2 septembrie 2011

Premiu

Un premiu dragut am primit de la Adnia -Adnia's blog

multumesc tare mult draga mea si tare ma bucur ca am contribuit putin si eu la pasiunea ta de a realiza torturi frumoase.



5 comentarii:

luckyrock spunea...

salut.

am preparat un tort dupa retetele tale.

blat - oua, apa, faina, praf de budinca, zahar - insiropat cu sirop de zahar. foarte bun, stiam reteta, dar fara apa si praf de budinca. te-ai gandit vreodata sa incerci si un blat cu unt?

crema de vanilie - oua, zahar, esenta, frisca. foarte gustoasa! si atat de usor de preparat!

crema de ciocolata - ciocolata si frisca in parti egale. este buna crema, dar un pic cam dulce pentru mine, data viitoare as incerca 1 parte ciocolata, 2 parti frisca, crezi ca iese?

pasta de zahar. mi-a iesit!:D dupa o noapte la frigider se faramita, 30 de secunde la cuptorul cu microunde au fost solutia salvatoare! imi place pasta, desi sunt mare fana a martipanului. se lucreaza usor cu ea, dar am avut o problema: cand am pus-o pe tort, pe lateral a existat un surplus de pasta pe care nu am stiut cum sa-l inlatur astfel incat sa nu se vada. asa ca am "decupat" pasta si am lipit-o cu albus. ai vreo sugestie sa ramana pasta impecabila, fara nici o taietura? martipanul se poate "repara" prin apasare.

multumesc mult, Lissa, am facut un tort excelent, sigur voi mai incerca si alte retete de la tine.

tortul meu il poti vedea aici:

http://10luckyrock.blogspot.com/2011/09/un-tort-delicat.html

iti doresc o zi frumoasa.

adnia spunea...

sa te bucuri de el si sa-ti aduci aminte cata bucurie aduce blogul tau in vietile noastre!

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Adnia!

Lissa's Cakes spunea...

Buna luckyrock...blatul care-l folosesc foarte mult e cel simplu si reteta e pusa la dulciuri ...sigur ca am facut blat cu unt,am si pe blogla o prajitura pusa o reteta,
crema de oua cu vanilie si frisca e foarte buna ,o folosesc mereu ,poti adauga si putina lamaie ,da un gust deosebit.
-la crema ganache de ciocolata daca pui doua parti frisca si una de ciocolata nu o sa se intareasca ...e dulce dar poti sa o faci cu ciocolata amaruie sau sa-i adaugi putin rom pentru gust sau cafea...
Pasta de zahar dupăa ce o scoti de la frigider o lasi la temperatura camerei o ora si apoi framanti bine ,daca vezi ca se farama ,unge mainile cu margarina si framanta pana isi revine.Dupa ce o pui peste tort ,dai cu mana de sus in jos,tragi usor cate putin intr-o parte si-n alta ca sa se aseze drept ,in felul acesta nu iti ramane surplus ca sa faca cute.
Succes in continuare ,te pup!

Dan si Ionela Dumitru spunea...

Superbe. Felicitari sincere.