Pages - Menu

13 decembrie 2010

Biscuiti fragezi cu gust de lamaie


Sunt foarte buni si nuca ce se prajeste odata cu biscuitii le da un gust delicios.
Reteta face parte din Top10 Cele mai bune retete de prajituri preparate cu margarina Rama.
Reteta o gasiti si in lumea magica de pe Prajituria.ro

Ingrediente
500g faina,
250 g margarina Rama ,
250 g zahar,
2 galbenusuri,
sucul si coaja de la o lamaie,
1 praf de copt.(10g)
Din toate ingredientele se framanta un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece 30 minute.
Aluatul l-am impartit in doua si am intins cate o foaie cam de aproape 1/2 cm grosime din care am decupat cu o forma de floare ..se pot face stelute sau se poate decupa si cu gura unui pahar... jumatate din biscuiti i-am uns la mijloc cu albus de ou si am pus cate o jumatate de miez de nuca .
Daca aluatul e prea fraged si se intinde mai greu ,se mai poate adauga putina faina.
Se dau la cuptor 10-15 minute pana incepe partea de jos sa se faca maronie.
Se lipesc cu dulceata cate doi si se pudreaza cu zahar pudra.
A doua zi sunt si mai fragezi.

18 comentarii:

  1. Arata foarte bine floricelele.Ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Simt deja miros de Craciun la tine
    in bucatarie. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. daca zici ca-s fragezi,am sa-ti fur reteta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Lia draga,ma pregatesc deja...mai ales ca vad si zapada afara si mai ascult si cate o colinda.
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pansy draga,chiar te rog sa o furi..as veni la tine la un biscuit,pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lissa ,am sa-i fac si eu dar pt.ca nu am forma de floricele,am sa-i tai cu paharul si pe cel de deasupra am sa decupez mijlocul si dupa ce i coc si lipesc,pun gelatine toate culorile,or sa iasa super faini,mersi pt.aprecieri ,pt.reteta asta si pt.tot,te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
  7. Doinitza ce idee buna ,o sa iasa foarte frumosi,abia astept sa-i vad.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai dar ce bine arata! Am facut ochii mari ca un copil cand i-am vazut si am zis "uuuuu, vreau si eu, buuuuun" :-)) Multa bafta pe Prajituria, ai niste retete grozave!

    RăspundețiȘtergere
  9. multumesc,Lissa ca ti-ai facut timp sa mi treci prin blogul meu!cred ca esti o persoana deosebita si buna la suflet,asta imi inspira blogul tau,fotografia si toate comentariile tale.cat de ARTISTA esti,nici nu mai are rost sa amintesc aici!te pup si sa ai SARBATORI FERICITE!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. stafeta prieteniei te asteapta la mine pe blog s-o preiei !

    RăspundețiȘtergere
  11. E a doua oara cand fac acesti biscuiti,i-am decupat cu mai multe forme diferite si i-am lipit cu gem de visine....si cu nuca aia deasupra.....nu te mai saturi mancand!!!! sunt superi buni!Multumim ptr aceste retete minunate! Un an nou fericit si la cat mai multe bunatati!!

    RăspundețiȘtergere
  12. sunt deliciosi acesti biscuiti,i-am facut la Craciun si am sa-i refac acum de Pasti...nuca aceea parajita le da un gust extraordinar!
    te pup si spor la treaba

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte gustosi, insa s-au dezlipit foarte greu de tava, jumatate s-au rupt chiar. Tava a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina. Nu stiu care sa fi fost problema...

    RăspundețiȘtergere
  14. am descoperit problema biscuitilor lipiti la a doua tura: nu i-am luat imediat din tava, ci i-am lasat cam 15 min. Multumesc pentru reteta! Sotul meu i-a inlocuit cu masa de pranz:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Spune mi te rog, din cantitatile precizate de tine, cam cati biscuiti ies? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. sincer,nu i-am numarat niciodata,cateodata fac portie dubla sau decupez cu alta forma si nu stau sa-i numar.

    RăspundețiȘtergere