Multumesc Mika si scuze ca am intarziat cu raspunsul,tortul buburuza e facut intr-un bol mai marisor,am pus blat-crema si tot asa pana sus ,a stat la rece cateva ore si apoi am intors bolul si tortul a ramas rotund in partea de sus ,am imbracat apoi in frisca.Capul e facut dintr-o bucatica de blat imbracat in pasta .
ma inspir de la tine daca imi dai voie.vreau sa fac un tort pentru nepotul meu care implineste 1 anisor in februarie.Felicitari,si bafta in tot ce faci.Lissa,iti doresc o duminica placuta!
Draga Lisa, este absolut superb tot ceea ce faci. Sunt uimita. Dar am si eu o intrebare, tu le faci la comanda sau le faci la diverse evenimente? Esti patiser de meserie? Este o arta ceea ce faci. Am si eu un blog culinar, te invit sa imi vezi retetele.Te pup. Lily...http://lily-musat.blogspot.com
Draga Lily ,iti multumesc frumos pentru aprecieri si bine-ai venit pe la mine! Nu sunt de meserie patiser ,am invatat singura si cu ajutorul internetului,foarte multe torturi am facut pt cunostinte ,prieteni si rude,dar si la evenimente. Te pup si multumesc de vizita.
buna.ai putea sa detaliezi et rog cum ai realizat tortul al doilea cu rochita si papucei.esti deosebita.Cumnatica mea are un bebel si face un anisor si e o fetita tare scumpa si vreau sa realizez acel tort.te rog.
Simina draga,iti spun despre tort cate ceva ...nu stiu ca in ce fel sa detaliez,e tort diplomat ,imbracat in pasta de zahar ,la papucei si jucarie am poze cum se fac la ornamente ,si ce pare a fi rochita este de fapt un fel de paturica si deasupra o babetica ..e tare de efect pentru copilasi si sincer m-as bucura sa-l reusesti ca nu e greu deloc ;daca ai intrebari sau te impotmolesti undeva,poti sa ma intrebi sau sa-mi scri pe adresa lissascakes@yahoo.com si iti voi raspunde cu cea mai mare placere!
Lissa,esti fantastica,nu ma mai satur sa privesc cate poti face si cat de frumos!Felicitari! Fetita mea va implini luna aceasta 1 an si am o intrebare:ce fel de frisca folosesti pentru ornat?Luna trecuta am facut un tort pentru baietel(a implinit 3 ani)si am cam dat-o in bara cu frisca ,caci am vrut sa evit frisca vegetala,gen hulala,am vrut sa fac din smantana,din dorinta de a fi cat mai sanatos,dar nu mi-a iesit prea tare si am fost nevoita sa folosesc vreo 7 intaritoare de frisca sa remediez problema.Sper sa ma lamuresti.Multumesc!
Multumesc Iulia draga pentru felicitari! Eu folosesc cu succes frisca vegetala "whipping cream"... mai folosesc si "viva", "hulala"....e adevarat ca e mult mai sanatoasa frisca din smantana dar risti sa nu se bata sau sa se faca unt. La frisca vegetala eu nu folosesc intaritor.
am de facut un proiect la scoala la sfarsitul anului despre BACLAVA si trebuie sa aiba cel putin 5 pagina inafara de reteta prepararea alatului si etapele nu stiu ce sa mai scriu va multumesc.
Buna Lissa. Am ramas cu gura cascata la torturile tale superbe. Am o fetita care implineste cat de curand 1 anisor si as dorii sa imi zici cum ai facut tortul in forma de 1. Multumesc
Buna Lissa. Zi-mi si mie te rog cum ai reusit sa-i faci pe Mickey Mouse si pe Minnie? Ai folosit cumva sabloane? Multumesc anticipat pentru raspuns si felicitari pentru toate torturile pe care le-ai facut. Sunt superbe...sper ca in vreo 5 ani sa-mi iasa si mie asa frumoase cum iti ies tie :)
Buna!da...cu sablon ,am decupat din pasta dupa sablon si apoi am colorat si aplicat pe tort. Multumesc frumos pentru felicitari ..hai ca nu dureaza 5 ani...m-ai amuzat..ha ..ha,ai sa vezi ca o sa le faci mai repede decat te astepti.Succes.
Pansy draga ,sunt coloranti gel ,ca sa iasa rosu mai inchis la flori,le fac din pasta de lapte praf si mai combin culorile ,mai pun cate putina cacao...ca sa iasa culoare asa cum vezi buburuza,am pictat pasta ,am diluat gelul cu alcool si cu pensula am pictat peste pasta.
O Doamne cate minunati stii sa faci!esti extraordinara!am ramas uimita de aceste retete!imi lasa gura apa cand ma uit la ele.si mie imi place foarte mult sa gatesc si sper k intr-o zi sa pot face si eu aceste minuntii.
BUNA, este prima oara cand scriu. Imi plac foarte mult torturile tale si de 2 luni m-a prins si pe mine febra torturilor. Vroiam sa te intreb daca pe pasta de zahar se poate lucra cu royal icing... multumesc anticipat
Buna, Superbe creatii... Te rog sa imi spui daca faci torturi si pentru necunoscuti (cum as fi eu) si care ar fi procedura. Fetitei mele ii rupem turta in august si m-ar interesa un tort facut de tine. Multumesc, Roxana
Buna Natalia,uite cum imi fac eu sabloane .. caut o imagine ce anume am nevoie...deci scriu pe google(exemplu)- mickey mouse si dau pe imagini ,imi apar o gramada,aleg ce-mi place si scot la imprimanta sau poti pune o coala si desenezi cu creionul dupa model.Decupezi modelul si asa ai sablon,apoi intinzi pasta ,decupezi cu un varf de cutit sau cuter dupa sablon si apoi colorezi ,pictezi uitandu-te dupa model,lasi la uscat si apoi doar aplici pe tort. Blatul eu il fac asa cum am reteta pusa pe blog ,il las alb sau adaug cacao.
