
Tortuletul meu de cafea...ce incantata am fost de el...imi place asa de mult gustul cafelei ca as bea tot timpul cafea...asa ca am hotarat sa-mi fac o placere cu un tortulet al meu cu gust intens de cafea ....sa nu va ganditi acuma ca l-am mancat eu singura pe tot...desii as fi vrut..ha..ha..a savurat si sotul meu care nu e el prea bautor de cafea ,am servit si pe vecinele mele cu cate o feliuta ...pe gustul Karinei nu a fost ca ei nu-i place cafeaua ,dar pentru ea am facut altceva ,o rulada buna buna... dar am sa pun reteta in zilele urmatoare,acum sa trecem la tortul meu.

Nu e el prea aspectos ca am facut eu o greseala si pe parcurs am sa va si spun ce ,in caz ca vreti sa faceti, sa nu faceti ca mine .
Pentru modelul de blat mi-a suras ideea de la
Cuisinette ,dar eu am facut reteta mea de blat,deci:
3 oua ,3 lg apa ,6 lg zahar ,6 lg faina .
Se face la fel ca
aici ,am impartit in doua compozitia si intr-o parte am pus 1 lingurita cacao +1 lingurita cafea solubila.
Am pus compozitiile in cate un pos de ornat si am trasat in tava la marimea 30/25 ,incepand dintr-un colt si mergand pe diagonala ,o linie alba ,una maro...am dat la cuptor cam 15 -20 minute ,pana se usuca deasupra ,nu trebuie coapta foarte tare foaia de blat ca sa nu se intareasca.

Dupa ce am scos-o din tava ,am decupat un cerc cu diam de 17 cm,am pus in cratita si am taiat apoi fasie si pentru peretii cratitei.....aici am facut greseala ,a trebuit sa pun folie de celofan pe peretii cratitei si in felul acesta blatul meu nu s-ar fi lipit si modelul ar fi aratat mult mai bine ,asa daca nu am pus s-a lipit putin si cand l-am scos a trebuit sa-l ajut cu cutitul si nu a mai ramas perfect..dar nu mi-am facut atatea probleme ca doar era pentru mine ,oricum la a doua incercare am stiut ce trebuie facut.
Nu a trebuit insiropat blatul pentru ca e subtire si moale.

Crema :
2 galbenusuri ,4 lg cu varf zahar ,2 lg cafea naturala(lichida),1lingurita cafea solubila.
Am pus pe baie de abur si am amestecat pana s-a ingroasat compozitia,am lasat deoparte.

In timp ce s-a racit crema de oua ,am facut un inel din folie de aluminiu inalt cam de 2 cm si am pus in mijlocul cratitei.

Pentru medalionul asta din mijlocul tortului am folosit o mana de visine din visinata ,cred ca 100 g ca nu le-am cantarit,150 ml cafea naturala, 2 lg zahar si 1plic de tort gelee transparent...cel care se pune deasupra peste fructe...peste tarte...
Cafeaua cu zaharul si gelatina le-am pus pe foc si am amestecat pana a fiert cam 1 minut ,am amestecat cu visinele ...
...si toata compozitia am pus-o in inel,am dat la rece pana am finalizat crema.

400 ml frisca lichida dulce(frisca vegetala)am batut pana s-a inspumat si a inceput sa se ingroase ,deci sa fie mai moale ,am amestecat crema de ou rece cu frisca ,am gustat si parca mi-a trebuit gustul de cafea mai intens asa ca am mai dizolvat o lingurita plina de ness si am amestecat in crema, apoi am amestecat in crema 10 g gelatina dizolvata in cateva lg de apa calda.
Am taiat in margine inelul de aluminiu si apoi l-am dezlipit si am pus toata crema in cratita peste medalionul de visine ,am acoperit cratita cu folie si am dat la rece.
Am lasat la rece pana a doua zi ,adica pana ieri dimineata....am adormit cu gandul la el...dimineata mi-am facut repede o cafea si am intors tortul pe platou asa ...am pus o folie deasupra cremei, am rasturnat pe o tava si apoi imediat pe platou,l-am ornat repede si nu spectaculos si am taiat din el prima feliuta,


...sa stiti ca m-am abtinut sa nu gust pana nu am facut cateva poze.

