Pages - Menu

19 noiembrie 2008

Torturi pentru copii















































































42 de comentarii:

  1. Esti absolut fantastica, draga Lissa!!! ...altceva nu pot sa spun...
    Ma bucur tare mult ca ti-am descoperit blogul...acum am pe cine sa "descos" cand ii fac vreun tort lui Bogdi :D
    Te puuuuuup!!!

    P.S. Iti multumesc ca m-ai trecut in listuta ta :)
    Si eu te-am luat la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lissa, esti profesionista! Ti-am adaugat blog-ul la lista mea, cum spune si Laura, pentru inspiratie. Si admiratie... Superbe torturile castel, cele Barbie, cele cu animale, ce mai... toate!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Laura ,esti tare draguta ,iti multumesc si eu si ma bucur ca te poti inspira de la mine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Laly ce mult ma bucur ca -ti plac torturile si chiar te rog sa te inspiri de la mine.
    Iti multumesc ca m-ai trecut in listuta ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. compliments for your blog, your cakes are very beautiful, brava

    RăspundețiȘtergere
  6. Grazie Carmen!
    Multumesc frumos pentru complimente si pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lissa,minunate torturi ai pe blog,esti chiar profesionista!
    Felicitari!
    Eu ma chinui sa ornez torturile.:), sunt incepatoare,si sper sa pot invata de la tine cat mai multe,cu voia ta bineinteles!
    Te pup,
    Mirela

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela draga,tare ma bucur ca o sa-ti fie de folos ce am postat eu!
    Multumesc mult pentru felicitari si te mai astept cu placere pe la mine !

    RăspundețiȘtergere
  9. Adevarata arta,raman uimita cate maestrie, dar se vede cu ochiul liber ca puneti suflet in tot ceea ce faceti. Va admir

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Maria si multumesc de vizita!

    RăspundețiȘtergere
  11. wwwooooowww ce superbe sunt papusile barbie!!!! ma uitam sa "fur" o ideea pt nepotica mea dar....cred ca o las balta :(( arata cam complicat dar sunt foarte frumoase si cred ca i-ar fi placut la nebunie ....pacat:((
    Lissa esti deosebita!!! ce lucruri frumoase faci!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna,papusile chiar sunt de efect pentru fetite si nu e prea complicata ,asa ca hai curaj si impresioneaza nepotica,unde nu te descurci am sa te ajut...da?
    Uite pentru inceput se fac 3 blaturi(ce blat vrei) de 3 dimensiuni(iti dau dim de la papusa mea)un blat cu diam de20-21,unul de 17cm ,unul de 14 cm,se taie blatul in foi(cate 4-5 foi subtiri)si se suprapun asa in ordine descrescatoare ,foaie crema -foaie crema,mai decupezi din cate o foaie de blat cercuri tot mai mici pana ajungi sa fie cam cat mijlocul papusii de mic.Deci formezi rochita ca un con.Se imbraca in frisca sau in pasta.La papuse i-am scos picioarele si i-am implantat un bat,l-am invelit in folie si asa am introdus in tort.
    Succes daca incerci si poti sa ma intrebi ca o sa-ti raspund cu placere ,aici sau pe adresa lissascakes@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  13. uuuuuuhhh Lissa :)) esti foarte draguta!!! si eu cred ca ar fi foarte incantata tocmai de accea m-am uitat mai ales ca are toata colectia de barbie!!! dupa cum mi-ai explicat nu e chiar complicat de format dar.... de ornat.....ma iau de cap:)))) oricum poate cu ajutorul tau o sa incerc !!! mai este o luna pana atunci si eu de pe acum stresez:))))) ai vazut ce inseamna sa fi incepator - nestiutor!!!:)))) merci din toata inima Lissa !!! sunte ti deosebita!!! sa aveti o saptamana frumoasa !!! mai vorbim pana atunci !! dar deja am o idee!!! merci mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Estera ce bine ca te-ai hotarat... si ai timp suficient,deja ma bucur ca ti-am dat un impuls,ai sa vezi ce bine o sa iasa ,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. complimente!!!!!!!!!! faci intradevar torte nemaipomenit de frumoase!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Lissa, iti multumesc pentru promtitudine, chiar acuma am terminat de umplut un tort am facut blatul dupa indicatiile tale si mi-a iesit foarte pufos, nu imi vine sa cred fiindca deobicei mie nu imi iesea asa, am umplut cu muss de piersici dupa o reteta de pe culi, acuma e in frigi si maine dimineata il ornez.
    Intre timp a venit prietena mea sa ne invite la ziua ficei sale, acolo eu fac tortul si avand in vedere ca micuta are 3 anisori am zis sa fac tort papusa, nu am facut nicioadata dar nu cred ca e asa complicat, curiozitatea mea e cum faci tu modelul acela pe rochita? cu ce nr de dui il faci si care e tehnica, am vazut ca o folosesti si pe alte torturi. Iti multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  17. bbnyci,ma bucur ca -ti place blatul,eu il folosesc destul de des si e intradevar pufos.
    Modelul nu e greu,se numeste cornelli lace si il poti face cu ce varf ai,eu folosesc mai mult nr 3 si 5.
    Uite un link http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/cornellilace.cfm

