19 noiembrie 2008

Torturi pentru copii
























42 de comentarii:

Laura spunea...

Esti absolut fantastica, draga Lissa!!! ...altceva nu pot sa spun...
Ma bucur tare mult ca ti-am descoperit blogul...acum am pe cine sa "descos" cand ii fac vreun tort lui Bogdi :D
Te puuuuuup!!!

P.S. Iti multumesc ca m-ai trecut in listuta ta :)
Si eu te-am luat la mine!

Homemade by Laly spunea...

Lissa, esti profesionista! Ti-am adaugat blog-ul la lista mea, cum spune si Laura, pentru inspiratie. Si admiratie... Superbe torturile castel, cele Barbie, cele cu animale, ce mai... toate!
O zi frumoasa!

Lissa spunea...

Laura ,esti tare draguta ,iti multumesc si eu si ma bucur ca te poti inspira de la mine .

Lissa spunea...

Laly ce mult ma bucur ca -ti plac torturile si chiar te rog sa te inspiri de la mine.
Iti multumesc ca m-ai trecut in listuta ta.

Carmen spunea...

compliments for your blog, your cakes are very beautiful, brava

Lissa spunea...

Grazie Carmen!
Multumesc frumos pentru complimente si pentru vizita!

Mirela spunea...

Lissa,minunate torturi ai pe blog,esti chiar profesionista!
Felicitari!
Eu ma chinui sa ornez torturile.:), sunt incepatoare,si sper sa pot invata de la tine cat mai multe,cu voia ta bineinteles!
Te pup,
Mirela

Lissa spunea...

Mirela draga,tare ma bucur ca o sa-ti fie de folos ce am postat eu!
Multumesc mult pentru felicitari si te mai astept cu placere pe la mine !

maria roman spunea...

Adevarata arta,raman uimita cate maestrie, dar se vede cu ochiul liber ca puneti suflet in tot ceea ce faceti. Va admir

Lissa spunea...

Multumesc frumos Maria si multumesc de vizita!

Anonim spunea...

wwwooooowww ce superbe sunt papusile barbie!!!! ma uitam sa "fur" o ideea pt nepotica mea dar....cred ca o las balta :(( arata cam complicat dar sunt foarte frumoase si cred ca i-ar fi placut la nebunie ....pacat:((
Lissa esti deosebita!!! ce lucruri frumoase faci!!!

Lissa's Cakes spunea...

Buna,papusile chiar sunt de efect pentru fetite si nu e prea complicata ,asa ca hai curaj si impresioneaza nepotica,unde nu te descurci am sa te ajut...da?
Uite pentru inceput se fac 3 blaturi(ce blat vrei) de 3 dimensiuni(iti dau dim de la papusa mea)un blat cu diam de20-21,unul de 17cm ,unul de 14 cm,se taie blatul in foi(cate 4-5 foi subtiri)si se suprapun asa in ordine descrescatoare ,foaie crema -foaie crema,mai decupezi din cate o foaie de blat cercuri tot mai mici pana ajungi sa fie cam cat mijlocul papusii de mic.Deci formezi rochita ca un con.Se imbraca in frisca sau in pasta.La papuse i-am scos picioarele si i-am implantat un bat,l-am invelit in folie si asa am introdus in tort.
Succes daca incerci si poti sa ma intrebi ca o sa-ti raspund cu placere ,aici sau pe adresa lissascakes@yahoo.com.

Estera spunea...

uuuuuuhhh Lissa :)) esti foarte draguta!!! si eu cred ca ar fi foarte incantata tocmai de accea m-am uitat mai ales ca are toata colectia de barbie!!! dupa cum mi-ai explicat nu e chiar complicat de format dar.... de ornat.....ma iau de cap:)))) oricum poate cu ajutorul tau o sa incerc !!! mai este o luna pana atunci si eu de pe acum stresez:))))) ai vazut ce inseamna sa fi incepator - nestiutor!!!:)))) merci din toata inima Lissa !!! sunte ti deosebita!!! sa aveti o saptamana frumoasa !!! mai vorbim pana atunci !! dar deja am o idee!!! merci mult!!!

Lissa's Cakes spunea...

Estera ce bine ca te-ai hotarat... si ai timp suficient,deja ma bucur ca ti-am dat un impuls,ai sa vezi ce bine o sa iasa ,te pup!

Anonim spunea...

complimente!!!!!!!!!! faci intradevar torte nemaipomenit de frumoase!!!!!!!!!

bbenyci spunea...

