31 mai 2010

Tort cadou

Tortul ce l-am facut pentru sora mea ,abia acum i-a venit randul sa-l postez dar sunt suparata ca am pierdut din poze ..nu stiu ce am facut.
Am facut doua blaturi in forma de 25/25 cm .

Blat cu cacao din 5 oua ,5 lg apa ,10 lg zahar, 10lg faina.
Blat cu caramel din 5 oua ,5 lg apa ,3 lg budinca de caramel ,7 lg faina.
Se procedeaza la blaturi ca aici.
Dupa ce s-au racit le-am taiat fiecare in 3 foi.
O foaie alba si una maro au ramas intregi...
Celelalte foi le-am taiat asa dupa cum se vede ...si le-am intercalat maro cu alb ,un fel de sah,din pacate aici nu mai am pozele sa va arat...eu mi-am facut din carton o banda de 2 cm si m-am ajutat de ea ca sa iasa fasiile la aceeasi dimensiune. ..si daca nu mai am pozele ,am desenat ca sa va dati seama cum e taiat ,nu se taie benzi dintr-un capat in altul ,se incepe din marginea blatului si se merge roata...in forma de cerc ,apoi se intercaleaza alb cu maro(cel hasurat e maro) ,se insiropeaza ,se pune crema ,apoi deasupra se pune iar blat... dar unde e alb vine pus maro si unde e maro vine pus alb....sper sa se inteleaga. Pentru crema am folosit o combinatie lamaie,ciocolata si capsuni.
Crema de ciocolata:
3 oua intregi amestecate pe abur cu 6 lg de zahar ,cand s-a ingrosat am pus 2 ciocolate bucatele si am amestecat pana s-a topit .
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.

Crema lamaie:
3 oua ,6 lg de zahar si zeama de la o lamaie ,se pun pe anbur pana se ingroase.
Rece am amestecat cu 325 ml frisca batuta.

Pentru crema de capsuni am folosit 2oo ml frisca batuta si amestecat cu 4 lg dulceata de capsuni.

Pe platou am pus o foaie de blat alba insiropata(toate foile le-am insiropat cu sirop de zahar ars) ,apoi crema de lamaie ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema cu capsuni ,foaie de blat intercalata si crema de ciocolata ,foaie de blat intercalata si crema de lamaie si am inchis cu foaia de blat maro.A iesit un tort inalt de 10 cm .
Am dat tortul la frigider cateva ore .

L-am imbracat intr-un strat de unt si apoi am intins foaia de pasta de zahar pe acest silicon cu imprimeuri si am pus peste tort.
..si l-am ornat in forma de cadou.


Aici deja era dat gata jumatate din el...
...si o feliuta in raza soarelui.

33 de comentarii:

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Dar unde gasesti siliconul cu imprimeuri???
Ca deobicei ma surprinzi cu minunatiile astea!!!Felicitarile mele!!!
Sa ai o saptamana frumoasa!!!

Petite Foury spunea...

Lili, m-ai omorat cu sectiunea! Abia astept sa-l incerc! Te pup si o sa revin negresit cu impresii!

Doinitza`s cakes spunea...

arata tare bine ca tot ce faci tu,am vazut la cineva o praji interesanta,intr-o foaie de napolitana era blat sub forma de sah,uns cu ceva ca nu se vedea crema,lipite fasiile una de alta maro,alba si rulata in napolitana,ca aspect era deosebita

Maria spunea...

ce frumos e tortul ! la multi ani sarbatoritei !

Nina spunea...

Buna Lili ! Draga mea, ce pot sa spun decat ...SUPER ! Super retete, super tort si mai ales mii de multumiri pt. explicatiile foarte detaliate.Nu ma mai surprinde nimic la tine,esti ...extraordinara. Te pup!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Ce mai frumusete de tort!
Inspirational!

Luminitanaty spunea...

Felicitari este superb tortul...LA MULTI ANI ! PT SORA TA

Lacrima spunea...

oare unde gasesti foaie de pasta de zahar si formele de silicon pentru imprimat? imi spui si mie te rog frumos? multumesc

Bianca spunea...

Foarte bine arata tortul acesta. Nu inteleg cum se foloseste foaia de silicon (nu am mai avzut pana acum) si nici nu stiu unde se gaseste.
Nu imi spui te rog? Multumesc

Dana2dor spunea...

Draga Lissa, tortul este suuuuperb, ca de obicei!!!! Felicitari!!!!
... chiar nu stiam pontul cu foile de silicon...
La multi ani sorei tale, iar tie o saptamana excelenta iti doresc!

maria mihalache spunea...

Deosebit de frumos.
Te astept la cules de premii.
Seara buna!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos tuturor!
Forma cu imprimeuri se gaseste pe sit-ul lumeabasmelor.ro de unde imi cumpar cate una alta sau aici http://www.bbsuperimport.com/index.php?page=products&id=36394

Simona spunea...

Ce creatie extraordinara! O sa pastrez ideea pentru un tort aniversar pentru vreun barbat din familie, poate chiar sotul meu... numai ca mai am de asteptat pentru asta! :) Daca nu o sa mai am rabdare, o sa-l incerc pana atunci, ca e foarte interesant! Felicitari pentru creativitate, te admir mult!

anita spunea...

Te rog sa ne arati si noua cum se face funda(este greu) as vrea sa o fac si eu pentru sambata viitoare pe un tort diplomat.Si as vrea sa te mai rog sa-mi spui daca la tortul diplomat pot face blat subtire de pandispan si daca trebuie insiropat.Multi pupici din MANGALIA!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Simona!

Lissa's Cakes spunea...

