Pages - Menu

7 decembrie 2008

Lizuca

Lizuca si Patrocle ..asa i-am numit eu dupa ce o fetita a vrut pe tort o papusica si floricele ;
dupa ce am facut papusica parca lipsea ceva langa ea ,asa ca un catel micut era potrivit si mi-a venit ideea de a face o scena din povestea "Dumbrava minunata".
Pentru a face capul Lizucai,am sacrificat o papusica si am taiat capul ca sa fac un mulaj.Din pasta am pus o bucatica innauntru am presat bine si apoi am scos ,a ramas imprimat locul unde sa fac ochii si nasul ,asa ca am trecut la treaba.Am pus ochii ,gura ,am accentuat conturul nasului si am tras-o in scobitoare(am fost rea) apoi am lasat-o deoparte .

Am facut o buturuga pe care sa se odihneasca Lizuca.

Apoi am inceput cu picioarele .

Corpul ...dintr-o bucata de pasta alungita si stransa putin la mijloc.

Aici am croit rochita si am pus-o peste corp.

Trebuie stransa dupa talie si aranjata putin in partea de jos,ondulata ;apoi sprijinita de ceva ca sa se intareasca in forma respectiva.

Am pus accesoriile..adica am vopsit cu colorant sandalutele,am pus un cordon in talie, guleras la rochita si am facut manutele.
Dupa asta m-am intors iar la cap si am inceput sa-i pun parul din firicele subtiri de pasta si lipite una langa alta cu sirop de zahar.

Dupa ce am pus parul in fata ,am atasat capul cu scobitoarea implantata in corp si am continuat cu parul in spate.

Si m-am gandit ca i-ar sta bine cu o palariuta,asa ca am croit un cerc si l-am asezat frumusel pe cap ,am presat putin ca sa ia forma capului .

Am pus un snurulet si la palariuta.

Aici sta cuminte si asteapta pe Patrocle.

Si pentru catel am inceput prima data cu capul,am facut o bila, am apasat putin cu degetul la mijloc,apoi am facut ochii,am crestat putin unde vine gurita .

Am pus ochii,nasul si limba ; pe urma am facut corpul.

Am pus piciorusele.

Capul atasat tot cu scobitoarea, am pus urechile si cu colorant am facut cateva pete.

Si impreuna cu Lizuca.

Ca sa semene putin cu o scena din poveste,am facut o casuta ,braduti ,un rau cu podet si floricele si am presarat iarba din cocos colorat.


16 comentarii:

  1. Lissa sincer vorbind ai un talent deosebit! Nu mai contenesc sa ma mir de cat de bine iti ies toate! Bravo, mii de laude din partea mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a atras titlul, caci am o pisicuta pe care o cheama Lizica, iar cand am intrat am vazut o minunatie aici. Esti foarte talentata, felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pentru aprecieri si felicitari,va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. felcitari pentru blog si pentru lucrurile minunate pe care le faci

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult Sorina si bine-ai venit pe la mine!

    RăspundețiȘtergere
  6. NU POT SA CRED CE POTI SA FACI ESTI MAI DULCE DECAT PASTELE TALE DE ZAHAR .AI CEL MAI FRUMOS SI CEL MAI EXPLICABIL BLOG DE PE NET ,SI CEL MAI EXPLICABIL.DACA AS PUTEA TE-AS VOTA CU 1000 DE STELUTE.SUPER LISSA ESTI O MANA CEREASCA.EU NU MA PRICEP SA UTILIZEZ CALCULATORUL LA STANDARDELE DIN ZIUA DE AZI DAR SUNT FOARTE BUCUROASA CA AM REUSIT SA BIJBAI PE AICI SA POT SA-TI TRIMIT SI EU URARILE MELE DE BINE.ITI MULTUMIM CA EXISTI SI PUTEM INVATA ATATEA DE LA TINE.ELENA TIMISOARA

    RăspundețiȘtergere
  7. Elena,bine-ai venit pe la mine!
    Ce complimnte frumoase mi-ai facut... sa sti ca si tu esti o dulce si-ti multumesc din suflet pt cuvintele frumoase ce mi le-i scris .
    Te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari din suflet!..nu am cuvinte..m-ai impresionat profund..

    RăspundețiȘtergere
  9. Lisa esti un adevarat artist Meriti cel mai mare premiu OSCAR din lume.SA-I MULTUMESTI LUI DUMNEZEU pentru talentul ce ti la dat.Eu am invatat multe de la tine si imi place sa fac torturi cat mai deosebite dar inca nu imi ies asa perfecte.MAI AM DE INVATAT SI exsersat.De aceea indraznesc sa te intreb unde pui la uscat figurinele care le faci din pasta de zahar?la rece sau la cald?ITI MULTUMESC.Siiti urez SUCCES IN CONTINUARE DIN PARTEA LUI MARY DIN PASCANI

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos Mary!!
    Figurinele nu le pun la rece ,le las asa la temperatura camerei si dupa o zi le pun in cutie si intr-un dulapior..daca le pui la rece ,cand le scoti o sa faca condens.

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna Lissa,de cand am aflat de blogul tau,nu fac altceva decat sa intru zilnic sa mai invat cate ceva...Esti deosebita!
    Am incercat si eu o reteta,si mi-a iesit,am fost multumita,iar acum as vrea sa-i fac un tortulet fiicei mele ,luna viitoare face 3 anisori,si as vrea ceva in genul Lizucai,doar ca as fi vrut sa stiu din ce ai facut iarba,braduletii,casuta,daca nu-i nici un deranj...Oricum iti multumesc,si sa o tii tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hanelore ,imi cer scuze ca raspund asa tarziu ,se vede ca mi-ai scris exact cand am fost plecata in concediu si am stat mai mult de o luna.
    iarba e nuca de cocos verde care se gaseste in supermarket,bradutii sunt din pasta ,se face un con si apoi cu o forfecuta ciupesti de jur imprejur.casuta e din blat si crema si apoi imbracata in frisca.Pentru acoperis am taiat doua bucati din foaie de napolitana ,am dat cu glazura de ciocolata pe fiecare bucata si apoi le-am pua peste casuta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna d-na Lissa...In primul rand vreau sa va felicit pentru tot ceea ce faceti..intr-adevar munciti cu pasiune...Felicitari...Va urmaresc de mult si tot de mult v-am furat daca pot zice asa retetele minunate...Ma inspir mereu de pe blogul dvs. As vrea sa incerc acest minunat decor de basm pentru fiica mea care in februarie va face un anisor...Sper ca voi reusi..multumes..Am o intrebare...pasta de zahar am invatat-o tot de la dvs. ..Am mai incercat-o dar, chiar daca m-am straduit sa cern bine zaharul totusi,la intarire, pasta a fost foarte firava si faramicioasa...gresesc undeva? As vrea sa-mi iasa exact asa cum o faceti dvs...Va multumim ca existati si ca ne incantati cu ideile dvs...La multi ani!!..

    RăspundețiȘtergere