Draga Lissa, iti multumesc pentru promtitudine, chiar acuma am terminat de umplut un tort am facut blatul dupa indicatiile tale si mi-a iesit foarte pufos, nu imi vine sa cred fiindca deobicei mie nu imi iesea asa, am umplut cu muss de piersici dupa o reteta de pe culi, acuma e in frigi si maine dimineata il ornez.
Intre timp a venit prietena mea sa ne invite la ziua ficei sale, acolo eu fac tortul si avand in vedere ca micuta are 3 anisori am zis sa fac tort papusa, nu am facut nicioadata dar nu cred ca e asa complicat, curiozitatea mea e cum faci tu modelul acela pe rochita? cu ce nr de dui il faci si care e tehnica, am vazut ca o folosesti si pe alte torturi. Iti multumesc frumos.

Lissa's Cakes spunea...

bbnyci,ma bucur ca -ti place blatul,eu il folosesc destul de des si e intradevar pufos.
Modelul nu e greu,se numeste cornelli lace si il poti face cu ce varf ai,eu folosesc mai mult nr 3 si 5.
Uite un link http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/cornellilace.cfm

bbenyci spunea...

Buna Lissa, uite am revenit la tine sa iti arat ce am realizat datorita tie, nu e asa de frumos cum sunt torturile tale dar eu am fost multumita, e prima data cand fac glazura asa si blatul de la tine e foarte frumos, am intampinat ceva probleme la mutatul tortului dupa ce l-am glazurat, tu cum faci? eu folosesc ceva spumiera cu care se scot in mod normal cartofii prajiti ca nu am altceva. Te invit sa vezi tortul si sa imi spui parerea ta. Cormeli lace nu mi-a iesit da prietena mea a fost f f incantata, promit ca invat tehnica,
te pup si multumesc pentru ajutorul tau.
http://bbenyci.blogspot.com/

Elena Liliana Safta spunea...

Draga Lily esti un inger, sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa te binecuvanteze ca esti un om minunat, ceea ce faci e adevarata ARTA ,insa ce ma bucura cel mai mult e ca esti un om generos si bun , un inger , cu cata dragoste impartasesti minunate retete ...cate am invatat de la tine , cate bunatati am invatat sa fac la fetite ...multumesc din suflet si numai eu ci si fetitele mele iti multumesc ca datorita tie le incant cu minunatii invatate de la tine , ingerasul bunatatilor cum spun ele.Te pupam cu totii cu mult drag.
Cu recunostinta si respect.
Lili

micky_rossa spunea...

Buna-seara! Draga Lisa faci niste opere de arta superbe,ma tot uit la ele si nu imi vine sa cred ca sunt facute de o mana de om,as vrea sa am si eu maiestria ta. Decurand am prins si eu drag de arta asta si am incercat cateva ornamente de la tine,bineanteles ca nu au iesit perfecte ca ale tale....dar sunt multumita de rezultat.Dar as avea o mica intrebare...Cum se realizeaza port-fardul.Multumesc din imina ca existi si ne inveti si pe noi metodele tale.

Lissa's Cakes spunea...

buna Micky,portfardul e o jumatate de tortulet pus in picioare si imbracat in pasta.

micky_rossa spunea...

Multumesc pentru raspuns si la mai multe premii ca le meritati.

camelia v. spunea...

Draga Lissa imi plac tare mult torturile cu alba ca zapada si mi-ar placea sa il fac fetitei mele care face 2 ani dar nu am sa reusesc niciodata ,m-am gandit sa comand pentru tort de la lumea bazmelor un kg de martipan si un set de decor cu alba ca zapada.Ce zici cum e martipanul?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Camelia,nu stiu sa-ti spun cum e martipanul de pe lumeabasmelor ca nu am comandat ,lucrez cu pasta de zahar ce o fac eu...reteta e pusa la rubrica ornamente.

carmen spunea...

Draga Lissa , ai cu adevarat talen . sunt de-a dreptul uimita cand vad ce iti iasa din manutele tale. toate sunt perfecte. avem mare noroc cu tine si incercam sa te copiem ,dar mai avem de invatat.Succes mai departe.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos,Carmen!

Fancy Cake spunea...

Draga Lissa
Esti cu adevarat erxtraordinara!
Nu gasesc cuvinte sa descriu torturile tale.
Iti doresc mult succes in continuare!
Raluca

Papusa M spunea...

