2 ianuarie 2012

Tort revelion 2012

LA MULTI ANI  ,2012 sa va aduca tot ce va doriti...multumesc pentru urarile de sarbatori .
 
Tortul meu de revelion a fost simplu ...cu crema diplomat in care am pus fructe de padure ,un gust dulce acrisor  care a fost numai bun dupa atatea zile in care ne-am infruptat cu fel de fel de mancaruri.
Pe marginea tortului am pus rulouri de napolitana ,am vazut aceste rulouri la un magazin din cartier si mi-a trecut  ideea de a le pune pe marginea tortului ,betisoarele fiind destul de lungi  le-am taiat pe diferite marimi,  mi s-a parut mai interesant de ornat tortul.
 
  
A mai trecut un an...poate ati observat ca in ultimul timp nu  am mai postat foarte des retete,poate chiar de la inceputul acestui an o sa incep chiar cu  o pauza ,o sa postez mai rar retete ,poate o sa postez doar unele poze de la torturi ...daca va intrebati de ce ,am sa va spun ca sunt un pic dezamagita si mi s-a taiat din elan....mi-a facut placere sa -mi fac acest blog, sa pun retete ,mi-a facut placere sa spun cum fac unele ornamente,am raspuns sutelor de mesaje cu placere ...primesc zilnic fel de fel de mesaje....mi-am cerut scuze de multe ori ca nu am reusit sa raspund la timp si am raspuns mai tarziu ...sunt mesaje carora le-am raspuns si pe cand sa le retransmit imi spunea ca nu e buna adresa de email ,asa ca poate unii ati crezut ca nu am vrut sa raspund....au fost mesaje seci (eu asa le numesc)anonime si la care totusi la unele am raspuns ,de ex. "cat se bate frisca" ..."kt dai klu de tort''.."sa-mi spui cat de mare e tava de tort"... ''cate grame are un ou''...si multe altele pe care nu are rost sa le insir (pe cuvant ca nu exagerez) ... .ba cineva mi-a scris sa nu ma mai dau mare cu torturile ,mai bine sa spun de pe ce sit-uri straine le copiez...ei bine ,pe acesta l-am luat de bun, inseamna ca am evoluat foarte bine...dar sunt multe mesaje care sunt scrise doar asa in bataie de joc de catre unele persoane anonime ,care probabil le face placere sa intre pe blog doar ca sa caute greseli de ortografie ,nu ca i-ar interesa reteta ...si apoi sa jigneasca ,nestiind poate sa bata un blat sau sa faca o clatita ....ultimul mesaj de acest fel l-am primit chiar pe data de 31,persoana anonima intrase sa vada un tort de revelion ,probabil nu o interesa  decat daca am scris corect  galbenusuri si albusuri ..despre problema asta am mai vorbit ,nu stiu daca e cineva care sa nu fi scris in retete '' albuse si galbenuse ''...dar uite ca se gaseste cate o persoana anonima foarte inteligenta care cauta doar sa corecteze cuvantul  zicand ca nu a avut cine sa ma invete si ca sigur am doar cateva clase....da,am ramas doar cu gradinita ...parerea mea este ca nu conteaza daca ai 4 clase ,8 clase sau 10 facultati ...principalul e sa fi om,sa ai macar putin bun simt si putin respect .
Pun suflet in ceea ce fac ,un tort nu se face cat ai bate din palme ,nu-mi place sa fac un lucru doar de mantuiala ,nu sunt obligata sa -mi pierd o gramada de timp cu  poze sau sa scriu retete,o fac de placere si pentru ca mi-am facut o multime de prieteni pe care nu as vrea sa-i dezamagesc...dar ti se taie elanul ... vrei sa faci un lucru bun si multi te jignesc,asa ca li se nazare lor ,poate de invidie sau poate ca asa sunt satisfacuti...nu stiu
Cata munca e la un tort? ..foarte multa ,nu as putea sa descriu mai bine ca Maria,a scris pe blogul ei etapele si puteti citi aici

 Vreau doar sa va mai rog sa va semnati cand trimiteti un mesaj ,imi este greu sa ma adresez cu ..buna anonim...la mesajele nesemnate nu o sa mai raspund.
Va doresc toate cele bune si un an bun cu multe realizari.

68 de comentarii:

copilarim spunea...

