2 mai 2011

Tort " Pasarea Paradisului "

Sambata 30 aprilie a fost ziua surorii mele ,nu am putut merge chiar sambata la ea dar am fost ieri si i-am dus si acest tort ,am vrut sa o surprind cu ceva mai deosebit si se pare ca am reusit...

Dana ...la multi ani ....sa ai parte numai de bucurii,sanatate si tot ce-ti doresti.

Interiorul tortului e simplu , blatul e alb din 4 oua ,se face ca si cel de aici ,am facut crema cu iaurt care se face repede si e si foarte buna..
am folosit doua feluri de iaurt ,unul cu fructe de padure ,am facut exact ca si la tortul meu
500 g iaurt de fructe de padure,
100 g zahar pudra,
250 ml frisca,
20 g gelatina ,
visine din compot.
a doua crema e la fel doar ca am pus iaurt de capsuni .
In forma de tort (forma are 22 cm diam)am pus cremele intercalate ca sa iasa un model de zebra ,ar fi trebuit un contrast mai mare intre creme ca sa se vada mai bine ,dar s-a observat totusi ceva...cremele le-am pus ca si aici la cheesecakes,




aici am o poza facuta fara blit si se vade mai bine modelul ,
..si acum cate ceva despre pasare ,am reusit sa fac cateva poze....din blat de tort amestecat cu crema de ciocolata si cu rom dupa gust ,am framantat si am dat forma corpului,
am imbracat in pasta si i-am pus o scobitoare unde am implantat capul.
capul e din pasta de zahar .
am lasat pasarea deoparte si m-am apucat de "pene" pentru coada ,cu o forma de plastic din setul verde ,cine are isi da seama care e..am decupat si am dat cu scobitoarea pe margine ,apoi le-am lasat putin la uscat cu varful peste o coada de pensula,
imi cer scuze ca nu am avut timp sa fac mai multe poze ,dar am fost foarte ocupata, am mai facut un tort si cumnatului meu ,ziua lui fusese in ianuarie si cum erau plecati din tara ,am zis ca o sa-l sarbatorim si pe el acum cu ziua Danei...tortul lui o sa-l pun maine,
Dupa ce am imbracat tortul ,am pus pasarea deasupra si am dat conturul cozii ,am lipit o fasie din pasta de pe pasare peste tort pana jos, am lasat sa se intareasca si apoi am inceput sa lipesc ''penele '' ...pe care Karina le-a colorat intre timp ,aici am lucrat impreuna cu Karina care m-a ajutat la lipit si la colorat...a fost o mare migaleala ,ne-a luat cateva ore ,dar a iesit superb pana la urma.
.. de dimineata iesise si putin soarele ,asa ca am profitat de lumina din balcon pentru poze.

42 de comentarii:

gabi diba spunea...

O minune de tort,este superb realizat,elegant,fin si cred ca daca mai caut superlative mai gasesc!!!Perfect arata,felicitari!!

Daniela spunea...

Extraordinar de frumoasa pasarea... Felicitari !!! Pacat ca n-am un set ca al tau, nu stiu daca as reusi sa fac ceva, dar macar as pierde timpul sa ma joc... Pupici !!!

yaya6 spunea...

o opera de arta!!1

AdinA's Cakes spunea...

O minunatie de tort!ca de altfel toate ale tale.Nici nu stiu ce sa mai zic,decat ca e absolut minunat.La multi ani surorii tale!Vreau sa-ti spun ca blogul tau a fost primul de care am dat cand am cautat un tort mai deosebit,si tot ceea ce am invatat in mare parte de la tine am invatat.Deaceea iti spun un mare,mare MULTUMESC,pentru mine vei fi mereu speciala,atat prin ceea ce faci,dar mai ales ca impartasesti si cu noi cei mai mici din arta ta .Pupici!

Nina's Art Cake spunea...

ELEGANTA si RAFINAMENT !! La multi ani, sa-ti traiasca sora, sa fie sanatoasa! Pupici, draga mea!
p.s. - multumiri pt tutorial!

mandala spunea...

SUPER ! SUPER ! SUPER !
Toate torturile tale sant deosebite !

giovanna spunea...

minunat!!!! esti extraordinara!

naty, galati spunea...

