A trecut deja un an ....un an de cand am facut acest blog, datorita lui am o multime de prieteni ...prieteni care chiar daca sunt virtuali sunt tare fericita ca i-am cunoscut .
Si daca tot am implinit un an, am facut si un tort ca sa sarbatoresc evenimentul impreuna cu voi ,cu toti vizitatorii mei ....voi sunteti prietenii.
Reteta am primit-o de la o prietena draga .
Pentru inceput se imbraca cu folie o tava cu pereti inalti si se pun rondele de ananas ,in fiecare rondea se aseaza cate o visina sau cireasa din compot sau din dulceata ,eu am pus visina din visinata.Sylvia zice ca in loc de ananas se pot pune felii de portocala.
Trecem la crema :
9 galbenusuri ,
18 lg zahar,
225ml lapte,
500ml frisca,
piscoturi.
3 pachete gelatina (30g) si 225 ml apa sau sucul de la ananas,
Pentru inceput se pune gelatina la hidratat in sucul de la compotul de ananas(sau in apa ).
Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul ,
se pune laptele caldut si se trece pe baie de abur batand in continuare ,
Cand se ingroasa ,se adauga gelatina , se da deoparte si se lasa la racit.
Se bate frisca bine impreuna cu o vanilie si se amesteca cu crema racita.
Trecem la crema :
9 galbenusuri ,
18 lg zahar,
225ml lapte,
500ml frisca,
piscoturi.
3 pachete gelatina (30g) si 225 ml apa sau sucul de la ananas,
Pentru inceput se pune gelatina la hidratat in sucul de la compotul de ananas(sau in apa ).
Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul ,
se pune laptele caldut si se trece pe baie de abur batand in continuare ,
Cand se ingroasa ,se adauga gelatina , se da deoparte si se lasa la racit.
Se bate frisca bine impreuna cu o vanilie si se amesteca cu crema racita.
Peste ananas se pune jumatate din crema ,un rand de piscoturi ...pe care eu le-am inmuiat in sirop de zahar ars in care am pus si un pic de rom,peste piscoturi se pune cealalta jumatate de crema si deasupra inca un rand de piscoturi.
Se da la rece ,eu am lasat pana a doua zi.
27 de comentarii:
La multi ani, draga Lisa! Felicitari pt.minunatul tau blog, la cat mai multe delicioase retete! te pupppp!
neata buna Lissa!
eleganta tare creatia.
nu contest nici gustul;)
complimente.
ps.am incercat sambata placintuta cu carne si ciuperci(eu n-am pus ciuperci)
este tare , tare buna!
Draga Lissa ,
La cit mai multiiiii ani de acum in colo,alaturi de toti prietenii tai *-*!Tortul arata superrr DELICIOSSss!
Multumesc draga mea Flori,te pup si eu !
Buna Gaby scumpa,multumesc frumos de complimente ,intradevar e super bun si cu placere te-as servi cu o felie!
Placinta cu carne am facut-o si eu si fara ciuperci ,e buuna buna,te pup!
Julia draga ,multumesc mult si te invit cu placere la o felie de tort ca si tu esti una dintre prietenii mei ,pupici dragi!
Draga Lissa multumesc pentru tot ce m-ai invatat de cand am descoperit blogul tau, adica de cateva luni. te urmaresc, nu scriu mereu dar sunt in preajma. la cat mai multe postari :)
Draga mea ,ma bucur nespus de mult ca ti-am fost de ajutor.
Multumesc eu ca vi in vizita ,te pup!
Lissa,la multi ani de blogger-it de acum inainte,felicitari pentru tort si putere de munca in continuare!Te pup!
Multumesc mult Mimi draga mea ,te pup si eu!
LA MULTI ANI!Felicitari pentru minunatul blog,la cat mai multe bunatati pe care te rog sa le imparti in continuare cu noi.Te pup...!Tortul este super arata minunat sper sa-l incerc si eu in curand.
Lissa draga mea cu mare intarziere vin sa ii urez si eu minunatlui tau blog care ne incanta zi de zi privirea un La multi ani calduros si la cat mai multe retete delicioase!!
Te pup draga mea si numai bine iti doresc!!
La multi ani, Lisa!
Fely ,multumesc draga mea,te pup!
Draga mea Laura ,iti multumesc tare mult si te pup si eu!
Multumesc Shari!
La multi ani, iti spun si eu, cu intarziere, draga Lisa.
Te asteapta un premiu pe blogul meu, poti trece oricand sa-l ridic.
Narnia scumpa nu e nici o intarziere ,multumesc frumos de urare si multumesc si pentru premiu!
Buna,Lisa...Sunt noua pe acest blog,dar primeste felicitarile mele este un blog super tare.Creatiile tale sunt o minunatie...ai niste manuti de aur.BRAVO.Apropo am dorit sa gatesc ceva dulce si gustos si desigur rapid (ca am o fetita de 4 luni si nu prea am timp)de 14 februarie pentru sotul meu ,si am gatit aceasta torta...a iesit super tare delicioasa...multumesc frumos.ANISOARA
Buna Anisoara!
Bine-ai venit pe la mine si multumesc frumos pentru felicitari.
Ma bucur ca ti-a placut reteta ,e usor de facut dar si delicioasa.
O zi buna si te mai astept pe la mine!
doamna lisaa,ce ati folosit pentru crema,smantana ptr frisca sau frisca lichida?multumesc
Buna adelusy,frisca vegetala lichida ,gen hulala ,viva...
buna,Lissa spune-mi te rog la ce ai folosit cele 9 albuse?Torturile tale sunt Superbe.Felicitari si spor in tot ceea ce faci.Multa sanatate.Oty
Multumesc Oty.
Albusurile le-am congelat cate 4-5 bucati si cand am avut nevoie am facut batut spuma deasupra la o prajitura ,sau am facut chec.
l-am facut si eu de ziua sotului si a fost un deliciu. foarte usor de facut si extrem de aspectuos.
Felicitari! Absolut superb totul! Torturile sunt fabuloase, cel facut de ziua fiicei tale m a lasat masca! Ai maini de diamant ca de aur e putin spus.Am vrut doar sa te felicit neaparat pentru blog.Cu drag,Lumi.
Multumesc frumos ,Lumi si bine-ai venit pe la mine.
Trimiteți un comentariu