Cu placere,folosesc pasta de zahar mai mult si coloranti sunt cei gel de la lumeabasmelor,cand colorez diluez cu putin alcool,se usuca repede si nu ramane gust de alcool deloc.Sigur ca se poate manca fara probleme ...cine doreste. Tortul cifra 1 ajunge la 20 de pers. Multumesc frumos pentru felicitari.
felicitari pentru torturile tale care sunt de-a dreptul impresionante.:)
am o intrebare pentru un maestru culinar ca tine.:D
in curand va fi ziua fiicei mele. am decis deja ce fel de tort ii voi face, cu ornamentele inca nu sunt sigura.
vreau sa imbrac acest tort in martipan. am gasit reteta, sper sa-mi iasa.
insa, as vrea sa realizez si cateva decoratiuni: floricele, buline etc. pentru aceasta am nevoie de martipan colorat.
am cumparat colorant alimentar lichid si nu stiu exact in care moment al prepararii martipanului sa-l adaug.
pe de alta parte, am citit undeva ca nu se adauga in martipan colorant lichid, asa este?
culoarea martipanului [maro sau alb] este data de cantitatea de zahar folosita in raport cu cantitatea de faina de migdale? adica, daca il vreau mai alb, trebuie sa pun mai mult zahar si mai putina faina de migdale?
pana la urma, au fost mai multe intrebari.:) te rog, daca poti, sa-mi oferi niste raspunsuri.
iti multumesc mult. felicitari inca o data pentru creatiile tale deosebite.:)
Buna Alina, multumesc pentru felicitari si pentru aprecierile tale. Cu martipan nu am lucrat,de cand am reusit pasta de zahar eu doar pe asta o folosesc,stiu ca atat martipanul cat si pasta de zahar nu suporta culorile lichide,se farama ,eu folosesc doar colorant gel . Ca sa fie alb martipanul ,se foloseste colorant alb.Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai multe sfaturi,nu stiu prea multe despre martipan.
cred ca as putea sta zile intregi sa studiez blogul tau.:)
am vazut fotografia unui tort buburuza mai sus. imi poti spune, te rog, cu ce ai lipit acele buline pe tort?
intentionez sa prepar un tort cu forma clasica, insa as vrea sa lipesc niste buline sau alte ornamente pe el si nu stiu exact ce as putea folosi: dulceata? unt? glazura?
Buna Alina,pe tortul imbracat in pasta poti sa lipesti ornamente cu sirop de zahar,sau cu putin albus batut,sau inmoi o bucatica mica de pasta de zahar cu cativa stropi de apa pana devine pasta si ungi cu pensula dosul ornamentelor.
tortul il voi imbraca in martipan [stii ca am intrebat si mai sus de el], insa cred ca voi renunta sa mai lipesc ornamente pe el, il voi decora altfel. pana nu aflu exact ce anume pot folosi pentru lipirea decoratiunilor, nu are rost sa fac "experimente". [nu vreau sa stric tortul :)]
Buna Lissa!Torturile tale sunt minunate,nu ma pot hotari care din ele este mai frumos,si se vede ca pe masura ce trece timpul sunt din ce in ce mai reusite.M-a impresionat cat de bine a fost lucrat tortul cu Ben Ten ,parca e o poza.Felicitari,se vede ca faci cu pasiune ceea ce faci!In legatura cu pictatul sabloanelor ,spune-mi te rog ce fel de alcool folosesti?Am incercat si eu sa pictez peste pasta de zahar dar nu s-au uscat culorile ,au ramas tot ude desi am pictat cu alcool .Poate cind ai timp ne arati si noua cum faci bradutii aceia draguti.Te pup!
Multumesc frumos ,ma bucur ca se vede evolutia mea. Pentru gel folosesc ouzo(am cumparat cand am fost in vacanta in Grecia)...sau Mandula ...e de dr.O si mie mi-l aduce cineva din Ungaria,e sticluta mica. Pentru braduti iti pun un filmulet de unde am invatat ,sunt tare usor de facut. http://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg&feature=related
Iti multumesc foarte mult pentru ca existi si ca impartasesti cu noi minunatiile pe care le faci. Blogul tau e de mult adaugat la favorite si de fiecare data cand il vizitez raman efectiv cu gura cascata. Vreau sa iti multumesc pentru ca de la tine am aflat de site-ul cu colorantii gel si astfel am putut sa imi fac trandafirii din pasta de lapte praf pe care i-am pus pe propriul tort de nunta (tortul a fost facut de o cofetarie insa i-am rugat sa accepte trandafirii mei). Inca o data iti multumesc si iti doresc sa fii sanatoasa si sa te bucuri alaturi de toti cei dragi tie. Te pup
Buna Cristina ,multumesc eu pentru cuvintele frumoase,chiar ma bucur ca ai reusit trandafirii si i-ai pus pe tortul tau,ai o amintire de neuitat. Te pup si iti doresc toate cele bune.
buna lisa!esti minunata atat pot sa spun si tot ce faci tu e perfect!ai putea te roq sa-mi spui cum faci iarba aceea de la baza tortrilor,ma refer la tortul pt 2 ani,care e superb!multumesc mult!
multumesc lissa!ai cumva o reteta pt royal,si oare ce cantitate e necesara pt baza unui singur tort,asa cum l-ai facut tu pe cel despre care te-am intrebat?
Geta,eu fac royalul asa :pun 1 albus cu 2 lg de zahar pudra peste el si incep sa mixez,adaug tot cate o lg pana incepe sa se ingroase ,pun 1 lg zeama de lamaie si apoi iarasi pun zahar ,intra cam 170-18- g zahar pudra,compozitia trebuie sa faca moturi ..daca e prea groasa mai adaug un pic de zeama de lamaie. Nu colorez toata cantitatea,ajunge pt iarba si mai si ramane...dar mai putin nu am cum sa fac ,dar cand ramane fac floricele pe hartie de copt si las sa se usuce ,sau fac modele mici ..danteluta ce ai vazut pe margine la tortul cu portocaliu.
nu exagereaza fetele cu nimic cand spun ca esti o fiinta minunata! Numai un suflet deosebit ar putea crea astfel de frumuseti. Felicitari din tot sufletul!
Te deranjez si eu cu o intrebare. Vreau sa-i fac prietenei mele cele mai bune un tort de ziua ei invelit in pasta de zahar. Trebuie sa nasca exact in perioada asta si m-am gandit sa-i fac ceva tematic, cu ornamente din botosei, jucarie si rochita.
