Pages - Menu

23 aprilie 2012

Tortul de ziua mea 2012


De sambata am mai crescut cu un an ,am ajuns la 43 de primaveri ...au venit pe la mine  prietenii  si vecinii mei dragi ...nu puteam sa nu-i servesc cu tort .
Am facut un tort simplu ,se face repede si e chiar foarte bun.
Am facut doua blaturi  din cate 5 oua fiecare , dupa  reteta  de blat ce o folosesc eu  ,in tava de marimea 31/22 .
Am taiat fiecare blat in doua foi.
Am facut crema cu iaurt -
pentru o umplutura trebuie 400 ml iaurt de capsuni ,300 ml frisca ,15 g gelatina si bucatele de capsuni.
Frisca vegetala fiind deja dulce ,nu am mai pus zahar ...am batut frisca am amestecat cu iaurt ,bucatele de capsuni si gelatina topita pe abur in 5-6 linguri de apa.
Am pus crema de iaurt dupa cum se vede in sectiune ,o umplutura jos si o umplutura sus .
Pentru crema de ciocolata de la mijloc ,am facut un sirop de cacao din - 50 g cacao ,150 ml apa si 200 g zahar.Se pun ingredientele pe foc si se fierb cam 7-10 minute la foc incet ,rece compozitia e ca un sirop gros.
 In 350 ml frisca batuta  ,se pune siropul rece si se  mixeaza ,am adaugat 15 g gelatina  si la sfarsit am adaugat prin crema o mana de alune.
Blaturile trebuie insiropate. .
Am imbracat tortul in frisca ,deasupra am asezat un oval din pasta de zahar direct peste frisca si nu s-a intamplat nimic de seara pamna a doua zi ,vreau sa spun ca nu s-a topit.
Cosuletul si lacrimioarele sunt din pasta de zahar.

O feliuta cu drag pentru voi.

40 de comentarii:

  1. la multi ani!!!!! sanatate si tot ce-ti doresti sa ti se indeplineasca!!!! un tort superb

    RăspundețiȘtergere
  2. La mulți ani cu multă sanatate!Foarte frumos tortul!

    RăspundețiȘtergere
  3. FOARTE FRUMOS ,ELEGANT,ADICA ...EXTRAORDINAR.LA MULTI ANI CU SANATATE SI DIN PARTEA MEA SI TE URMARESC CU MARE DRAG.ADINA BOLOG

    RăspundețiȘtergere
  4. LA MULTI ANI!Lissa draga.Sa iti dea Dumnezeu multa,multa sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor!Tortul arata superb ca de obicei,iar la gust stiu ca este foarte bun deoarece si eu fac aceeasi crema cu iaurt,frisca si capsuni.Te pup si iti doresc toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. LA MULTI ANI !!!
    Arata super felia de tort !

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI !!!
    Arata super felia de tort !

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani sanatosi cu multe impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabitza Cakes23 aprilie, 2012

    Lissa draga ,LA MULTI ANI !alaturi de cei dragi si sa-ti dea Dumnezeu sanatate si spor sa ne incanti cu minunatele opere si,multumesc pentru felia de tort.Arata foarte bine,de gust nici nu mai vorbim.Ma mir ca nu a topit frisca,pasta de zahar.(era frisca simpla?)

    RăspundețiȘtergere
  9. NICOL ZECHERU23 aprilie, 2012

    LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!!
    SA FI SANATOASA SI SA AI PARTE DE TOATA FERICIREA DIN LUME.

    RăspundețiȘtergere
  10. La multi ani Lissa !Sa ai parte de multa fericire si satisfactii pe toate planurile!

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani,Lissa!Sa fi fericita si multa sanatate si putere de munca!De tort ce sa mai zic?!O minunatie!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani draga mea!! Iti doresc tot binele din lume, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi! Tortul este superb si delicios, servesc o feliuta virtuala!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu team felicitat deja pe fgacebook dar nu pot sa nu ma impresionezi defiecare data deja am intrat duminica seara sa vad ce tort ai facut dar nu era inca felicitari inca odata din partea mea

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani draga Lissa, multa sanatate si fericire iti doresc din toata inima! Tortul este foarte frumos, sunt convinsa ca a fost si delicios.

    RăspundețiȘtergere
  15. La multi ani cu muuulta sanatate si Dumnezeu sa-ti dea tot ce-ti doresti!Cat despre tort,superb si cu siguranta delicios , ca si celelalte de-altfel!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  16. La multi ani cu sanatate, bucurii si la mai multe torturi minunate. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. la multi ani !!!! sa ti se implineasca toate dorintele,draga mea Lissa !

    RăspundețiȘtergere
  18. La Multi Ani!!!! si multa,multa sanatate,tortul e superb,pupici draga Lisa.