...mmmm ce bun a fost...si gustul de cafea combinat cu visinele cu gust de visinata si putin acrisoare ,i-au dat o savoareeee,daca va place cafeaua eu zic sa-l incercati ca e usor de facut.

arata grozav de tot si cred ca e bun,desi nici eu nu beau cafea deloc...
RăspundețiȘtergereVai ce bine arata!!!!!!!!!!!! Super tort!!1 Trebuie sa salvez reteta ca arata atat de bine...
RăspundețiȘtergereLissa, ti-am scris in mesenger si cand ai timp sa intrii te rog sa imi raspunzi. Multumesc frumos
minunat!
RăspundețiȘtergerelissa,si eu ador cafeaua...deci tortuletul tau deja ma face sa visez...minunata arata si o compozitie pe masura!
RăspundețiȘtergeregrozava idee, nu am mai vazut asa ceva, yummy
RăspundețiȘtergereSuper!!! Cred ca iesit o minunatie!
RăspundețiȘtergereoau lissa , ce super arata , si cred ca e o nebunie la gust !!!
RăspundețiȘtergeremeravigliosa!
RăspundețiȘtergerePe langa faptul ca arata superb imi si imaginez gustul ,sunt incantata ca l-am descoperit din intamplare cautand niste clatite.Felicitari!
RăspundețiȘtergereAmalia draga ,e foarte bun sichiar daca nu bei cafea ,tot te-as servi cu o feliuta.
RăspundețiȘtergereBianca scumpa ,nu am primit niciun mesaj...cu cea mai mare placere iti raspund ,cred ca o fi cauza la mine ca se tot intrerupe netul.
RăspundețiȘtergereTe pupacesc cu drag.
Multumesc Geta.
RăspundețiȘtergereAlison draga,asa am visat eu la el de seara pana dimineata ha..ha .abia am asteptat sa-l gust,te servesc macar asa virtual cu o feliuta.
RăspundețiȘtergereCcris ,te pup.
RăspundețiȘtergere..da Sabina,cui ii place gustul de cafea..e super.
RăspundețiȘtergereMary ,pupici de la mine.
RăspundețiȘtergereDaniela draga ,esti invitata mea ,te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina,ma bucur ca-ti place!
RăspundețiȘtergereLissa multumesc de mesaj,am sa iti scriu zilele astea un email.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos.
Lily cat e de frumos ...numai minunatii faci tu Lily ,aseara numai la tortul asta am visat ...cat de bine arata ... o sa il incerc si eu , desi imi e putin teama pentru ca mi se pare putin complicat pt mine dar il incerc cu siguranta pt ca nu rezist sa nu il incerc. Ma bucur din suflet ca ai postat reteta si astept cu nerabdare si rulada.Te pup cu mult mult drag.
RăspundețiȘtergerelisa draga,e tare frumos tortul tau.eu zic ca nu mai are nevoie de nici o ornare.de sectiune ce sa mai zic,maiastro !
RăspundețiȘtergereDe ce nu-ti sunt si eu vecina, of,of,of?
RăspundețiȘtergereVai, Lissa draga, ce te-ai rasfatat...arata tare de efect...notat reteta, ca vreau sa ma rasfat si eu, cafengioaica din mine nu-mi da pace.
Puuup
Ce bine arata! blatul arata foarte interesant, cafeaua imi place mult.. foarte des fac crema de cafea! Deci cu siguranta o sa incerc si eu reteta ta. Te pup si iti multumesc!
RăspundețiȘtergereSunt inebunita dupa torturile tale iar asta e un tort deosebit.Iti doresc o zi frumoasa in continuare.
RăspundețiȘtergerefoarte tare, si fain, felicitari.
RăspundețiȘtergereLissa,
RăspundețiȘtergereNorocul tau ca nu stai mai aproape de mine,ca ma aveai la usa in 5 minute.
Ce bunatate !
