13 februarie 2009

Prajitura kinder-pingui

O prajitura delicioasa care merita incercata.
Pentru foi avem nevoie de:
10 oua,200 grame zahar,
2 pachetele de zahar vanilat,
5 lg pline cu gris sau pesmet,
5 lg pline faina,
5 lg pline cacao,
5 lg miere,
1,5 pac. de praf de copt,
1 praf de sare,
50 ml lapte,
270 ml ulei.
Se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul (sau pesmetul ). Mixati usor si adaugati incet laptele si uleiul, apoi mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute spuma tare cu praful de sare.Compozitia va fi destul de lichida.
Se coc doua foi pe hartie de copt in tava mare de aragaz ,in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 min. sau la cel normal la 175 grade. Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Crema
700 ml de smantana pentru frisca ,
2 pachetele de intaritor de frisca,
3 linguri de lapte (sau lapte condensat),
2 lg miere,
1/2 de lg de esenta de vanilie ,sau
2 plicuri de zahar vanilat,
1 fiola de esenta butter-vanille
Se mixeaza frisca pana sta bat, se adauga 2 pachetele de intaritor de frisca, se adauga laptele mierea, esenta si mixam iarasi bine.
Rezulta o crema densa.
Glazura 1
120 grame ciocolata de menaj,
70 gr de unt,
1 lg apa,
2 lg ulei
Ingredientele se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe.
Glazura 2
220 gr ciocolata de menaj,
100 gr unt,
3 lg ulei,
1 lg apa,
1 lg zahar praf.
Se amesteca pe foc topindu-le, fara a fierbe.
Dupa ce foile s-au racit, pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine.Peste crema se pune glazura 1 pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute doar cat sa se intareasca glazura.Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune restul de crema.Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, apasam usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi indepartam hartia.
Se pune glazura 2 si se da la rece pana se intareste .Se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

28 de comentarii:

Mona spunea...

Lissa, ce frumos ti-a reusit prajiturica..am vazut-o si la Laura Laurentiu si mi-a placut in mod deosebit..am notat-o si eu ..
iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai frumos si plin de iubire..
te pup :)

ps. cand ai timp treci pe la mine ca ai de ridicat un joc Leapsa- "Adevarat sau fals"..

Georgiana spunea...

Draga Lissa, daca mai intru pe blogul tau, eu o sa si mor de pofta! Intr-una din serile trecute, dupa ce am salivat vreo doua ore la torturile tale, am facut si eu repede un tortulet, cu crema de budinca (foarte usor de facut si buna aceasta crema), iar acum noroc (sau ghinion!) ca sunt la scoala, altfel cu siguranta ca m-as apuca sa fac prajiturica. Foarte bine arata si sunt convinsa ca si gustul e pe masura!

Flor spunea...

Lissa, ti-a iesit asa de frumoasa prajitura!

Anonim spunea...

Mona multumesc si-ti doresc si eu un weekend cat mai placut!
Am sa vin dupa joc...

Anonim spunea...

Georgiana e foarte buna prajitura si se poate face si doar jumate din cantitati ,asa a facut sora mea si a fost suficient.Multumesc ca ai trecut pe la mine!

Anonim spunea...

Multumesc Flor!

Hermine-Olvia spunea...

Foarte frumoasa prajitura ! Ai un talent desavarsit. Felicitari.
Te asteptam sa treci pe la noi unde te asteapta o leapsa.

Anonim spunea...

Multumesc Hermine!
Am sa trec azi dupa leapsa,te pup!

Georgiana spunea...

Am revenit sa iti spun ca nu m-am putut abtine si azi-noapte am facut prajitura. Intr-adevar, este foarte buna si are un aspect foarte frumos (doar ca mie mi-a iesit crema ceva mai moale pentru ca nu am insistat destul pe fundul castronului cand am batut-o - data viitoare o sa o fac intr-un castron mai mare). Nu este chiar asa de greu de facut cum pare la prima vedere, dar iti ia ceva timp :)) insa MERITA CU DESAVARSIRE! Am ramas foarte incantata de ea, o sa o refac cu ocazia vreunui eveniment deosebit... Multumesc din suflet Lissa, daca nu o vedeam la tine, nu o faceam! Sper sa o postez si eu cat de curand.

Anonim spunea...

Asa e Georgiana ,la prima vedere se pare complicat ,dar nu e si se poate face si ca tort.
Te pup!

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

ciao lissa. sunt judy(ti-am scris pe mess).am reusit sa intru pe blog.kinder-pingui...preferata lui fiul meu!!!!! musai sa o fac! tine-o tot asa!felicitari!

Anonim spunea...

Judy draga,bine-ai venit pe la mine!Am vazut mesajul si te-am adaugat in lista ,sper sa si vorbim,te pup si multumesc pt felicitari!

parnicbiju spunea...

Super prajiturica asta. Eu am facut azi cu ea un tortulet in forma de inima fetitei mele care a implinit trei ani.Sincer e primul meu tort un pic mai laborios pt ca celelalte 2-3 pe care le stiu se fac in 10 min max. :) Rezultatul a fost pe masura asteptarilor.Am dat putin gres la partea cu glazura dintre creme pt ca am uitat ca se pune la congelator si am pus imediat al doilea strat de crema. dar nu conteaza,pt prima oara e ok.Iti multumesc.

