1 martie 2009

torturi pentru copii 2



































91 de comentarii:

Unknown spunea...

absolut geniale aceste torturi, banuiesc ca la gust nu se mai discuta :P, dar dupa cum arata ti-e mila sa le tai :D daca as face vreun tort ca asta l-as tine in frigider cativa ani :)) pe post de piesa de muzeu :D felicitari

Lissa's Cakes spunea...

Cu siguranta sunt bune la gust ,imi place sa arate bine dar imi place sa fie si bune,intotdeauna ma asigur ca imi place mie si atunci sunt sigura ca place si altcuiva.
Multumesc frumos de vizita si multumesc pentru felicitari!

Anonim spunea...

E absolut uimitor ce poate iesii din mainile unui om.Felicitari

Cella spunea...

Superbe!!! Absolut speechless... Sunt curioasa daca ati urmat vreo scoala speciala...de arte, de gastronomie... nu de alta dar aveti o imaginatie foarte bogata... Si daca nu aveti o cofetarie deschisa pana acum(desi mi-e greu sa cred) ar fi bine daca v-ati deschide una....ati avea multi, multi cumparatori si, si mai multi admiratori. Felicitari inva o data!

Lissa's Cakes spunea...

Cella bine-ai venit pe la mine!
Nu am facut nici o scoala speciala nici de arte si nici de gastronomie,nu am nici cofetarie deschisa,tot ce am invatat a fost de pe internet,ma pasioneaza,imi place si ma relaxeaza sa migalesc la ornamente,daca e ceva nou cu atat mai mult ma ambitionez sa reusesc...oricum eu zic ca mai am multe de invatat,dar cu fiecare tort mai capat putina experienta si nu mi se mai pare nimic greu.
Multumesc frumos pentru felicitari si te mai astept pe la mine!

Ada spunea...

Draga Lissa, am primit link-ul blogg-ului de la un adevarat artist in bucatarie si anume Adrian Hadean. Am ramas pur si simplu impresionata de ce am vazut aici...
Fetita mea care in curand implineste 3 anisori e "topita" dupa Scooby Doo si spre surprinderea mea, am vazut un tort absolut superb cu Scooby (acela invelit in pasta alba si cu funda).Te rog din tot sufletul sa ma ajuti cu unele sfaturi legate de ornamente. Banuiesc ca atat blatul cat si crema se pot face dupa gustul fiecaruia. Iti multumesc mult pt. toate ideile si pt.ca EXISTI! FELICITARI!

Lissa's Cakes spunea...

Bine-ai venit pe la mine ,Ada!Ma simt onorata ca Adrian Hadean imi viziteaza blogul ,chiar nu stiam.
Ada,interiorul se poate face dupa gustul fiecaruia,pentru Scooby am scos la imprimanta o poza ce mi-a placut mie si la marimea care am considerat ca merge pe tort,apoi am decupat din pasta de zahar dupa model si am colorat.Tortul e imbracat tot in pasta de zahar si cu putin sirop de zahar am lipit pe Scooby si fundita.
Multumesc frumos pentru felicitari!

elena r. spunea...

buna! ai o pagina super frumoasa si foarte utila! Iti multumim pentru toate secretele! Am si eu o intrebare: de ex. la tortul cu scooby ,glazura este de zahar, cum faci sa intinzi asa perfect la colturi? si inca ceva? am observat ca ai foarte multe culori, de unde se pot face rost? eu am gasit in magazine da numai rosu,albastru,galben,verde.
sper ca imi poti raspunde.
iti multumesc enorm pentru pagina,numai acuma am descoperit-o si de cateva zile sunt innnebunita. e super!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Elena!
Torturile sunt imbracate in pasta de zahar ,tortul e indreptat foarte bine si atunci pasta se muleaza perfect fara cute ,dupa ce pasta vine pusa peste tort,se da usor cu mana pe margini de sus in jos.
Culorile sunt gel de wilton si le comand de pe sit-ul lumeabasmelor.ro au de toate acolo si imi place ca au si preturile afisate,asa iti poti face o idee cat te costa ce vrei sa cumperi.
Ozi buna si te mai astept pe la mine.

MELINDA spunea...

BUNA LISSA.SUNT O VIZITATOARE FIDELA A SITE-ULUI ,IN PRIMUL RAND FELICITARI PTR SITE SI TALENTULUI TAU CA FACI ATATEA MINUNATII.ESTI UN IZVOR DE INSPIRATIE SI ITI MULTUMESC PENTRU TOATE SECRETELE SI IDEIILE PE CARE LE AI SI LE IMPARTASESTI SI CU NOI :)
ASI AVEA CATEVA INTREBARI DACA ESTI AMABILA -SI EU FOLOSESC PASTA DE FLORI COMANDATA DE LA LUMEABASMELOR ;II OK PASTA DAR AM FOLOSIT LA ORNAT (adica floricele peste frisca) se lasa un pic si nu stiu de ce....
--si as mai vrea sa te intreb cum si din ce faci casutele alea?
MERSI MULT!!!

