Fely ,da' ce-mi place si mie gustul la tort de cafea! Daca vrei ca si blatul sa aiba putin gust de cafea,poti pune o l-tza de cafea macinata fin in compozitie ,sau ness.Pentru crema poti face asa:5 galbenusuri,10 lg zahar si 10 lg de cafea concentrata (facuta ca si pt baut ,dar tare si fara zahar)se amesteca pe baie de abur pana se ingroase,Rece se amesteca cu 400-500ml frisca batuta ,daca crezi ca gustu de cafea trebuie mai accentuat,mai pui o l-ta de ness diluata cu putina apa.Daca vrei cu unt ,crema rece o amesteci cu un pachet de unt alifiat bine in care mai pui putin zahar pudra.
Draga mea ,cu mare placere iti spun si sa sti ca nu e greu deloc... Deci eu am facut partea de sus din pasta de lapte praf;am intins pasta cam de 1/2 cm grosime ,am decupat la marimea ce mi-a trebuit si am pus betisoare ..de-alea pt frigarui...am pus cam 5-6 betisoare de-a latul foii din pasta ,de sus si partea ascutita a depasit foaia si am apasat ca sa intre in pasta ,dar sa nu cumva sa treaca dincolo,nivelezi usor cu o lingurita sau chiar cu sucitoarea ca sa nu se vada betisoarele si lasi asa la intarit o zi sau doua.Se inplanta asa cu betisoarele in blat ...sper sa ma fi facut inteleasa,succes.
Buna Uta!Eu zic ca ar merge o inimioara cu un buchetel de trandafiri si o cutiuta cu inel langa trandafiri....sau doua inimioare una langa cealalta,sau un tort rotund ori dreptunghiular,dar neaparat cu un buchet de trandafiri ....
Buna Elena!Tortul trebuie neaparat foarte bine indreptat la colturi,dupa ce pui pasta il mai aranjezi si din mana ca sa dea unghi drept si sa iasa cat mai perfect.
Lili tot am vrut sa dau de tine sa te intreb: cu ce pictezi tu pata de zahar ? mie mi se combina culorile intre ele si nu imi iese asa frumos. Tie ti-au iesit super toate torturile.
Alexandra,cu colorant gel diluat cu alcool si se usuca repede,cand folosesc mai multe culori,astept pana se usuca una si apoi incep cu cealalta si asa nu se combina intre ele.
Pentru struguri poti face bilute din pasta si apoi formezi strugurele direct pe tort,Incepi cu un rand de 5(sau cat de mare vrei sa fie)apoi al doilea de 4 si asa pana la o bila,incepi iar de sus si pui intre bile...sper sa intelegi, bilutele le lipesti cu cate un strop de ciocolata topita,sau mai poti face din fulgi de cereale,sunt cerealele alea la punga mica si bilute potrivit de mari.
Nu se topesc cerealele in frisca,am facut strugure si asa.In pasta am pus rosu si albastru ca sa fac mov,sunt facuti din pasta de lapte praf,daca faci din pasta de zahar poti pune si un pic negru ca sa iasa mai inchisi ca deobicei pasta asta iasa mai deschisa la culoare..
buna lissa ! superbe torturile tale ! as dori sa ii fac si eu sotului meu de ziua lui acest tort http://1.bp.blogspot.com/_IKfGcpICTHY/TDcEUoOxlWI/AAAAAAAAGww/nMsPrcuV7ZU/s1600/A.jpg mai ales ca el lucreaza la barci ! am si eu o rugaminte la dvs. daca vreti sa imi spuneti cum ati facut barcuta ! multumesc mult!
buna .am o rugaminte .cum ai facut frunzele asa subtiri la ciupercute si stau asa frumos? te urmaresc de mult timp esti sursa mea de inspiratie.multumesc mult .sanatate iti doresc.
buna lisa!in primul rand sunt uimita de ceea ce faci!e deosebit!in noiembrie este ziua prietenului meu si as vrea sa ii fac tortul ala cu cartile pe fond verde...l am gasit in torturi diferite 2.te rog mult sa imi spui cum ai facut cartile si cu ce colorez?nu am mai facut pana acum si vreau sa stiu.am citit ceva despre pasta de lapte praf si am inteles.dar ajuta ma ptr carti si as vrea sa ii pun si cateva monezi ca la poker!merci te pup!
