24 iulie 2009

23 iulie 2009

PASTALOPITTA

Placinta cu dovlecei tipic Macedonia
Dora ,care nu numai ca face torturi si prajituri deosebite , are si retete superbe cum ar fi asta ....o reteta de sezon ,foarte usor de facut si foarte buna.
700 g dovlecei ,cantariti dupa ce se curata coaja ,
300g branza feta,
2 oua,
5 lg orez,
3 lg faina,
100ml ulei de masline,
50ml apa,
condimente-sare ,piper coriandru,marar.

pentru topping
1 ou ,ulei de masline ,100 ml lapte (sau iaurt)
Dovleceii se dau pe razatoarea mare,se storc daca sunt zemosi si se amesteca cu toate ingredientele.Intr-o forma yena unsa cu ulei si tapetata cu faina ,se pune toata compozitia.Se presara faina deasupra compozitiei si se pune un topping din iaurt(lapte)amestecat cu oul si 2-3 lg ulei .Se da la cuptor cam 50 minute.
Dupa ce am facut cu dovlecel ,am incercat si cu fasole pastaie ,a iesit o bunatate ,sincer mi-a placut mai mult decat cu dovlecel.
Pastaie am pus 500 g si in loc de branza feta am pus branza de vaca.
Deci ...am fiert pastaia ,am pus-o la scurs ,apoi am tocat -o cu un cutit.
Ingredientele se pun toate la un loc ,se amesteca bine,se condimenteaza ...
...se tapeteaza forma cu ulei si faina si se pune amestecul tot.
Deasupra se presara faina ...
...si peste faina se pune toppicul din lapte sau iaurt,ou si ulei si se da la cuptor la foc potrivit.
Dupa 45 de minute era gata.
E foarte buna si calda si rece ,se poate servi si langa friptura


15 iulie 2009

Pancake Jamie Oliver

Foarte bune si pufoase ,poate ca le-ati si incercat ....eu le-am facut de multe ori si acum am reusit sa fac si poze .
Reteta e postata de Poca pe forumul culinar.
3 oua mai mari
115 gr. faina(eu am pus 120 ca am masurat cu un pahar gradat)
1 lingurita cu praf de copt
140 ml. lapte(am pus 150)
un praf de sare(un varf de cutit)
4 lingurite cu varf de zahar(am pus 4 linguri pline + o vanilie)
Din reteta iasa cam 10 bucati.
Galbenusurile se pun intr-un castron impreuna cu zaharul si se mixeaza pana se albeste compozitia.
Se adauga laptele cate putin....
...alternand cu faina in care am pus si praful de copt.
Albusele se bat spuma separat cu praful de sare ,se pun in compozitia de galbenusuri si se amesteca cu lingura de lemn usor ,de jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se incinge o tigaie de teflon ,se unge cu putin ulei si se pune din compozitie cam jumatate de polonic in mijlocul tigaii.
Nu dureaza mult si face basicute ....
...se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete si se mai lasa putin.
Se servesc pudrate cu zahar ,

cu miere sau cu dulceata.

13 iulie 2009

8 iulie 2009

Premii de la Mimi

Mimi mi-a oferit aceste doua premii minunate!
Multumesc mult de tot ca te-ai gandit la mine si cu drag le ofer mai departe celor din lista mea!


Flori de la Laura

Am primit acest superb buchet de trandafiri din partea Laurei Adamache ,sunt foarte incantata ca ma numar si eu printre prietenele .
Multumesc scumpa mea Laura si te pup cu drag!
Cu mult drag il daruiesc si eu urmatoarelor prietene dragi:

1 iulie 2009

Muffins cu bucatele de ciocolata

Foarte pufosi si foarte buni,reteta am notat-o de la Any Annette de pe forumul culinar.
Any zice ca reteta e pentru o portie de 6 bucati ,dar mie mi-au iesit mai multe, poate formele mele au fost mai mici ca ale ei ..oricum cu siguranta o sa le repet .
Pentru o portie e nevoie de :
2 oua
110 g de unt moale
110 g de zahar
140 g faina
70 g bucatele de ciocolata
1 plic de zahar vanilat
2 lingurite de praf de copt
2 linguri de lapte.
Am facut portie dubla .....ouale ,untul ,zaharul si vanilia ,le-am mixat impreuna bine de tot si la urma am pus si faina cu praful de copt si laptele.
Compozitia am impartit-o pe urma in doua parti.
In jumatate am pus ciocolata bucatele ...
...iar in cealalta jumatate am pus visine ce am mai avut din visinata.
In formele unse si tapetate cu faina,se pune compozitie pana la jumatatea formei ca ele cresc destul de mult si se dau la cuptor ...
...in 20 de minute ale mele au fost facute ,se poate face proba cu scobitoarea.

Din compozitia dubla ,mie mi-au iesit 20 de bucati ,pe care le-am ornat cu putina ciocolata deasupra .