6 ianuarie 2009

Coronita

Ideea de coronita o am de la Daneza de pe forumul culinar.ro.,aluatul si umplutura difera,de fapt se poate adapta dupa gusturile fiecaruia .
Pentru aluat :300g faina,150g margarina ,1 ou ,putina sare ,drojdie 6g si cam 100ml apa calduta ,poate nu-i nevoie de toata depinde si de faina.Se face un aluat care se lasa la dospit o ora.
Intre timp se pregateste umplutura:3oo g carne tocata se caleste cu o ceapa ,cu morcov ras ,gogosar taiat feliute ,frunze de patrunjel ,se condimenteaza dupa gust si cand e rece se pune un ou ca sa se lege.
Din aceasta compozitie de aluat si umplutura am facut doua coronite.
Se intinde jumate din aluat si se pune in tava de pizza sau cum am pus eu ,pe dosul unei tavi de tarta...sa fie ceva rotund nu conteaza ,apoi jumate din umplutura se aseaza cu lingura pe marginea aluatului ,in mijloc se cresteaza cu un cutit formand 8triunghiuri ,apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa varful cu degetul pentru a se lipi.
Se unge cu galbenus ,se presara seminte de susan(optional)si se da la cuptor pana se rumeneste frumos,cam 30 min.,depinde de cuptorul fiecaruia.

Se serveste calda sau rece .e foarte buna oricum .
Aici umpluta cu ciuperci.

12 comentarii:

Anonim spunea...

bianca sunt azi am facut si eu coronita astept sa se dospeasca aluatu am vrut sa te intreb nu-mi este in clar cu drojdia chiar numa 6 g trebe mi se pare cam putina se dospeste aluatu doar cu atata ?in rest totul este clar si compozitia e super

lissa spunea...

buna bianca,asa am pus drojdia ..deci cubuletul are 25g ,l-am impartit in doua si jumate dintr-o jumatate am pus si a fost suficient ,o ti-i la caldurica;sa-mi spui cum ti-a iesit .

Anonim spunea...

bianca:a iesit super sa si dospit am facut doua una s-a si mancat ,foarte buna am sa mai fac si cremele si torturile le gasesc interesante si dupa retete cred ca sunt..... niam niam ,abea astept sa fac si eu

Lissa spunea...

Ma bucur ca -ti place coronita Bianca,sa aveti pofta ...

Edith spunea...

E super cronita asta, Lissa! :)

Lissa spunea...

Edith draga sa sti ca foarte buna ,se face repede si poti face cu ce umpluturi vrei ,chiar si numai cu branza si marar am facut-o!

Edith spunea...

Creed.. insa nu cred ca o sa incerc sa o fac pt ca mi-e teama ca nu-mi iese :P

Lissa spunea...

Edith draga pai ce bunatati am vazut eu pe blogul tau...e imposibil sa nu-ti iasa,pupici!

ioana spunea...

Draga Lissa,am incercat reteta de la tine "coronita" dar compozitia dupa gustul fam. mele si am reusit :)Multumesc si pt sfatul anterior!
Am sa mai incerc din retetele tale minunate.

Lissa spunea...

Ioana ,ma bucur ca ti-a iesit.
Compozitia se poate adapta dupa gust,multumesc ca ai incercat ,te pup!

Elena Liliana Safta spunea...

Draga mea Lily ...Doamne ce reteta delicioasa , nu cred ca am mancat pana acum ceva mai bun ca aceasta minunatie de Coronita cu carne , este extraordinar de buna Lily ...iti multumesc din suflet si sa stii ca te pupic cu mult mult drag si mii de multumiri pt toate aceste minunatii ce ni le impartasesti noua. Esti un inger Lily. Nu am mancat asa bunatate cu carne ...si nu numai ca arata frumos din punct de vedere estetic insa e curata nebunie , deliciu ....nu am mancat ceva mai bun pana acum. Pacat ca nu esti aproape ca veneam la tine cu un buchet imens de flori in semn de multumire.Da poate te prind eu pe la mine anul asta.... Te pupic cu mult mult drag si iti multumesc din suflet pt toata rabdarea care o manifesti fata de toti cei ce iti indragesc acesata Arta culinara.

Elena Liliana Safta spunea...

Draga mea Lily ...nu m-am abtinut ...am facut si Coronita cu ciuperci si e la fel de delicioasa , nebunie curata , am facut doua coronite. Nu ies atat de frumos ca la tine dar incet incet invat eu ..stii tu ca eu sunt la inceput ...dar nu imi fac griji ca nu voi invata pana la urma ...avand in vedere ca am o maestra atat de buna ... ma consider norocoasa ca te-am descoperit.
Te pup cu mult drag si iti doresc multa multa sanatate si spor in toate.