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Lissa, uite am revenit la tine sa iti arat ce am realizat datorita tie, nu e asa de frumos cum sunt torturile tale dar eu am fost multumita, e prima data cand fac glazura asa si blatul de la tine e foarte frumos, am intampinat ceva probleme la mutatul tortului dupa ce l-am glazurat, tu cum faci? eu folosesc ceva spumiera cu care se scot in mod normal cartofii prajiti ca nu am altceva. Te invit sa vezi tortul si sa imi spui parerea ta. Cormeli lace nu mi-a iesit da prietena mea a fost f f incantata, promit ca invat tehnica,
    te pup si multumesc pentru ajutorul tau.
    http://bbenyci.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  19. Elena Liliana Safta17 ianuarie, 2011

    Draga Lily esti un inger, sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa te binecuvanteze ca esti un om minunat, ceea ce faci e adevarata ARTA ,insa ce ma bucura cel mai mult e ca esti un om generos si bun , un inger , cu cata dragoste impartasesti minunate retete ...cate am invatat de la tine , cate bunatati am invatat sa fac la fetite ...multumesc din suflet si numai eu ci si fetitele mele iti multumesc ca datorita tie le incant cu minunatii invatate de la tine , ingerasul bunatatilor cum spun ele.Te pupam cu totii cu mult drag.
    Cu recunostinta si respect.
    Lili

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna-seara! Draga Lisa faci niste opere de arta superbe,ma tot uit la ele si nu imi vine sa cred ca sunt facute de o mana de om,as vrea sa am si eu maiestria ta. Decurand am prins si eu drag de arta asta si am incercat cateva ornamente de la tine,bineanteles ca nu au iesit perfecte ca ale tale....dar sunt multumita de rezultat.Dar as avea o mica intrebare...Cum se realizeaza port-fardul.Multumesc din imina ca existi si ne inveti si pe noi metodele tale.

    RăspundețiȘtergere
  21. buna Micky,portfardul e o jumatate de tortulet pus in picioare si imbracat in pasta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc pentru raspuns si la mai multe premii ca le meritati.

    RăspundețiȘtergere
  23. camelia v.09 martie, 2011

    Draga Lissa imi plac tare mult torturile cu alba ca zapada si mi-ar placea sa il fac fetitei mele care face 2 ani dar nu am sa reusesc niciodata ,m-am gandit sa comand pentru tort de la lumea bazmelor un kg de martipan si un set de decor cu alba ca zapada.Ce zici cum e martipanul?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Camelia,nu stiu sa-ti spun cum e martipanul de pe lumeabasmelor ca nu am comandat ,lucrez cu pasta de zahar ce o fac eu...reteta e pusa la rubrica ornamente.

    RăspundețiȘtergere
  25. Draga Lissa , ai cu adevarat talen . sunt de-a dreptul uimita cand vad ce iti iasa din manutele tale. toate sunt perfecte. avem mare noroc cu tine si incercam sa te copiem ,dar mai avem de invatat.Succes mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  26. Draga Lissa
    Esti cu adevarat erxtraordinara!
    Nu gasesc cuvinte sa descriu torturile tale.
    Iti doresc mult succes in continuare!
    Raluca

    RăspundețiȘtergere
  27. Ok, sunt superbe, dar cum putem sa comandam un model de tort de aici si cat este transportul pana in Sibiu de exemplu?

