A doua prajitura pe care am ales sa o fac cu margarina Rama e prajitura amandina .E o reteta foarte cunoscuta de toti, dar si foarte foarte buna.
O puteti gasi de-acum si pe Prajituria .ro
Pentru blat:
6 oua,200 g zahar,30 ml apa,40 ml ulei,20 g cacao, 8 lg faina.
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare, se pune zaharul pe rand si se continua baterea pana spuma se tine bine si face varfuri.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri si se amesteca.
O puteti gasi de-acum si pe Prajituria .ro
Pentru blat:
6 oua,200 g zahar,30 ml apa,40 ml ulei,20 g cacao, 8 lg faina.
Albusurile impreuna cu apa se bat spuma tare, se pune zaharul pe rand si se continua baterea pana spuma se tine bine si face varfuri.
Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri si se amesteca.
Se pune faina amestecata cu cacao, se amesteca usor cu lingura de lemn pale ,pale de jos in sus pana se incorporeaza toata .
Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina ,sau puneti hartie de copt si se da la cuptor 35-40 de min.
Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu faina ,sau puneti hartie de copt si se da la cuptor 35-40 de min.
Ouale intregi se amesteca cu zaharul, se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroase ,se pune o lg de cacao si se mai amesteca pana se omogenizeaza cacaua;se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Margarina Rama lasata la temperatura camerei se mixeaza bine ,
Margarina Rama lasata la temperatura camerei se mixeaza bine ,
Se face un sirop din:
400 ml apa si 200 g zahar ,se pun pe foc pana se topeste zaharul ,se adauga 2 plicuri de cappuccino dupa care se lasa la racit.
Jumatate din blat se insiropeaza cu jumatate de sirop ,se intinde toata crema ,peste crema se pune cealalta jumatate de blat care se insiropeaza si el cu restul de sirop si deasupra se pune o glazura din ciocolata.
200 g ciocolata se topeste intr-o cratita pe abur cu 120 ml frisca lichida ,calduta se intinde peste prajitura.
Se portioneaza in patrate, triunghiuri, cum se doreste.
400 ml apa si 200 g zahar ,se pun pe foc pana se topeste zaharul ,se adauga 2 plicuri de cappuccino dupa care se lasa la racit.
Jumatate din blat se insiropeaza cu jumatate de sirop ,se intinde toata crema ,peste crema se pune cealalta jumatate de blat care se insiropeaza si el cu restul de sirop si deasupra se pune o glazura din ciocolata.
200 g ciocolata se topeste intr-o cratita pe abur cu 120 ml frisca lichida ,calduta se intinde peste prajitura.
Se portioneaza in patrate, triunghiuri, cum se doreste.
19 comentarii:
Greu de refuzat o amandina asa de reusita.
Foarte frumoasa amandina ta!!! Sa aveti pofta la ea:) Pupici
E buna Amandina,dar a mea e un pic prea dulce,o sa compar retetele sa vad daca difera ceva,foarte reusita,pupici
Cate variante de reteta de amandina... si toate delicioase... Arata fff bine amandina ta!...
Silvia cu mare placere te servesc cu o feliuta ,din pacate doar asa virtuala,pupici.
Multumesc Bianca draga.
Doinita e dulce ,dar bunaaaaa...vezi cum e reteta ta ,ai putea sa reduci putin din zahar.
Multumesc Felis ,da..am vazut ca sunt multe,amandina e o prajitura buna.
yammy arata bine,putina frisca pe deasupra si e prajitura din cofetarie,multumesc pt idee,o sa o incerc si eu sapt aceasta
Tare apetisanta amandina asta!
Buna draga Lissa, sunt o cititoare fidela a blogului tau si iti multumesc pentru ca impartasesti cu noi din experientele tale.Acum cateva zile rasfoind prin blogul tau am regasit retetele de prajituri facute de tine anul trecut de craciun,dar nu am reusit sa gasesc si retetele de braduti si rafaelo.Te rog daca ai bunavointa sa le mai scrii odata in caul in care le-ai scris deja si nu le-am gasit eu. Te pup si tine-o tot asa.
albastrikmik,succes cu prajitura ,o sa-ti placa cu siguranta.
multumesc Ana ,te servesc cu o feliuta.
Buna..imi pare rau ca nu am postat atunci retetele,nu stiu de ce ...asa a trecut si am zis ca voi posta si pe urma trecusera sarbatorile si am zis ca nu sunt prea importante ...dar promit ca o sa le postez zilele astea.
Un deliciu aceasta prajitura! de curand a fost ziua socrului meu si i-am facut tort din aceasta compozitie si a fost un succes total! Multumesc Lissa! te pup dulce, Nico
Ma bucur ca v-a placut, Nico..e o prajitura foarte buna .
Buna Lissa,
Si eu sunt o mare fana a Amandinei, iar ieri am facut-o (pentru prima data) in casa dupa reteta ta. A fost DELICIOASA! Succes total!
Multumesc!
Buna seara,
As vrea mult sa repet Amandina la revelion insa ma gandesc sa ii fac un blat cu nuca. Puteti sa-mi spuneti daca e in ordine sa inlocuiesc cele 8 linguri de faina cu 8 linguri de nuca macinata? Ati incercat vreodata sa schimbati?
Multumesc mult!
buna Cami ,nu am incercat sa schimb blatul ,dar poti incerca ,as zice sa pui si totusi macar o lingura de faina.
Trimiteți un comentariu