La multi ani tuturor ,sa aveti un an cu multe realizari si cu tot ce va doriti.
De revelion am ales un tort tiramisu ....modificat bineinteles dupa gustul meu ,foarte usor de facut si foarte bun,zic eu.
in partea de jos nu am pus piscoturi ,dupa cum se vede am ales sa pun un blat din biscuiti ,
biscuitii i-am dat prin robot sau se pot farama cu mana ,apoi se amesteca cu untul si ciocolata.
pe tava am pus un inel detasabil cu diametrul de 24 cm ,am pus compozitia si am lasat la rece pana s-a intarit .
Pentru crema,
6 galbenusuri ,200 g zahar 3 linguri lapte,vanilie ,rom ,un plic cappuccino .
500 g mascarpone ,500 ml frisca
Eu nu prefer galbenusurile crude ,asa ca le-am pus pe abur impreuna cu zaharul si laptele ,am amestecat bine pana s-a dizolvat zaharul ,am pus esenta de vanilie ,rom si cappucinno ,am amestecat pana compozitia s-a ingrosat si apoi am dat la rece.
Mascarponele l-am mixat bine ,apoi am pus crema de oua si am mixat sa se incorporeze ,iar la final am amestecat cu frisca batuta bine.
Dupa gustul fiecaruia se mai adauga arome ,eu am mai pus o lingurita de ness dizolvata cu o lingurita de lapte.
Peste blatul de biscuiti am pus crema ,apoi piscoturi inmuiate in cafea ,apoi crema ,iar piscoturi si ultimul strat iar crema.
Deasupra am pudrat cu cacao si pentru ca mi-au ramas cateva piscoturi ,le-am faramat si am amestecat cu nuca macinata ,cu ciocolata topita si rom dupa gust ,am format cateva bomboane si am pus deasupra .Pe margine am pus un pic de ciocolata topita sa curga ,am vrut un tort simplu si bun.
si o feliuta
La multi ani!! Lisa ne era dor de o reteta noua de a ta,ca de obicei superb pacat ca nu postezi mai des esti sursa mea de inspiratie nr unu
RăspundețiȘtergereLa multi ani ,Marilena!
RăspundețiȘtergereImi pare rau ca te dezamagesc,nu am mai postat si nu o sa mai postez des pentru ca am avut o perioada cand am fost tare dezamagita si jignita ,practic iti pierzi interesul de a face ceva cand vezi cata rautate e in jur,sincer nu i-am inteles niciodata pe cei carora le place doar sa jigneasca ,sa arunce cu vorbele doar pentru ca sunt anonimi pe internet si nu-i cunosti sau recunosti.Poate ca sunt eu prea de moda veche sau prea le pun la suflet ,dar sincer m-am saturat sa dau tot unor persoane care nu dau un ban pe tine.Eu intru pe cate un blog,citesc ,uneori las o vorba ,alteori trec mai departe ,iau o invatatura dintr-un loc,alta invatatura din alt loc,dar nu am jignit niciodata,nu mi-as permite.Cel care a pus o reteta cu poze a muncit,i-a facut placere sa invete pe altcineva si ar trebui poate un pic de respect...dar sunt putini care stiu de respect.Din cauza asta m-am retras..pentru ce sa-mi fac nervi si stres cand pot sa stau linistita?
Draga mea Marilena,imi cer scuze fata de tine si fata de alte doamne care chiar au invatat ceva de la mine si le-am dezamagit,dar sper ca ma intelegeti.
Iti doresc o zi frumoasa si un an plin cu realizari si bucurii.
Buna lissa
RăspundețiȘtergeresa stii ca eu te urmaresc cu multa placere si CHIAR AM INVATAT F MULTE RETETE DE LA TINE -te urmaresc cu multa placere si chiar ma intrebam de ce nu mai postezi nimic .Am crezut ca ai ceva probleme de sanatate dar ma bucur ca nu este asa -nu mai baga in seama lumea prost crescuta ptr ca sunt f multi care te admira .Mult succes si multa rabdare te pup cu drag
multumesc Marinela draga,te pup cu drag si eu si iti doresc sa ai un an cu multe realizari.
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Cat mi-ai lipsit si mie! Ce rau imi pare, esti un om sensibil, deosebit, iar cei care te pretuiesc, te vor admira mereu!Spune-mi, te rog, la baza tortului, ciocolata si untul se adauga topite ?
RăspundețiȘtergereLa multi ani ,Ionela,te pup.
RăspundețiȘtergereDa,untul si ciocolata se adauga topite.
Draga mea, imi permit, esti muza mea in materie de torturi....eu fac torturile tale din 2009 cred... unele mai reusite altele mai varya, dar am evoluat de la tort la tort.
RăspundețiȘtergereiti multumesc din suflet ca existi.
...si uite urmatorul tort pe 10 febr, o sa+l facc pe acesta.
Stiu ce munca faci sa postezi...sa pozezi, mi se pare greu sa stai sa urmaresti fiecare etapa...dupa mine nu mi+ar mai iesi niciun tort daca as sta sa pozez mereu.
...oricum esti minunata, iar deciyia ta o respect, ma inspir din trecut, sa zic asa.
Te pup si iti doresc un an plin de impliniri materiale si sufletesti.
Buna lissa akm am vazut ca mi ai raspuns si ti multumesc,nu trebuie sa bagi lumea in seama sunt invidiosi rautaciosi cei care te critica ca ei nu pot realiza ceea ce realizezi tu,eu nu le as face pe plac din contra le as face in ciuda cu mai multe postari frumoase de ale tale,ce iese din mainile tale sunt opere de arta nu oricine poate face....eu aproape toate torturile le fac dupa retele tale o sa mi lipsesti mult,cei drept nu mi ies nici pe departe ca si ale tale decorate ma refer ca retele ies la perfectiune cu explicatiile pe intelesul tuturor pe care le dai,te pup si sper sa ti schimbi parerea de nu a msi posta
RăspundețiȘtergeremultumesc Ramona si te pup ,iti doresc si eu un an cu multe realizari.
RăspundețiȘtergereEste primul comentariu pe care il postez pe blogul dumneavoastra. Va urmaresc cu interes retetele si sunteti pe langa faptul ca sunteti o persoana deosebita faceti lucruri deosebite. Chiar am si incercat unele retete, unele mi-au iesit ...altele nu dar asta nu inseamna ca reteta nu a fost buna si am stiut de la inceput ca undeva am gresit. Pe scurt va respect mult si va multumesc pentru ca datorita dumneavoastra tortaritul a devenit pasiunea mea
RăspundețiȘtergereBuna lissa,ma bucur sa vad ca ti ai schimbat parerea de nu a mai posta faci niste lucruri superbe orice ar fii ele martisoare torturi inclusiv retete,asa k cel putin pe ma incanta mult pagina ta cu tot ce contine,vreau o reteta fug la lissa vreau un model de tort tot la lissa...te pup
RăspundețiȘtergere