22 august 2011

Tort pentru Sylvia

Ieri a fost ziua prietenei mele Sylvia...
Draga mea ,iti urez si azi La Multi Ani din suflet si multa ,multa sanatate .

... si tortul pentru Sylvia,care a fost foarte bun.


Blat cu cacao pe care l-am facut din 6 oua dupe reteta de aici , in forma cu diam.de 24 cm.

-prima crema e ganache de ciocolata ,200 g ciocolata si 200 ml frisca in care am pus visine din visinata.
-crema a doua e de vanilie ,3 oua intregi batute pe abur impreuna cu 6 lg de zahar si o esenta de vanilie (fiola dr. O),rece se amesteca cu 200 ml frisca batuta tare si se mai pune esenta dupa gust.

-crema a treia e cu nuca si rom pe care am facut-o asa:
250 g nuca macinata ,120 g zahar,180 ml lapte,2 oua , 2-3 lg esenta de rom ,frisca 150 ml.
Ouale intregi se freaca bine cu zaharul ,se pune laptele ,romul , apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa ,se ia deoparte si se lasa pana se raceste bine.
Frisca se bate pana ce devine tare si se amesteca usor cu crema de nuca.

Blatul insiropat cu sirop de zahar ars in care am pus rom.



19 comentarii:

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Minunat, ca de obicei.De gust ce sa mai zic.Pupici!P.S.Multumesc mult ca m-ai trecut la tine in lista.Te mai astept.

Nina's Art Cake spunea...

Superb! Woooow ! Imi place la nebunie, mai ales ca are si orhidee pe el! Pupici, draga mea !

mandala spunea...

WAW ! Ce bine arata sectiunea si florile sant foarte reusite !

Cristina spunea...

Absolut superb tortul!

retete- ina spunea...

wow,un tort foarte frumos si super gustos,se vede ca-ti iubesti prietena

Nico spunea...

Foarte frumos!Imi pare bine ca ati revenit sa ne incantati din nou cu minunatiile pe care le faceti!

Andrea's Cake spunea...

Elegant,finut,rafinat...tortul,ca de altfel toate torturile pe care le faceti dvs.Pentru mine sunteti o sursa de inspiratie.Va admir din tot sufletul.Va multumesc ca aveti bunatatea de a transmite din cunostintele dvs.Felicitari.

elida spunea...

superb si foarte elegant!

Torturiledanielei spunea...

oooo , ce tort finut ! imi place culoarea pastei de zahar ! cum ai reusit sa o obtii ?

AdinA's Cakes spunea...

Este un tort atat de elegant si special!

naty, galati spunea...

superb tortul, iar combinatia a fost divina

uta spunea...

bine ai revenit sa sti ca ne-ai lipsit mult de tort ce sa zic jos palaria pupici

Raluka spunea...

Minunat! o intrebare insa: care e reteta siropului de zahar ars....? multumesc.

me and you spunea...

mmmmmmm....cum arataaaa!!!!!...un tort minunat ca si sufletul dumneavoastra!!!...ma bucur ca ati revenit!!!!!....felicitari....pupici..si la cat mai multe torturi!!!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc de felicitari si de aprecieri fetelor dragi, a fost tare bun si in realitate mult mai frumos ca in poza.
Va multumesc si in numele prietenei mele.

-Daniela,pentru culoarea maro care mi-o doream de mult sa o fac...in timp ce am topit gelatina pe abur am adaugat si o ciocolata amaruie ,am facut pentru prima data experienta ,a iesit foarte bine, sunt multumita.

-Raluka ,pentru sirop se caramelizeaza cateva linguri cu zahar si apoi se sting cu o cana de apa ,lasi pana se topeste,daca e foarte dulce mai adaugi apa...il poti lasa cu gustul de caramel sau poti pune in el rom.Siropul il faci in functie de cate blaturi ai de insiropat.

Luminita spunea...

Absolut superbe! Am facut si eu cateva torturi dupa modelele tale, au iesit foarte spectaculoase, foarte bune, insa nu asa incat sa-ti taie rasuflarea ca ale tale. Pasta ta de zahar, absolut minunata si usor de facut, as avea insa o curiozitate vis a vis de aceasta pasta cu ciocolata - ii modifica consistenta ciocolata adaugata? Trebuie mai putin zahar sau o atentie mai mare cand se intinde in asa fel sa nu se cunoasca adaosul de zahar prin diferente de culoare? Florile tale sunt facute cu decupatoare si mai ales cum se obtin striatiile? Eu am facut niste trandafiri, petalele lor le-am modelat cu mana, nu au iesitasa proaspeti si adevarati ca ai tai ci asa mai anemici, dar nici experienta mea nu o echivaleaza pe a ta.Totusi au facut senzatie. Multumesc pentru ideile oferite, pentru secretele impartasite si produsele finale de un rafinament aparte. Multumesc mult!

Anonim spunea...

wow ce super arata tortul!imi plac foarte mult florile...sunt superbe...Cand aveti timp si daca doriti sa ne aratati si noua cum se fac....va multumim...

Lissa's Cakes spunea...

Luminita ,ma bucur ca poti lucra cu pasta asta de zahar si sunt sigura ca torturile tale sunt foarte reusite.
Ciocolata nu-i modifica consistenta pastei,e la fel ca si pasta normala, in loc de zahar pudra poti presara cacao atunci cand o intinzi ,dar cu grije ca sa nu se puna si deasupra pastei ca raman urme..asta e putin mai dificil,eu am intins si am framantat de vreo 3 ori ca nu-mi placea sa ramana urme.
Trandafirii ii modelez si eu din mana,dar pentru unele flori ma ajut de setul acela verde de wilton pe care l-am cumparat de pe lumeabasmelor,are o forma rotunda pe care sunt striatii anume pentru frunze,sau petale.
Mult succes in continuare.

Anonim spunea...

Buna Lisa,superb tortul ce sa mai zic jos palaria:-) .Azi mi-am pregatit blatul si cremele,maine nu stiu ce o sa fie:( .Sper sa reusesc avand in vedere patania cu tortul kiss.Dar nu ma las bat frisca pana zboara scantei numai sa iasa cremele.E adevarat ca nu am mai facut creme cu frisca.Imi place mult sa fac cea pe aburi care imi iasa de fiecare data.Dar acum''curaj gaina ca te tai:-) ''.Mersi pentru reteta te pup.Oty