Pages - Menu

11 noiembrie 2008

Torturi diferite1





36 de comentarii:

  1. Buna
    Iti scriu din nou si ma minunez de slendidele tale torturi .
    Am vazut ca esti generoasa cu incepatorii si explici fazele prelucrarii , uite eu nu pricep cum realizezi tu impletiturile de pe marginile torturilor ? din ce sunt facute si cum ?
    Antonia250867

    RăspundețiȘtergere
  2. Antoneta draga ,cu placere o sa-ti spun ,impletitura e facuta din frisca sau crema si...nu cred ca pot sa-ti explic sa intelegi ,mai bine o sa pun poze ,promit;peste doua zile fac o impletitura si o sa fac poze ,pa..pa..

    RăspundețiȘtergere
  3. sti buna decoratoare s eu lucru an acest domeniu,n ai vrea sa lucram ampreuna?vorbesc serios

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc frumos pentru apreciere si pentru oferta ,eu nu lucrez in domeniu ,pentru mine este mai mult o pasiune ...si fiecare are stilul lui de a face un tort si nu stiu daca ne-am potrivii!
    ...dar te mai astept pe la mine si poti sa-mi dai idei sau accept chiar si critici,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. splendid ,splendid, splendid... nu mai am cuvinte..

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna Lissa! Si eu apreciez enorm la tine faptul ca iti faci timp sa ne raspunzi la intrebari! Iti multumim din suflet pentru asta!

    As avea, din nou o intrebare: tu cum reusesti sa glazurezi asa frumos torturile? Pe un gratar? Si daca da, cum reusesti sa pui tortul grazurat de pe gratar pe tava? Eu am incercat sa il mut de pe gratar pe tava si am stricat glazura :P Iti multumesc din nou pt tot si iti doresc "La multi ani!" pentru ziua de 8 Martie!

    Te pup!

    P.S.: am facut 2 torturi din retetele luate de pe acest site si am fot tare incantata de cum au iesit!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna Cosmina draga ,multumesc frumos pentru urare ,iti doresc si eu o primavara cat mai frumoasa!
    Cosmina ,nu pot glazura tortul pe gratar ,am incercat cum ai zis si tu,dar pt a e insiropat ,nu-l mai pot muta ca se strica;asa ca pun in jurul lui folie alimentara..de-aia de argint ,dupa ce se intareste,tai usor cu cutitul glazura din jurul tortului si pe urma trag folia.
    Te pup si te mai astept pe la mine ...pa..pa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti multumesc mult de tot! O sa incerc cu siguranata si promit ca revin sa iti spun cum a iesit!
    Si eu iti doresc o primavara cat mai frumoasa si plina de caldura si bucurii! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Lissa esti minutata fara cuvinte imi trebuiesc ani sa te laud cu cata perfectiune lucrezi super meriti toate premile din lumea asta.Te rog sa imi spui si mie cum faci liniutele alea deasupra torturilor ai ceva tehnici mai deosebite,aratami si mie prin niste poze daca poti merci. Ana

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Lissa ma numesc Ana si te urmaresc de ceva vreme doamne nici nu am cuvinte de lauda destule petru tine esti minunata din manutele tale ies adevarte opere de arta .Te rog daca poti sa-mi explici si mie cum faci liniutele alea superbe cu care ornezi majoritatea torturilor.Iti multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana draga,iti multumesc mult pt cuvintele tale frumoase si pt aprecieri!
    Dantela de pe tort,care i se mai spune si cornelli lace,se face cu un varf subtire;se fac miscari ondulate intr-o parte si-n alta ,sa nu se intersecteze sau sa se suprapuna.Uite aici tehnica cum se face ,am sa incerc si eu sa fac poze intr-o zi ,nu e greu deloc.
    http://www.wilton.com/technique/Cornelli-Lace

