Sunt multe retete de tiramisu si cred ca toate sunt bune ,dar asta mi s-a parut putin diferita , am zis sa o incerc si intradevar ne-a placut .
Reteta se gaseste in cartea ''ghidul dulciurilor de casa'' din 2008 si zice asa:
4 galbenusuri ,
100g zahar,
120 ml vin Marsala dulce(eu am pus un vin alb dulce)
450g branza mascarpone,
230 ml frisca,
300 g piscoturi de sampanie,
2lg cacao,
350 ml cafea expresso.
Se pun galbenusurile cu zaharul intr-un vas pe abur ,se amesteca putin ,se pune vinul si se bat cu telul pana devin spumoase .
Aici se vede crema ca s-a ingrosat si face basicute,dureaza doar cateva minute;
se da deoparte sa se raceasca.
Aici se vede crema ca s-a ingrosat si face basicute,dureaza doar cateva minute;
se da deoparte sa se raceasca.
Branza se freaca pana devine o crema ,apoi se adauga crema de oua ,se omogenizeaza bine ,
se incorporeaza si frisca batuta bine ,eu am amestecat totul cu mixerul.
Piscoturile se cufunda unul cate unul ,cate o secunda in cafeaua concentrata si calduta,apoi se seaza intr-o tava ;am folosit o tava de yena in care am pus o folie .
16 comentarii:
Ai venit cu reteta asta sa ma ispitesti? De vreo luna ma tot gandesc la tiramisu insa mi-am propus sa-mi fac un tort tiramisu de ziua mea, daca mai am rabdare pana atunci ca al tau arata fooooarte bine!
Arata perfect... ca de altfel toate retetele tale si mi-ai facut o poftaaa de nu mai pot... Lasa ca ma ling pe buze ca pisica si o sa-mi treaca...
Lissa draga mea asa tiramisu frumos rar am vazut!! Mi-ai facut o pofta teribila si imi place tare mult cum suna crema de la acest tiramisu. Te pupic draga mea!!
Oana draga mea,te-am ispitit cu tiramisul meu..ha ,ha ...de cand am dat peste reteta asta m-am tot gandit si eu la ea si in sfarsit i-a venit randul ,e chiar buna .Pupici!
Multumesc Daniela scumpa ,ti-as da o feliuta cu placere!
Laura draga ,ce draguta esti,multumesc !Crema asta mi s-a parut si mie interesanta si intradevar e buna !
Tudor ,bine-ai venit pe la mine !
Imi face placere sa facem schimb de linkuri...ok!
Buna Lissa! doua mici intrebari am, vreau sa fac tiramisu dar nu am mascarpone, pot inlocui cu branza de vaci???si cafeaua expresso??merci si o zi buna iti doresc! spor la bucatarit!
Buna Irina ,nu stiu ce sa zic ,nu am facut pana acum decat cu mascarpone...poate ca ar merge ,o mixezi bine de tot pana devine ca o crema,cafeaua o poti inlocui cu rom sau vanilie ....o sa fie un tiramisu mai altfel ,dar sigur ca o sa fie bun.
Doamne Lily am reusit sa fac si reteta asta datorita tie si e minune curata , e perfecta ,e un adevarat deliciu , ce sa spun ...sunt bucuroasa ca am putut sa impart acest deliciu pt mama si tata azi de Florii . Te pup cu mult drag si multumesc inca odata pentru toate minunatiile ce le faci si pt ca le imparti si cu noi.Esti un ingeras.Pupici mii.
Lili
Lili te pup cu drag si multumesc ca-mi incerci retetele .
Este cea mai buna reteta de tiramisu pe care am incercat-o, nu-mi placea ideea sa mananc ou crud.
vA ROG SA IMI SPUNETI DACA SE POATE RENUNTA LA VINUL ALB DIN RETETA? VA MULTUMESC ANTICIPAT SI SARBATORI FERICITE! CU DRAG IULIANA
Multumesc Iuliana ,sarbatori fericite si din partea mea.
Nu pot sa-ti spun cu ce sa inlocuiesti vinul pentru ca eu doar asa am facut reteta..
Mos Craciun 2011 mi-a adus un Ghid gastronomic al Romaniei- Dulciuri de casa - iar azi am incercat reteta de Tiramisu, dar ceea ce vroiam sa ti spun, draga Lissa, este ca blogul tau face mult mai usoara realizarea oricarei retete. Inca o data, multumiri ! Voi urmari in continuare retetele tale !
Viorica draga multumesc de aprecieri,pupici.
Trimiteți un comentariu