19 februarie 2009

Biscuiti spritati

Pentru aluat:250g margarina,
250g zahar,
1ou intreg si 3 galbenuse,
1 praf de copt,
vanilie,
coaja de lamaie
coaja de portocala,
faina cat cuprinde (cam 500g)
Pentru biscuitii acestia eu am o forma veche ...se si vede..pe care o atasez la masina de tocat si dau aluatul prin ea.
Facem betisoare mai subtiri ,mai late pe care le taiem cu cutitul la aceeasi lungime .Punem in tava si la cuptor 30-35 min.
Se pot face si rotunzi ,indoim betisorul unim capetele si punem in mijloc o bucatica de rahat sau dulceata.
Se pudreaza cu putin zahar pudra.

10 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

Astia erau biscuitii mei preferati cand eram mica, mancam cu nemiluita! Nu-i vorba, ca si acum imi plac la fel de mult. Draga Lissa, te poftesc cu drag sa iei de la mine o leapsa cu a sasea poza si sper sa iti faca placere acest joc! Te pup.

Anonim spunea...

Mononoke multumesc de leapsa ,am sa trec pe la tine ,te pup!

Mihaela spunea...

Ce sunt galbenusele?

Anonim spunea...

Ce sunt galbenusele?

Lissa's Cakes spunea...

Mihaela..nu stiu daca esti rautaciaosa si vrei sa faci misto sau chiar nu sti ce sunt...parca nu-mi vine sa cred ca intradevar nu sti ...dar daca chiar nu sti ce sunt o sa-ti spun ca e galbenusul oului ..daca cauti prin retete doar ca sa gasesti un cuvant care nu e scris corect,inseamna ca ai o problema ..poate te plictisesti si nu ai ce face,am mai intalnit persoane de-astea,eu nu ma supar si raspund la orice mesaj.M-a mai corectat cineva ca nu se scrie galbenuse ,ci galbenusuri ..stiu si eu ,si am mai spus ca in zona mea se mai numesc si asa,nu o sa ma corectez pt nimeni si sunt sigura ca toata lumea stie ce sunt...sau nu?

Anonim spunea...

ai dreptate Lissa"s cake, toata lumea stie ce sunt galbenusele iar daca nu sa se uite in dictionar!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Buna si eu tot asa sciu albuse si galbenuse si nu cred ca e gresit.:)interesanta faza cu corectatul (galbenuse-galbenusuri).Acum ce ne intereseaza retetele (despre care sincer sunt super)sau ne interesara sa corectam ce credem ca e gresit scris.Lissa iti multumim din suflet pt.retete si rautatile nu au rost bagate in seama.Te pup.Oty

Lissa's Cakes spunea...

Nu pun la suflet astfel de rautati,astea sunt scrise asa din lipsa de timp probabil..de corectat oricine poate,dar mai bine ar incerca sa faca o reteta cu "galbenusele".
Te pup.

Bianca, Deva spunea...

Multumim Lissa pentru reteta , este extraordinara, eu am facut acum de Craciun , pentru baietelul meu , care are 10 luni , ca sa aiba si el ceva dulce de Sarbatori, iar ca sa le fac cu "tenta de Craciun" ,l am adaugat si scortisoara si multa coaja de portocala . Au iesit super-bune, incat am facut o portie (am zis pentru copil , dar le-a mancat sotul meu aproape pe toate )si am mai facut ieri 2 portii.
Multumim Frumos!Si sa ne mai dai retete bune!
Sarbatori Fericite

simona duca spunea...

dintr-o prostie am dat de siteul asta,dar ma bucur ca am intrat,imi curge in gura numai cand ma uit asa la poze,foarte bine arata toate,chiar eram in pana de ideii si aici vad ca am de unde alege,mersi frumos si spor in continuare