Lissa's Cakes spunea...

Buna Melinda si multumesc frumos pt felicitari!
Orice ornament din pasta de zahar se inmoaie pe frisca,ar trebui unsa cu putin unt sau margarina partea care ajunge in contact cu frisca.
Eu pasta nu o cumpar ,o fac eu din zahar pudra dar ornamentele la fel se inmoaie daca le pun in frisca .Pe frisca stau foarte bine ornamentele din pasta de lapte praf ,sunt mai rezistente.
Casutele sunt din blat si crema ,un tortulet mai mic ,intra la aperitivul casuta si o sa-ti dai seama cum sunt facute ,am folosit aceeasi metoda doar ca sunt mai mici.

MELINDA spunea...

Lissa's multumesc ca ai raspuns asa de repede sigur o sa-mi fie de ajutor.Am mai cautat pe site o reteta de glazura de ciocolata dar nu am gasit.Pe google am gasit multe dar nu stiu mai mult asi folosi-o pe a ta.Sigur ai tu pe undeva acolo daca ma ajuti :)
Mersii Mult!!!

Lissa's Cakes spunea...

Cu placere Melinda!Glazura rapida de ciocolata care o fac eu e asa;la 200 g ciocolata ,pun 120 ml frisca lichida si le topesc pe abur.Am pus si peste prajitura si peste tort .

Daniela spunea...

Bunä Lissa!
As vrea sä incerc si eu un tort pentru bäietelul meu la aniversarea de 1 an si as avea nevoie de ajutorul täu. Imi place foarte mult cum aratä tortul nr.6 cu clown, as vrea sä stiu ce cremä ai folosit si aum l-ai fäcut in 2 culori. De asemenea si clownul, din ce pastä e fäcut si cum. Vreau sä-l probez inainte ca sä imi reuseascä. Iti multumesc foarte mult si felicitäri la toate torturile, esi o MAESTRÄ!

Lissa's Cakes spunea...

Buna Daniela!
La tortul cu clown am facut crema diplomat cu fructe.
Incerc sa-ti explic cum e asa in doua culori...nu e greu de facut ,dar sper sa intelegi dupa explicatiile mele ...deci,tortul pregatit pt a fi imbracat in pasta--pe tort deasupra pui un cerc de hartie de copt mai mic decat diam tortului cu 2 cm.Peste hartie pui un cerc din pasta alba pana in marginea tortului (deci doar deasupra nu si pe margini),apoi imbraci tot tortul normal in pasta de ce culoare vrei.Deasupra crestezi cu un cutit prin ambele paste pana la hartie si faci asa raze,apoi intorci colturile in afara ,sub ele poti pune putina folie pana se intaresc ,ca sa stea mai ridicate.In mijloc o sa ramana hartia ,o scoti afara si pui in locul ei un cerc din pasta.
Daca nu intelegi ceva sa ma intrebi.
Clownul e din pasta de zahar,prima data am facut picioarele ,apoi am asezat corpul si capul pe care l-am implantat cu o scobitoare.la asta nu stiu cum sa-ti explic ,eu m-am uitat dupa o poza cand am facut,dar nu e asa greu ,cu un pic de imaginatie o sa-ti iasa frumos.
Te pup si succes!

maju spunea...

Buna Lissa, torturile tale sunt fenomenale... exact cum spunea cineva mai devreme, sunt asa de frumoase incat ti se rupe sufletul sa le tai.... De o saptamana de cand ti-am descoperit blogul, ma tot uit la retetele tale.... Duminica mi-am luat inima in dinti si am facut tortul diplomat... A iesit atat de bun incat deja n-a mai ramas nimic din el... :D
Totusi desi la gust a fost super, nu a aratat la fel ca al tau, pentru ca nu mi s-a intarit crema... :( Am folosit gelatina foi pentru ca n-am gasit pe nicaieri gelatina praf, si am aproximat cam 5 foi la 800 ml de frisca+crema de oua... (Am aproximat in felul asta pentru ca la o crema de cioco cu frisca folosesc 2 foi la 500ml frisca si 300 gr cioco topita) Ai putea sa-mi spui te rog cum se face conversia de la gelatina praf la cea foi? As vrea sa incerc crema de caramel pentru urmatorul tort, dar imi e frica, ca n-o sa-mi iasa...
Te pup cu drag si iti urez la cat mai multe torturi frumoase (de care sa ne minunam... :D)
Pupici!