La multi ani Lissa si un an nou minunat cu sanatate!! Iti doresc sa scrii in continuare pe blog - nu lua in seama rautatile, sau cel putin nu le lasa sa iti taie elanul. Tu aduci zambete si nu numai prin ceea ce faci!!
2012 cu bine,
cu drag
rux

Adela Zilahi spunea...

La multi ani Lissa! Spun cu mana pe inima , ca sunteti muza mea, stiu cat este de greu relizarea unui tort dar totusi nu mai bagati in seama acele comentarii, eu prefer intodeauna sa le evit si as vrea sa nu va dati batuta, eu astept in continuare retete si torturi minunate! Cu siguranta ca exista o multime de oameni ca si mine, marturisesc ca datorita blogului d-voastra am ajuns sa-mi creez propriul blog, si incerc sa ma straduiesc cat pot, o fac pentru placerea mea si nu a altuia. Poate ca sunt rautacioasa cand zic ,, cui nu-i place sa nu se uite,, dar asta e chiar sa nu se uite daca ne jignesc, fiindca suntem oameni si oameni. Va doresc din suflet un an cu bucurii si realizari frumoase si cat mai multe torturi minunate! Pupicei!

torturile Sandei spunea...

Draga mea, eu iti multumesc foarte mult pentru torturile, tutorialele si prajiturile postate. Am folosit multe dintre retetele tale, inclusiv pasta de zahar, de care sunt super incantata!
Inca o data iti urez un an nou fericit si cu cu sanatate.

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani Rux,multumesc pentru urari..nu vreau sa iau in seama rautatile ,dar uneori se prea aduna si esti dezamagit.
Te pup.

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani ,Adela draga!
Pentru ca sunt multe persoane ca si tine care apreciaza si stiu cata munca e la torturi si chiar si la prajituri,tocmai din cauza asta nu renunt de tot ...desii chiar mi-a trecut prin minte sa renunt la blog...si eu sunt de parerea cui nu-i place sa nu se uite,dar macar doar sa se uite nu si sa scoata cuvinte jignitoare.
Multumesc pentru urari, iti doresc si eu multe realizari in anul acesta.

Lissa's Cakes spunea...

Sandrina draga ,multumesc si iti doresc multe realizari in acest an ,multe bucurii si sanatate...te pup!

vdaiana spunea...

La multi ani! Lissa draga, incearca sa nu pui la suflet acele comentarii, nu le lasa sa-ti taie elanul. Pai daca nu mai postezi, noi cu ce ne delectam? Mie imi face mare placere sa ma plimb pe blogul tau si al altor fete cu retete care mai de care si sa admir tot ce preparati. Sinteti o sursa de inspiratie si de relaxare! Spor la postat in 2012!

Cristina spunea...

Draga Lissa, in primul rand iti doresc mult succes in continuare si multa putere de munca in noul an. Nu pune la suflet toate rautatile. Sunt destule persoane care apreciaza munca ta, sfaturile tale cat despre carcotasi...au fost si vor mai fi. Nu cred ca vreo persoana din blogosfera culinara a scapat neatinsa de astfel de "sageti" rautacioase. Mie de exemplu, cineva imi scria obsesiv "vai ce farfurii urate poti sa ai". Pana la urma, daca tot a vazut ca nu-i dau importanta, a lasat balta farfuriile mele :D si s-a luat de altceva.
Continua sa faci ce ai facut si pana acum, torturi minunate, arta adevarata si nu lasa rautatile sa te atinga. Sunt destule persoane care te apreciaza pe tine ca persoana si destule care apreciaza munca ta.
Te pup si iti doresc un an nou fericit.

Livia spunea...

La multi ani Lissa! Te rog sa nu bagi in seama frustrarile unor persoane, sincer nu merita nici macar sa le citesti mesajele, dar mai sa le pui la suflet. Tu ai un suflet mare! Unii oameni chiar nu altceva mai bun de facut si stiu a critica foarte bine pe altii, dar nu inteleg si nici nu vor intelege niciodata cata munca si cat suflet implica tot ceea ce ai facut tu aici. Te rog sa nu ne parasesti, ai fost inspiratia multor blagarite si cred ca oricine intra pe blogul tau ramane cu un gust dulce si o amintire placuta.
Te pup cu drag si astept cu nerabdare si mult interes tot ceea ce vei face in noul an! Chiar daca raman de multe ori in umbra sa sti ca apreciez foarte mult tot ceea ce faci!