Vreau sa te intreb cum realizezi volanasele de la baza torturilor? Este vorba de cele roz, cu patuturi de bebelusi si cate o funda roz pe ele. Cum ondulez fasia de pasta de zahar? Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa. :)
Multumesc Ely ..volanasele nu sunt greu de facut ,decupez cu o forma rotunda de biscuiti care e ondulata pe margine si in mijloc are gaura,apoi o tai intr-o parte si o desfac formand o fasie,o mai apas cu un creion pe marginea care are onduleurile ca sa se onduleze mai tare si o lipesc pe tort ,tot asa fac bucatele si le pun una langa alta.
esti speciala.in viata mea nu mi-am imaginat ca se pot face asa tortulete.eu nici nu asi putea manca un asa tort,asi sta si ma-si uita la el.splendide modele.esti impresionanta.
superbeeeeeeee..felicitari..!!! waw..ce mana ai..!!! am ramas muta de uimire..sincer l-as pastra nu l-as putea manca..cu toate ca am gustat din creatiile tale..sint delicioase..!!! am sa apelez cu mare drag ..la tine ptr orice eveniment.. o zi superba draga LILIANA..pupici.
buna lisa.felicitari.faci toruri deosebite imi plac tare mult.am o rugaminte sa mi spui si mie cum ai facut frunzele la palmier sa stea sus.sint uscate si apoi lipite? multumesc
Buna, Lisa. Esti o adevarata maestra! Te felicit pentru minunatele tale creatii. Datorita tie am inceput sa decorez si eu torturi. Am citit de sute de ori explicatiile tale, incercand sa fiu o eleva ascultatoare. Vreau sa-ti multumesc ca existi!!
Buna Cris ,multumesc mult pentru felicitari. Te felicit la randul meu pentru frumoasele torturi ,le-am vazut si ma bucur din suflet ca explicatiile mele ti-au putut fi de ajutor. Pupici si la cat mai multe.
Felicitari pentru tot ceea ce faci! Minunat!deranjez si eu cu o intrebare : vreau sa fac un tort in forma de 1 pentru fiul meu care va implinii evident 1 an , pe care sa- l imbrac in pasta de zahar , dupa reteta ta minunata.intrebarea mea este cu ce scrii tu diverse mesaje pe pasta , gen la multi ani.in poze vad ca folosesti ceva dar nu stiu ce este.imi multumesc din suflet.
Deranjez cu o intrebare daca se poate: la tortul in forma de 1 cu mesajul " la multi ani raul" cu ce ai desenat pe marginile tortului.ma refer la desenele cu alb si albastru.multumesc si felicitari sincere pentru tot ce faci!
Lissa , multumesc pentru raspuns.esti minunata , la fel ca tot ce iese din mainile tale.te mai intreb ceva : decoratiunile din royal rezista la frigider , sau trebuie sa la fac pe tort inainte de servire.am mai citit si vad pareri cum ca s- ar deforma de la umezeala din frigider.multumesc
La multi ani cu multa sanatate pt 2012.vreau sa fac tort in forma de cifra 1 . Ma gandeam sa fac blat in cea mai mare forma si apoi sa tai dupa tipar.de obicei torturile pe care le fac sunt insiropate si ma tem ca nu voi putea aseza bucatile pe care le voi taia pe plator , pt ca mai apoi sa imbrac totul in pasta.Lissa te rog sa-mi recomanzi un tort pe care sa-l pot taia fara frica ca se va sfarama.multumesc
La multi ani Elena. ..si eu insiropez torturile si asa cum ai zis decupez dupa tipar ,imi fac tipar cu cifra intreaga si asa o decupez,nu lipesc bucati ...poti face o crema mousse care are gelatina si sta tzeapana ,in felul acesta esti sigura ca nu se lasa tortul. Succes.
Lissa, urmaresc de mult blogul tau si am incercat mai multe retete. Tortul de cafea e de departe preferatul meu... Ma bucur ca te-am gasit :). Problema mea e urmatoarea: puiutul meu implineste 1 anisor si as vrea sa ii fac un tort cu Mickey Mouse, pe care il indrageste foarte mult. Am vrut sa te intreb cum ai realizat desenul cu Mickey, din royal? E un desen destul de ”elaborat” sa zic asa ... Colorant de care ai folosit? Te rog da-mi niste sfaturi,tie toate iti ies minunat! MUltumesc!
buna Alina,Mickey e din pasta de zahar ,am scos la imprimanta modelul are mi-a placut,mi-am facut un sablon ,am decupat din pasta dupa sablon si apoi am colorat si aplicat pe tort. Vezi mai sus la comentarii ca am mai explicat cuiva. Coloranti folosesc acestia http://lumeabasmelor.ro/browse/51/colorant-wilton si cand colorez dizolv putin colorant cu alcool (orice fel de alcool).
Buna Lissa In primul rand felicitari pentru aceste minunate torturi. As vrea sa stiu cum e facut tortul acela cu ratoiul. Vreau sa fac un tort cam ca si cel facut de tine, dar forma va fi piticul Grumpy din Alba ca zapada.
buna ,ratoiul e decupat din pasta de zahar si colorat,am facut placuta capul separat si corpul separat pt ca era destul de mare si riscam sa se rupa ,apoi tortul l-am decupat dupa el. Iti faci prima data un sablon din carton sau o coala dupa marimea ce ai nevoie.
Buna Lissa,de cateva luni iti tot admir tortuletele minunate pe care le faci,si incerc si eu sa fac cateva din ele,unele imi reusesc,unele mai putin... As vrea si eu sa fac un tort cu trenuletul thomas,si vroiam sa te intreb din ce este facut thomas.Iar pasta neagra si rosie tu ai facut-o,ca mie nu-mi prea iese nicicum nici rosu,nici negru... Ma gandeam sa iau gata facut de pe lumea basmelor,dar daca nu o folosesc toata,restul se poate folosi si dupa o saptamana,doua? Felicitari si am sa te mai vizitez!
Multumesc Hanelore.. eu am modelat trenuletul din compozitie ca de salam de biscuiti,apoi l-am imbracat in pasta. Negru si rosu nu -mi iasa nici mie decat daca o colorez,dizolv colorant in putin alcool(nu conteaza de care )si colorez cu pensula. Nu am cumparat pasta de pe lumeabasmelor si nu pot sa-ti spun cum e ,dar cred ca o poti pastra la rece invelita bine in folie ,inchisa ermetic.