    RăspundețiȘtergere
  12. Cosmina N04 mai, 2009

    Buna Lissa! Imi permiti sa te deranjez din nou cu o intrebare? Peste 2 saptamani este majoratul prietenei mele si ii fac eu tortul. Ca de obicei, m-am inspirat din minunatele torturi realizate de tine si am ales ca model tortul cu gentuta, cutie de pantofi si saboti. Sabotii cred ca pot sa-i fac fara probleme, si la fel si cutia, dar la gentuta nu stiu cum sa actionez. Trebuie sa sculptez blatul inainte de a-l imbraca in pasta de lapte praf? Ti-as fi foarte recunoscatoare daca m-ai ajuta cu un raspuns (daca se poate, desigur). Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Cosmina draga!Vai de mine da' cum sa nu-ti spun de gentuta,imi inchipui ce o sa-i placa prietenei tale.
    Uite cum am facut...nu e sculptata ,dupa ce am copt blatul si l-am taiat in foi ,am decupat foile in ordine descrescatoare si am pus blat crema ,blat crema ..sti tu,astfel incat baza are 20cm lungime si 12cm latime si sus are 14cm /12.. partea din spate a gentutei e putin mai dreapta ca cea din fata ..nu stiu daca ma intelegi..
    Cosmina daca vrei ,poti intra pe adresa mea ce o am mai jos in pagina si poate mai vb si pe mess daca nu intelegi.
    Te pup si spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cosmina N05 mai, 2009

    Iti multumesc din suflet, Lissa, pentru explicatii! Saptamana viitoare o sa ma apuc de treaba si sper sa ma descurc. Daca intampin dificultati, o sa te intreb. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. buna!!de ieri de cand te am descoperit tot ma minunez ce maini de aur ai!!!!!!!!!superbe toate torturile tale...te pup

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos si bine-ai venit pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  17. foarte faine toate...nu ma satur de le privit...

    RăspundețiȘtergere
  18. Lissa am vazut si stiu ca primesti multe complimente despre torturile tale dar trebuie si eu sa-ti spun ca asa torturi frumoase nu am mai vazut sint minunate nu am cuvinte si iti multumesc ca ne inveti si pe noi, am invatat multe de la tine ,iti multumesc pt tot, pupici, Alina

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna minute de aur si rabdare cu carul. Am facut si eu citeva floricele din explicatiile tale. Merci mult. Pregatesc si eu liliacul. Migalos nevoie mare, dar iese super. De unde iei tu colorantii? Eu nu am gasit decit lichid rosu, galben si albastru. Ma descurc dar verdele nu prea iese asa de frumos. As zice ca este inca iarna si nu a incoltit inca bine iarba.Am facut niste trandafiri super de frumosi. fara frunze inca. Pup mult, Nina

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna Nina!
    Migalos tare liliacul dar arata foarte bine pus pe tort...coloranti cumpar de pe sit-ul lumeabasmelor.ro,sunt geluri de wilton de toate culorile si sunt bune si pt pasta de zahar si pt cea de lapte praf.

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna Lissa
    as dori si eu daca vrei sa ma inveti si pe mine cum sa face tortul acela simplu decorat cu o floare mare roz (cred ca din frisca )pe care il ai postat la torturi diferite 1. ii foarte frumos si as vrea sa l fac si eu de ziua ficei mele acum in mai pe 29.te rog frumos sa ma ajuti.te felicit din nou si multe binecuvantari din partea Domnului Isus tie si fam. tale.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Leonida!
    Cred ca te referi la cel care are cosuletul cu ghiocei in mijloc...pentru mijlocul tip floare-am desenat si decupat din carton o floare si apoi am decupat dintr-o foaie de blat cam de1/2 cm grosime dupa carton,am pus deasupra floarea de blat si am imbracat in frisca ,am spritat cu un varf .E usor de facut ,in mijloc poti pune chiar si o floare naturala.

    RăspundețiȘtergere
  23. buna...super frumoase torturile ...cred ca sant si super bune ...felicitari

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna Lissa!Iti urmaresc creatiile inca de pe culinar...m-ai inspirat la multe din torturile pe care le-am realizat si acum am ocazia de a-ti spune:"Multumesc!" simplu dar sincer...Iar scum as vrea sa-ti cer sfatul in realizarea a doua torturi pt ziua fetitei mele care va fi peste 3 saptamani;unul l-as dori etajat(3) si m-am gandit la al umple cu diferite mousse-uri..tu ce ma sfatuiesti sa folosesc?Iar intrebarea pt al doilea tort;pot sa asez o printesa pe un tort-baza diplomat?Mai am o singura intrebare si te rog sa ma scuzi ca abund cu intrebari,dar sincer am nevoie de ajutor iar tu esti cea mai in masura sa mi-l oferi:cum ai realizat gratarul de ciocolata la tortul cu crizanteme?Iti multumesc anticipat si-ti doresc tot ce e mai bun sa ti se intample