Lissa's Cakes spunea...

Buna Maju si bine-ai venit pe la mine .
Eu nu folosesc gelatina foi ca nu prea gasesc aici,dar era o discutie pe un forum culinar tot despre gelatina si iti scriu de-acolo -
3 foi= 5g gelatina,
6 foi= 10 g,
12 foi= 20 g;
...deci nu s-a intarit din cauza ca nu era suficienta gelatina
Multumesc ca l-ai incercat ,e un tort foarte bun si usor.
O zi buna si te mai astept!

Unknown spunea...

Buna Lissa!
De mult timp sunt fascinanta de torturile postate de tine.Eu de fel sunt "antitalent" in ale ornarii sau aranjamentelor torturilor.Pe 25 aprilie baietelul meu va implini 2 anisori si imi doresc din tot sufletul sa-i fac un tort pe cinste asa cum merita.Dar n-am habar ce reteta de tort,ce forma si cum sa-l realizez.
Te rog sa-mi dai una,doua..etc sugestii,mai in amanunt.
Astept cu nerabdare raspunsul tau !

Lissa's Cakes spunea...

Buna Roxana!
Sincer iti spun ca nu prea stiu ce sugestii sa-ti dau mai in amanunt,am modele pe blog pentru copilasi si poate te inspiri de-acolo sau ai putea face ceva care-i place copilasului...o jucarie a lui preferata sau din desene animate,de obicei cine vine la mine sa-i fac vine cu o sugestie cam ce-i place copilului,sau daca zice sa fac ce vreau ma orientez mai mult pentru un tort cu desene si cat mai colorat.
La retete pentru copii se cer cele pe baza de fructe,cu vanilie sau diplomat ,am puse cateva creme pe coloana din dreapta la ...alte retete dulci.
Daca nu intelegi ceva poti sa ma intrebi,stiu ca asta e cea mai mare placere a unei mamici ,sa faca un tort frumos pentru copilasul ei,eu iti doresc din suflet sa reusesti.

Unknown spunea...

Merci ca mi-ai raspuns atat de repede.Sper sa-i dau de cap pana la urma,inca sunt confuza.Sunt atatea variante si creme incat nu stiu ca sa incerc.Oricum,o sa fac ceva mai usor,asa,de incepatoare ca sa nu fiu tare dezamagita daca o sa dau gres.
Ce fel de frisca folosesti pt ornat?Eu de obicei o aleg pe cea lichida si apoi o bat la robot insa frisca Hulala mie mi se intareste foarte tare.Tu mai adaugi ceva in frisca sau o folosesti pur si simplu asa cum e ea facuta?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Roxana!
Frisca ce o folosesc lichida vegetala gen hulala ,viva ....o bat dar nu foarte tare ,doar atat cat sa ramana urme cat mai vizibile ,nu mai bag nimic in ea ca oricum la frigider ea se mai intareste.
Succes cu tortul!

Elena Liliana Safta spunea...

Lily scumpa mea cat e de frumos tortul Belle , e printesa preferata a Gabrielei, sublim ...Felicitari Lily esti o artista din toate punctele de vedere. Te pup cu mult drag .

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Lili .
Spune Gabrielei ca-l dedic ei si o pup.

ADRIANA spunea...

Întradevár, foarte frumos.Urmáresc cu plácere acest blog,dar nu numai eu ci si fetita mea de 10 ani. Si asa...mai facem si noi câte o bucurie copiilor nostrii cu torturi frumoase ,pentru cá avem de la cine învata.Multá sánátate.Adriana.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Adriana,va pup cu drag si pe tine si pe fetita si bine-ati venit pe la mine.

Cristi spunea...

super frumoase :)

Anonim spunea...

Torturile tale sint memaipomenite,de altfel sint sigura ca si tu,de cind te-am descoperit stau intr-una pe site si invat de la tine.As dori sa fac un tort cu printesa BElla,pt fiica mea,ai putea sa ma ajuti cu sfaturi pt ornat? cum ai realizat aceasta minunatie?

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos.
Pentru Bella,scoti la imprimanta sau o desenezi chiar de pe calculator pe o hartie pergament,o decupezi si apoi dupa tiparul acesta decupezi din pasta de zahar.Cand e uscata o poti picta.Eu am pictat pana la jumatate si la rochie am mai aplicat o bucata de pasta galbena deasupra ,cea care se vede putin ondulata si-i da aspectul rochiei,e mai scurta ca si cea de sub ea ,apoi acolo am aplicat volanasele.Ca sa o faci ondulata ,o lasi putin mai lata si pui apoi sub ea cateva betisoare, pana se intareste.Dupa ce se usuca bine se poate pune pe tort.Din royal colorat am facut iarba ,apoi norii
,am pus cateva bulinute pe la rochie ca si contur si am lipit florile si fluturasii...nu e complicat precum pare ,daca nu intelegi ceva sa-mi zici si iti spun cu placere.

brenda spunea...