BUNA ,LISA!Ai putea sa ma ajuti intr-o mica dilema?ce creme imi recomanzi pt un tort pt copii(si adulti,normaal:)))etajat?vroiam sa fac compozitia celui cu crema de piersici si ciocolata(al cumnatului)dar ai specificat ca nu era adaptat pt pasta de zahar...tortul acela cam cate kg are,sau cate portii? in locul gelatinei granule eu folosesc foite...pun acelasi gramaj?iti multumesc f mult,ajutorul tau e nepretuit!!
buna Gabriela ,e foarte bun tortul cu combinatia de ciocolata si piersici...daca pui foaie de blat si sus ,se poate imbraca in pasta.La kg nu stiu sa-ti spun precis ca atunci cand e pt noi nu-l cantaresc ,dar in jur de 3..si la portii, 20 iti iasa. Foitele au altfel de gramaj ,nu as putea spune ca nu am lucrat niciodata cu foite,doar cu gelatina granule...la gelatina granule ajunge un plic la 500 ml (g ) de compozitie ,vezi ce scrie pe plicul de la foite si poti calcula.
Ciao Lissa,vreau sa te felicit pt creatiile tale sunt niste torturi superbe.....as vrea sa pastram legatura si daca ai placerea sa imi dai sfaturi pt creme si ornamente!esti speciala in tot ce faci...te pup mersi
Esti unică ! Tot ce iese din mâna ta este fantastic...! Numai o persoană cu un suflet mare poate creea în acest fel...Un infinit de Complimente! De doi ani de când te-am descoperit i-mi încanți privirea zi de zi cu operele tale! Multă sănătate si fericire i -ți transmit de la Roma!!!����������������
Buna Lissa te apreciez foarte mult esti o adevarata mestera.vreau sa-ti spun ca incerc si eu ptr prima data o reteta de la tine,un tort cu mosse de ciocolata si piersici si vreau sa-l imbrac in pasta de zahar colorat in albastru.E ziua baietelului meu care face un anisor!Vreau sa te intreb in ce moment trebuie sa pun colorantul in pasta de zahar,am un colorant la tub de la dr otker!Iti multumesc si Dumnezeu sa te binecuvanteze ai niste maini aurite!
Buna...faceti niste torturi exceptionale,arata extraordinar...in curand fiul mau implineste un anisor si imi place foarte mult tortul acela cu winnie pe care scrie denis...personajele sunt din pasta de zahar?eu stau in caras severin si nu pot ajunge la dumneavoastra dar prin posta nu imi puteti trimite personajele facute?..platesc oricat imi cereti...multumesc
buna,da...personajele sunt din pasta de zahar.Nu stiu cum ar ajunge sa le trimit prin posta,nu stiu ce sa zic. Poti sa-mi scri pe adresa de email lissascakes@yahoo.com
Buna Lissa! Urmaresc de mult blogul tau si stiu ca atunci cand colorezi pdz gelul il diluezi cu putin alcool...problema e urmatoarea: am facut acum 2 zile un tort, l-am imbracat in pdz si l-am colorat cu pensula; nici dupa 2 zile culoarea nu s-a uscat, se ia pe maini daca atingi pdz. Am folosit colorant gel de la Wilton. Oare de ce? Sa fie de vina ca am diluat cu whisky? (nu am avut altceva in casa) Mulumesc!
buna Luminita,nu cred ca e whisky de vina,alcoolul se evapora,dar un tort intreg e mult, eu colorez doar portiuni mici daca e nevoie sau la figurine daca trebuie ,apoi las sa se usuce la temperatura camerei..bagandu-l la rece e normal sa nu se usuce si dupa ce-l scoti se umezeste din nou de la condens.
Buna ziua,am un baietel care implineste 4 anisori si vreau sa-i fac un tort, pentru copiii de la gradinita si nu gasesc pe blogul d-voastra si retetele la torturile pt. copii.Baietelul meu vrea un tort cu roboti , aveti idee cum as putea sa-l fac sau sa modelez roboti din pasta de zahar?!?
buna Izabela ,roboti inca nu am facut dar te poti inspira de la o jucarie sau de pe internet.Pe blog am retete de torturi dar nu am cum sa pun retete la toate torturile ce le fac,pe coloana din dreapta la torturi gasesti si retete si poti face combinatie din creme,alegi ce iti place.
101 comentarii:
lissa, foarte frumoase torturile tale, dar as vrea sa-mi spui cum ai facut tortul buburuza.
Multumesc Mika si scuze ca am intarziat cu raspunsul,tortul buburuza e facut intr-un bol mai marisor,am pus blat-crema si tot asa pana sus ,a stat la rece cateva ore si apoi am intors bolul si tortul a ramas rotund in partea de sus ,am imbracat apoi in frisca.Capul e facut dintr-o bucatica de blat imbracat in pasta .
ma inspir de la tine daca imi dai voie.vreau sa fac un tort pentru nepotul meu care implineste 1 anisor in februarie.Felicitari,si bafta in tot ce faci.Lissa,iti doresc o duminica placuta!
Cu toata plecerea Paradis draga ,chiar ma bucur daca te poti inspira;multumesc frumos si tie la fel iti doresc si sa-ti traiasca nepotelul,te pup!
Draga Lisa, este absolut superb tot ceea ce faci. Sunt uimita.
Dar am si eu o intrebare, tu le faci la comanda sau le faci la diverse evenimente? Esti patiser de meserie? Este o arta ceea ce faci. Am si eu un blog culinar, te invit sa imi vezi retetele.Te pup. Lily...http://lily-musat.blogspot.com
Draga Lily ,iti multumesc frumos pentru aprecieri si bine-ai venit pe la mine!
Nu sunt de meserie patiser ,am invatat singura si cu ajutorul internetului,foarte multe torturi am facut pt cunostinte ,prieteni si rude,dar si la evenimente.
Te pup si multumesc de vizita.
buna.ai putea sa detaliezi et rog cum ai realizat tortul al doilea cu rochita si papucei.esti deosebita.Cumnatica mea are un bebel si face un anisor si e o fetita tare scumpa si vreau sa realizez acel tort.te rog.
Simina draga,iti spun despre tort cate ceva ...nu stiu ca in ce fel sa detaliez,e tort diplomat ,imbracat in pasta de zahar ,la papucei si jucarie am poze cum se fac la ornamente ,si ce pare a fi rochita este de fapt un fel de paturica si deasupra o babetica ..e tare de efect pentru copilasi si sincer m-as bucura sa-l reusesti ca nu e greu deloc ;daca ai intrebari sau te impotmolesti undeva,poti sa ma intrebi sau sa-mi scri pe adresa lissascakes@yahoo.com si iti voi raspunde cu cea mai mare placere!
Lissa,esti fantastica,nu ma mai satur sa privesc cate poti face si cat de frumos!Felicitari!
