9 noiembrie 2008

Torturi botez































































37 de comentarii:

Anonim spunea...

DRAGA LISSA AS VREA SA IMI SPUI CUM FACI MODELUL (CHENERUL ACELA PATRT) PE TORTURILE DIN PASTA SI ACELE DANTELARII CU CE LE DECUPEZI????? MULTUMESC MULT ANTICIPAT

Lissa's Cakes spunea...

Buna anonim,nu stiu ce chener zici ...sau poate te referi la ciupiturile de pe margine? alea sunt facute cu o penseta si volanasele sunt decupate cu o forma de biscuiti,model ca o floare ,la care am decupat mijlocul ,am taiat-o pe mijloc si am ondulat putin marginile.

torturi romanesti londra spunea...

arata super fain tortul, abia acum am dat cu ochi peste el, o zi minunata iti doresc.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Daniela!Iti doresc si eu un weekend cat mai placut!

Vanilla spunea...

Lissa nu imi dai si mie reteta de la crema de vanilie!!!

Lissa's Cakes spunea...

Vanilla draga cu toata placerea ,la tortul ce l-am facut de ziua mea tort lilium ,e pusa cum o fac ,poti sa adaugi mai multa vanilie dupa gust.

Anonim spunea...

Buna Lissa! Am revenit sa-ti spun ca tortul pt botez inspirat de la tine a fost un mare succes. Desi am folosit pt prima data pasta de zahar mi-a iesit din prima, doar am urmat toate instructiunile trecute de tine in reteta! Iti multumesc din tot sufletul pt sfaturile tale si iti doresc cat mai multa sanatate, fericire si numai bine alaturi de cei dragi!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos si chiar ma bucur ca a iesit bine tortul si a avut succes.

Unknown spunea...

Buna draga lissa,de citva timp iti citesc retetele,simbata am avut botezul baietelului si am hotarit sa fac eu tortul,sa iti spun sincer sotul meu nu voia,ii erea teama ca nu voi reusi,mie imi erea teama la pasta de zahar,dar m-am pus pe treaba si a iesit totul perfect,am muncit foarte mult ce este drept pentru ca a trebuit sa fac un tort pentru 40 persoane,dar a meritat,invitatilor nu le-a venit sa creada ca l-am realizat eu,parea de cofetarie,copilasul de pe tort erea super,iti multumesc mult pentru retetele tale,sfaturi si sugestii,imi place foarte mult sa fac prajituri,dar imi cam este frica de kg care se pun foarte repede,colegele mele de serviciu sunt uimite cind duc la serviciu cite o prajitura,abia astept sa incep sa merg la lucru sa le mai uimesc cu ceva nou sunt asistenta medicala si locuiesc in spania te pup dulce de aici si sper sa ne auzim curind,MULTA SANATATE,CU MULT DRAG MARIA LUCIANA S

Lissa's Cakes spunea...

Maria Luciana,ma bucur sincer ca ai reusit,ai avut incredere in tine si a iesit asa cum ti-ai dorit, felicitari.
Te pup si eu si succes in toate.

Anonim spunea...

Buna seara.
Am nevoie de ajutor, va rooooooog....
Vreau sa fac tortul de botez al baietelului, pentru 50 de persoane, blat pandispan , insiropat, cu crema ganache si imbracat in pasta de zahar, etajat.
Nedumeriri:
1.Tava are 30/40/4 cm-blatul de jos, taiat in trei
2.Cat trebuie sa fie al 2 lea(al 3-lea?)etaj pentru a ajunge?
3.Cata pdz am nevoie(in portii)?
4.Este nevoie de bete de sustinere intre blaturi?
5.Blaturile se imbraca separat, in intregime?
6.Dupa adaugarea colorantului(colin )pdz isi pierde elasticitatea.Ce pot face?
7.Initial ma gandisem sa fac etajul de jos din 2 blaturi cu tava indicata, iar cel de sus cu acelasi blat pus invers, dar mi se pare prea mult, adica etajul 1 =60/40 cm, etajul 2=30/40 cm.
Stiu ca sunt multe intrebari, dar sunt.....incepatoare(si blonda...




Post #


Google Ads

Lissa's Cakes spunea...

Buna,la 50 de persoane iti ajunge si primul blat,asa ca deasupra poti face ce marime vrei..de ex:un partar asezat pe mijloc sau mai intr-o parte,un rotund la fel pus in mijloc sau mai lateral...normal trebuie sa fie cu 2-3 cm mai mic decat primul ca sa arate bine etajul.
Pasta de zahar eu zic ca doua portii ajung.
De bete este neaparat nevoie daca vrei sa arate bine si sa nu se lase de vre-un colt,eu pun la toate torturile etajate.
Draga mea..incepatori toti suntem si invatam pe parcurs,dar chestia cu blonda e doar ceva inventat care poti sa nu iei in serios ca niciodata nu o sa fie ca o scuza.
Spor la treaba.

Anonim spunea...

Multumesc pentru lamuriri.vA ROG SA-MI MAI SPUNETI, PENTRU TRANDAFIRII DIN PDZ, CAT DE SUBTIRE SE INTINDE FOAIA?sI DE CE MIJLOCUL NU SE PRINDE DE SCOBITOARE ??IESE TARE USOR...TREBUIE SA-L LIPESC CU APA, SIROP?

Lissa's Cakes spunea...

