Sunt foarte buni si nuca ce se prajeste odata cu biscuitii le da un gust delicios.
Reteta face parte din Top10 Cele mai bune retete de prajituri preparate cu margarina Rama.
Reteta o gasiti si in lumea magica de pe Prajituria.ro
Ingrediente
500g faina,
250 g margarina Rama ,
250 g zahar,
2 galbenusuri,
sucul si coaja de la o lamaie,
1 praf de copt.(10g)
Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece 30 minute.
Daca aluatul e prea fraged si se intinde mai greu ,se mai poate adauga putina faina.
Se dau la cuptor 10-15 minute pana incepe partea de jos sa se faca maronie.
Arata foarte bine floricelele.Ca de obicei.
RăspundețiȘtergereSimt deja miros de Craciun la tine
RăspundețiȘtergerein bucatarie. :)
daca zici ca-s fragezi,am sa-ti fur reteta !
RăspundețiȘtergereMultumesc Beatrice!
RăspundețiȘtergereLia draga,ma pregatesc deja...mai ales ca vad si zapada afara si mai ascult si cate o colinda.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Pansy draga,chiar te rog sa o furi..as veni la tine la un biscuit,pupici.
RăspundețiȘtergereLissa ,am sa-i fac si eu dar pt.ca nu am forma de floricele,am sa-i tai cu paharul si pe cel de deasupra am sa decupez mijlocul si dupa ce i coc si lipesc,pun gelatine toate culorile,or sa iasa super faini,mersi pt.aprecieri ,pt.reteta asta si pt.tot,te pup dulce
RăspundețiȘtergereDoinitza ce idee buna ,o sa iasa foarte frumosi,abia astept sa-i vad.
RăspundețiȘtergereVai dar ce bine arata! Am facut ochii mari ca un copil cand i-am vazut si am zis "uuuuu, vreau si eu, buuuuun" :-)) Multa bafta pe Prajituria, ai niste retete grozave!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos,Maria!
RăspundețiȘtergeremultumesc,Lissa ca ti-ai facut timp sa mi treci prin blogul meu!cred ca esti o persoana deosebita si buna la suflet,asta imi inspira blogul tau,fotografia si toate comentariile tale.cat de ARTISTA esti,nici nu mai are rost sa amintesc aici!te pup si sa ai SARBATORI FERICITE!!!
RăspundețiȘtergerestafeta prieteniei te asteapta la mine pe blog s-o preiei !
RăspundețiȘtergereE a doua oara cand fac acesti biscuiti,i-am decupat cu mai multe forme diferite si i-am lipit cu gem de visine....si cu nuca aia deasupra.....nu te mai saturi mancand!!!! sunt superi buni!Multumim ptr aceste retete minunate! Un an nou fericit si la cat mai multe bunatati!!
RăspundețiȘtergeresunt deliciosi acesti biscuiti,i-am facut la Craciun si am sa-i refac acum de Pasti...nuca aceea parajita le da un gust extraordinar!
RăspundețiȘtergerete pup si spor la treaba
Foarte gustosi, insa s-au dezlipit foarte greu de tava, jumatate s-au rupt chiar. Tava a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina. Nu stiu care sa fi fost problema...
RăspundețiȘtergeream descoperit problema biscuitilor lipiti la a doua tura: nu i-am luat imediat din tava, ci i-am lasat cam 15 min. Multumesc pentru reteta! Sotul meu i-a inlocuit cu masa de pranz:)
RăspundețiȘtergereSpune mi te rog, din cantitatile precizate de tine, cam cati biscuiti ies? Multumesc!
RăspundețiȘtergeresincer,nu i-am numarat niciodata,cateodata fac portie dubla sau decupez cu alta forma si nu stau sa-i numar.
RăspundețiȘtergere