SUPERB! Lissa ai foarte multa imaginatie si indemanare, toate torturile pe care le faci sunt fantastic de frumose, ma lasi fara cuvinte de fiecare data. Am multe de invatat pana ajung la performanta ta si vreu sa iti multumesc pentru fiecare sfat pe care mi l-ai dat.
LA MULTI ANI SUROREI TALE SI MULTA SANATATE!

mandala spunea...

Buna Lisa, as vrea sa te rog sa facem schimb de link .
Multumesc !

http://laboratoruldemagie.blogspot.com/

Andrea's Cake spunea...

In primul rand LA MULTI ANI! sorei tale.Ai facut un tort absolut superb.O adevarata opera de arta.Felicitari!

Ana spunea...

Incredibil de frumos!!! De fapt, tot ce faci e la superlativ.
La multi ani surorii tale!

ana spunea...

De cand am vazut in bara ;tort 'Pasarea paradisului" mi-am zis ca nu are cum sa fie altfel decat superb...si asa a fost,ca toate celelalte torturi ale tale.Ce sa mai zic...jos palaria!!!

ana spunea...

Aaa...si La multi ani surosii tale...frumusetea tortului e de vina ca am uitat ))

Mimmi spunea...

Pur si simplu MINUNAT ! Felicitari !

Bianca spunea...

Superb realizat Lissa. Ca deobicei/.
La multi ani si multa sanatate surorii tale.
Te pup

Torturiledanielei spunea...

ca tot ce poarta marca `lissa` , este superb !

Lissa's Cakes spunea...

Va multumesc fetelor tare mult de aprecieri si de urarile pentru Dana..
cu siguranta o sa citeasca .
Va pup si va multumesc

Elena Liliana Safta spunea...

Cat e de frumos , Doamne Lily ce minunatii mai creezi ...cat rafinament , cata eleganta ...paunita simbol al intelepciunii ...mi-ar fi placut sa fiu eu sarbatorita in locul Danei si sa primesc si eu un asemenea tort ...parca nici nu pot sa ii spun tort , asta nu e un tort normal , e o adevarata opera de arta. Ma bucur din suflet ca ai postat si reteta , trebuie sa fie minunat de bun. Cum termin si eu cu exmenele ma pun pe treaba ...o sa il incerc cu siguranta.La multi ani Danei si multa sanatate. Te pupam cu totii cu mult drag si dor!

Adela Zilahi spunea...

superbbbbbb! fara cuvinte! La multi ani surorii multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi!

Anonim spunea...

Magnific. Fara cuvinte. La multi ani pt Dana.Toata viata sa o petreaca in paradis alaturi de cei dragi ei. Nu stiu cum de ai idei asa de minunate si timp sa le realizezi. Felicitari. Toate torturile tale sint superbe. Pup mult, Nina

Sarachan spunea...

Ma è bellissima!!!

cccris spunea...

ai facut inca un tort frumos si delicat. superba pasare!

Stefana spunea...

intr-adevar e SUPERB!!! esti fantastica Lissa!!!

Sidy spunea...

Atata pot sa spun: S-U-P-E-R-B !!!Nu mai am cuvinte Lisa....
La cata munca ai pus nu putea decat sa iasa ceva atat de minunat !!!
Felicitari !! Te admir...

Sanda spunea...

Acest tort mi-a taiat respiratia! Am ramas ca la dentist (cu gura cascata si fara cuvinte)! Exceptional de frumos si migalos.
La multi ani sanatosi si fericiti sorei tale!
Cu drag,
Sanda Turner

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc tare mult pentru aprecieri.

KİZHATCE spunea...

harikaaaa :)enfes görünüyor,emeğinize sağlık,sevgiler...

ileana spunea...

superb !
superb !
superb !
minunat esti un geniu ! felicitari!!!

Doinitza`s cakes spunea...

La multi ani! surorii tale si o pasare a paradisului mai mult decat superba,pupicei

Organizari evenimente spunea...

Superb! Arata foarte frumos si deosebit..de..delicios.. :D

Felicitari!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos1

adriana spunea...