Lissa, sunt o mare admiratoare a ta.Ceea ce faci tu se numeste arta si incerc sa invat si eu de la tine.
Torturile sunt absolut fenomenale si nu pot sa nu te admir pentru talentul, imaginatia si rabdarea ta.Sincere felicitari!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos ,Brenda.

Anonim spunea...

Buna Lissa,

spune, te rog frumos, tu ce culoare folosesti pentru piele? Sunt absolut minunate torturile tale si inca o data iti multumesc pentru blog si pentru faptul ca ne ajuti si pe noi sa facem torturi.

Multumesc,
Dana

Lissa's Cakes spunea...

Buna Dana ,pt piele ori folosesc pasta de lapte praf care e putin mai galbuie,sau combin culori la pasta de zahar ,pun foarte putin galben ,foarte putin maro...doar asa cat pe varf de scobitoare..pana fac culoarea ce-mi place ,mai pun si un pic de rosu..

Unknown spunea...

Buna Lissa,

Am descoperit site-ul tau de cateva zile si sunt fascinata de toate minunatiile pe care le faci.As vrea sa incerc si eu tortul carte pentru ziua baietelului meu,are opt ani si luni este ziua lui.Sper sa ma descurc si sa iasa bine.

Multumesc pentru tot ce scrii.

P.S.daca o sa am nelamuriri ma poti ajuta?

Lissa's Cakes spunea...

Buna si bine-ai venit pe la mine .
...sigur ca te ajut daca ai nelamuriri ,poti intreba orice si raspund cu placere.

Anonim spunea...

Buna Lissa,

iti multumesc frumos pentru raspuns, dar mai am o intrebare. Ieri am facut un tort pentru baietelul prietenei mele si am pictat cu pensula pe pasta de zahar (am pus cateva picaturi de gin in care am pus colorantul de la wilton) dar am ramas foarte dezamagita ca nu s-a uscat deloc, nici macar a doua zi. Asa terbuie sa se intample? Eu ma uit la minunatele tale torturi si observ ca e uscata culoarea. Te rog mult, spune-mi cum faci tu cu pictatul. Si inca ceva, am desenat un stegulet de pe calculator pe o hartie de copt (am facut sablon) am decupat din pasta de zahar dar detaliile din stegulet nu am stiut sa le imprim pe pasta de zahar si bineinteles ca mi-a iesit o caricatura de stegulet, l-am aruncat la gunoi. Tu cum reusesti sa faci picturi atat de minunate, zici ca esti instruita ani de zile la scoala de arte. Ai toata admiratia mea.

O zi minunata,
Dana

Lissa's Cakes spunea...

Buna Dana,eu diluez cu alcool si se evapora mai repede ,in nici un caz sa nu pui placuta la frigider ca nu se usuca si ramane umeda.
Sa-ti spun cum fac la placutele aplicate...dupa ce scot modelul pe coala,il decupez pe margine si asa am un sablon(asta o sti)..dupa sablon decupez din pasta si apoi peste sablonul de hartie (hartie de copt ca e subtire)apas cu varful de creion si trasez ce e mai important din el..pentru printese sau la Ben 10 ...picioarele, mainile,hainele, mai putin la fatza ca se deformeaza...ridic foaia si ma asigur ca se vad dungile trasate,nu lasi placa sa se intareasca pt ca nu mai poti face ...te uiti la lumina ca se vede pe unde ai trasat,apoi cu modelul in fatza,cu varful pensulei si cu negru dai un contur subtire ca sa vezi pe unde colorezi...si poti lasa placa sa se mai usuce,pe urma incepi sa colorezi ,asa fac eu, fatza mai mult o pictez din mana cu mare atentie dupa model ca sa nu stric cumva ochii si gura.. se deformeaza si nu se mai vede frumos.
Succes.

Anonim spunea...

Draga Lissa,

iti multumesc din suflet pentru raspuns precum si pentru rabdarea cu care ne explici noua, celor incepatoare. Esti o artista desavarsita si un om minunat. Ma bucur enorm ca am descoperit blogul tau si iti doresc sa fii sanatoasa si sa ne inveti muuulte secrete.

Cu mult drag si mare admiratie,
Dana - fan blog Lissa's Cakes

Lissa's Cakes spunea...

