Prajitura am facut-o de ceva vreme , doar ca abia acum i-a venit randul sa o postez , se apropie si valentine's day si poate inspira pe cineva mai ales ca glazura are culoarea specifica indragostitilor ...si combinatia dulce acrisoara e perfecta.
Blatul e cel de la prajitura amandina de aici
Peste blatul insiropat ,am pus un jeleu de visine pe care l-am facut asa:
-dintr-un borcan mare de compot de visine ,am strecurat visinele ,am mai completat cu suc pana am avut 400 g ,le-am amestecat cu 150 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul si a inceput sa dea in clocot ,apoi am dat deoparte.
In aceasta compozitie am amestecat o gelatina(10g) care am dizolvat-o cu cateva linguri de suc cald din compotul ce l-am luat de pe foc.
Blatul e cel de la prajitura amandina de aici
Peste blatul insiropat ,am pus un jeleu de visine pe care l-am facut asa:
-dintr-un borcan mare de compot de visine ,am strecurat visinele ,am mai completat cu suc pana am avut 400 g ,le-am amestecat cu 150 g zahar si am pus pe foc pana s-a topit zaharul si a inceput sa dea in clocot ,apoi am dat deoparte.
In aceasta compozitie am amestecat o gelatina(10g) care am dizolvat-o cu cateva linguri de suc cald din compotul ce l-am luat de pe foc.
In cadrul pt prajitura am pus blatul si cand jeleul a inceput sa se inchege ,l-am pus peste blat si am intins peste tot .
Daca nu aveti cadru ,puteti folosi si tava in care ati copt prajitura ,dar va trebui sa o taiati direct din tava ca nu se mai poate rasturna.
Daca nu aveti cadru ,puteti folosi si tava in care ati copt prajitura ,dar va trebui sa o taiati direct din tava ca nu se mai poate rasturna.
In timp ce s-a intarit jeleul ,am facut repede crema.
500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri crem Ole de ciocolata,se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana devine o crema consistenta.
Crema toata am intins-o peste jeleu.
500ml lapte,150ml frisca lichida,100g zahar pudra si doua plicuri crem Ole de ciocolata,se pun toate intr-un bol si se bat cu mixerul pana devine o crema consistenta.
Crema toata am intins-o peste jeleu.
Pentru glazura am folosit sucul ramas de la compot ,am mai adaugat si suc de visine pana am avut 400ml de lichid .
Lichidul impreuna cu 4 lg de zahar si 2 plicuri tort- gelee rosu (gelatina transparenta care se pune peste fructe ),se fierb 2-3 minute ,apoi calda se pune peste tort.
Cand se intareste glazura ,se scoate cadrul si se poate portiona ;ca sa iasa feliuta frumoasa ,se baga de fiecare data cutitul sub un jet de apa firbinte .
Lichidul impreuna cu 4 lg de zahar si 2 plicuri tort- gelee rosu (gelatina transparenta care se pune peste fructe ),se fierb 2-3 minute ,apoi calda se pune peste tort.
Cand se intareste glazura ,se scoate cadrul si se poate portiona ;ca sa iasa feliuta frumoasa ,se baga de fiecare data cutitul sub un jet de apa firbinte .
44 de comentarii:
Foarte bine arata prajitura, felicitari!!! Torturile sunt de senzatie, incredibile....Bravo!!!
Cum poate arata altfel la tine o prajiturica, decit perfect...Un borcan cu visine am.Tre sa dau o fuga la amandina in speranta ca nu este cu 8 oua, caloriile...Un sfirsit de saptamina minunat! Cami
E perfecta... Mama, nici intr-o suta de ani nu as reusi sa fac o prajitura atit de buna si perfecta... Salvez totusi reteta, cine stie poate la o suta de ani, reusesc totusi... Pupici !
buan lisa
ce bunatate ! yamy :)
te asteapta un premiu la min epe blog
te pup si ma bucur pt un site asa frumos
ce frumos arata, cred ca-i de vis! ador visinele si tare ma necajeste ca aici nu se gasesc. niciodata proaspete, si chiar conservate gasesc mai greu. data viitoare cand le ochesc o sa cumpar o lada :)
Tot ceea ce iese din mainile tale este fara cusur. Arata senzational. Sunt singura ca gustul este pe masura!
Lissaaaa, ce ai facut tu aici depaseste limitele imaginatiei :P
...ca-mi este pofta e prea putin zis :D
Te pup dulce tare...esti extraordinara!!!!!!!!!!
