Pentru aluat:
500g faina,
o cana apa calda(250g),
25 g drojdie,
1 lingurita sare.
Se framanta aluatul si se lasa la dospit o ora .
700g carne tocata(am pus carne de porc),
un borcanel de ciuperci champignon taiate(150g)
3 oua,
1 ceapa,
2lg ulei,
1lg faina,
condimente.
Intr-o cratita se pune uleiul , ceapa taiata marunt,se adauga carnea si se calesc cateva minute.
Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna.
Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare ,piper ,un pic de boia ,vegeta si marar proaspat din gradina.
Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot.
Dupa ce aluatul s-a dospit,intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris.
Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare ,piper ,un pic de boia ,vegeta si marar proaspat din gradina.
Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot.
Dupa ce aluatul s-a dospit,intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris.
Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii..
..si rulam din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe latime ...
7 comentarii:
i love these pies very nice!
Thanks, Mary!
Imi place placintica, o sa-mi notez si eu foaia. Cred ca e tare buna.
Edith draga ,sa sti ca e tare buna...eu o acopar cand inca mai e calda ,cu folie alimentara si cu un prosop de bucatarie peste si ramane la fel de proaspata si a doua zi ,nu se intareste deloc!
Arata grozav,o sa incerc si eu...ce pofta mi-ai facut!!!
..imi ploua in gura!
Buna Lissa,
Vreau sa fac si eu placinta ta, dar mi se pare mult prea mult 1 kg de faina in umplutura. Sigur cantitatea e corecta?
Multumesc!
Corina.
Buna Corina...dar e scris la umplutura lg (lingura)..deci 1 lg de faina ...cred ca nu ai citit bine ,nu are cum sa fie 1 kg..
Trimiteți un comentariu