Dana draga ,multumesc eu de aprecieri ,esti tare draguta,te pup.

bbenyci spunea...

Lissa bine ai revenit, iti multumesc din suflet pentru explicatiile amanuntite o sa imi fac curaj si promit ca iti voi arata ce mi-a iesit.
As mai avea o intrebare de unde pot face rost de un sablon /tipar pentru pantofi? as vrea sa fac un tort cu o cutie de pantofi si o geanta
iti multumesc esti super talentata.
te pup si iti doresc o saptamana frumoasa

Lissa's Cakes spunea...

bbenyci ,cu multa placere si chiar ma bucur sa-mi arati ce ai facut.
Sablon deobicei eu imi fac,daca crezi ca te descurci cu ce am facut eu la sabotii facuti de mine postati la ornamente, uite un link http://torturilelissei.blogspot.com/2009/01/saboi.html,
daca nu,poti face ce dimensiune ai nevoie.
Succes si spor in toate.

Anonim spunea...

buna intr-adevar sunt nemaipomenite retetele si explicite. as avea o intrebare: as dori sa aflu de unde fc rost de decorurile cu alba ca zapada, cenusareasa pt torturile pt copii, vineri (26.11)este ziua fiicei mele si poza cu tortul cu alba ca zapada cu floricelele si fluturasi este superba, ar incantao foarte mult, eu stau in cluj si sincer nu am vazut nicaieri. va rog astept un raspuns. Multumesc, o zi buna in continuare!

Lissa's Cakes spunea...

Buna,decorurile cu alba ca zapada si celelalte placute aplicate le fac eu din pasta de zahar si apoi le colorez.Un pic mai sus la un comentariu am explicat cum fac placutele..te rog nu te supara ca nu mai scriu inca o data ...daca nu intelegi ceva sa-mi zici.

Anonim spunea...

Salut Lisa ma numesc Silvia faci foarte frumoase decoratii felicitari multe, imi place foarte mult torturile tale, iti doresc multa sanatate si rabdare in toate. te pup.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc tare mult,Silvia!

Anonim spunea...

Salut Lisa sunt eu iarasi Silvia, scuzama te rog ca indraznesc sa te mai intreb cite ceva, dar eu stiu ca tu poti sami raspunzi la intrebari ca esti foarte idiala pe asa teme,te rog nu te supara. Spunemi te rog daca stii cum se face crema suhaida alba? Si mai spunemi te rog care pasta e mai buna la gust cea de lapte praf ori cea de zahar?ca am incercat o data sa pac o pasta din lapte praf si nu mi sa primit de loc puteai sati spargi capul cu ea parca am pus tot ce trebuia si cum trebuia dar nu mi sa primit de loc de ce oare? si inca o intrebare te rog sa ma erti. am un baetel cu numele Alex si in ianuarie fece 2 anisori si doresc sai fac un tort masinuta dar nu stiu cum so incheg adica cum sai fac forma spunemi te rog frumos tu,ca am vazut ca ai facut multe si sunt foarte frumoase toate, felicitari, esti cea mai tare din toate cite am vazut. iti multumesc mult te pupam toti.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Silvia,dupa cum am mai citit pe forumuri,in crema suhaida se pune cacao...ca sa ramana alba eu zic sa renunti la cacao si ai putea pune o ciocolata alba sau esenta de vanilie.
-La gust e mai buna pasta de lapte praf,dar e mai greu de lucrat cu ea,nu poti face mai multa ca se intareste repede si trebuie framantata mai tot timpul,cateodata o folosesc la ornamente pentru ca are luciu,o foloseam mai mult inainte de a descoperii pasta de zahar.
Pentru masinuta,eu de obicei ma uit la poza uneia de pe net si incerc sa fac dupa ea...nici nu stiu cum as putea sa-ti spun pe inteles ,cladesc foi din blat cam cat o vreau de mare si apoi mai decupez ,uite poate ca te ajuta ca idee si ca sa-ti dai seama cat de cat din filmuletele astea...nu cred ca le poti deschide aici decat daca copiezi linkul
http://www.youtube.com/watch?v=sGGbZqZ34OY

http://www.youtube.com/watch?v=r3r2qFhOjpk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=_6fNporhM9E&feature=fvw

Anonim spunea...

Multumesc frumos Lisa.sucese cit mai multe in creatie, siti doresc o zi buna.

Em. spunea...

Foarte frumoase!
Com puneti poza cu HANNH MONTANA?
Felicitari! Un blog de mare inspiratie.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Em.Cu hannah o singura data am facut ,e o vafa pe care o cumperi si o aplici pe tort,nu-mi place sa lucrez cu asa ceva,nu prea stiu multe despre aplicatia asta,dar trebuie pusa peste frisca ...eu am uns cu frisca tortul unde am aplicat...ar trebui unsa vafa deasupra cu gelatina pentru a avea luciu dar nu am stiut cum si mi-a fost teama ca se duc culorile...imi pare rau ca nu pot sa-ti spun mai multe.

