3 februarie 2010

Rulade mozaic

...asa le-am numit eu din cauza ca sunt asa colorate ,nu am o reteta anume pentru aceste rulade,dar imi place tare mult sa le fac ,arata foarte bine pe platou ...si sunt si bune,bune.
Se pot face din pulpa de porc,de vita sau din piept de pui.
Se bate o bucata de carne(nu am cantarit-o) ca pe snitel ,mult mai mare si nu chiar asa subtire,se condimenteaza si apoi se intinde deasupra un strat de mustar.
Eu am facut 3 bucati ,peste prima am ras branza telemea ,am taiat ardei rosu si masline si am pus la un capat un carnat subtire , (cabanos,carnati oltenesti ....sa fie cat mai subtirei) ....
....peste a doua am ras deasupra mustarului cascaval si branza ,apoi am taiat masline...
-peste a treia am ras iar cascaval si branza si am pus gogosar murat, se poate si ardei gras rosu.
Se ruleaza fiecare rulada cat mai strans ,se leaga cu ata dintr-un capat la altul ,se pun in tava si se stropesc cu putin ulei ,se condimenteaza deasupra cu sare ,piper ,vegeta ,eu pun si condiment pentru fripura...apoi se pune si o cana cu apa ,se dau la cuptor pana se rumenesc si sunt facute.
Daca vi se pare ca sunt prea rumenite si nu sunt inca facute ,puteti pune deasupra o folie alimentara de aluminiu.
Se mai scot intre timp si se mai completeaza cu cate putina apa ,inainte de-a fi gata am pus jumatate de cana de vin alb peste ele si le-am mai lasat pana s-a evaporat vinul ..
...si am uitat de poza cu ele cand erau rumenite....cat sunt inca calde se desface si ata cu care sunt legate ,se lasa pana se racesc bine si apoi se feliaza.

11 comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Hi Lissa,

foarte , foarte feine.
O Explozie de Culori si Arome. Compliment

Multe salutäri Jacob

hot_coffee spunea...

E foarte aratoasa, si cred ca este si foarte buna :)

Nu pare nici prea complicat de facut ;)

Ai facut 3 rulade, deci in total ai folosit 9 bucati de carne?

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc, Jacob!

Lissa's Cakes spunea...

Coffee
ai dreptate ,nu e greu de facut deloc si sunt tare bune!
Nu sunt 9 bucati de carne....fiecare rulada e facuta dintr-o singura bucata de carne care se bate (se intinde)ca un snitel ,ca sa-ti faci o idee cat de mare e ,am masurat tava in care le-am pus ,deci carnea batuta ajunge la marimea de 28 /20 cm. Nu e obligatoriu sa faci 3,poti face doar una,eu am facut asa pt ca erau sarbatorile si sa ajunga ...

MONONOKE KITCHEN spunea...

Bun de tot, spornic
si aratos!

sarah spunea...

wow lissa felicitari!super torturile tale.blogul tau e in lista mea de favorite.
PS :daca te hotarasti sa vinzi din talentul tau licitez :))

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Sarah si bine-ai venit pe la mine!

carmen spunea...

Am facut deja de doua ori rulada si e super.Al meu sot si copil mai mare au fost foarte incantati. Va pup.
a

Lissa's Cakes spunea...

Carmen sa va fie de bine ,ma bucur ca v-au placut .

Anonim spunea...

Buna Lissa,
azi nu am facut altceva decat sa studiez retetele tale de torturi,prajituri, etc... Peste 1 luna va fi ziua fiului meu si cautam ceva idei...AM GASIT! :) FELICITARI PENTRU TOT CEEA CE FACI! Toate sunt minunate, de la torturi...la aperitive. Ma gandeam ca eu stiu atat de putine in comparatie cu tine, dar de multe ori daca as da frau liber imaginatiei poate ca ar iesi lucruri mult mai minunate. Mai ornez si eu torturi la zilele de nastere a prietenilor :) In schimb am si eu o reteta pentru rulada mozaic. Nu stiu daca am reusit sa o ,,imortalizez" cum faci tu, dar daca gasesc o poza o sa-ti trimit. Toate ingredientele, le folosesc ,,la ochi". Carnea (batuta ca pentru snitel) se va condimenta, separat fac o omleta din 4,5 oua condimentata (vegeta, piper, boia, sare, patrunjel si marar tocat, se va face ca pe o clatita, fara a o rupe) cand e rece o asez peste carne. Apoi adaug ciuperci, porumb, masline verzi si negre taiate fasii subtiri, feliute de sunca subtiri (sau ce aveti, poate fi folosita si costita) si gogosar rosu murat(toate aranjate in acelasi fel ca si la reteta ta, mai putin porumbul si ciupercile). Se ruleaza (eu o prind cu scobitori), se inveleste in folie de aluminiu, unsa cu ulei pe exterior cu ajutorul unei pensule si se aseaza in tava. La cuptor se tine cam 1 h, la foc mic. Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se tai feliute. Cand ai timp sa incerci, ai sa vezi ca este foarte gustoasa si o vor admira toti. :) Te pup si iti doresc numai bine.
Carla

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos,Carla!
Reteta de rulada mi se pare foarte buna si aspectuoasa ,am sa o incerc si eu cu prima ocazie ,multumesc mult mult.