Ok Bianca ,astept cu placere sa-mi scri.
RăspundețiȘtergereLili stiu ca o sa-ti iasa bine,ce ma bucur ca -ti place ,cu placere te-as fi servit daca nu eram asa departe una de cealalta.
RăspundețiȘtergereMultumesc Pansy ,te pup draga mea.
RăspundețiȘtergereMai Liana draga ,chiar si tu m-ai incurajat sa ma rasfat cand am zis ca-mi place cafeaua mult...si eu as fi vrut sa fi vecina mea,il imparteam in doua si-l savuram tot la o cafea,te pup!
RăspundețiȘtergereAna draga bine-ai venit in clubul cafeistelor ...ce bine,ma gandeam la inceput ca numai eu ma bucur atata de cafea.Te imbratisez.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Nela.
RăspundețiȘtergereDana ,multumesc pentru felicitari.
RăspundețiȘtergere...off Lia ,ce bine era daca erai mai aproape..chiar ma bucuram si cu placere te-as fi servit .
RăspundețiȘtergerePupici de la mine.
superb arata fara cuvinte cred ca esti fooooaaarte delicioas.pupici
RăspundețiȘtergerelissa, m-ai omorat...cu zile...nu ti-e mila de o biata graviduta...
RăspundețiȘtergeretot timpul vii cu cate ceva nou...mi-e si teama sa mai intru pe blogul tau pana nu nasc...
daca-l vede mama (mare amatoare de cafea) nu mai scap pana nu-l fac...si asa m-a "amenintat" ca trebuie sa prestez ceva in week-end ca tot s-a terminat postul...
Lissa,crezi ca ar putea fi inlocuita cafeaua cu capuccino???Vreau sa il fac ptr acest sfarsit de saptamana.Tine-o tot asa ca sunt la zi cu toate capodoperele tale.
RăspundețiȘtergereAlexandra te pup ,sa sti ca e tare bun.
RăspundețiȘtergereMihaela draga mea...mi-e mila cum sa nu si tare te-as mai fi servit cu o felie,dar daca mama te-a ''amenintat''..ha.ha..trebuie neaparat sa faci si sa gusti ,te pup,sa ai nastere usoara si salutari mamei.
RăspundețiȘtergereMonika sigur ca poti sa-l faci cu capuccino ,o sa fie foarte bun.
RăspundețiȘtergereBuna ziua, am facut ieri aceasta reteta si in cateva ore..... gata, s-a papat toata. Eu am facut-o sub forma de prajitura, am dublat cantitatea de ingrediente de blat, am adaugat la blat un pliculet praf copt, iar secretul cel mare, care acum il scriu este ca eu cand am batut frisca am adaugat lichior cremos.Aceasta reteta este printre preferatele mele. Multi pupici si sanatate!
RăspundețiȘtergereAna ,ai facut o bunatate de prajitura ...ce buna trebuie sa fie frisca cu lichior..mmmm...te pup si trec pe la tine.
RăspundețiȘtergereOhhhh....si mie imi place cafeaua si gustul de cafea in torturi si creme! Ultima mea creatie are cafea de asemenea. m facut Tiramisu Cheesecake...si daca vorbim de tiramisu...vorbim de cafea! :)
RăspundețiȘtergereDe abia am descoperit blogul tau si sint fericita ca l-am descoperit.Eu nu prea coc asa de multe torturi dar fac foarte multe cheesecake-uri...ma consider aproape o "specialista" in cheesecake-uri :D
Felicitari pentru blog! Esti foarte talentata! Singurul lucru de care ma pot plange este ca nu pot gusta si eu din torturile tale :( :((
Buna Lisa, iti urmaresc cu placere blogul aproape in fiecare zi, si ma incanta mereu ce descopar aici.Am fost o admiratoare tacuta pana acum dar la acest minunat tortulet am o nelamurire si poate ma ajuti. Cum reusesti sa scoti tortul din cratita fara sa se rupa blatul?