Anonim spunea...

buna lissa a mi plac ft mult torturile cu cenusareasa si alba ca zapada am citit comentariul despre placuta din pasta dar dupa aceea cum o lipesti pe tortul care e deja invelit din pasta si apoi spune mi si mie te rog cum faci volanasele dantelate? knd o sa ai timp poate ne arati si nou niste poze cum faci placuta si volanele.te saluta violeta

Lissa's Cakes spunea...

Buna Violeta,umezesti putin cu apa sau cu miere si asezi placuta.Pentru volanase decupez cu o forma de biscuiticare are in mijloc o gaura ,apoi o tai pe o parte si o indrept,o valuresc pe margine cu un creion si o lipesc pe tort.

adriana simeria spunea...

cum pot lua legatura cu tine,sunt din simeria si mi-ar trebui si mie un tort pt baiatul meu

Anonim spunea...

buna sant tot eu violeta si ti multumesc ptr raspuns doar k e greu sa faci ceva fara sa vezi de aceea te rog knd ai timp sa ne arati si noua ku ce forma anume faci volanasele si cum le valuresti ptr k mi se pare complicat.te salut

Lissa's Cakes spunea...

Adriana,pe coloana din stanga sus chiar deasupra pozei mele ,am adresa de mail,poti sa-mi scri pe lissascakes@yahoo.com sau pe contactr me ,sa-mi spui data ca sa stiu daca sunt libera si te pot ajuta.

Prajiturici cu Alesia spunea...

Din ce in ce mai sofisticate si mai reale.....superb.Imi plac foarte mult.Tu esti unica mea sursa de inspiratie.Monica

baltag gabriela spunea...

BUNA SEARA,LISSA!M-am intors cu o intrebare..as dori sa comand coloranti si forme de la oriminor(lumeabasmelor)...am o nelamurire,daca ma puteti ajuta-ati spus ca colorati personajele cu gel wilton(eu pasta o colorez si cu praf,asa am gasit in magazine specializate,e bun)...pt pictat portiuni mai mici imi trebuie carioca si gel??am inteles ca se dilueaza cu alcool-cat si de care anume,ca cineva zicea ca ginul nu a mers...intrebarea pe care vroiam sa o pun e ca nu inteleg de care gel...este colorand de wilton dar nu scrie ca e gel...este un gel la oriminor si acela pt colorat si scris...de care trebuie sa folosesc?va multumesc si sper ca ati inteles ce anume vreau sa stiu :-))) cred ca va amuzati teribil de noi,incepatoarele!!

Lissa's Cakes spunea...

buna Gabriela,eu nu am carioci, pictez doar cu gel...nu scrie pe el gel ,dar pare ca un gel ,e colorantul acela din cutiute ,dar e gros si nu poti colora asa cu el doar daca il dizolvi ,pui cu scobitoarea intr-un capacel si pui cativa stropi de alcool...votka sau uzo ,sau orice care contine alcool.

baltag gabriela spunea...

va multumesc pt raspuns!!uite asa greseam,daca nu imi explicati dvs...ca comandam gelul pt decorat!!deci colorantul pasta de la wilton...este unul singur,de diverse culori...nu intelegeam...mii de multumiri!

Anonim spunea...

sunt minunate felicitarile mele trbuie sa fii geniu sa faci asa ceva

Anonim spunea...

incep cu miile de felicitari pentru toata munca si imaginatia.Am si eu o intrebare.cu colorantul alimentar gasit in supermarketuri se pot picta figurinele?si din pasta de zahar se pot modela si figurine sau doar din pasta cu lapte praf sau martipan.multumesc

mirela spunea...

Nu am cuvite. Toate torturile tale sunt minunate. Le privesc de ceva luni si de cand le-am descoperit m-am apucat si eu serios de facut torturi. Iti multumesc Lissa.

VASILICA VARGA spunea...

BUNA ...CE AS DA SA FAC SI EU ASEMENEA TORTURI IMI PLAC FOARTE MULT...FAC SI EU DAR NU ASA CU CULORI CA NU STIU SI AS VREA SA STIU..DA NU INTELEG CUM LE FAC ASA..DACA IMI POTI RASPUNDE MAS BUCURA ENORM

Lissa's Cakes spunea...

quillingtm..iti multumesc pentru felicitari ,cu colorantul din supermarket se poate picta dar nu-l poti amesteca cu pasta .Figurine poti face din orice pasta.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Mirela ...succes cu torturile.