P.S. Odata o s-o fac si eu ;)
Arata SUPERB!
ce frumoasa poate fi!! felicitari. o sa ma joc si eu cu reteta asta :)
Ce apetisant arata, cred ca e tare buna.
Magnifiques Gâteaux.
Beau Blog.
A bientôt.
Ce sont des pommes d'amour.
Très beau blog.
A bientôt.
Tu faci ca o prajitura mai simpla sa arate ca o opera de arta.
Arata senzational!
Wow ! Arata minunat ! Super prajitura ;)
Hi Lissa,
plinä de Eleganzä este Präjituta ta. Compliment tare.
Si clar Gustul este incä minunat
Multe Salutäri Jacob
Arata foarte bine si cred ca a fost si foarte gustoasa! Felicitari!
Superba prajitura, pacat ca nu pot lua o bucatica....
senzational arata prajitua asta sie pe gustul meu.
ma tot invart pe langa reteta asta ,dar tot am s-o fac pana la urma.
lissa,un martisor te asteapta la mine pe blog.LA MULTI ANI !
Multumesc frumos,Pansy!
Draga mea Lily , esti un inger ...cum as putea eu sa iti multumesc pentru tot ceea ce faci si pt ca impartasesti cu noi aceste minunatii ?!Azi am facut si eu acesata minunata prajitura , Doamne nu am cuvinte cat de delicioasa este , Gabriela a mancat o bucata mare si a mai vrut una ...Mi-am facut griji cu acesata prajitura pt ca la un moment dat nu te gasesam sa ma sfatuiesti cum sa fac cu jeleul pt ca nu mi se inchega , am pus 3 pachete de gelatina ...si asta numai pt ca sunt cap patrat si in loc sa pun in siropul caldut asa cum scrii tu in reteta am pus in siropul luat imediat de pe foc ...deci fierbinte ...cred ca aici am gresit nu ? Te intreb pt ca vreau sa o refac. La frigider s-a inchegat dar de la 3 plicuri de gelatina cred ca nu a avut incotro. Crema de la tine e delicioasa si mi-a iesit , ai vazut in poze cum arata ....aici nu este crema Ole sau cel putin unde am cautat eu nu am gasit, dar am facut reteta data de tine si a iesit extrordinar de buna, poate ca e putin mai moale fata de crema Ole dar e deliciu curat. Prajitura mea nu e atat de eleganta si rafinata insa este extrem de gustoasa . Cu timpul sper sa invat pt ca am o maestra asa ca tine care ma ajuta sa fac si eu minunatii .Glazura a iesit trasnet , nici nu credeam ca o sa iasa , ma gandeam ca daca o pun calda se topeste crema dar nu a fost asa . Am dat-o in bara cu decorul de ciocolata ...nu am reusit sa il fac ...dar ce mai conteaza , important e ca e nebunie curata. Numai prajituri una si una ai Lily si toate diferite ca gust.Cand ai timp Lily poate pui pas cu pas cum faci tu decor din ciocolata , cel de la aceasta prajitura si cum il faci excat. Eu am incercat sa topesc numai ciocolata dar s-a imbranzit desi am topit-o pe baie de abur ...am pus putina frisca dar nu s-a intarit nici dupa 2 ore de stat la frigider ...trebuie sa ma inveti sa fac si eu asa decor frumos.Te pup cu drag si iti multumesc din suflet pt toate sfaturile si pt rabdarea care o ai cu mine.
Cu recunostinta si respect.
Lili
Bună, am o întrebare foloseşti aici şi vişinele din compot...?
Lili draga ,imi cer scuze ca nu am raspuns atunci mesajului si probabil ca am uitat dupa ...dar ma bucur ca ti-a placut prajitura.Te pup si abia astept sa vb.
Buna anonim,sigur ca se pun si visinele.
lissa draga,uite ca vreau sa fac prajitura ta (mi-am cuparat aparat de scos samburii la visisne si cirese ).am 2 intrebari :ce dimensiune are tava ta in care ai facut prajitura ? visinele par a fi mai multe decat un borcan de 700ml,ai pus cumva 2 borcane?
Pansy ,in primul rand imi cer scuze ca raspund tarziu ,dar am fost plecata ...deci...am folosit un borcan de compot mare de 700 ml,poti pune si mai mult daca vrei si maresti cantitatea de gelatina, am facut prajitura in cadrul pt prajituri pe care l-am pus la o dim.de 28 /20
de unde ai cumparat tu cadrul? am vazut la metro,pentru rotund,era cam scump,m-am tot invartit pe acolo si data urmatoare cand m-am dus nu mai aveau.cu roeundul ma descurc,dar mi-ar place unul pentru dreptunghi .
