3 mai 2011

Tort cutie cu ''sampanie''


Cand am fost la Dana ,am dus un tort si pentru cumnatul meu Cornel ,ziua lui fusese in ianuarie dar atunci nu ne-am putut intalnii pentru ca erau plecati din tara ,asa ca i-am sarbatorit pe amandoi acum.
Tortul are blat de cacao din 5 oua ,l-am taiat in trei parti si am insiropat cu sirop de la compot de visine ...dimensiunea tortului este de 20/25.
pentru crema -am facut un mousse de ciocolata amaruie

150g ciocolata amaruie
3 galbenusuri
un albus
150 g zahar
200 ml frisca
10 g gelatina

se procedeaza la fel ca la tortul de aici
..si un mousse de lamaie ,se procedeaza la fel ca la cel de mai sus ,doar ca nu se pune ciocolata si galbenusurile le-am amestecat cu zeama de la o lamaie,


..aici am doar o sectiune cand Dana taia din tort,a fost tare bun.

''sticla '' e facuta din blat de tort amestecat cu crema de ciocolata si cu rom dupa gust,am modelat si imbracat in pasta de zahar.

13 comentarii:

giovanna spunea...

super tare1 fenomenal. ca d eobicei

Adela Zilahi spunea...

superbbbb! ca toate celelalte! La multi ani cumnatului! o zi frumoasa sa aveti!

Amalia spunea...

Draga Lisa te-as ruga sa schimbi linkul din lista ta in www.haisagatim.ro, iar denumirea Hai sa gatim cu Amalia. Multumesc mult, te pup!

Bianca spunea...

Foarte frumos!!!

Andrea's Cake spunea...

Foarte frumos,iar combinatia de ciocolata amaruie si lamaie cred ca este foarte gustoasa.

Sanda spunea...

As "bea" si eu din "sampania" asta ca tare bine arata...
La multi ani cumnatului tau!
Sanda Turner

Retete culinare spunea...

Cred ca a fost delicios!! :D Arata super.

monika spunea...

lissa ,draga mea,in primul rand La multi ani tie ,sotului ,cumnatului si tuturor pe care ii sarbatoriti...si acuma am si eu o mica intrebare...,compozitia din care ai facut sticla si paunul am inteles ca e din blat amestecat cu crema de ciocolata...dar sunt nedumerita ce fel de crema folosesti...cea din comert sau facuta de tine,sunt curioasa daca merge cu crema din comert gen finetti sau ceva de genul..
Ma uimesti pe zi ce trece de minunatiile pe care le faci!!!
si inca ceva....gura sticlei e acoperita de folie de aluminiu ??
mersi mult ca raspunzi de fiecare data la intrebari....mult succes in tot ceeace faci si sanatate multa!!

tina spunea...

tina esti foarte priceputa si o mare gospodina felicitari lisa

Lissa's Cakes spunea...

multumesc tuturor pentru aprecieri si urari.

Lissa's Cakes spunea...

Monika ,merge cu orice crema ai ,se poate sa amesteci si cu gem,sau sa faci un sirop gros de cacao...principalul e sa se lege compozitia ca sa poti modela.
Da ,e folie de aluminiu ,am pus dupa ce am imbracat in pasta.
te pup si un weekend placut.

Anonim spunea...

buna.imi plac faoarte mult toate retetele care sunt postate.mias dori si eu sa imi poata spune cineva cum se face pasta de zahar pt k am incercat mai multe retete si nu miau iesit nici una.va multumesc sper sa ma poata ajuta cineva

Lissa's Cakes spunea...

la mine pe blog ,pe coloana din dreapta la ornamente,gasesti pasta de zahar care o folosesc eu...nu stiu ce retete ai folosit pentru ca toate seamana intre ele si au la baza zaharul pudra ,dar depinde si ce fel de zahar pudra folosesti,nu e bun oricare,trebuie sa fie foarte fin ,incearca coronita sau margaritar ...si acesta eu il mai cern inca o data.
Succes.