buna JustMe...cartile ce le vezi sus pe tort sunt decupate din pasta de zahar cu o forma de plastic ce are imprimata cartea aceea si apoi doar am colorat....cele simple le-am decupat din pasta la aceeasi marime ca si cea de sus si m-am uitat dupa cartile adevarate ce a fost mai usor sa desenez pe ele. Folosesc coloranti de wilton de pe sit-ul lumeabasmelor si cand colorez diluez cu putin alcool.
draga sunt uimita de operele tale as vrea sa ma inveti si pe mine micile trucuri si felul cum se pregateste florile sau de unde cuperi culoarea de ai culori vii fac si eu torturi dar na m facut nici o data asemenea frumuseti
Gabriela multumesc de aprecieri ..micile trucuri..nici nu stiu cum sa le zic,e sa faci totul cu pasiune din placere si fara graba ...eu tot ce am invatat a fost de pe internet,daca te ajuta un pic am pus aici cum fac buchetel de flori http://torturilelissei.blogspot.com/2009/09/cum-se-pun-floricele-in-buchetel.html ,coloranti cumpar de pe lumeabasmelor.ro
Buna ziua Lissa. As dori sa te intreb unde expediezi tu torturile si in al doilea rand, pentru 40 de persoane, cam cate kilograme trebuie sa aiba tortul? Iti multumesc anticipat.
buna,eu nu expediez torturile niciunde..majoritatea clientilor mei sunt din localitatea mea...ne intelegem impreuna asupra modelului si il ridica de la mine. La 40 de persoane depinde si de crema ,de model ,dar in general la 6 ..6,5kg.
As vrea sa fac un tort ceas in care sa pun o sticla de sampanie.Te-as ruga Lili daca poti sa-mi dai cateva sfaturi(imi este teama de greutatea sticlei).Iti dorim din tot sufletul un an nou plin de sanatate,fericire si foarte multe realizari.
Multumesc Felicia... un An Nou plin de bucurii va doresc si eu. Eu as zice sa faci tortul in forma rotunda care are gaura in mijloc , e forma de chec ..asa poti pune sticla in mijloc fara emotii ...daca nu ai forma aceea ,poti decupa cu ceva in mijlocul tortului.
Esti fantastica! In viata mea nu am vazut torturi mai frumoase!Desi imi place sa fac deserturi si ma uit mai tot timpul pe net! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate sa ne bucuri in continuare ochii:) O sa incerc ca fac un tort pt fetita mea care implineste 6 luni maine si o sa folosesc cateva retete de creme de la tine si bineanteles ceva din decoratiunile tale,cele mai usoare bineainteles ...daca exista asa ceva..:) Bafta in continuare!
Buna Lissa, felicitari pentru minunatiile de torturi pe care le faci, iti admir talentul de ceva vreme. Eu ti-am mai scris tie si ti-am spus ca datorita site-ului tau am inceput si eu sa fac torturi (in nici un caz atat de frumoase ca ale tale). Vroiam sa te intreb, daca ma poti ajuta, sa-mi spui pe ce pui tu torturile, ce fel de suport folosesti? Eu vreau sa fac un tort pentru ziua baietelului meu si este destul de mare, nu stiu pe ce sa il pun.
Iti multumesc anticipat si iti dorect mult succes in continuare. Astept sa ma incanti cu viitoarele tale creatii. O zi buna, Dana
multumesc Dana,torturile care sunt mai mari si mai grele le pun pe placaj (de tip OSB)taiat la diferite dimensiuni, sau pe cartoane mai groase de la cutii,pe care le tai la ce dim am nevoie si pun cate 3-4 una peste alta ,le prind cu scoci si le imbrac.
Scumpa si stimata doamna.Vreau doar sa va felicit pt tot ceea ce reusiti sa faceti cu minunatele dvs. maini.Sunteti un Dumnezeu al bucatariei pot spune.Bravoooo!!!! nu am mai vazut in viata mea asa ceva..sunteti exceptionala! as dori ca pe viitor sa devin si eu o mica eleva a dvs si sa ma ajutati din cand in cand cu cate un sfat,pt ca vad ca aveti inima mare si va indurati si de noi nestiutorii si sunteti serioasa si raspundeti tuturor mesajelor.Va iubesc operele!!!! sunteti minunata!!!!!!