Fetita mea va implini luna aceasta 1 an si am o intrebare:ce fel de frisca folosesti pentru ornat?Luna trecuta am facut un tort pentru baietel(a implinit 3 ani)si am cam dat-o in bara cu frisca ,caci am vrut sa evit frisca vegetala,gen hulala,am vrut sa fac din smantana,din dorinta de a fi cat mai sanatos,dar nu mi-a iesit prea tare si am fost nevoita sa folosesc vreo 7 intaritoare de frisca sa remediez problema.Sper sa ma lamuresti.Multumesc!
Multumesc Iulia draga pentru felicitari!
Eu folosesc cu succes frisca vegetala "whipping cream"... mai folosesc si "viva", "hulala"....e adevarat ca e mult mai sanatoasa frisca din smantana dar risti sa nu se bata sau sa se faca unt.
La frisca vegetala eu nu folosesc intaritor.
Buna Lisa,
o intrebare, oarticipi la festivalul blogurilor gustoase de pe gustos.ro?si daca da la ca categorie sa stiu unde te gasesc pt un vot!
Irina draga mea ,ce draguta esti!
Nu m-am inscris pe gustos,cand m-am hotarat totusi ,era tarziu...poate la anul!
Te pup!
am de facut un proiect la scoala la sfarsitul anului despre BACLAVA si trebuie sa aiba cel putin 5 pagina inafara de reteta prepararea alatului si etapele nu stiu ce sa mai scriu va multumesc.
Valentyna ,imi pare rau dar nu stiu mai multe despre baclava din cate ai zis ca sti si tu ,poate daca dai o cautare pe google gasesti mai multe.
buna lissa
imi plac f mult torturile tale sunt foarte reusite
iti doresc sarbatori fericite!
Multumesc frumos Anca!
Sarbatori fericite iti doresc si eu !
Buna Lissa. Am ramas cu gura cascata la torturile tale superbe. Am o fetita care implineste cat de curand 1 anisor si as dorii sa imi zici cum ai facut tortul in forma de 1. Multumesc
Bunma Mihaela!
Tortul cifra il decupez din blat ,am facut un sablon din carton si decupez dupa el blatul ,apoi umplu cu crema.
Multumesc mult :*
foarte frumoase torturi as vrea unul pt fiul meu care face 1 an ,poate sa manance din el la varsta lui?
Ce as putea sa raspund la o astfel de intrebare?...asta depinde de fiecare mama ce-i da copilului la varsta de un an...
hmmm eu nu am vazut ultimele doua torturi cu miky si mini sunt superbe. cu ce lea-i facut desenele?
Sunt decupate din pasta Alexandra ,apoi le-am pictat si aplicat pe tort.
Cind ai facut toate astea? Imi plac mult. Mai vin sa vad ce faci.
Buna Lissa. Zi-mi si mie te rog cum ai reusit sa-i faci pe Mickey Mouse si pe Minnie? Ai folosit cumva sabloane? Multumesc anticipat pentru raspuns si felicitari pentru toate torturile pe care le-ai facut. Sunt superbe...sper ca in vreo 5 ani sa-mi iasa si mie asa frumoase cum iti ies tie :)
Buna!da...cu sablon ,am decupat din pasta dupa sablon si apoi am colorat si aplicat pe tort.
Multumesc frumos pentru felicitari ..hai ca nu dureaza 5 ani...m-ai amuzat..ha ..ha,ai sa vezi ca o sa le faci mai repede decat te astepti.Succes.
ce fel de colorant rosu folosesti tu,da'care sa fie rosu nu roz sau altfel?
Pansy draga ,sunt coloranti gel ,ca sa iasa rosu mai inchis la flori,le fac din pasta de lapte praf si mai combin culorile ,mai pun cate putina cacao...ca sa iasa culoare asa cum vezi buburuza,am pictat pasta ,am diluat gelul cu alcool si cu pensula am pictat peste pasta.
multumesc lissa !
Buna Lissa,
Mi-ai putea spune ce diametru au tavile in care ai facut penultimul tort, cel verde cu floricele si animalute(cel pt 2 ani)?
Buna lianna ,cel mare are diam de 24cm si cel mic de 14 cm.
O Doamne cate minunati stii sa faci!esti extraordinara!am ramas uimita de aceste retete!imi lasa gura apa cand ma uit la ele.si mie imi place foarte mult sa gatesc si sper k intr-o zi sa pot face si eu aceste minuntii.
BUNA, este prima oara cand scriu. Imi plac foarte mult torturile tale si de 2 luni m-a prins si pe mine febra torturilor. Vroiam sa te intreb daca pe pasta de zahar se poate lucra cu royal icing... multumesc anticipat
Multumesc Oana!
Bine-ai venit pe la mine Abrilutza!
Se poate foarte bine scrie cu royal si se pot face fel de fel de modele ...eu folosesc.
Buna,
Superbe creatii... Te rog sa imi spui daca faci torturi si pentru necunoscuti (cum as fi eu) si care ar fi procedura. Fetitei mele ii rupem turta in august si m-ar interesa un tort facut de tine.
Multumesc,
Roxana
Buna Roxana ,poti sa-mi scri pe adresa de mail pusa pe blog sus in stanga si daca sunt libera si se poate ,cu placere o sa-ti fac.
buna Lissa
realizezi niste capodopere
ai putea sa mi trimiti sabloanele de la mikey,mini si printesa in rochie galbena, daca cumva ma incumet sa incerc si eu
blatul de care e la aceste torturi
multumesc
Buna Natalia,uite cum imi fac eu sabloane .. caut o imagine ce anume am nevoie...deci scriu pe google(exemplu)- mickey mouse si dau pe imagini ,imi apar o gramada,aleg ce-mi place si scot la imprimanta sau poti pune o coala si desenezi cu creionul dupa model.Decupezi modelul si asa ai sablon,apoi intinzi pasta ,decupezi cu un varf de cutit sau cuter dupa sablon si apoi colorezi ,pictezi uitandu-te dupa model,lasi la uscat si apoi doar aplici pe tort.
Blatul eu il fac asa cum am reteta pusa pe blog ,il las alb sau adaug cacao.
Lissa-multumesc de raspuns
Pasta e de zahar sau cea din lapte praf si colorantii sunt cei de la lumea basmelor? Apoi se poate manca?
Tortul in forma cifrei 1 , cam pentru cate persoane ajunge?
inca o data felicitari pentru ceea ce faci
Cu placere,folosesc pasta de zahar mai mult si coloranti sunt cei gel de la lumeabasmelor,cand colorez diluez cu putin alcool,se usuca repede si nu ramane gust de alcool deloc.Sigur ca se poate manca fara probleme ...cine doreste.