Lissa's Cakes spunea...

buna Vasilica ,culori pentru pasta gasesti pe sit-ul lumeabasmelor.ro

ritta spunea...

buna lissa.ai niste torturi uimitoare .felicitari!!!!imi poti spune te rog cum ai fcut imprimeul cu hannah montana?multumesc

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Ritta ,pe tort e o vafa cu hannah montana ,doar am lipit-o deasupra.

GABY spunea...

LISSA IMI SPUI TE ROG UNDE SE GASESC SABLOANE SI FIGURINE UNDE LE POT GASI SI FLUTURASI ETC (MAREFER LA CELE CU PRINTESE CUM LAI FACUT?)

DACA POTI SA IMI DAI RASPUNS CIT MAI REPEDE CA SE APROPIE ZIUA FETITEI MELE SI MAI AM 2 INTREBARI DE UNDE ESTI SI DACA FACI LA COMANDA

Lissa's Cakes spunea...

Gaby,tot ce vezi pe torturile cu printese ..sabloanele cu printese sau figurinele ,sunt facute de mine ,in comentariile de mai sus am si scris cum le fac ,pt fluturasi si alte decupatoare intra pe lumeabasmelor.ro

Anonim spunea...

lisa vreau sà te intreb dacà faci si la chisinàu, dar unde locuesti?

Lissa's Cakes spunea...

locuiesc in Orastie -Hunedoara ,e f.foarte departe de Chisinau..

eva spunea...

Buna lissa!e prima data cand intru pr bloggul dumneavoastra si vreau sa stiti ca sunt uimita!nu am mai vazut asa ceva pana acum:-)Vreau sa va spun ca aveti niste maini de aurrr si o imaginatie bogata,cea ce faceti e absolut minunat!!!felicitari

Anonim spunea...

Ai f putine modele si nu sunt deloc atat de complicate...imi pare rau ca iti petreci timpul facand ceva la care nu prea te pricepe:(

Anonim spunea...

Ai f putine modele si nu sunt deloc atat de complicate...imi pare rau ca iti petreci timpul facand ceva la care nu prea te pricepe:(

Lissa's Cakes spunea...

Anonim,vad ca ai insistat cu mesajul ca sa fi sigura ca apare...
ooooo ...daaaa...si nici nu vreau sa ma complic mai tare cu torturile,poate chiar si nepriceputele ca tine invata sa faca asa ceva...si asa-mi place mie sa-mi pierd timpul ,ai ceva impotriva?

Paula spunea...

Lissa,sper ca nu te lasi demoralizata de cretini(care sunt in general anonimi).De o perioada au inceput sa ma pasioneze si pe mine torturile si tot ce inseamna bucatarela:)). Ce faci tu este intradevar arta si faptul ca impartasesti absolut toate secretele este o dovada de altruism si bun simt.Ai unul dintre cele mai minunate bloguri de pe net.

Anonim spunea...

Doamna Lissa, sunteti o minunata, o fantastica, o nemaintalnista in aceasta arta. Va apreciez sincer pentru ce faceti si va rog, va implor, nu luati in seama rautaciiosii si carcotasii care abia asteapta sa mai improaste cu veninul ce le iese prin toti porii. Eu fac parte din milionul de oameni care va apreciaza munca si si-ar dori sa manuiasca aceasta indeletnicire asa cum o facti dumneavoastra.
Cu consideratie, Maria

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc mult de tot Paula si Maria ,rautaciosi sunt pretutindeni si chiar nu scapi de ei orice ai face ,o sa-i ignor, dar cateodata o sa le si raspund asa cu putina "nesimtire"..asa cum o fac ei.
Va pup .

Raluca spunea...

Buna Lissa.Vroiam sa te intreb pentru un tort cifra 1 cam ce dimensiuni ar trebui sa aiba tava in care fac blaturile?ma gandesc ca sa si pot decupa frumos blaturile.pot cumva sa fac cifra 1 din 2-3 blaturi pe care sa le unesc?sau se va vedea urat?multumesc.

mami fetite spunea...

Am primit link-ul acesta din mai multe surse deci sunteti destul de cunoascuta. oricum torturile sunt minunate. am si eu cateva incercari de genul acesta dar toate acoperite si decorate cu martipan. Acum as dori sa incerc pasta de zahar si sa-i adaug si gum-tex (lumeabasmelor). Ati folosit acest tip de pasta? este superioara celei de zahar sau lapte praf? daca ati folosit-o 9si cred ca ati facut-o deja pentru ca folositi din produsele lor) as dori sa-mi spuneti si mie cat timp poate fi pastrata. Adica dupa ce obtin pasta in cat timp o pot modela si in cat timp sunt ornamenele comestibile.
Urmeaza sa fac un tort cu angelina balerina. Soricica am reusit sa o fac din platilina sa vad daca mi-ar iesi si a fost ok. Deci as porni la realizarea ei din pasta si as vrea sa o fac cu cateva zile inaintea tortului ca sa fiu sigura ca nu dau gres. Va multumesc anticipat pentru raspuns si mult succes in tot ce faceti.