Lavi bine-ai venit pe la mine si multumesc tare mult de aprecieri. Cu placere iti raspund in masura in care stiu ,inca mai am si eu multe de invatat..dar imi cer scuze de pe acum daca o sa si intarzii cu raspunsurile,cateodata nu am timp sa intru pe net. Te pup si o zi buna .
Doamna draga se vede ca dumnezeu va daruit un mare dar acela de dragoste ,pasiune ,rabdare si multa multa iubire cum puteti cum puteti darui atata dragoste si la alti va apreciez enorm stilu si pasiune d-zeu sa va dea sanatate si multa intelegere si dragoste in continuare
BUNA!Vreau sa te rog daca poti sa ma ajuti cu o idee.As vrea sa fac un tort de cafea si nu am reteta.TE PUP!ou
RăspundețiȘtergereFely ,da' ce-mi place si mie gustul la tort de cafea!
RăspundețiȘtergereDaca vrei ca si blatul sa aiba putin gust de cafea,poti pune o l-tza de cafea macinata fin in compozitie ,sau ness.Pentru crema poti face asa:5 galbenusuri,10 lg zahar si 10 lg de cafea concentrata (facuta ca si pt baut ,dar tare si fara zahar)se amesteca pe baie de abur pana se ingroase,Rece se amesteca cu 400-500ml frisca batuta ,daca crezi ca gustu de cafea trebuie mai accentuat,mai pui o l-ta de ness diluata cu putina apa.Daca vrei cu unt ,crema rece o amesteci cu un pachet de unt alifiat bine in care mai pui putin zahar pudra.
Buna,vreau sa fac un tort in forma de laptop fiului meu si nu stiu cum sa fac partea de sus.ma poti ajuta?
RăspundețiȘtergereDraga mea ,cu mare placere iti spun si sa sti ca nu e greu deloc...
RăspundețiȘtergereDeci eu am facut partea de sus din pasta de lapte praf;am intins pasta cam de 1/2 cm grosime ,am decupat la marimea ce mi-a trebuit si am pus betisoare ..de-alea pt frigarui...am pus cam 5-6 betisoare de-a latul foii din pasta ,de sus si partea ascutita a depasit foaia si am apasat ca sa intre in pasta ,dar sa nu cumva sa treaca dincolo,nivelezi usor cu o lingurita sau chiar cu sucitoarea ca sa nu se vada betisoarele si lasi asa la intarit o zi sau doua.Se inplanta asa cu betisoarele in blat ...sper sa ma fi facut inteleasa,succes.
lissa am de facut un tort de stare civila ce imi sugereziimi plac foarte mult operele tale sunt super te rog raspundemi
RăspundețiȘtergereBuna Uta!Eu zic ca ar merge o inimioara cu un buchetel de trandafiri si o cutiuta cu inel langa trandafiri....sau doua inimioare una langa cealalta,sau un tort rotund ori dreptunghiular,dar neaparat cu un buchet de trandafiri ....
RăspundețiȘtergereLili,am si eu o mica problema nu stiu cum faci tu iminarile la torturile imbracate in pasta(colturile tale ies perfecte ale mele nu).
RăspundețiȘtergereBuna Elena!Tortul trebuie neaparat foarte bine indreptat la colturi,dupa ce pui pasta il mai aranjezi si din mana ca sa dea unghi drept si sa iasa cat mai perfect.
RăspundețiȘtergereLili tot am vrut sa dau de tine sa te intreb: cu ce pictezi tu pata de zahar ? mie mi se combina culorile intre ele si nu imi iese asa frumos. Tie ti-au iesit super toate torturile.
RăspundețiȘtergereAlexandra,cu colorant gel diluat cu alcool si se usuca repede,cand folosesc mai multe culori,astept pana se usuca una si apoi incep cu cealalta si asa nu se combina intre ele.
RăspundețiȘtergereeu foloseam colorant gel dar diluat cu apa. si dura mult pana se se usuce. am sa probez si eu cu alcool. Mersi :)
RăspundețiȘtergerearata demential masina neagra!!!
RăspundețiȘtergereLissa te rog frumos daca poti sa mi zici cum ai facut struguri,iti multumesc foarte mult,esti cea mai minunata!
RăspundețiȘtergerePentru struguri poti face bilute din pasta si apoi formezi strugurele direct pe tort,Incepi cu un rand de 5(sau cat de mare vrei sa fie)apoi al doilea de 4 si asa pana la o bila,incepi iar de sus si pui intre bile...sper sa intelegi, bilutele le lipesti cu cate un strop de ciocolata topita,sau mai poti face din fulgi de cereale,sunt cerealele alea la punga mica si bilute potrivit de mari.