Anonim spunea...

Doamna Lissa am primit aceasta adresa de la o colega de serviciu si nu am scris niciodata nimanui un comentariu, dar trebuie sa va spun ca sunteti fantastica.Aveti un talent deosebit.Multumim pentru retete si idei.Mariana,Oradea.

Lissa's Cakes spunea...

Mariana bine-ai venit pe la mine si multumesc frumos!

Mirela spunea...

Am incercat si KInder PInguin de Paste si mi-a iesit f faina, f aspectuoasa si a fost pe placul tuturor, mai putin mie. NU mi-a placut gustul asta de smantana, desi am pus multa vanilie. Poate smantana a fost prea grasa sau poate mie imi plac prajiturile f dulci si de aceea nu a fost pe gustul meu. Dar bine ca s-a mancat si ca le-a placut. Aluatul mi s-a parut f interesant. Poate o sa-l folosesc si la alte prajituri.

Lissa's Cakes spunea...

Mirela cred ca avem aceleasi gusturi..ha ..ha,eu am folosit frisca vegetala care e deja dulce si in care am pus vanilie ,dar imi mai trebuia un gust mai strident parca...normal ca tuturor le-a placut si musafirii au laudat-o ... si mie mi-a placut dar nu in mod special,asa ca a doua oara am adaugat putina lamaie in crema,am renuntat la intaritor ca frisca se intareste de la suc de lamaie,imediat a avut alt'gust.
Blatul intradevar e foarte bun si merge si la alte prajituri,mie mi-a placut.

Ramona Ciosici spunea...

Buna,

am incercat multe din retetele dvs si mi-au iesit toate, dar am o curiozitate: cum de sunt straturile asa bine definite. Pregatesc des prajituri si torturi si cremele imi ies foarte bine totusi straturile nu arata asa bine ca in pozele dvs.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Ramona,straturile arata bine daca ti-i cont de unele amanunte...din experienta am invatat ca arata bine sectiunea daca crema este egala sau doar putin mai groasa decat foaia de blat,crema sa fie cat de ferma si nu moale ca sa iasa prin parti,contrastul dintre crema si blat,in general imi place sa fac blat inchis la culoare,sa tai orice prajitura sau tort cu cutitul dat prin jet de apa.

Anonim spunea...

buna. am facut si au aceasta prajitura, care a iesti de fapt un tort urias, desi am folosit o tava dreptunghiulara destul de mare. insa cele doua glazuri de ciocolata mi-au iesit foarte tari, desi am respectat reteta si am folosit cioco cu lapte, nu menaj. intrebarile mel sunt: daca fac jumatate de compozitie iese ca o prajitura , ca nu vreau sa folosesc o tava mai mare, ca iese foarte multa, si a doua ce as putea sa mai pun in glazuri ca sa iasa mai moale. fiind tare, cand tai, se strica tot aspectul.

Lissa's Cakes spunea...

da..prajitura iasa foarte mare...poti incerca si jumatate,nu am facut jumatate de portie ca sa pot spune cat de mare iasa.In glazura cred ca poti adauga si frisca lichida in timp ce o topesti pe foc...am facut prajitura o singura data,mie nu mi s-a intarit glazura foarte tare asa ca nu pot sa spun ce schimbari sa-i aduci.

dannutsa spunea...

Lissa draga mea..vreau sa incerc maine prajitura aceasta..insa am o rugaminte..in loc de frisca din smantana,as vrea sa foloses praf de frisca..imi poti spune te rog ce cantitate trebuie..si daca este ok?pentru ca aici nu am gasit smantana cu grasime mai mult de 40% si se simte gust asa se smantana,mai mult ca de iaurt..AM f mari emotii,sper sa imi reuseasca! te pup

Lissa's Cakes spunea...

Dannutsa draga ,sincer imi pare rau ca nu stiu ce sfat sa-ti dau ,eu nu folosesc praf de frisca si nu as sti cum se comporta si nici ce cantitate trebuie,dar daca are instructiuni pe plic ai putea incerca sa ajungi la cantitatea de frisca din reteta..
Te pup si succes cu prajitura.

Anonim spunea...

Imi puteti spune, va rog, cate grame inseamna 5 linguri de faina, cacao, gris?

Made by Silvia spunea...

Lissa, as vrea sa fac aceasta prajitura sub forma de tort imbracat in pasta de zahar,deci fara glazura de cioco de deasupra si cu 1 pliculet de gelatina in crema inlocuind intaritorul de frisca. Ce spuneti, ar merge? ar fi dificil de taiat portii subtiri? Crema ar rezista sub presiunea pastei?
Multumesc anticipat pentru raspuns. Va pup.

Lissa's Cakes spunea...

Silvia draga din pacate nu pot sa-ti spun cum s-ar comporta,eu nu am facut prajitura decat asa fara modificari...

Anonim spunea...

Buna ziua, minunata aceasta prajitura, am facut-o prima data cu mari emotii, dar mi-a iesit :) Am mai facut cateva retete de aperitive si torturi si toate au iesit excelent. Multumim pentru ca ne impartasiti si noua pasiunea dvs. Anca

Anonim spunea...

FOARTE BUNA PRALITURA AM FACUT-O PT PRIMA DATA SI MIA IESIT EXCELENT VA MULTUMESC PT RETETA . VA UREZ SARBATORI FERICITE!