30 martie 2010

Covrigei si saratele

Reteta asa cum o face mama :
500g faina,
2 albuse,
250 g margarina -aici mama pune jumatate cantitate margarina si jumatate untura,
-putina drojdie dizolvata in lapte caldut(10 g drojdie si 2-3 lg lapte),
3 lg smantana,
1 lingurita sare.
Se framanta aluatul si se lasa acoperit doar 15 minute la temperatura camerei.
Se intinde foaie ,deasupra se unge cu galbenusele ramase de la aluat si se decupeaza cu forma de covrigei sau se taie betisoare.
Se dau la cuptor la foc incet pana se rumenesc deasupra.

6 comentarii:

Bucatareasa Incepatoare spunea...

mi-ai facut pofta! super!

Elena Liliana Safta spunea...

Ah ...iar bunatati...mmmm.... O sa incerc si eu reteta. Lily ai vre-o forma speciala ...cum ai reusit sa le modelezi ? Te pup cu drag!
Lili

Elena Liliana Safta spunea...

Scrie destul de clar ca sunt decupate cu forma de covrigei ... nu am citit atent , uf ....
Te pup cu mult drag si mii de multumiri ca pui astfel de minunatii pe blog si ca le imparti si cu noi.
Lili

Lissa's Cakes spunea...

Mihaela, te pup!

Lissa's Cakes spunea...

Lili poti face doar betisoare daca nu ai forma ,sunt tare buni.
Te pup cu drag!

Roz_bonbon spunea...

Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!