata delicios! cred ca e cel mai potrivit asa. Trebuie incercata neaparat, sa vedem insa daca iese la fel si din mana cuiva care nu e expert.
RăspundețiȘtergereca de obicei o prajitura rafinata,eleganta,cum numai tu sti sa faci,pupicei si o duminica placuta
RăspundețiȘtergereLisa, e ultima postare si din acet motiv te intreb aici... Iti admir foarte mult minunatiile de ornamente si aranjamentele la torturi... Ce ti se pare mai usor de folosit pt acoperit torturi: pasta de lapte praf sau pasta de zahar? Eu pana acum am folosit doar pasta de lapte praf... Nu am incercat niciodata pasta de zahar! La ornarea unui tort se pot folosi combinat cele doua: adica sa invelesti tortul in pasta de zahar si sa faci ornamente de pasta de lapte praf?
RăspundețiȘtergereBuna Lissa,
RăspundețiȘtergerePrajitura ta arata tare bine,felicitari.
Am o intrebare,vreau sa fac si eu prajitura aceasta dar aici(portugalia) nu gasesc branza de vaci,as putea sa o inlocuiesc cu altceva? cu mascarpone sau philadelphia de ex.
Numai bine, Ema
Felis draga,scuze ca nu am raspuns pana acum ,sincer cred ca am uitat....cu siguranta pasta de zahar e mai usor de facut si de acoperit un tort.Se pot combina si asa cum ai zis ,am facut de multe ori ..te pup si scuze.
RăspundețiȘtergereEma ,sincer nu am incercat prajitura decat asa cu branza asta ,nu as putea spune ce merge in loc...poti incerca cu mascarpone ,sigur o sa iasa buna.
RăspundețiȘtergereLissuca,am venit sa te mai felicit inca o data pentru bunatatile care le faci si sa-ti urez o Primavara Superba cu multe bucurii si multa Iubire!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
multe martisoare sa primesti aducatoare de sanatate,mult succes,un an foarte bun iti doresc
RăspundețiȘtergereAbia acum am dat de aceasta reteta minunata pe care vreau sa o transform in tort , peste o saptamana. O sa fac blatul crema de ciocolata, crema de branza, jeleu, crema de branza si apoi ciocolata si blat... doream doar sa te intreb, blatul nu trebuie insiropat ? nu am mai facut blat biscuit pana acum. ce consistenta are? Iti multumesc daca ma poti ajuta
RăspundețiȘtergerenu mia iesit deloc,nici nu se poate taia,
RăspundețiȘtergerenu-mi place