Ok, sunt superbe, dar cum putem sa comandam un model de tort de aici si cat este transportul pana in Sibiu de exemplu?

mia spunea...

draga lissa de mult iti urmaresc blogul tau si ma inspir am invatat
multe multumesc eu nu prea le am cu interenetul si fiul meu nu prea isi face timp de mine daca vrei si ai timp viziteazama si fami o critica constructiva in pasteles especiales tartas con imaginacion blogspot.com multumesc .lasamio un comentariu sa stiu ca ai trecut pe acolo

Anonim spunea...

buna lissa...am facut pasta de zahar dupa reteta postata,l-am si intins foarte usor, insa cand am pus pe blat de tort si am incercat sa-i fac marginile, s-a rupt totul...era pus prea mult zahar,oare? eu am pus undeva la 700 gr zahar pudra.. ms

Lissa's Cakes spunea...

Papusa ,nu am cum sa livrez tort.

Lissa's Cakes spunea...

Mia draga ,mult succes cu blogul,pupici.

Lissa's Cakes spunea...

buna ..zahar nu cred ca ai pus prea mult ,poate ai intins pasta prea subtire si din cauza asta s-a rupt sau ...ai uns tortul cu un strat de unt inainte de a pune pasta?trebuie uns ca pasta sa se lipeasca.

gabriela b spunea...

buna,lissa...as incerca tortul barbie pt ziua fetitei mele dar nu sunt pea sigura...imi poti spune ce cantitate pui in general la blaturi,ce crema folosesti(pt stabilitate e nev de una anume si cata?iti doresc numai bine si la cat mai multe torturi frumoase,pe zi ce trece progresezi tot mai mult..nu ca cele vechi nu ar fi!te pup

Lissa's Cakes spunea...

buna Gabriela,nu as putea sa-ti spun cu precizie cat blat si cata crema ,depinde si cat de mare o faci ,dar eu fac deobicei 2-3 blaturi rotunde diferite ca marime,le tai in foi si apoi cladesc de la mare la mic...mai decupez cercuri din cate o foaie pana ajung cam la dimensiunea corpului papusii..crema trebuie sa fie mai tzeapana ca sa nu se lase tortul,poti face de care vrei dar sa nu fie moale.

cris spunea...

Buna, Lissa. In sfarsit am facut si eu un tort Barbie, inspirandu-ma de la tine.Bineinteles ca nu e nici pe departe ca al tau, dar promit sa mai exersez. Iti multumesc din suflet si iti doresc multa sanatate sila cat mai multe torturi.
A, si daca ai timp poate vrei sa-mi faci o vizita si sa-mi spui parerea ta dspre ce am invatat...
http://cris-crispavel.blogspot.com/2012/01/tort-printesa.html

Lissa's Cakes spunea...

buna Cris ,ma bucur ca ai reusit ,o sa trec pe la tine,te pup.

Homemade by Laly spunea...

Lissa, tocmai cautam pe blogul tau un tutorial pentru tort Barbie. Poate pe viitor pozezi, in timp ce lucrezi vreunul. Multumesc in avans. :) Inteleg ca ai alta metoda, am vazut ca unele se fac in vas rotund, cu blat pe peretii vasului si dedesubt, la baza fustei. Multumesc pentru toate minunatiile; retetele de aici le iau tot timpul.

Anonim spunea...

Vaiiiiii am ramas muta de uimire,adevarate opere de arta...voi incerca sa fac si eu un tortulet de ziua fetitei mele dupa modelele tale.FELICITARI LISSA,ESTI GENIALA,PUPICI :-*Laura

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc mult.

Anonim spunea...

Buna Lissa,
Vreau sa-ti spun ca din punctul meu de vedere esti o adevarata artista si prin operele tale ne inspiri si pe noi :-) Eu pana sa descopar Blogul tau stiam sa fac doar clatite,dar acum datorita tie fac torturi la toate aniversarile.
Vreau sa te rog sa-mi spui daca pot suprapune un tort cu mousse de piersici,crema de iaurt si crema mascarpone ?
Multumesc!
Roxana

Lissa's Cakes spunea...

buna Roxana,multumesc tare mult de aprecieri.
Poti suprapune orice tort ,il pui etajul pe un carton invelit in folie si taiat exact la diam.tortului,iar in cel de jos implanti cateva betisoare (de frigarui) taiate la inaltimea tortului.