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Lissa!Demult iti admir creatiile...inca de pe culinar,in urma cu 2 ani te-am descoperit:)si m-ai inspirat in multe din torturile pe care le-am realizat,iar acum am ocazia sa-ti spun "Multumesc"! simplu dar sincer.Iar acum please help me!!Ziua fetitei mele va fi peste 3 saptamani si as dori sa-i realizez 2 torturi unul etajat(3)si l-as dori umplut cu mousse-uri dar nu stiu daca rezista greutatii;tu ce zici?si al doilea as dori sa fac un tort diplomat baza dupa reteta ta,imbracat in cioco pe care sa asez o printesa..ce ma sfatuiesti?Si o ultima intrebare si nu te supara te rog ca abund cu intrebarile,cum realizezi tu gratarul de ciocolata de la tortul imbracat in frisca cu 3 crizanteme?Iti multumesc din suflet anticipat si iti doresc sa ti se intample numai bine)( Marilena

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Sarah si multumesc frumos.
    La tortul etajat poti face orice crema,pui fiecare tort pe un carton, imbraci tortul in pasta sau frisca,apoi in fiecare tort bagi cateva betisoare pe care le tai la nivelul tortului si poti sa asezi fiecare etaj ,in felul acesta nu se lasa deloc pt ca se sprijina pe betisoare.
    Merge foarte bine printesa pe tort...tot asa poti face ,printesa separat si pusa pe carton (cartonul sa fie exact cat rochia ca sa nu se vada)apoi asezi deasupra pe tort ....dar daca faci diplomat,ar trebui sa-i imbraci si lateralele cu blat pt ca daca dai drumul la glazura de ciocolata fierbinte peste el ,se intampla sa se deformeze unde nu are blat.
    Gratarul de ciocolata e usor de facut ...se taie o fasie de hartie de copt cat diam tortului si inalta cat tortul sau cu 1cm mai inalta,apoi desenezi cu un creion modelul sau gratarul ,intorci hartia pe dos si pe urmele unde se vede creionul,desenezi cu ciocolata topita(topesti ciocolata si o pui intr-un cornet cu varf subtire sau intr-un cornet de hartie la care-i tai tu varful)..apoi iei fasia de hartie si o asezi in jurul tortului si lasi cateva minute la frigider pana se intareste ,desfaci hartia si ramane gratarul pe tort.
    Daca nu intelegi ceva ,poti sa ma intrebi si cu placere o sa-ti spun.
    O zi frumoasa iti doresc .

    RăspundețiȘtergere
  27. Lisa draga spunemi te rog torturile imbracate in pasta,pot puse in frigider nu se intaresc? iti multumesc mult draga.Te felicit,si doresc ca toate visurile tale sa se implineasca esti o scumpa,pentru noi, si un pupic.Silvia.

    RăspundețiȘtergere
  28. Sișvia sa sti ca nu au nimic...poti pune linistita tortul in frigider,pasta ti se pare a fi tare dar se taie bine.Dupa ce scoti tortul de la rece la cald s-ar putea sa faca putin condens ,dar nu-l atingi ca sa nu ramana urme,se usuca singur.

    RăspundețiȘtergere
  29. multumesc frumos Lisa.ma bucur foarte mult ca miai raspuns asa repede,nici nu stiu cum ai timp sa raspunzi la toti,esti foarte buna la inima,multumesc mult. iti doresc o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  30. Credeam ca lucrezi in ceva cofetarie, am citit mai sus ca nu lucrezi in domeniu. Atata rabdare si sa faci si sa explici esti o persoana care trebuie admirata si apreciata.

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu lucrez in domeniu Gabriela, am invatat totul singura de pe internet si ma bucur ca pot da un sfat si la altii din ce am invatat eu..

    RăspundețiȘtergere
  32. Dumneavoasta faceti toate totturile?

    RăspundețiȘtergere
  33. ramona valcea07 decembrie, 2011

    buna lissa. Sunt o splendoare torturile tale. Te felicit cat de realizate frumos sunt. Am si eu o intrebare, de unde pot sa cumpar martipan? Bafta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  34. buna Ramona,multumesc de aprecieri!
    Pe sit-ul lumeabasmelor.ro cred ca o sa gasesti si martipan ...eu nu folosesc martipan ,folosesc pasta de zahar pe care o prepar acasa,reteta e pusa la rubrica ornamente.

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ma numesc Ramona si vreau sa iti spun ca sunt foarte frumoase torturile tale si o sa urmaresc in continoare retetele tale .Te pup

    RăspundețiȘtergere