Multumesc pentru precizari.
gata lissa,am facut-o,cam laborioasa,mai ales ca a trebuit sa-mi confectionez cadrul.acum e la rece,da cred ca a iesit bine,tocmai i-am scos cadrul.dar am lasat-o in tava ptr ca am insiropat blatul cam tare cred.vedem ceva mai tarziu.sper sa le placa alor mei.am mai adaugat eu ceva mirodenii,fata de tine si am facut cantitate dubla.
Pansy si eu sunt curioasa cum ti-a iesit...vin si eu la o bucatica.
Cadrul l-am cumparat de la mag.Penny ,a fost doar 7 lei si ceva si asa fraiera am fost ca numai unul am luat,sper sa mai aduca pt ca imi e tare de folosinta.
de iesit a iesit tare bun.numai ca patesc o chestie:cand tai felii imi aluneca glazura de gelatina.cred ca am gresit la crema,ca n-am avut creme ole si am facut-o cu budinca normala,care am fiert-o binenteles in lapte inainte.e cam moale crema.nu sta ferma.
tare departe de mine e penny,la vreo 10 km.sa ma anunti cand gasesti,te rog frumos,sa fug si eu la penny,poate gasesc si aici.tare mi-ar place un cadru de ala.daca vedeai ce m-am mai chinuit cu constructia cadrului meu,mureai de ras.
pupu-te!
Pansy se poate sa alunece glazura de la budinca...deci la gust e OK,ma bucur ca v-a placut.
Cand mai primeste cadru o sa te anunt sau chiar o sa-ti cumpar eu sa-ti trimit ,te pup,pa..si o zi frumoasa .
prajitura a fost apreciata.da'si eu sunt perfectionista.asta e o prajitura grozava si cred ca merita o crema pe masura.
multumrsc pentru oferta.te rog sa-mi cumperi daca gasesti si imi trimiti ramburs cu valoarea trimiterii cu tot.adica mai adaugi cat costa trimiteea . iti multumesc pentru solicitudine.esti o persoana extraordinara !!!!!!!!!!
Pansy draga cu placere ,nu o sa te uit cu cadrul ,numai sa aduca si fug sa cumpar.
Super prajitura! Am făcut -o odată prin Primavara si a ieșit delicioasa de ne-am lins degetele. Vreau sa o fac acum de Revelion sub forma de tort. Sper sa iasă la fel. Crăciun fericit si imbelsugat si sa ne bucuri si anul care vine cu retete de senzatie!
Sarbatori fericite va doresc si eu, Mihaela.
Lissa,La multi ani! As vrea sa fac si eu aceasta senzationala prajitura,dar am doua intrebari: blatul il insiropezi ca la amandina,cucapucino? Iar visinele cand le adaugi la jeleu? Dupa ce pui gelatina?
Ionela ,blatul il insiropezi cu ce-ti place ,cu capuccino ,cu rom sau cu sirop de zahar ars...gelatina am topito separat cu putin suc de la fructe si apoi am amestecat cu fructele si am pus peste blat.
Multumesc tare mult, cat de curand vreau s-o incerc, multumesc mult pentru explicatii! Tare as vrea si eu o tava dreptunghiulara cu margini detasabile, nu stii daca nu as putea da comanda undeva? Eu sunt in Grecia, dar m-ar putea ajuta cineva din tara. Multumesc tare mult!
Ionela,nu stiu unde ai putea sa comanzi...eu l-am cumparat de la un magazin care se numeste penny market.
In lipsa cadrului de metal poti face un cadru din carton,tai fasii de carton cat marimea de blat, imbraci in folie pe fiecare si apoi le lipesti capetele cu scoci si ai cadrul de prajitura.
buna lissa esti minunata,te admir mult ai numai retete minunate,am incercat foarte multe si mi-au iesit perfect.multumesc ca existi si ca ne impartasesti asemenea retete.multa sanatate si la cate mai multe retete.
Multumesc Mymy si ma bucur ca-ti plac retetele ,pupici.
Minunată felicitări pentru rețeta am făcut-o la fel ca dumneavoastră doar cu blat galben și crema de vanilie în loc de cacao a ieșit super frumoasa și delicioasa nu am posibilitatea sa va pun o poza 🥰! Felicitări și la cîi mai multe rețete 🥰!
Multumesc!
Trimiteți un comentariu