RăspundețiȘtergereMultumesc pt raspuns!dar daca fac din cereale oare nu se topesc pe frisca?si in pasta ce colorant ai pus?mov?sau negru?scuzama cu atatea intrebari....
RăspundețiȘtergereNu se topesc cerealele in frisca,am facut strugure si asa.In pasta am pus rosu si albastru ca sa fac mov,sunt facuti din pasta de lapte praf,daca faci din pasta de zahar poti pune si un pic negru ca sa iasa mai inchisi ca deobicei pasta asta iasa mai deschisa la culoare..
RăspundețiȘtergerefelicitari esti o artista
RăspundețiȘtergerebuna
RăspundețiȘtergerem ar interesa si pe mine cat costa un tort cu masina pe el? si daca se poate livra in sibiu
multumesc
ce mai pot sa zic sa spus totul toate sunt la superlativ bravo lissa
RăspundețiȘtergerebuna lissa ! superbe torturile tale ! as dori sa ii fac si eu sotului meu de ziua lui acest tort http://1.bp.blogspot.com/_IKfGcpICTHY/TDcEUoOxlWI/AAAAAAAAGww/nMsPrcuV7ZU/s1600/A.jpg mai ales ca el lucreaza la barci ! am si eu o rugaminte la dvs. daca vreti sa imi spuneti cum ati facut barcuta ! multumesc mult!
RăspundețiȘtergerebuna .am o rugaminte .cum ai facut frunzele asa subtiri la ciupercute si stau asa frumos? te urmaresc de mult timp esti sursa mea de inspiratie.multumesc mult .sanatate iti doresc.
RăspundețiȘtergerebuna lisa!in primul rand sunt uimita de ceea ce faci!e deosebit!in noiembrie este ziua prietenului meu si as vrea sa ii fac tortul ala cu cartile pe fond verde...l am gasit in torturi diferite 2.te rog mult sa imi spui cum ai facut cartile si cu ce colorez?nu am mai facut pana acum si vreau sa stiu.am citit ceva despre pasta de lapte praf si am inteles.dar ajuta ma ptr carti si as vrea sa ii pun si cateva monezi ca la poker!merci te pup!
RăspundețiȘtergerebuna ,sunt crengute de asparagus pe langa ciupercute.
RăspundețiȘtergerebuna JustMe...cartile ce le vezi sus pe tort sunt decupate din pasta de zahar cu o forma de plastic ce are imprimata cartea aceea si apoi doar am colorat....cele simple le-am decupat din pasta la aceeasi marime ca si cea de sus si m-am uitat dupa cartile adevarate ce a fost mai usor sa desenez pe ele.
RăspundețiȘtergereFolosesc coloranti de wilton de pe sit-ul lumeabasmelor si cand colorez diluez cu putin alcool.
draga sunt uimita de operele tale as vrea sa ma inveti si pe mine micile trucuri si felul cum se pregateste florile sau de unde cuperi culoarea de ai culori vii fac si eu torturi dar na m facut nici o data asemenea frumuseti
RăspundețiȘtergereLissa, te felicit pentru toate minunatele tale creatii!
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos ,Carmen!
RăspundețiȘtergereGabriela multumesc de aprecieri ..micile trucuri..nici nu stiu cum sa le zic,e sa faci totul cu pasiune din placere si fara graba ...eu tot ce am invatat a fost de pe internet,daca te ajuta un pic am pus aici cum fac buchetel de flori http://torturilelissei.blogspot.com/2009/09/cum-se-pun-floricele-in-buchetel.html ,coloranti cumpar de pe lumeabasmelor.ro
RăspundețiȘtergereBUNA LISSA.TE ROG SA MI SPUI SI MIE BAGNOTELE DE LA TORT CUM SINT FACUTE.MULTUMESC SI SPOR IN CONTINUARE.
RăspundețiȘtergereBuna ,le-am decupat din pasta de zahar,apoi cu una adevarata in fatza mea am colorat si am incercat sa redau cat am putut din model.
