29 septembrie 2010

Prajitura cu iaurt si banane.

Am avut o perioada tare aglomerata si nu am avut timp sa mai pun nici o reteta...prajitura asta am facut-o de ceva vreme, insa doar azi i-a venit randul pe blog.

Pentru blat am folosit asa:

200 g piscoturi ,5o g fulgi de porumb,50 g alune,130 g unt ,250 g ciocolata cu lapte,1 lg lapte praf.

Piscoturile le-am faramat si le-am amestecat cu fulgii de porumb ,cu alunele si cu laptele praf.

Se adauga untul topit si ciocolata topita si se amesteca totul bine.
Cadrul de prajitura la marimea 20/25 ,l-am pus direct pe platoul pe care ramane prajitura si am asezat apoi compozitia de blat cu lingura ,presand bine.
E asa de bun ca iti vine sa tot gusti ..sa tot gusti ...e ca un baton de cereale ,deci blatul se poate pune la rece doar asa cum e ,fara crema si se taie apoi batoane care se servesc ca atare.


Crema:
500 g iaurt simplu, 150 g zahar pudra, 250 g banane (am cantarit 3 banane decojite),1 lg zeama de lamaie ,250 ml frisca ,25 g gelatina.

Bananele taiate si facute pasta prin blender ,apoi stropite cu zeama de lamaie.
Iaurtul se amesteca cu zaharul , cu pireul de banane,cu frisca batuta si apoi cu gelatina hidratata in apa calda ...deci peste gelatina am pus cateva lg de apa si apoi am pus-o putin pe abur cat sa se faca lichida dar sa nu fiarba ....am specificat asta deoarece eu cand scriu gelatina hidratata sa se stie ca se pune gelatina cu apa peste o cratita cu abur si asa lichida se amesteca cu crema,am mai fost intrebata cum e gelatina hidratata.
Crema am intins-o peste blat si am dat la rece cateva ore.

Se desface cadrul si se taie in patrate si apoi in triunghiuri ..fiecare cum vrea bucatica de mare .
Am caramelizat doua lg de zahar si am pus in el cateva felii de banana ...se intorc pe o parte si pe alta apoi se scot pe farfurie ,cand sunt destul de reci se pun deasupra.



27 de comentarii:

Daniela spunea...

Mamma mia, ce bunatate ai facut tu, aici... Fulgii de porumb, se pot inlocui cu altceva ?!

naty spunea...

ce bine arata, ca de bune sunt foarte sigura, am sa fac si eu aceasta reteta e rapida si sigur o sa imi incant musafirii

geta spunea...

VAI,CUM ARATA...FUR O BUCATICA!

Bianca spunea...

Ce prajitura usoara si usor de facut!!! Super ideea.
Chiar am observat ca nu ai mai postat o perioada.
Bine ai revenit.
Te pup

Just me spunea...

arata asa de racoroasa..ador genu asta de dulciuri!felicitari:)

Lacrima spunea...

Finuta prajitura asta. Si eu fac un blat si o crema similara. Iti permite sa te joci cu ele chiar si atunci cand nu prea ai timp :)

pansy spunea...

tu ma bagi in boale lissa!!!!!!!!

Ionela spunea...

Fantastica! As putea inlocui piscoturile cu biscuiti?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Daniela ,in loc de fulgi poti pune piscoturi mai multe ,sau chiar biscuiti.
Pupici!

Lissa's Cakes spunea...

Naty draga,noua ne-a placut si da.. se face repede,te pup.

Lissa's Cakes spunea...

Geta draga,poti sa furi o bucatica si cu inca una te servesc eu cu placere.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Bianca,te pup !

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc, Just me!

Lissa's Cakes spunea...

Lacrima,asa e ,e o prajitura finuta si blatul imi place si mie tare mult.

Lissa's Cakes spunea...

Ionela ,cu siguranta poti sa pui biscuiti.

Lissa's Cakes spunea...

Pansy, te servesc cu o bucatica ..te pup.

pansy spunea...

gata lissa.am gasit cadru dreptunghiular.a fost azi opritenaa mea la penny si a gasit.abia astept sa-lincerc.te pup!

Lissa's Cakes spunea...

Pansy ce bine ca ai gasit ,o sa dau si eu o fuga la penny sa vad daca aici mai sunt.Pupici.

Petite Foury spunea...

Lili, arata intr-un mare fel!!! Si suna asa de racoroasa! Am notat-o in caietul de retete Lissa :-) Am asa ceva :-))) Puuup!

Miches Alexandra Sorina spunea...

superba . vreau si eu macar sa o gust .

Elena Liliana Safta spunea...

Lily acumpa mea ce minunatii ai mai facut ...in sfarsit o sa am timp sa ma apuc de bucatareala ...pe sambata ma pun pe treaba ...daca te gasesc pe mes poate vorbim. Te pup cu drag si iti multumesc pt fiecare minunatie impartasita .Cu drag.

Anonim spunea...

Tocmai am incercat si eu minunatia asta dar... nu's prea lamurita cu gelatina hidratata. Ai undeva pe site imagini cum pregatirea ei? Mie mi-e iesit prea tare, nu stiu cata apa ar trebui pusa la cantitatea de 25 gr de gelatina. Am folosit pliculetele de la Dr. Oetker, 2 plicuri si jumatate. Ai ceva mai un decat astea?
Multumesc! :)

Lissa's Cakes spunea...

..am specificat si in reteta .....deci peste gelatina am pus cateva lg de apa si apoi am pus-o putin pe abur cat sa se faca lichida dar sa nu fiarba si apoi se amesteca cu crema.Tot gelatina de dr folosesc si eu ,cam 4 -5 lg de apa la un pliculet poti pune..eu deja nu o mai masor.

Anonim spunea...

buna Lissa

vreau sa te intreb daca in loc de alune pot pune altceva?duc praji la o prietena ce a nascut si alapteaza.stiu ca nu e voie alune,migdale si altele de gen ptr bebe.merci. cristina :)

Lissa's Cakes spunea...

buna Cristina ,cred ca ai putea sa pui mai multe piscoturi sau fulgi in locul alunelor ...

loredana spunea...

Buna Lissa,
Desi intru de multa vreme pe blogul tau, e prima data cand iti scriu, am facut si eu aceasta prajitura si am urmat exact pasii insa ceva mi-a scapat probabil, deoarece mi-a iesit partea de jos cam tare...am gresit cu ceva? Multumesc ! Sarbatori fericite!

Lissa's Cakes spunea...

buna loredana,blatul trebuie sa fie tare ,e ca un baton de cereale ,dar nu ca sa nu poti taia...
Sarbatori fericite si tie.