RăspundețiȘtergerePupici
Irina,la tortuletul acesta am spus specificat ca am gresit nepunand celofan in cratita,blatul s-a lipit putin si s-a cam stricat modelul,cand am facut a doua oara am stiut ce trebuie facut,(din greseli invatam)..deci tapetezi cu folie fundul si peretii cratitei ca sa iasa bine.
RăspundețiȘtergereO zi buna.
Multumesc, il voi face saptamana viitoare si sper sa iasa la fel de frumos si delicios ca al tau :).
RăspundețiȘtergereBuna Lissa, am incercat acest tortulet si pot spune ca a fost un succes total.Sunt la inceput de drum in ale bucatariei, iti multumesc ca ne impartasesti din secretele tale si urmaresc in mod constant retetele pe care le postezi. Imi place blogul tau deoarece spui cu exactitate ce trebuie facut, exemplificat prin fotografi. Iti doresc mult succes!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ana-Maria,ma bucur ca v-a placut tortuletul.
RăspundețiȘtergereMult succes in ale bucatariei ,te pup.
Buna
RăspundețiȘtergereO minunatie! O sa il incerc siu eu. Spune-mi, te rog, daca pentru peretii tortului ai imbinat blatul.
Multumesc
..sigur ca am imbinat ,prima data am decupat dintr-un colt cercul pentru baza si apoi din ce a ramas am pus pe margine.
RăspundețiȘtergerebuna seara,
RăspundețiȘtergerete rog sa-mi mai explici o data cum sa-l rastorn.
L-am preparat in seara asta,am musafiri maine si vreau sa iasa ok.\multumesc.
Buna Lissa,super tortul tau si eu vreau sa-l fac.Eu vreau sa pun visine din compot si in loc de cafea sa fac din zeama de la compot,tu ce zici?Mai am o rugaminte spune-mi te rog dimensiunea la tava in care ai copt si cealalta in care ai pus tortul.Mersi te pup si iti doresc numai bine si un Craciun Fericit alaturi de cei dragi!!!Te pup.Otilia
RăspundețiȘtergerebuna Otilia draga ,poti pune in loc de cafea zeama de compot sunt sigura ca o sa fie bun.....tava are 30/25 si cratita in care am montat tortul are 17 cm ( e scris si in reteta).
RăspundețiȘtergereTe pup si Craciun fericit.
acest tort este grozav ca toate torturile cu care ne incantati. va multumesc ca existati si ne incantati. la multi ani/
RăspundețiȘtergereBuna Lissa, am si eu o nedumerire crezi ca pot pune in loc de frisca budinca de ciocolata in crema ca mamei mele nu ii place frisca si vreau sa ii fac o surpriza cu acest tort... multumesc!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Mirela,ma bucur ca-ti place tortul ,e si un preferat de-al meu.
RăspundețiȘtergerebuna Georgiana..eu zic ca poti incerca cu budinca la crema ca doar vine pusa gelatina si il intareste,as zice sa pui 15 g de gelatina pentru siguranta ...si la medalion in loc de cafea merge ciocolata calda ,o sa fie bun.
RăspundețiȘtergereSucces.
Multumesc frumos de sfat! Si mai am o intrebare la crema inainte de a pune galbenusurile pe baie de aburi trebuiesc batute cu mixerul?
RăspundețiȘtergerecu placere ,Georgiana ...nu trebuiesc cu mixerul ,eu doar frec cu lingura de lemn putin si apoi pe abur.
RăspundețiȘtergereDaca faci budinca nu mai e nevoie sa faci crema de oua.