14 decembrie 2011

Poinsettia 2

A doua varianta de a face Craciunita e mai usoara decat prima , sunt persoane care acum invata sa faca ornamente ,poate ca sunt la primele ornamente si nu sunt obisnuite a pune petalele pe sarmulita ,vreau sa va arat cum am facut eu prima data aceasta floare ...inainte de a ma invata sa pun petale pe sarma,eu zic ca varianta aceasta e mult mai usoara si floarea chiar seamana cu Craciunita.
La prima varianta de Craciunita cat si la aceasta am folosit pasta de zahar cu gum -tex ,doar asa am obtinut rosul acesta mai intens,e prima data cand o folosesc la ornamente.Acelasi rosu se mai poate obtine din pasta de lapte praf ...cu pasta de zahar obisnuita si cu colorant rosu wilton nu se obtine nuanta inchisa ,doar daca mai dati intens peste petale cu colorant pudra rosu.
Pasta de zahar cu gum- tex am facuto exact cum scrie pe cutie.
9 grame gum-tex,60 ml apa calda,15 ml (o lingura ) miere ,zahar pudra am pus la inceput 300 grame ,am amestecat totul si am mai pus zahar cat sa nu se lipeasca de mana .Trebuie invelita si lasata sa se odihneasca cateva ore ,am facuto seara si am folosit pasta a doua zi. Se ia cate o bucata,se framanta cu mainile unse cu margarina ca sa nu se lipeasca si se coloreaza cat vrei de intens , framantand-o ea mai cere zahar pudra ,asa ca am mai pus cat a fost nevoie.
Tipar din carton la ce marime de floare vreti ,13/14 cm
decupam din pasta ...cu o lingurita am dat pe marginea petalelor ca sa se subtieze ,am trasat cu dosul de cutit cateva striatii pe frunze si am pus floarea la uscat pe o farfurie in care am pus faina acoperita cu folie...frunzele se pot aranja pe faina cum vrem ,mai ridicate putin de varf ,mai apasate ...le dati ce forma va place.
Am decupat alte frunze pe diferite marimi tot dupa tipar de carton si le-am lasat la uscat .
A doua zi se poate monta ,in mijloc punem o bucatica de pasta pe care o umezim cu apa ca sa se lipeasca petalele si punem un rand de petale mari,

peste petalele mari se pune iarasi o bucatica de pasta umezita si se prind alte petale mai mici ...ca sa stea ridicate se pune sub petale cate o bucatica de servetel mototolit ,dupa ce se intaresc bine petalele se extrage servetelul ...sau se poate pune sub fiecare petala si impinsa spre mijloc cate o bobita mica de pasta si ramane acolo ca nu se vede.
dupa ce am pus si petalele mici ...eu le zic petale dar probabil ca sunt frunze ...se pune iarasi o bucatica de pasta mica in mijloc si se lipesc bobitele.
Se lasa sa se usuce bine la temperatura camerei si de Craciun o punem pe tort alaturi de cateva frunzulite de vasc facute tot din pasta.
Va doresc spor la treaba si sa va iasa frumos Craciunita.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Arata superb Craciunita :)
Am trimis comentariu la prima craciunita si asteptam raspuns, dar cu aceasta postare m-ai ajutat mult.
Multumesc :)
te pup

MIMI spunea...

Lissa,multumim!Esti minunata!!!!!

anca spunea...

Sunt foarte frumoase,imi place tot ceea ce faci...am o intrebare,le pot posta si pe blog la mine,cu trimitere la tine??Doar daca vrei.Multumesc si o zi buna!!!

Lissa's Cakes spunea...

Alexandra ,am citit mesajul si tocmai de-asta am si scris aici la postarea a doua,m-am gandit ca poate voi mai fi intrebata si sa nu raspund in parte fiecaruia .
Te pup si multumesc de aprecieri.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc,Mimi!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Anca...sigur ca poti sa le pui pe blog,te pup.

Lina spunea...

Superba craciunita ta! Esti o zeita!

Roswitha spunea...

Inca odata mii de multumiri pentru pasii aratati, a iesit minunata steaua de Craciun. Ai dreptate "petalele" sint in realitate frunzele acestei plante, iar bobitele sint florile. Natura ne surprinde cu curiozitatile ei. Te sarut

lucia spunea...

Buna Lisa , ma numesc Lucia sunt din Cluj-N si urmaresc de mult timp minunatiile cu care ne incanti privirile am facut pasta de zahar si pasta de lapte praf dupa reteta ta si am fost multumita de rezultat incerc si eu sa-mi incat copii facandu-le torturi decorate (binenteles mai stangaci). Esti una dintre doamnele blogurilor (in adevaratul sens al cuvantului)care ne inpartasesti din tainele artei decoratiilor .Iti multumesc din suflet si iti doresc tot binele din lume si sa ai Sarbatori Fericite cu Liniste in Suflet!
PS te rog sa-mi spui de unde ai achizitionat gum-texul?

lucia spunea...

Buna Lisa, intr-adevar de mare ajutor toate indicatiile pe care la dai la realizarea decoratiilor pentru torturi faci niste lucruri care parca sunt reale ,adevarate opere de arta . Te admir pentru tot ceea ce faci si chiar am incercat pasta de zahar si pasta de lapte praf ( facand decoratii la torturile copiilor mei binenteles ca mai stangace ) dar ei au fost super incantati . Iti doresc tot binele din lume si sa ai Sarbatori pline de bucurii si cu multa sanatate ! Cu respect Lucia din Cluj-N
PS te rog daca ppti sami spui de unde ai cumparet gum- past.Multumesc

uta spunea...

nu am cuvinte sa spun ce simpt cand vad aceste minunatii si explicatiile mimunate incerc si eu una negresit 80 la suta din ce stiu iti datorez tie iti multumesc ca existi pupici ...si sopteste fetita si de la mine multi multi pupici

La Vera in bucatarie spunea...

Desi fac destul de multe decorurui di pasta de lapte praf,acesta floare nu reuseam.Pe sarma nu am ca sa o montez asa ca acesta varianta e minunata,sper sa am timp sa fac si eu pentru acest Craciun.Multumesc,faptul ca ne-ai aratat si acesta metoda ma ajuta mult.

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este superba floarea.

uta spunea...

bine venita si aceasta craciunita atat de frumos explicata 80 la suta din ce stiu iti datorez tie iti multumesc din suflet pupici si fetita sopteste... multi pupici si de la mine

Unknown spunea...

Apreciez munca dumneavoastra.Imi place ca impartasiti din experienta dv.
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Maria spunea...

Multumesc mult Lissa pentru explicatiile tale,cu siguranta la anul voi stii si eu sa fac Craciunita.La multi ani!!!

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani ...ma bucur ca va sunt de folos aceste explicatii de la craciunita si care nu ati mai reusit de Craciunul acesta sa faceti ,o sa faceti pentru Craciunul urmator flori si mai frumoase.

Lucia scumpa ,scuze ca raspund asa tarziu ,gumtex gasesti pe lumeabasmelor.ro
http://lumeabasmelor.ro/details/507/gumtex