    RăspundețiȘtergere
  28. draga lissa de mult iti urmaresc blogul tau si ma inspir am invatat
    multe multumesc eu nu prea le am cu interenetul si fiul meu nu prea isi face timp de mine daca vrei si ai timp viziteazama si fami o critica constructiva in pasteles especiales tartas con imaginacion blogspot.com multumesc .lasamio un comentariu sa stiu ca ai trecut pe acolo

    RăspundețiȘtergere
  29. buna lissa...am facut pasta de zahar dupa reteta postata,l-am si intins foarte usor, insa cand am pus pe blat de tort si am incercat sa-i fac marginile, s-a rupt totul...era pus prea mult zahar,oare? eu am pus undeva la 700 gr zahar pudra.. ms

    RăspundețiȘtergere
  30. Mia draga ,mult succes cu blogul,pupici.

    RăspundețiȘtergere
  31. buna ..zahar nu cred ca ai pus prea mult ,poate ai intins pasta prea subtire si din cauza asta s-a rupt sau ...ai uns tortul cu un strat de unt inainte de a pune pasta?trebuie uns ca pasta sa se lipeasca.

    RăspundețiȘtergere
  32. buna,lissa...as incerca tortul barbie pt ziua fetitei mele dar nu sunt pea sigura...imi poti spune ce cantitate pui in general la blaturi,ce crema folosesti(pt stabilitate e nev de una anume si cata?iti doresc numai bine si la cat mai multe torturi frumoase,pe zi ce trece progresezi tot mai mult..nu ca cele vechi nu ar fi!te pup

    RăspundețiȘtergere
  33. buna Gabriela,nu as putea sa-ti spun cu precizie cat blat si cata crema ,depinde si cat de mare o faci ,dar eu fac deobicei 2-3 blaturi rotunde diferite ca marime,le tai in foi si apoi cladesc de la mare la mic...mai decupez cercuri din cate o foaie pana ajung cam la dimensiunea corpului papusii..crema trebuie sa fie mai tzeapana ca sa nu se lase tortul,poti face de care vrei dar sa nu fie moale.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna, Lissa. In sfarsit am facut si eu un tort Barbie, inspirandu-ma de la tine.Bineinteles ca nu e nici pe departe ca al tau, dar promit sa mai exersez. Iti multumesc din suflet si iti doresc multa sanatate sila cat mai multe torturi.
    A, si daca ai timp poate vrei sa-mi faci o vizita si sa-mi spui parerea ta dspre ce am invatat...
    http://cris-crispavel.blogspot.com/2012/01/tort-printesa.html

    RăspundețiȘtergere
  35. buna Cris ,ma bucur ca ai reusit ,o sa trec pe la tine,te pup.

    RăspundețiȘtergere
  36. Lissa, tocmai cautam pe blogul tau un tutorial pentru tort Barbie. Poate pe viitor pozezi, in timp ce lucrezi vreunul. Multumesc in avans. :) Inteleg ca ai alta metoda, am vazut ca unele se fac in vas rotund, cu blat pe peretii vasului si dedesubt, la baza fustei. Multumesc pentru toate minunatiile; retetele de aici le iau tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  37. Vaiiiiii am ramas muta de uimire,adevarate opere de arta...voi incerca sa fac si eu un tortulet de ziua fetitei mele dupa modelele tale.FELICITARI LISSA,ESTI GENIALA,PUPICI :-*Laura

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna Lissa,
    Vreau sa-ti spun ca din punctul meu de vedere esti o adevarata artista si prin operele tale ne inspiri si pe noi :-) Eu pana sa descopar Blogul tau stiam sa fac doar clatite,dar acum datorita tie fac torturi la toate aniversarile.
    Vreau sa te rog sa-mi spui daca pot suprapune un tort cu mousse de piersici,crema de iaurt si crema mascarpone ?
    Multumesc!
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  39. buna Roxana,multumesc tare mult de aprecieri.
    Poti suprapune orice tort ,il pui etajul pe un carton invelit in folie si taiat exact la diam.tortului,iar in cel de jos implanti cateva betisoare (de frigarui) taiate la inaltimea tortului.

    RăspundețiȘtergere