Lissa's Cakes spunea...

mami de fetite ,multumesc .
Am folosit gum-tex doar cand am facut trandafiri rosii sau la poinsettia 2(vezi la ornamente)sincer nu imi place ca are un miros de otet si la imbracat torturi nu as folosio.
Dupa ce obtii pasta ,o lasi cateva ore si apoi modelezi,nu stiu cat o poti pastra ca eu am facut putina,in doua zile am terminat-o.
Figurina se poate manca si dupa o saptamana ,apoi incepe sa fie tot mai tare,se usuca mai mult.

Raluca spunea...

Lisa, sunt Raluca..Am postat un comentarie pe 19 februarie inainte de comentariul prostat de "mami fetite".As fi foarte recunoscatoare daca ai putea sa imi raspunzi. multumesc mult.

Lissa's Cakes spunea...

Raluca ,scuze ,nu a fost cu intentie..depinde cat vrei sa faci tortul de mare ,iti faci un tipar din carton cu cifra 1 si decupezi dupa el din blat dreptunghiular.

Raluca spunea...

Te cred,stai linistita. multumesc ca ne impartasesti si noua din cunostintele tale. vroiam sa te mai intreb cam ce dimensiuni a avut tava ta la torturile in forma de cifra 1.multumesc si spor la treaba in continuare.

Lissa's Cakes spunea...

tava are 30/21cm

Roxy spunea...

Buna Lissa!super torturile. Cum îmbraci tortul in ciocolata ?are ceva ca sa țină tortul de deasupra?

Anonim spunea...

Saru mana....Va urmaresc de mai bine de un an....Datorita dvs. am invatat sa decorez torturi,asa cum imi doream...Va multumesc cu aceasta ocazie....Profit pe aceasta cale sa va felicit pentru creatiile minunate,,,sunteti unica...Ma inspir de la dvs. ori decate ori am nevoie,stiu ca nu v-ati supara...C-o intrebare va deranjez...nu pot sa-mi dau seama cum creati apa de pe torturi,,..V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da mai multe detalii...Va multumesc si va doresc un an nou plin de realizari.Cu stima,Andreea

Lissa's Cakes spunea...

buna Andreea ,scuze ca nu am raspuns mai repede.
Apa o fac din royal icing ,albus batut cu zahar pudra si putina zeama de lamaie,o colorez cu putin albastru si nu amestec de tot compozitia ca sa ramana in degrade,apoi cu dosul unei lingurite asez gramajoare si le alungesc ca sa dea impresia ca e valurita.Poti face si din pasta ,la fel o colorezi si nu o amesteci de tot,intinzi fasia si ridici pe unele locuri ca sa nu stea dreapta.

MARY spunea...

BUNA ZIUA DOAMNA LISA.VA DERANJEZ CU O INTRBARE...VA ROG SA-MI SPUNETI VAFELE PE CE LE PUNETI?CREMA,,FRISCA GLAZURA,,,DACA LE UNGETI CU CEVA? TREBE SA STEA SA SE MOAIE SAU CUM???VA MULTUMESC,,SI VA DORESC MULTA SANATATE SI SPOR LA TREABA.

Anonim spunea...

Sunteti senzationala ,nu am cuvinte .Luna vii toare este ziua baiatului meu si vreau sa ma inspir din aceste minunatii .Va pup dulce

Mariana Tuns spunea...

Buna ziua.Ai niste maini de aur,sunt cele mai frumoase torturi pe care le-am vazut,nu stiu daca mie mi-ar iesi asa frumoase!!!Am doua fetite si acusi se apropie ziua lor de nastere,vor torturi cu printese...daca m-ai putea ajuta cu niste sfaturi,am vazut ca explici pe intelesul tuturor.Ce reteta folosesti pt pasta de zahar,conteaza cu ce crema sunt torturile,nu se inmoaie pasta?Sau le ung cu unt si atunci nu mai e nici o problema?Cu ce ai facut iarba de pe torturile cu printese,volanasele acelea la rochite?Si gelul de la wilton se poate dizolva si cu tuica inainte de a picta?Mii de felicitari,ar fii super daca a-ti putea realiza si un filmulet video,ne-ar fii de mare ajutor