23 noiembrie 2008

Pian

Pentru pian am folosit pasta de lapte praf amestecata cu cacao.

Pentru inceput mi-am facut un tipar cu marimea de 17,5cm/13cm

Am decupat din pasta o bucata cat tiparul.

Inca doua bucati mai mici cu 3 cm decat prima ,una pentru capac

si una pentru interiorul pianului ,din care am decupat cateva cerculete.
Fiecare piesa se lasa cateva ore la uscat pentru a se putea imbina usor.

La partea mare am pus de jur imprejur o fasie de pasta groasa de 1 cm ,se lipeste cu sirop de zahar.

Apoi inca una lata de 4cm ,decupat 3/2 cm din fata si lipita pe exterior.

Cateva picioruse pentru a sustine capacul decupat.

Am aplicat cateva betisoare ...pentru aspect ,
clapele puse dintr-o fasie de pasta alba trasata cu ceva ascutit si cele negre vopsite cu colorant.

Aici am aplicat capacul sprijinit cu un piciorus si lipit cu sirop de zahar in partea de jos,apoi am inchis si locul gol de deasupra clapelor.

Picioarele lasate la uscat
si lipite de pian .
Din cauza ca e destul de greu (in jur de 500g)si riscam sa intre prin tort , l-am pus pe un covoras facut din pasta sub care am pus un carton imbracat in folie.
Si scaunelul facut tot din pasta.

21 de comentarii:

Vicky spunea...

Deci, mai lasat pur si simplu fara cuvinte, esti senzationala, felicitati.

Lissa spunea...

Multumesc ,Vicky draga !

Andreea spunea...

Este o arta sa poti face asa ceva...pur si simplu este SUPERB!!! Creezi cu finete si placere si asta se revarsa in creatiile tale! Felicitari pt rabdare si indemanare ...mi-ar placea sa pot face asa ceva pt familia mea...

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Andreea!
Imi place tare mult sa migalesc ca sa iasa cum vreau eu,deci rabdare am destula...indemanarea am castigat-o pe parcursul timpului cu fiecare tort.

Anonim spunea...

Multumim Lissa ca iti impartasesti munca cu noi, asa poate ne facem si noi curaj. Mi-ai putea scpune te rog cum ai facut siropul de zahar care l-ai folosit la lipit. Multumesc anticipat

Lissa's Cakes spunea...

Simona ,siropul e cel pe care-l folosesc la pasta de lapte praf ,e pusa la ornamente ,sa fie gros ca si mierea cand curge...

Anonim spunea...

Lissa iarta-ma ca te deranjez cu atatea intrebari, m-am uitat pe fiecare pagina la Ornamente si nu am gasit. Acest sirop il folosesti doar atunci cand lucrezi cu pasta din lapte praf sau si la celelalte paste?

Lissa's Cakes spunea...

Simona,siropul se face asa :se pune de ex o lg de zahar cu putina apa si se da cateva clocote ,nu prea mult ca se zahariseste ...cand e rece e gros ca o miere.
http://torturilelissei.blogspot.com/2008/11/pasta-de-lapte-praf.html
nu stiu daca se deschide linkul dar poti sa-l bagi tu ,asa e siropul ,cum e aici la pasta de lapte praf.

leonida spunea...

Leonida
m-ai lasat masca,esti nemaipomenita.Dumnezeu te-a inzestrat cu un har minunat.felicitari ,ai niste calitati deosebite si iti multumesc ca le impartasesti si cu noi.Dumnezeu sa te binecuvinteze

Lissa's Cakes spunea...

Leonida ,bine-ai venit pe la mine .
Multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si pentru felicitari.

Marieta spunea...

Imi puteti spune va rog daca as putea sa il fac din pasta de zahar pianul?Este superb,e prima data cand vad asa ceva si as vrea sa incerc si eu doar ca cu pasta de lapte praf nu am facut nimic pana acu si mi-e un pic teama ca nu imi va iesi.Multumesc

Lissa's Cakes spunea...

..da Marieta,poti sa-l faci din pasta de zahar,cand am facut eu pianul nu stiam inca sa fac pasta de zahar si de aceea foloseam pe cea de lapte praf.Sa lasi sa se usuce bine partile decupate inainte sa le lipesti.

Chriss spunea...

Buna Lissa! Tocmai cautam o idee pentru tortul pe care vreau sa -l fac fiicei mele care implineste 18 ani si care adora pianul(face pian de la 7 ani) si m-am bucurat enorm sa gasesc o asemenea frumusete de tort aici.Ai maini de aur, esti nemaipomenita.Imi sunt sarace cuvintele la asemenea talent si daruire.
As vrea sa te rog ,daca se poate sa imi spui care este reteta acestui tort si care este exact ,cantitatea de lapte praf folosita la confectionarea tortului.Astept raspuns urgent, ca se apropie ziua fetei si deja sunt in criza de timp.Mutumesc mult de tot.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Chriss,tortul e diplomat si lapte praf nu mai stiu cu siguranta cat a intrat,deobicei nu masor ...dar in jur de 300 g.Se poate face si din pasta de zahar,sa lasi piesele sa se usuce bine inainte de imbinare ,le poti lipi cu ciocolata topita ca tine mai bine.Succes.

Anonim spunea...

No comment.....esti un maestru desavarsit!!!Admir in special fair-play-ul tau,putine sunt persoanele care dezvaluie cele mai mici, dar importante, secrete.Tu o faci in modul cel mai firesc si simplu!!!Felicitari!!Am descoperit pagina ta si nu ma mai satur citind si delectandu-mi privirea cu toate bunatatile si frumusetile.Si iau notite,muuulte notite....
Sfarsit de saptamana pe placul tau iti doresc.

Julia, din Korinthos,Grecia.

Lissa's Cakes spunea...

Bine-ai venit pe la mine,Julia... multumesc tare mult pentru aprecieri si felicitari.

maria spunea...

extraordinar....multumim mult
am invatat atat de multe de la time

Anonim spunea...

ESTI O DESCHIZATOARE DE DRUMURI IN SPECIAL PENTRU NOI INCEPATORII,O INOVATOARE TALENTATA >MULTUMIM MULT SI APRECIEZ FAPTUL CA NE ARATI CUM FACI ACESTE MINUNATII >TORINA

Anonim spunea...

Buna.Superbe toate creatiile, si retetele.Am si incercat unele...super bune :D

As avea o intrebare, as dori sa fac si eu un tort in forma de pian cu hello kitty si angry birds ornate, pt nepoteii mei.intrebarea mea ar fi daca capacul pianului nu l pot face din foaie de napolitana unsa cu putina crema de unt si apoi acoperita cu fondant si lasat la uscat?Se va inmuia foarte tare foaia se napolitana?

Multumesc anticipat

Lissa's Cakes spunea...

imi pare rau ca nu pot sa-ti dau un raspuns,nu am facut cu foaie de napolitana si nu stiu cum se comporta.

Silaghi Rodica Georgiana spunea...

Arata super ! Aveti un talent deosebit .Multumim ca impartasiti cu noi ceea ce stiti.