RăspundețiȘtergereBuna ziua Lissa. As dori sa te intreb unde expediezi tu torturile si in al doilea rand, pentru 40 de persoane, cam cate kilograme trebuie sa aiba tortul? Iti multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergerebuna,eu nu expediez torturile niciunde..majoritatea clientilor mei sunt din localitatea mea...ne intelegem impreuna asupra modelului si il ridica de la mine.
RăspundețiȘtergereLa 40 de persoane depinde si de crema ,de model ,dar in general la 6 ..6,5kg.
As vrea sa fac un tort ceas in care sa pun o sticla de sampanie.Te-as ruga Lili daca poti sa-mi dai cateva sfaturi(imi este teama de greutatea sticlei).Iti dorim din tot sufletul un an nou plin de sanatate,fericire si foarte multe realizari.
RăspundețiȘtergereMultumesc Felicia... un An Nou plin de bucurii va doresc si eu.
RăspundețiȘtergereEu as zice sa faci tortul in forma rotunda care are gaura in mijloc , e forma de chec ..asa poti pune sticla in mijloc fara emotii ...daca nu ai forma aceea ,poti decupa cu ceva in mijlocul tortului.
buna lissa. felicitari.asa de reusit.te rog am o nelamurire sticla e pictata?
RăspundețiȘtergeremultumesc Mioara...da,sticla e pictata,dupa ce o imbrac in pasta o pictez.
RăspundețiȘtergeremultumesc de raspuns
RăspundețiȘtergereEsti fantastica! In viata mea nu am vazut torturi mai frumoase!Desi imi place sa fac deserturi si ma uit mai tot timpul pe net!
RăspundețiȘtergereSa-ti dea Dumnezeu sanatate sa ne bucuri in continuare ochii:)
O sa incerc ca fac un tort pt fetita mea care implineste 6 luni maine si o sa folosesc cateva retete de creme de la tine si bineanteles ceva din decoratiunile tale,cele mai usoare bineainteles ...daca exista asa ceva..:)
Bafta in continuare!
Buna Lissa,
RăspundețiȘtergerefelicitari pentru minunatiile de torturi pe care le faci, iti admir talentul de ceva vreme. Eu ti-am mai scris tie si ti-am spus ca datorita site-ului tau am inceput si eu sa fac torturi (in nici un caz atat de frumoase ca ale tale). Vroiam sa te intreb, daca ma poti ajuta, sa-mi spui pe ce pui tu torturile, ce fel de suport folosesti? Eu vreau sa fac un tort pentru ziua baietelului meu si este destul de mare, nu stiu pe ce sa il pun.
Iti multumesc anticipat si iti dorect mult succes in continuare.
Astept sa ma incanti cu viitoarele tale creatii.
O zi buna,
Dana
multumesc Dana,torturile care sunt mai mari si mai grele le pun pe placaj (de tip OSB)taiat la diferite dimensiuni, sau pe cartoane mai groase de la cutii,pe care le tai la ce dim am nevoie si pun cate 3-4 una peste alta ,le prind cu scoci si le imbrac.
RăspundețiȘtergereScumpa si stimata doamna.Vreau doar sa va felicit pt tot ceea ce reusiti sa faceti cu minunatele dvs. maini.Sunteti un Dumnezeu al bucatariei pot spune.Bravoooo!!!! nu am mai vazut in viata mea asa ceva..sunteti exceptionala! as dori ca pe viitor sa devin si eu o mica eleva a dvs si sa ma ajutati din cand in cand cu cate un sfat,pt ca vad ca aveti inima mare si va indurati si de noi nestiutorii si sunteti serioasa si raspundeti tuturor mesajelor.Va iubesc operele!!!! sunteti minunata!!!!!!
RăspundețiȘtergereLavi bine-ai venit pe la mine si multumesc tare mult de aprecieri.
RăspundețiȘtergereCu placere iti raspund in masura in care stiu ,inca mai am si eu multe de invatat..dar imi cer scuze de pe acum daca o sa si intarzii cu raspunsurile,cateodata nu am timp sa intru pe net.
Te pup si o zi buna .
Doamna draga se vede ca dumnezeu va daruit un mare dar acela de dragoste ,pasiune ,rabdare si multa multa iubire cum puteti cum puteti darui atata dragoste si la alti va apreciez enorm stilu si pasiune d-zeu sa va dea sanatate si multa intelegere si dragoste in continuare
RăspundețiȘtergereSa fiti binecuvantata
Multumesc din suflet .
RăspundețiȘtergere