Anita ,o sa fac funda si o sa pun si poze,se face foarte usor.
La diplomat trebuie foaie subtire ,de insiropat doar putin si numai daca va place ,eu deobicei insiropez un pic.

anita spunea...

Te rog poti sa incerci sa faci funda din hartie,as vrea neaparat sa o pot face pentru sambata.Stiu cer prea mult....iarta-ma!

Lissa's Cakes spunea...

Anita pot sa-ti explic ca e foarte usor ,am sa pun si poze doar sa am putin timp.Se poate face asa...tai o fasie de pasta cam de 3 cm latime si lungimea cat vrei de mare ,ambele capete le aduci spre mijloc si le strangi,pui la imbinare o bobita din pasta ,tai alte doua fasii mai mici si le pui ca si panglici sub funda ,asta e tot..pui putina folie in bucle ca sa stea ridicate pana se intaresc .

Judy (Erzsébet Iudith Fat) spunea...

Lissa,draga mea..am venit sa-ti multumesc din suflet pentru urari si sa-ti doresc numai bine!!!Te imbratisez cu drag!!!!

Lissa's Cakes spunea...

Judy te pup si iti doresc tot binele din lume!

Bir Dut Masalı - nUnU spunea...

hi lisa
they look delicious
wonderfull

anita spunea...

Multumesc mult ,am reusit funda.

Diana V. spunea...

Buna Lissa.
Nu de mult timp am descoperit blogul tau si crede-ma ca sunt fascinata! Nu pot sa imi inchipui cum poti realiza asa ceva! Toate torturile tale sunt de vis! Sincere felicitari!
Peste o saptamana este ziua sotuui meu si as vrea sa ii fac un tort cadou. As avea cateva intrebari:
1. In blat nu pui praf de copt? Creste si fara?
2. Pot sa fac acest tort doar din 4 foi si nu 6?
3. Ai un secret pentru a nu imi iesi cremele moi la torturi? Eu am numai experiente proaste si de aceea nu prea mai faceam torturi. Cum puneam untul sau margarina se faceau varza, degeaba le scurgeam de apa. Iar acum descopar ca le faci cu frisca in loc de unt. La toate retetele se poate inlocui untul cu frisca?
Iti multumesc si mai revin daca mai am intrebari. Cred ca te-am ametit...

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos ,Diana.
In blat nu pun praf de copt,las cuptorul la foc mic si creste singur cat e nevoie.Poti face din 4 foi ca iasa suficient de inalt,eu asa am vrut sa-l fac ,inalt.
Diana din cauza ca asa pateam si eu cu untul,am inceput sa inlocuiesc cu frisca si pot spune ca merge frisca foarte bine la toate cremele.

Diana V. spunea...

Buna din nou!
Multumesc pentru indrumari, mi-au fost de folos. Tortul e acum in frigider si asteapta sa fie acoperit de pasta de zahar. Am niste emotii...E prima data cand fac aceasta pasta si am pregatit-o de aseara. Acum am scos-o din frigider.
Pana acum tortul a iesit grozav. Nici nu a fost asa de greu precum mi-am imaginat. E drept ca am lucrat cu mare atentie, dar am taiat blaturile si le-am intercalat destul de usor.
Sa vedem si finalul!
Am sa te anunt cum a iesit.
O zi buna in continuare!

Diana V. spunea...

Am revenit tot eu, desi dupa mult timp. Tortul a iesit super, toate au iesit perfect, doar cu ornatul stau mai prost, deoarece nu am avut nici colorant casa fac ceva trandafiri. Pana la urma am facut din sugus niste trandafiri..e drept, cam stersi...dar a iesit ceva pana la urma. In 24 decembrie e ziua baietelului meu si vreau sa ii fac acest tort, sa il imbrac in pasta si sa il pun pe Thomas peste. Nu stiu ce decoratiuni sa fac, fara colorant e mai greu si nu am gasit in magazine...Vom vedea ce va iesi...
Inca o data multumesc pentru sfaturi, mi-au fost de un real folos!

Anonim spunea...

foarte frumos tortul felicitari ptr tot ceea ce faci sunt minunate toate si multumim ptr ca ne inveti si pe noi din arta ta teas ruga cand ai timp sa ne mai arati cum faci diferite ornamente bafta in continuare

Anonim spunea...

Buna si mii de felicitari !!! Azi am descoperit site-ul tau si am ramas uimita de cat de talentata esti.Sunt curioasa cum se foloseste acel silicon cu imprimeuri??? Il pui direct pe tort ? Multumesc !

Anonim spunea...

buna Lissa, felicitari ptr torturi ; am mai apelat la tine de cateva ori si multumita sfaturilor tale mi-au reusit produsele;
acum vin cu o alta intrebare ; ce fel de carton folosesti ptr asezarea torturilor ?
am de facut un tort ptr ziua mamei mele si nu stiu pe ce sa-l asez.
multumesc , Luminita.

Lissa's Cakes spunea...

buna Luminita ,eu folosesc carton de la cutii,il tai la ce marime am nevoie si pun 2-3 straturi prinse cu scoci ca sa stea tzeapan si il imbrac.

RamonaM spunea...

325 ml de frisca batuta cam cat este? Cum sa o masor?

Lissa's Cakes spunea...

Ramona,gasesti in magazin cana sau pahar gradat,eu cu asa ceva masor.

marilena spunea...

Buna,eu sunt pur si simplu fascinata de ceea ce faceti,mai sunt bloguri cu torturi dar ca si asta nici unul,felicitari.am si eu o intrebare untul cu care acoperiti torturile este spumat cu zahar?astazi voi face un tort cadou pt o prietena si este primul meu tort imbracat in pasta,de zahar.va multumesc si sper sa mi iasa cel putin pe jumatate k si al dumneavoasta