26 februarie 2009

Prajitura cu mere si albus

Prajitura asta cu mere si spuma de albus o stiu de la mama soacra de muuuulti ani ,deci cand m-am maritat am luat nu numai sotul ,ci si reteta , zice ca e reteta lui preferata.
Intradevar e foarte buna si usor de facut.
Se masoara ingredientele cu lingura ,asa ca pentru blat avem nevoie de:
4 oua,
10lg zahar,
10lg ulei,
10lg lapte,
12lg faina ,
1 praf de copt ,
Pentru umplutura:
1kg mere(sau cate doriti)
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza si se pune uleiul ca la maioneza,amestecand cu lingura de lemn.
Se pune laptele alternand cu faina in care am pus praful de copt.
Intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina ,punem aluatul si dam la cuptor cam 15 minute ,nu trebuie copt decat pe jumatate.
Merele curatate si date pe razatoare se calesc cu zahar dupa gust ,scoatem blatul si punem merele deasupra.
Batem albusul spuma tare cu 8 lg de zahar si -l punem deasupra merelor ...
...apoi se da iar la cuptor ,pana se rumeneste albusul deasupra.
Se taie dupa ce se raceste .


26 de comentarii:

Ioana spunea...

Mie imi plac de numa merele...proaspete nu prea le pot manca, dar in praji sunt delicioaseee...si reteta asta imi face cu ochiul...:))
Pare foarte usor de realizat.
Pana fac si eu, imi dai si mie o bucatica din prajitura asta? Macar una, te rooog? :)
Te-am pupat.

Anonim spunea...

Ioana draga ,daca ai sti ca avem cam aceleasi gusturi...si mie imi plac merele mai mult in prajituri.
...deci pana faci ,vino repede ca te servesc cu mare placere ,pupici muuuulti!

Mona spunea...

Super prajiturica..mai ales ca este cu mere...daca am timp astazi am s-o fac, daca nu maine..
te pup :)

o zi buna in continuare

Anonim spunea...

Mona draga ,sa o faci ca e tare buna ,pupici si tie !

Laura spunea...

Ce frumusete de prajitura, Lissa!!!
Am s-o fac negresit...cred ca ma apuc de ea exact acum, hi, hi...
Te pup!!!

P.S. Votul no.3 e de la mine!!!
...cu toata admiratia si dragostea! :)

Anonim spunea...

Laura draga ,multumesc muuult de tot si te pup de mii de ori !

Laura spunea...

Lissaaaaa, am dat gata trei-sfert de tava in primele 5 minute!!!!!!!!!! :)))
De-abia i-am oprit, ca sa pot face maine o poza pe lumina!
Este fara cuvinte de buna, e delicioasa la maxim...mii de pupici pentru minunata reteta care va fi "agatata" de-acum la -Favorite-! :)
Bogdi cred ca a papat vreo 4 bucati mari, hi, hi...si inca ar mai fi vrut dar nu i-am mai dat, ca era deja prea tarziu...
Te pupam, deci, tot familionul! :))

Anonim spunea...

Laura,ce mult ma bucur ca va place si daca i-a placut si lui Bogdi,inseamna ca a fost buna !
Sa va fie de bine si multumesc ca ai incercat-o!

Luminita spunea...

Exact prajitura asta am facut-o si eu azi, dar fara sa fi citit inainte blogul tau Lisa sau cel al Laurei...insa in reteta mea, merele le-am pus de la inceput, direct peste blat, fara sa le calesc, iar spuma de albus am pus-o cand prajitura a fost aproape coapta.
Intr-adevar reteta nu e foarte noua, cel mai des o faceam vara, dar in loc de mere puneam rabarbar. Banuiesc ca stii ce este rabarbar-ul. Oricum prajitura e delicioasa orice fructe ai folosi...!

Anonim spunea...

Buna Luminita,da...reteta e veche si imi place ca se poate pune orice umplutura si se face repede,mie imi place sa o fac si cu branza dulce.Stiu ce e rabarbar ,am mancat prajitura si compot ...e bun!
O zi buna si te mai astept in vizita ,te pup!

Anonim spunea...

lissa e grozava prajitura,am facut portie dubla si nu ne-a ajuns,am primit comanda sa fie pe masa de craciun :)mii de multumiri ptr aceasta praji.iti doresc un craciun fericit.cristina

Lissa's Cakes spunea...

Cristina, ce ma bucur ca va place ,e o prajitura care se face foarte usor si se termina la fel...de usor!
Craciun fericit si tie !

Anonim spunea...

Thank you, that was extremely valuable and interesting...I will be back again to read more on this topic.

Anonim spunea...

Cool blog, I had not noticed torturilelissei.blogspot.com previously in my searches!
Keep up the wonderful work!

Latifa spunea...

Am incercat si eu prajitura asta si trebuie sa recunosc ca nu mi-a iesit asa de aratoasa, dar gustul a fost foarte foarte bun :)
Imi place mult ce idei ai. Succes in continuare

Anonim spunea...

ioi ce tare arata , no oi face-o si io

Anonim spunea...

Sarut mana, doamna Lissa. Imi puteti spune la ce temperatura trebuie setat cuptorul pt aceasta prajitura cu mere. Multumesc si spor la munca in continuare! Nicoleta.

Lissa's Cakes spunea...

buna Nicoleta,din pacate cuptorul meu este simplu pe gaz,fara setari si nu-ti pot spune temperatura,eu il las intotdeauna la foc mic...

Anonim spunea...

Multumesc pentru raspuns si pentru promptitudinea de care dati dovada. O sa revin pe blogul dumneavoastra pentru inspiratie si sfaturi. S-aveti spor! Nicoleta

Ela spunea...

Buna Lissa!M-am gandit sa fac prajitura cu mere si albus pt a-i face o surpriza mamei mele.Nu stiu cat sa las albusurile in tava din urm motiv:a mai incercat mama mai de mult o reteta cu albusuri deasupra si cand a taiat prajitura s-a strans albusul ca o guma.Nu mai tin minte daca a taiat-o calda.Astept un raspuns.Multumesc si felicitari pt retetele minunate!

Lissa's Cakes spunea...

buna Ela.Il lasi la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra,vezi ca incepe sa fie maroniu.Daca e batut bine cu zahar ca sa fie spuma tare ,nu se strange ,eu nu am patit ...am taiat si calduta si rece.

Ela spunea...

Multumesc pt raspuns

Ela spunea...

Mi-a iesit super! E nemaipomenita! Cand o sa mai vreau cv dulce d-aici o sa ma inspir! Super retete!

Lissa's Cakes spunea...

Ma bucur Ela ca-ti place prajitura,sa va fie de bine .
O zi buna.

Anonim spunea...

Buna ziua din nou! Revin pe acest site cu acest comentariu dupa 2 ani de zile! Am facut prajiturica si a iesit super bine si delicioasa! E nu ma dau in vant in general dupa dulciuri dar prietenul meu a devorat-o, practic :) Multumim! Nicoleta

Lissa's Cakes spunea...

buna Nicoleta ,ma bucur ca va place prajitura,e usor de facut si e delicioasa.