Tortul cifra 1 ajunge la 20 de pers.
Multumesc frumos pentru felicitari.
salut.
felicitari pentru torturile tale care sunt de-a dreptul impresionante.:)
am o intrebare pentru un maestru culinar ca tine.:D
in curand va fi ziua fiicei mele. am decis deja ce fel de tort ii voi face, cu ornamentele inca nu sunt sigura.
vreau sa imbrac acest tort in martipan. am gasit reteta, sper sa-mi iasa.
insa, as vrea sa realizez si cateva decoratiuni: floricele, buline etc. pentru aceasta am nevoie de martipan colorat.
am cumparat colorant alimentar lichid si nu stiu exact in care moment al prepararii martipanului sa-l adaug.
pe de alta parte, am citit undeva ca nu se adauga in martipan colorant lichid, asa este?
culoarea martipanului [maro sau alb] este data de cantitatea de zahar folosita in raport cu cantitatea de faina de migdale? adica, daca il vreau mai alb, trebuie sa pun mai mult zahar si mai putina faina de migdale?
pana la urma, au fost mai multe intrebari.:) te rog, daca poti, sa-mi oferi niste raspunsuri.
iti multumesc mult. felicitari inca o data pentru creatiile tale deosebite.:)
Buna Alina, multumesc pentru felicitari si pentru aprecierile tale.
Cu martipan nu am lucrat,de cand am reusit pasta de zahar eu doar pe asta o folosesc,stiu ca atat martipanul cat si pasta de zahar nu suporta culorile lichide,se farama ,eu folosesc doar colorant gel .
Ca sa fie alb martipanul ,se foloseste colorant alb.Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai multe sfaturi,nu stiu prea multe despre martipan.
mersi frumos pentru raspuns. nu stiu unde as putea gasi colorant gel, ca abia l-am gasit si pe acesta lichid.
o sa-ti scriu, dupa ce am preparat tortul, ce experimente am facut.:))
am citit comentariile de mai sus si am descoperit de unde pot face rost de colorant gel. blogul tau e o adevarata sursa de inspiratie.:)
mersi mult inca o data.
cred ca as putea sta zile intregi sa studiez blogul tau.:)
am vazut fotografia unui tort buburuza mai sus. imi poti spune, te rog, cu ce ai lipit acele buline pe tort?
intentionez sa prepar un tort cu forma clasica, insa as vrea sa lipesc niste buline sau alte ornamente pe el si nu stiu exact ce as putea folosi: dulceata? unt? glazura?
Buna Alina,pe tortul imbracat in pasta poti sa lipesti ornamente cu sirop de zahar,sau cu putin albus batut,sau inmoi o bucatica mica de pasta de zahar cu cativa stropi de apa pana devine pasta si ungi cu pensula dosul ornamentelor.
mersi frumos pentru raspuns.:)
tortul il voi imbraca in martipan [stii ca am intrebat si mai sus de el], insa cred ca voi renunta sa mai lipesc ornamente pe el, il voi decora altfel. pana nu aflu exact ce anume pot folosi pentru lipirea decoratiunilor, nu are rost sa fac "experimente". [nu vreau sa stric tortul :)]
Buna Lissa!Torturile tale sunt minunate,nu ma pot hotari care din ele este mai frumos,si se vede ca pe masura ce trece timpul sunt din ce in ce mai reusite.M-a impresionat cat de bine a fost lucrat tortul cu Ben Ten ,parca e o poza.Felicitari,se vede ca faci cu pasiune ceea ce faci!In legatura cu pictatul sabloanelor ,spune-mi te rog ce fel de alcool folosesti?Am incercat si eu sa pictez peste pasta de zahar dar nu s-au uscat culorile ,au ramas tot ude desi am pictat cu alcool .Poate cind ai timp ne arati si noua cum faci bradutii aceia draguti.Te pup!
Multumesc frumos ,ma bucur ca se vede evolutia mea.
Pentru gel folosesc ouzo(am cumparat cand am fost in vacanta in Grecia)...sau Mandula ...e de dr.O si mie mi-l aduce cineva din Ungaria,e sticluta mica.
Pentru braduti iti pun un filmulet de unde am invatat ,sunt tare usor de facut.
http://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg&feature=related
sau cauta pe youtube How to make a Christmas Tree
Draga Lissa,
Iti multumesc foarte mult pentru ca existi si ca impartasesti cu noi minunatiile pe care le faci.
Blogul tau e de mult adaugat la favorite si de fiecare data cand il vizitez raman efectiv cu gura cascata.
Vreau sa iti multumesc pentru ca de la tine am aflat de site-ul cu colorantii gel si astfel am putut sa imi fac trandafirii din pasta de lapte praf pe care i-am pus pe propriul tort de nunta (tortul a fost facut de o cofetarie insa i-am rugat sa accepte trandafirii mei).
Inca o data iti multumesc si iti doresc sa fii sanatoasa si sa te bucuri alaturi de toti cei dragi tie.
Te pup
Buna Cristina ,multumesc eu pentru cuvintele frumoase,chiar ma bucur ca ai reusit trandafirii si i-ai pus pe tortul tau,ai o amintire de neuitat.
Te pup si iti doresc toate cele bune.
buna lisa!esti minunata atat pot sa spun si tot ce faci tu e perfect!ai putea te roq sa-mi spui cum faci iarba aceea de la baza tortrilor,ma refer la tortul pt 2 ani,care e superb!multumesc mult!
Multumesc Geta...iarba e facuta din royal(spuma de albus batut cu zahar si lamaie) colorat si spritat cu un dui cu multe gaurele.
multumesc lissa!ai cumva o reteta pt royal,si oare ce cantitate e necesara pt baza unui singur tort,asa cum l-ai facut tu pe cel despre care te-am intrebat?
Geta,eu fac royalul asa :pun 1 albus cu 2 lg de zahar pudra peste el si incep sa mixez,adaug tot cate o lg pana incepe sa se ingroase ,pun 1 lg zeama de lamaie si apoi iarasi pun zahar ,intra cam 170-18- g zahar pudra,compozitia trebuie sa faca moturi ..daca e prea groasa mai adaug un pic de zeama de lamaie.
Nu colorez toata cantitatea,ajunge pt iarba si mai si ramane...dar mai putin nu am cum sa fac ,dar cand ramane fac floricele pe hartie de copt si las sa se usuce ,sau fac modele mici ..danteluta ce ai vazut pe margine la tortul cu portocaliu.