    RăspundețiȘtergere
  19. La multi ani, sanatosi si fericiti. Draga Lissa, esti o artista. Am pus blogul tau in lista celor pe care le urmaresc si "voi fi cu ochii pe tine". Sint multe lucruri minunate realizate de tine dar tu esti cea mai minunata pentru ca impartasesti cu ceilalti ceea ce ti-a reusit.

    RăspundețiȘtergere
  20. Felicitari inca odata de ziua ta si multa, multa sanatate. Vreau doae o intrebare: Filigramul pe frisca l-ai facut tot din frisca batuta mai tare sau din royal? Veronica

    RăspundețiȘtergere
  21. La multi ani! E superb tortul si cred ca a fost delicios! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc din suflet pentru urari ,va doresc si eu sanatate ,bucurii si tot ce va doriti.

    @-Gabitza ,frisca e simpla, e frisca vegetala si nu a topit pasta.

    @-Veronica ,filigramul l-am scris tot cu frisca,royal-ul s-ar topi pe frisca.

    RăspundețiȘtergere
  23. lacrimioara_7626 aprilie, 2012

    LA MULTI ANI multa sanatate fericire si tot ceti doresti tu scuze dentarziere da acu am intrat doar pe net foarte frumos tort cu drag LACRY pupici

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani Lissa!!!! Foarte frumos si elegant tortul.

    RăspundețiȘtergere
  25. Superb tortul , am salvat reteta,la multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  26. La multi ani draga mea! Sa fii sanatoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  27. Lissa , te rogf. frumos sa ma ajuti. Am de facut pt.joi o prajitura cu visine si as dori sa-i fac o glazura visinie.As putea sa fac glazura cu royal cu colorant visiniu, dar mie frica ca nu crepe glazura la taiat. Prajitura imi trebuie, impreuna cu altele, pt. o nunta la starea civila si la biserica, si trebuie sa arate si bine. Veronica

    RăspundețiȘtergere
  28. la multi ani frumosi si fericiti alaturi de cei dragi tie!si pt ca ai fost atat de draguta sa ma ajuti cu sfaturi pt tortul meu de nunta, uite-l aici:http://adniasblog.blogspot.com/2012/04/tort-de-nunta-2.html?showComment=1335865095409#c8812817992554078235
    multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  29. Foarte frumos!.. La multi ani!... Sa ai parte de tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  30. Veronica draga ,imi pare rau ca ai asteptat dupa raspunsul meu ,am fost plecata acasa la mama ca sotul are doua saptamani concediu,azi am venit pana acasa si am zis hai sa vad ce mesaje am..eu nu as face glazura cu royal ,s-ar putea sa crape ,dar ai putea face o glazura din suc de fructe (de visine)cu gelatina tort gelee...parerea mea e ca asta nu se crapa si arata bine si lucioasa....te pup si o sa lipsesc cateva zile .
    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  31. La multi ani! sa fiti anatoasa si sa ne incanti in continuare cu torturi minunate. Vreau sa va multumesc inca o data pentru blog si pentru sfaturi datorita dvs. am descopirit aceasta lume minunata ( arta decorarii torturilor)

    RăspundețiȘtergere
  32. Cum ti-am spus la telefon,un tort ,mai mult decat special,la fel ca sarbatorita,sa ai parte de muuuuulta iubire,sanatate si tot cei mai bun pe lume,pupicei si apropo sectiunea apetisanta rau de tot ,mi-ai facut o pofta,ca nici cand eram insarcinata,n-am poftit asa,hahaha

    RăspundețiȘtergere
  33. LA MULTI ANI LISSA sa ai parte numai de bucurii si multa sanatate sa ti dea domnul.tare reusit tortul.multumesc ca ne incinti cu torturile tale si mult spor in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  34. La multi ani fericiti cu multa sanatate, bucurii si noroc, cu scuzele de rigoare pt. intarziere!

    RăspundețiȘtergere
  35. FFFF. frumoase torturilr, imi place blogul tau pt ca pe langa un design frumos ne oferi si retetele cremelor, multumim.

    RăspundețiȘtergere
  36. La multi ani, este superb tortul, lacramioarele sunt si florile mele preferate. Ma bucur ca ai apartut mai des pe blog in ultimul timp, mi-ar pareau rau sa nu te mai pott admira cu noutati.
    o simgura intrebare am la crema de iaurt cu capsuni, nu isi schimba gustul capsunile din interior de pe o zi pe alta? tare as face si eu asa o crema dar mi-e teama de capsunile proaspete, am eu o retinere, ca asa se mai turtesc cand le cumpar, sunt frumoase si apoi gata, nu mai ai ce alege din ele

    RăspundețiȘtergere
  37. Va multumesc din suflet pentru urari ,va doresc si eu tuturor sanatate si numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  38. Alina ,iaurtul e cu capsuni si eu am mai taiat bucatele de capsuni prin crema ,nu i-a schimbat gustul ,ba a doua zi era mai aromata crema..am cumparat capsuni de pe piata ,dar au fost buni si a doua zi..

    RăspundețiȘtergere