Lisa de cate ori intru pe net citesc tot ce scrii si privesc tot ce lucrezi,esti la superlativ din toate punctele de vedere.Mairar un om asa de bun cum esti tu,explici tot ce esti intrebata.Am prietene care daca intrebi ceva legat de prajitura sau ceva vor sa incurce nu sa ajute.Multumim pentru tot.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Adriana ,multumesc mult de aprecieri.

Anonim spunea...

FELICITARI !! pt modelarea pasarei, cum ati preperat crema de cioco? Anca

Marinela Muresan spunea...

Draga Lissa, tortul tau este nemaipomenit de frumos! Ai o mana daruita si un suflet generos! Si mie, ca si fetelor care au lasat deja mesaje imi e drag sa intru la tine pe blog pentru ca gasesc lucruri care chiar imi sunt de folos! Odata m-ai 'salvat' de la un...'dezastru'...cu reteta ta de dobos...de atunci este prajitura preferata a casei...La multi ani Danei! Te imbratisez!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc tare mult Marinela ,te pup!

Maria Ticuleanu's blog spunea...

e superbbbb!!!!! si nici foarte complicat daca iti place sa faci si ai putina indemanare , doar ca am o inrebare si as aprecia enorm daca ati avea timp sa-mi raspundeti, pasta de zahar trebuie lasata in prealabil la frigider ? am incercat si eu si mi-a iesit prea moale , atat de moale incat se rupea si nu am putut sa o modelez :( oricat zahar i-as fi adaugat atunci cand incercam sa o modelez se rupea , si daca puteti sa mi spuneti cum de suportul pe care puneti tortul arata impecabil de curat ? nu reusesc niciodata sa asablez un tort pe suport fara sa murdaresc marginile :( multumesc mult si felicitari pentru aceste superbe torturi , nu am cuvinte :)

Anonim spunea...

Minunat .Ma bucur mult ca sunt explicati pasii pana la a ajunge la forma finala.Asa intelegem cata munca e in spatele unei opere de arta .Rafinament , eleganta , intr-un cuvant - bun-gust. Multumim pentru ca ne impartasiti minunatul dar cu care v-a inzestrat Dumnezeu .Spor in toate .Felicitari parintilor pentru ca v-a crescut asa de frumos.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc pentru felicitari Maria ,pasta de zahar nu o pun la frigider dacat daca imi ramane dupa ce termin un tort...o fac,o pun in punga si o las sa se odihneasca cateva ore,sau de seara pana dimineata.Poate nu ti-a iesit si din cauza zaharului ,eu folosesc zahar pudra coronita sau margaritar pe care il mai cern ca sa nu aibe granule de zahar...cu cel rasnit in casa nu imi iese pasta bine.
Suportul de tort se mai murdareste dar tot timpul il sterg cu servetel.

Anonim spunea...

Va felicit, draga doamna, pentru talent si daruire. In fiecare tort, puneti un dram din sufletul dumneavoastra ceea ce face sa iasa aceste minunatii care ne incanta pe noi, novicii.
Doresc sa va intreb un lucru, credeti ca as putea face "penele" pasarii folosind si alta forma de floare? Am tot cautat pe LB acea forma de frunza de care mentionati dumneavoastra, dar nu am dat peste nicun set verde si nici nu am gasit una asemanatoare.
Credeti ca m-ati putea indruma cumva?
Va multumesc pentru orice fel de raspuns si va spun inca o data ca va apreciez pentru rabdarea de care dati dovada in tot ceea ce faceti.

Anonim spunea...

Si inca ceva doresc sa va mai intreb. Dumneavoastra folositi acel suport de silicon despre care se zice ca este indispensabil in creearea diverselor figurine si, mai ales, flori? E atat de scump pe LB... Sau sucitorul de teflon?

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc mult pentru felicitari ...sigur ca puteti face cu altceva penele,se poate face o forma din carton ca si model dupa care sa decupezi.
Sucitor de teflon am ,are 20 cm si e foarte bun,dar am si de lemn la aceeasi marime si e la fel de bun.
Suport nu am ,dar poti sa lucrezi chiar pe o bucata de musama, principalul e sa nu se lipeasca pasta.
O zi buna ,va pup si mult spor in toate.