Buna Lisa,
nu exagereaza fetele cu nimic cand spun ca esti o fiinta minunata!
Numai un suflet deosebit ar putea crea astfel de frumuseti.
Felicitari din tot sufletul!
Te deranjez si eu cu o intrebare. Vreau sa-i fac prietenei mele cele mai bune un tort de ziua ei invelit in pasta de zahar. Trebuie sa nasca exact in perioada asta si m-am gandit sa-i fac ceva tematic, cu ornamente din botosei, jucarie si rochita.
Vreau sa te intreb cum realizezi volanasele de la baza torturilor? Este vorba de cele roz, cu patuturi de bebelusi si cate o funda roz pe ele.
Cum ondulez fasia de pasta de zahar?
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa. :)
Te pup dulce si-ti doresc numai bine!
Ionela
Multumesc Ely ..volanasele nu sunt greu de facut ,decupez cu o forma rotunda de biscuiti care e ondulata pe margine si in mijloc are gaura,apoi o tai intr-o parte si o desfac formand o fasie,o mai apas cu un creion pe marginea care are onduleurile ca sa se onduleze mai tare si o lipesc pe tort ,tot asa fac bucatele si le pun una langa alta.
Iti multumesc frumos pentru explicatii.
La sfarsitul asta de saptamana imi incerc si eu norocul. Am emotii doar la pasta de zahar :)
Te anunt cum a iesit si daca-mi place rezultatul, iti trimit si o poza.
Numai bine!
esti speciala.in viata mea nu mi-am imaginat ca se pot face asa tortulete.eu nici nu asi putea manca un asa tort,asi sta si ma-si uita la el.splendide modele.esti impresionanta.
Multumesc tare mult de aprecieri.
superbeeeeeeee..felicitari..!!!
waw..ce mana ai..!!!
am ramas muta de uimire..sincer l-as pastra nu l-as putea manca..cu toate ca am gustat din creatiile tale..sint delicioase..!!!
am sa apelez cu mare drag ..la tine ptr orice eveniment..
o zi superba draga LILIANA..pupici.
Multumesc frumos...
buna lisa.felicitari.faci toruri deosebite imi plac tare mult.am o rugaminte sa mi spui si mie cum ai facut frunzele la palmier sa stea sus.sint uscate si apoi lipite? multumesc
buna ...da ,sunt uscate bine si apoi lipite cu royal.
multumesc si numai bine.
Buna, Lisa. Esti o adevarata maestra! Te felicit pentru minunatele tale creatii. Datorita tie am inceput sa decorez si eu torturi. Am citit de sute de ori explicatiile tale, incercand sa fiu o eleva ascultatoare. Vreau sa-ti multumesc ca existi!!
Buna Cris ,multumesc mult pentru felicitari.
Te felicit la randul meu pentru frumoasele torturi ,le-am vazut si ma bucur din suflet ca explicatiile mele ti-au putut fi de ajutor.
Pupici si la cat mai multe.
Felicitari pentru tot ceea ce faci! Minunat!deranjez si eu cu o intrebare : vreau sa fac un tort in forma de 1 pentru fiul meu care va implinii evident 1 an , pe care sa- l imbrac in pasta de zahar , dupa reteta ta minunata.intrebarea mea este cu ce scrii tu diverse mesaje pe pasta , gen la multi ani.in poze vad ca folosesti ceva dar nu stiu ce este.imi multumesc din suflet.
Felicitari pentru aceste minunatii!
Deranjez cu o intrebare daca se poate: la tortul in forma de 1 cu mesajul " la multi ani raul" cu ce ai desenat pe marginile tortului.ma refer la desenele cu alb si albastru.multumesc si felicitari sincere pentru tot ce faci!
Multumesc Elena.Pe tort si pe marginea tortului am scris cu royal ...e albus batut cu zahar pudra si putina zeama de lamaie (bezea).
Lissa , multumesc pentru raspuns.esti minunata , la fel ca tot ce iese din mainile tale.te mai intreb ceva : decoratiunile din royal rezista la frigider , sau trebuie sa la fac pe tort inainte de servire.am mai citit si vad pareri cum ca s- ar deforma de la umezeala din frigider.multumesc
Elena ,eu nu am patit sa se deformeze, am tinut tortul in frigider si de pe o zi pe alta cu royal pe el si nu s-a intamplat nimic.
Pupici.
foarte foarte frumoase povestile tale! esti minunata
La multi ani cu multa sanatate pt 2012.vreau sa fac tort in forma de cifra 1 . Ma gandeam sa fac blat in cea mai mare forma si apoi sa tai dupa tipar.de obicei torturile pe care le fac sunt insiropate si ma tem ca nu voi putea aseza bucatile pe care le voi taia pe plator , pt ca mai apoi sa imbrac totul in pasta.Lissa te rog sa-mi recomanzi un tort pe care sa-l pot taia fara frica ca se va sfarama.multumesc
La multi ani Elena.
..si eu insiropez torturile si asa cum ai zis decupez dupa tipar ,imi fac tipar cu cifra intreaga si asa o decupez,nu lipesc bucati ...poti face o crema mousse care are gelatina si sta tzeapana ,in felul acesta esti sigura ca nu se lasa tortul.
Succes.
Multumesc lissa.
Lissa, urmaresc de mult blogul tau si am incercat mai multe retete. Tortul de cafea e de departe preferatul meu... Ma bucur ca te-am gasit :). Problema mea e urmatoarea: puiutul meu implineste 1 anisor si as vrea sa ii fac un tort cu Mickey Mouse, pe care il indrageste foarte mult. Am vrut sa te intreb cum ai realizat desenul cu Mickey, din royal? E un desen destul de ”elaborat” sa zic asa ... Colorant de care ai folosit? Te rog da-mi niste sfaturi,tie toate iti ies minunat! MUltumesc!
buna Alina,Mickey e din pasta de zahar ,am scos la imprimanta modelul are mi-a placut,mi-am facut un sablon ,am decupat din pasta dupa sablon si apoi am colorat si aplicat pe tort.
Vezi mai sus la comentarii ca am mai explicat cuiva.
Coloranti folosesc acestia
http://lumeabasmelor.ro/browse/51/colorant-wilton
si cand colorez dizolv putin colorant cu alcool (orice fel de alcool).
Buna Lissa
In primul rand felicitari pentru aceste minunate torturi.