Cu placere.
la trandafiri eu formez fiecare petala in parte,fac o biluta si apoi o intind cu o lingurita si spre varf doar o subtiez mai tare,apoi prind petalele.Nu stiu de ce nu se lipeste de scobitoare ,incearca sa o umezesti si poate se lipeste..eu nu am patit,sau pasta din care faci acel mijloc incearca sa o faci un pic mai moale.

felis spunea...

Lisa... te deranjez si eu cu o intrebare... ai pe undeva cum ai realizat rochita roz de pe tort?... Ai facut-o cu sablon?? E superba...

Lissa's Cakes spunea...

Felis draga ,pentru rochita am facut prima data partea de jos,adica fusta,o bucata dreapta si una peste ea ondulata dupa cum se vede,partea de sus e un oval decupat putin in mijloc(acolo e deschizatura la gat) si indoit in doua,in el cuprinzi putin si din rochita....daca nu intelegi ceva sa-mi zici,te pup.

aneta spunea...

buna lisa vroiam sa te intreb cum ai reusit sa faci asa de frumos decoratiunile pe acel tort alb cu albastru-bebele,botoseii,biberonul?ma poti ajuta si pe mine as vrea sa fac si eu un tort ptr.botezul copilului meu,ms mult

Anonim spunea...

Sunt fabuloase! Toate! Felicitari!

Lissa's Cakes spunea...

multumesc frumos!

cristina spunea...

sunt foarte frumoase torturile,iti doresc multa sanatate si tot ce iti doresti de la viata ,,,

maria spunea...

lissa buna sunt maria si sunt si eu din orastie si imi place foarte mult ceea ce faci am facut citeva torturi as vrea sa fac cel de botez unde pot sa vad cum se face copilasul si patutul?se poate face din pasta de lapte praf?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Maria ,nu am tutorial pe blog pentru copilas si patut...se pot face si din pasta de lapte praf.

ileana spunea...

Buna Lissa,poti sa ne arati cum ai facut volanele de la rochiile de printese sau de la torturile pentru botez, multumesc

Lissa's Cakes spunea...

buna Ileana ,pentru volane decupez cu o forma rotunda de biscuiti care are gaura in mijloc ,apoi o tai intr-o parte si ondulez marginile cu un betisor.

CLAUDIA spunea...

BUNA. VREAU INTAI SA-TI SPUN CA FACI NISTE TORTURI SUPER FRUMOASE M-AR INTERESA SI EP MINE CAM CAT COSTA KG. M-AR INTERESA UN TORT DE BOTEZ
MS MULT ASTEPT UN RASP

dorina lidia spunea...

doamna Lissa sa va dea Dumnezeu sanatate si prosperitate in tot ceea ce faceti sinteti o persoana minunata va iubesc.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc mult Dorina.

Alina spunea...

buna ziua, prima data am dat de dstra, si nustiu cum sa dau de dstra, am in mai botezul fetitei, si as vrea o minunata torta din care le faceti dstra... cum siunde va gasesc???

Lissa's Cakes spunea...

buna Alina,poti sa-mi scri pe adresa de mail pe care o am pusa pe blog, pe coloana din stanga sus,deasupra pozei mele.

Anonim spunea...

Buna ziua . ne puteti explica cu se realizeaza un patut pt bebelus ? este superb . va doresc numai bine si felicitari pentru ceea ce realizati ! Anca

Doinitza`s cakes spunea...

Mamamia,pai ai lucrat nu gluma,am descoperit si avionul :) sunt superbe toate,sa-mi arati forma ai de penseta sa ma dumiresc si eu si cealalta de volanase,pune o poza cu ele,n-am apucat sa-ti spun ca mi-am luat duiul de iarba si am facut royalul,ce dezamagita am fost ca nu iese prin el se infunda gaurelele,oare-i prea mic?sau zaharul pudra o fost de vina,imi venea sa-mi trag palme,of!

monica spunea...

Buna ziua as avea o intrebare la torturile ornate cu frisca se pot pune ornamente din pasta de zahar?..eu am incercat si se topesc...nu stiu unde gresesc.multumesc monica

Lissa's Cakes spunea...

Monica ,unge putin partea care vine in contact cu frisca ,cu putin unt sau cu ciocolata.

elisa spunea...

Pentru toate figurile ce ai pe blog pasta aceasta de zahar ai folosit? Pentru mine de multe ori cand incepi sa lucrez cu pasa, or prea repede se usca sub mana, ori asa de moale ca nu pot face forme, ce am gresi? Adevárat ca nu am fermentat zaharul, poate sa fie asta problema?

Lissa's Cakes spunea...

Elisa ,cu aceasta pasta lucrez si flori si figurine,poate sa fie si zaharul de vina ,dar nu inteleg cum adica l-ai fermentat.

ada spunea...

Lisa,vreau sa te felicit pentru munca frumoasa pe care o depui. Ai un tortulet , baza fiind hexagonala si vroiam sa te intreb daca ai forma de tort hexagonala? Vreau acel model de tort dar nimeni nu are forma hexagonala. Te rog spune-mi cum l ai facut. e modelul de botez.. alb cu roz , bebe f
etita sus

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Ada ,mie mi-a facut sotul forma ,dar poti sa-ti faci model din carton si decupezi apoi din rotund,ai pierderi ,dar altfel nu ai cum.