5 ianuarie 2009

Saleuri

Aceste saleuri sunt usor de facut si sunt foarte bune ,merita incercate.
Pentru aluat avem nevoie de :600g faina,100g branza telemea,250g unt sau margarina,3linguri smantana,1ou,1 lingurita sare , 1/2 cubulet drojdie(cubuletul are 25 g)dizolvat in 100 ml apa calduta(puneti apa mai putina de la inceput ca poate nu intotdeauna e nevoie de atata ,depinde si de faina ).Se framanta din toate ingredientele un aluat ,nu se lasa la dospit .
Se intinde foaie de 1/2 cm grosime si se taie fasii cu un cutit sau cu un taietor rola.
Se unge deasupra cu galbenus si se presara branza sau cascaval,se pun in tava si se dau la cuptor la foc mic 20-25 min.pana se rumenesc ,asta depinde de cuptorul fiecaruia.

8 comentarii:

bianca spunea...

arata foarte bine saleurile sunt excelente si nu sunt greu de facut am sa o incerc si eu

Homemade by Laly spunea...

Lissa, ce pufoase par aceste saleuri... Imi face cu ochiul reteta, de mult caut saleuri care nu ies uscate sau prea crocante. Multumesc si de saraturi, ca pentru torturi ti-as multumii incontinuu:-)

lissa spunea...

Chiar nu sunt greu de facut Bianca,merg repede si sunt si bune1

lissa spunea...

Laly sa sti ca nu ies uscate ,sunt numai bune! Eu de fiecare data trebuie sa fac doua portii ca se mananca repede ;si covrigei cu forma mai fac tot din aluatul asta!Te pup !

bianca spunea...

bianca :am facut azi si saleuri dar parca nu -miau crescut asa ca ale tale mi-au iesit aproape cum le-am bagat in cuptor nu stiu din ce cauza, am respectat ingredientele si aluatu mi-a iesit cam moale a trebuit sa mai adaug faina sa fie din cauza asta ?drojdia a fost proaspata ,margarina anume pt .framnatat,am folosit branza feta de oaie

Anonim spunea...

aha acum mi-am dat seama la ultima tava de ce nu au crescut eu am pus margarina si smantana imediat ce le-am scos din frigider poate trebuiau un pic lasate si dupaia sa framant mi-am dat seama din cauza ca ultima tava mi-a crescut probabil cum a stat aluatu pe masa la caldura ....cred

lissa spunea...

Bianca,nu pun ingredientele reci ,intotdeauna le las ceva timp la temperatura camerei ,cand pui apa,pune de la inceput mai putina si daca mai trebuie mai pui cate putin ,ca sa nu mai adaugi faina la urma ca-i strica textura , aluatul nu trebuie sa fie moale.
Poate la a doua incercare iti iasa cum trebuie ,pupici si iti multumesc ca ai incercat reteta.

Iuliana spunea...

Am facut aseara saleurile. Sunt extraordinare! Multumesc pentru reteta! PS: cred ca repet peste cateva zile ca prea au iesit minunate!