Am primit de la Betty'"s Kitchen o invitatie la Provocarea lunii septembrie "Dulce Romanie" ,unde ingredientele acestei luni sunt vinetele si perele.
Ambele ingrediente imi plac ,dar cum foarte des fac dulciuri ,am hotarat sa aleg o reteta cu vinete....am reusit sa particip si eu chiar in ultimele zile, sper sa va placa reteta .
Betty e gazda acestei luni ,totul despre aceasta provocare si despre gazdele anterioare le gasiti pe blogul ei aici
Rulouri de vinete cu branza
Ambele ingrediente imi plac ,dar cum foarte des fac dulciuri ,am hotarat sa aleg o reteta cu vinete....am reusit sa particip si eu chiar in ultimele zile, sper sa va placa reteta .
Betty e gazda acestei luni ,totul despre aceasta provocare si despre gazdele anterioare le gasiti pe blogul ei aici
Rulouri de vinete cu branza
Se aleg una sau doua vinete mari si frumoase ,depinde de cati membri sunt in familie,eu am folosit doar o vanata si mi-au iesit 10 rulouri,se spala si se sterg bine.
Se taie in fasii pe lungime,se sareaza pe o parte si pe cealalta , se dau prin faina si se scutura surplusul ,apoi se prajesc in ulei incins cateva minute pe ambele parti .
Se scot pe hartie absorbanta.
Am prajit tot cate doua ca nu-mi intrau in tigaie ,prajite vinetele se inmoaie si se pot face rulourile.
Am prajit tot cate doua ca nu-mi intrau in tigaie ,prajite vinetele se inmoaie si se pot face rulourile.
Separat se amesteca 200 g branza sarata (telemea) cu un ou,jumatate din piept de pui fiert sau prajit ,se pune si putina verdeata ,adica patrunjel taiat marunt si se amesteca totul bine.
Am facut si doar cu cu branza, fara pui si erau la fel de bune,daca branza e prea sarata ,se poate amesteca cu cascaval ras.
Se ia o felie de vanata ,se pune o lingura din compozitia de branzaAm facut si doar cu cu branza, fara pui si erau la fel de bune,daca branza e prea sarata ,se poate amesteca cu cascaval ras.
si se ruleaza formand un rulou ,la capete se baga putin inauntru ,ca la sarmala.
Se bat 2 oua intregi cu o lingura de faina ,se da fiecare rulou prin ou ,prin pesmet si apoi se prajeste in ulei .
11 comentarii:
Foarte apetisant, tare bine arata! Imi imaginez ca-s gustoase in ambele variante (calde sau reci).
Te pup,
Sanda Turner
Delicioase.Te pup!
Aratã asa de bine cã e pe lista de asteptare, ador vinetele tale
cum mie imi plac vinete,le-am gatit in fel si chip,dar varianta pane n-am incercat-o.saptamana viitoare o incerc.acum tot vinete am la masa.pupu-te!
Cu reteta asta chiar m-ai dat pe spate . :)
Pup Lissa .
Salut Lissa
Te invit cu mare drag si luna aceasta la "Dulce Romanie". De aceasta data avem 2 teme frumoase.
Gasesti detalii aici:
http://www.myfancycake.com/2011/10/provocarea-lunii-octombrie-dulce.html
Te pup si te astept!
Raluca
Foarte originala aceasta reteta, cand am vazut prima poza am avut impresia ca este vorba de un preparat pe baza de peste. O tema de cercetare placuta pentru sotie, dar la cate bloguri culinare urmaresc cred ca ar trebui sa incerc si eu! Inceputul e mai greu.
Din cate vad in poze vinetele au coaja aceea neagra, e vreo problema daca indepartez coaja? Sper ca nu am pus o intrebare stupida.
Marius,nu e o intrebare deloc stupida...coaja se inmoaie ,se prajeste si nici nu se simte ,dar sigur ca o poti da jos daca nu-ti place.
Multumesc frumos Raluca pentru invitatie,o sa incerc sa vin si eu.
Idee buna, cred ca fac varianta vegetariana saptamana viitoare. :)
Sunt realmente superbe, bine realizate, cu tot ceea ce le trebuie. Va felicitam din suflet.
Trimiteți un comentariu