As vrea sa stiu cum e facut tortul acela cu ratoiul. Vreau sa fac un tort cam ca si cel facut de tine, dar forma va fi piticul Grumpy din Alba ca zapada.
buna ,ratoiul e decupat din pasta de zahar si colorat,am facut placuta capul separat si corpul separat pt ca era destul de mare si riscam sa se rupa ,apoi tortul l-am decupat dupa el.
Iti faci prima data un sablon din carton sau o coala dupa marimea ce ai nevoie.
Multumesc mult!
Buna Lissa,de cateva luni iti tot admir tortuletele minunate pe care le faci,si incerc si eu sa fac cateva din ele,unele imi reusesc,unele mai putin... As vrea si eu sa fac un tort cu trenuletul thomas,si vroiam sa te intreb din ce este facut thomas.Iar pasta neagra si rosie tu ai facut-o,ca mie nu-mi prea iese nicicum nici rosu,nici negru... Ma gandeam sa iau gata facut de pe lumea basmelor,dar daca nu o folosesc toata,restul se poate folosi si dupa o saptamana,doua?
Felicitari si am sa te mai vizitez!
Multumesc Hanelore..
eu am modelat trenuletul din compozitie ca de salam de biscuiti,apoi l-am imbracat in pasta.
Negru si rosu nu -mi iasa nici mie decat daca o colorez,dizolv colorant in putin alcool(nu conteaza de care )si colorez cu pensula.
Nu am cumparat pasta de pe lumeabasmelor si nu pot sa-ti spun cum e ,dar cred ca o poti pastra la rece invelita bine in folie ,inchisa ermetic.
BUNA ,LISA!Ai putea sa ma ajuti intr-o mica dilema?ce creme imi recomanzi pt un tort pt copii(si adulti,normaal:)))etajat?vroiam sa fac compozitia celui cu crema de piersici si ciocolata(al cumnatului)dar ai specificat ca nu era adaptat pt pasta de zahar...tortul acela cam cate kg are,sau cate portii?
in locul gelatinei granule eu folosesc foite...pun acelasi gramaj?iti multumesc f mult,ajutorul tau e nepretuit!!
buna Gabriela ,e foarte bun tortul cu combinatia de ciocolata si piersici...daca pui foaie de blat si sus ,se poate imbraca in pasta.La kg nu stiu sa-ti spun precis ca atunci cand e pt noi nu-l cantaresc ,dar in jur de 3..si la portii, 20 iti iasa.
Foitele au altfel de gramaj ,nu as putea spune ca nu am lucrat niciodata cu foite,doar cu gelatina granule...la gelatina granule ajunge un plic la 500 ml (g ) de compozitie ,vezi ce scrie pe plicul de la foite si poti calcula.
bun,deci pot face cu pasta de zahar...din aceste creme pot face tort cu etaj?rezista?
sigur ca poti face,etajul il pui pe carton ,in cel de jos pui betisoare si sta foarte bine ,nu se lasa.
Ciao Lissa,vreau sa te felicit pt creatiile tale sunt niste torturi superbe.....as vrea sa pastram legatura si daca ai placerea sa imi dai sfaturi pt creme si ornamente!esti speciala in tot ce faci...te pup mersi
multumesc pentru felicitari Cristina...cu placere iti raspund in masura in care stiu si daca nu gasesti pe blog ce ai nevoie.
Esti unică ! Tot ce iese din mâna ta este fantastic...! Numai o persoană cu un suflet mare poate creea în acest fel...Un infinit de Complimente! De doi ani de când te-am descoperit i-mi încanți privirea zi de zi cu operele tale! Multă sănătate si fericire i -ți transmit de la Roma!!!����������������
Buna Lissa te apreciez foarte mult esti o adevarata mestera.vreau sa-ti spun ca incerc si eu ptr prima data o reteta de la tine,un tort cu mosse de ciocolata si piersici si vreau sa-l imbrac in pasta de zahar colorat in albastru.E ziua baietelului meu care face un anisor!Vreau sa te intreb in ce moment trebuie sa pun colorantul in pasta de zahar,am un colorant la tub de la dr otker!Iti multumesc si Dumnezeu sa te binecuvanteze ai niste maini aurite!
Multumesc mult,
dupa ce ai framantat pasta, pui colorant cat vrei sa faci albastrul de inchis...pui colorantul cu o scobitoare .
Buna...faceti niste torturi exceptionale,arata extraordinar...in curand fiul mau implineste un anisor si imi place foarte mult tortul acela cu winnie pe care scrie denis...personajele sunt din pasta de zahar?eu stau in caras severin si nu pot ajunge la dumneavoastra dar prin posta nu imi puteti trimite personajele facute?..platesc oricat imi cereti...multumesc
buna,da...personajele sunt din pasta de zahar.Nu stiu cum ar ajunge sa le trimit prin posta,nu stiu ce sa zic.
Poti sa-mi scri pe adresa de email lissascakes@yahoo.com
Buna Lissa! Urmaresc de mult blogul tau si stiu ca atunci cand colorezi pdz gelul il diluezi cu putin alcool...problema e urmatoarea: am facut acum 2 zile un tort, l-am imbracat in pdz si l-am colorat cu pensula; nici dupa 2 zile culoarea nu s-a uscat, se ia pe maini daca atingi pdz. Am folosit colorant gel de la Wilton. Oare de ce? Sa fie de vina ca am diluat cu whisky? (nu am avut altceva in casa) Mulumesc!
buna Luminita,nu cred ca e whisky de vina,alcoolul se evapora,dar un tort intreg e mult, eu colorez doar portiuni mici daca e nevoie sau la figurine daca trebuie ,apoi las sa se usuce la temperatura camerei..bagandu-l la rece e normal sa nu se usuce si dupa ce-l scoti se umezeste din nou de la condens.
Buna ziua,am un baietel care implineste 4 anisori si vreau sa-i fac un tort, pentru copiii de la gradinita si nu gasesc pe blogul d-voastra si retetele la torturile pt. copii.Baietelul meu vrea un tort cu roboti , aveti idee cum as putea sa-l fac sau sa modelez roboti din pasta de zahar?!?
buna Izabela ,roboti inca nu am facut dar te poti inspira de la o jucarie sau de pe internet.Pe blog am retete de torturi dar nu am cum sa pun retete la toate torturile ce le fac,pe coloana din dreapta la torturi gasesti si retete si poti face combinatie din creme,alegi ce iti place.
Superbe si torturile ptr copii !!! felicitari !
Trimiteți un comentariu