-500 g ficat de pui ,o ceapa mare,un morcov si 1/2 ardei ,
-3 fire cabanos,
-aluat foietaj ,am folosit Linco.
Ficatul spalat si curatat se pune la fiert...in 30 minute a fost gata .
Ceapa taiata se caleste in foarte putin ulei .
Morcovul este optional ,eu am avut fiert din supa .
Se dau prin masina de tocat sau se toaca la robot ,pasta se condimenteaza dupa gust si apoi se pune si ardeiul taiat cubulete mici.
Din aluatul foietaj am decupat floricele ,cu forma de floare pentru biscuiti ... cu una mai mica mijlocul celei care va fi pusa deasupra.
Din cabanos am taiat bucatele cam de 2 cm ,nu am masurat dar cam asa ....am crestat varful fiecarei bucatele ..atunci cand e la temperatura mare ,sau se prajeste ,cabanosul crestat se deschide ca o floare.
30 de comentarii:
Wow !Ce bine arata!Sa ne mai dai si noua din imaginatia ta.Cand venim la masa?O zi frumoasa.
Mi s-a facut foame... Acum ce ma fac, cumpar ficat sau te vizitez ?! Pupici si-o saptamina minunata !
CAT SUNT DE FRUMOASE!EU AM SA LE FAC LA O ZI FESTIVA CA AR DA TARE BINE PE UN PLATOU...
Un aperitiv pe cat de simplu de facut,pe atat de aspectuos!Saru mana de idee!
Ador genul acesta de aperitive. Minunat ti-au iesit. Pup!
Imi place acest aperitiv, un mod foarte original de prezentându-l, cu permisiunea dumneavoastră, eu sunt pe aici pentru a vedea toate retetele, vom trimite un sarut.
Cred ca voi incerca si eu aceasta reteta in week-end pe niste musafiri :). Pare usor de facut si este aspectuoasa.
Cu adevarat, un aperitiv minunat! Nu ai cumva si o reteta pt foiletaj?
Wow, ce idee geniala!Daca nu te superi o sa o imprumut si eu cu prima ocazie.Mersi mult de idee
Beatrice cu multa placere te astept la masa mea,te pup.
Daniela eu as fi bucuroasa de vizita,ai vazut ca se fac urgent,pana bem o cafea ,floricele sunt gata...te pup.
Arata tare bine pe platou printre gustari,Geta,le poti incerca ,o sa-ti placa.
Cu placere Mimi,sunt tare simplu de facut.
Multumesc Sara,pupici.
Ayna bine-ai venit pe la mine, multumesc .
Cu incredere o poti incerca BB..
Multumesc Ionela,am reteta dar..sti cum e,din comoditate mai folosesc si gata cumparat ..uite reteta mea:
-150 g faina se amesteca cu 200g untura sau unt gras si se lasa deoparte.
-150 g faina se amesteca cu un ou intreg,un varf cutit sare si vin cat cuprinde ca sa iasa un aluat elastic.
Se intinde o foaie.
Faina amestecata cu untura se imparte in 3 si o parte se intinde peste foaia de aluat.Se impatureste aducand marginile spre mijloc si apoi se indoaie in doua si se lasa la rece 30 minute...se face operatia inca de doua ori apoi se poate folosi pt copt.
Vio cum sa ma supar ,chiar mi-ar place sa incerci floricelele.
Super arata, vad ca nu numai torturi sunt faine ci si restul, foarte fain...
Multumesc frumos Surac ,ma bucur de vizita.
Buna Lissa si merci de vizita! Superbe aperitivele tale; o idee geniala pentru platourile de sarbatori. Pupici si o saptamana minunata!
arata grozav.am facut si eu niste aperitive cu afumatura si foietaj,dar am sa folosesc si ideea ta cu ficateii.pupu-te
Votat la Culinar,bafta multa
Multumesc.
Draga Lissa,as vrea si eu sa incerc floricelele si am 2 intrebari:ce alta umplutura se poate pune in loc de ficat(cu telemea si marar,etc)si ce faci cu mijlocul de foietaj ramas,se poate umple cu ceva sa nu il arunc?Multumesc si te felicit ca de fiecare data cind citesc o reteta de la tine.
Adriana ,floricelele se pot umple cu ce compozitie vrei..mijlocul ramas il aduni si intinzi iarasi foaie si decupezi .
buna
arata bine
aproximativ cate floricele se pot umple din 500 g de ficat.
mihaela ,eu nu am numarat floricelele.
Trimiteți un comentariu