Danutza spunea...

La multi ani! Foarte frumos tortul si ingenioasa ideea cu rulourile!!
Cat despre mesaje si oameni de acest fel, cred ca toti (cei cu bloguri culinare) ne-am confruntat cu asta si e cu adevarat greu sa tot citesti rautati de la oameni neavizati mai ales!!
E prea greu sa-i faci pe unii sa inteleaga ca in spatele oricarei pasiuni exista si multa munca, care trebuie apreciata mai ales ca noi oferim informatii si retete gratuit pe blog. Din pacate asta-i lumea in care traim, am avut si eu momente in care ziceam gata, de maine nu mai pun nimic pe blog, dar m-au incurajat prietenii din lumea virtuala care apreciaza ce fac! Cred ca asa este si in cazul tau, merita sa continui pt cei care te apreciaza si care iti admira munca!!
Mult succes si un an mult mai bun si plin de realizari!

Ps. Una mi-a zis candva pe blog ca ea cum poate sa obtina retetele mele ca ea n-are imprimanta si nici timp sa le copieze de mana:)) Ma batea gandul sa i le scriu si sa i le trimit urgent:))

dana spunea...

La multi ani,Liliana!!...La fel zic si eu sa nu iei in seama asemenea rautati,suntem foarte multi cei ce apreciem foarte mult ceea ce faci.....Nu stiu daca este coincidenta sau nu,si eu am primit tot in 31.12..un mesaj de la un anonim,care imi reprosa ca folosesc prea multe puncte de suspensie,si nu intelege reteta..parca nu as avea destule poze sa poata vedea poze,daca ii e greu sa citeasca..,Dar ce m-a deranjat cel mai tare a fost faptul ca m-a jignit pe mine ca persoana..,accept sa faci referire la blog,la felul cum scriu..etc..etc..nu e perfect,(cel putin in cazul meu,e doar o pasiune..),dar asa ceva nu accept decat daca e cazul de la persoane care ma cunosc foarte bine..asadar..mi-am setat la comentarii sa nu mai primesc anonime..Daca tot isi permit sa jigneasca macar sa fie in stare sa-si scrie un nume,fie el si fictiv..Recunosc si mie mi-a cam taiat din elan,pt ca fiecare dintre noi stim cat timp ocupa sa faci o reteta cu poze si pe intelesul fiecaruia..Dar se pare ca cineva chiar nu avea ce face in 31.12..si s-a apucat sa arunce cu mesaje jignitoare..
Liliana iti doresc un an nou fericit cu multa sanatate si putere de munca..!!
Te pup!!

Un dulce aromat spunea...

Lisa ,la multi ani si cat mai multe torturi !
Pacat ca nu toata lumea intelege ceea ce faci tu ....ARTA! Felicitari pentru toate tutoriale si pentru tot ce faci pentru ca stiu ca nu ai prea multe ustensile !tine-o tot asa nu ii baga in seama ;)te pup

Elena spunea...

Nu prea ma pricep la cuvinte mari , insa pot spune cu sinceritate ce gandesc: esti minunata prin tot ce faci!daca ai pune in balanta cate persoane apreciaza munca ta si cate nu stim cu totii cum s- ar inclina.uita - te cati vizitatori ai.te- am intrebat de cateva ori cate ceva si ce fiecare data ai raspuns cu rabdare si bun simt.nu pleca capul in fata celor care nu stiu nimic despre tine.esti inspiratie pt multe femei din romania si nu numai.fruntea sus. , si sper sa te simti mai bine.
Nu uita: esti minunate si multa lume te iubeste.eu sunt una din ele. Te pup
Elena

Daniela Addario spunea...

La multi ani, Lissa ! Superb tortul, cred ca daca-l aveam pe masa de revelion, nu m-as fi indurat sa tai din el...

Alexandrina spunea...

La multi ani! Si, foarte important, nu lasa anonimii si anonimele sa te descurajeze! Felicitari pentru munca ta, fruntea sus si spor la treaba!

Made by Silvia spunea...

La multi ani, Lissa! Sa aveti un an bun, cu sanatate, cu inspiratie in bucatarie si spor la facut torturi frumoase! Tutorialele tale mi-au folosit, blogul mi-a fost sursa de inspiratie, la fel ca multe altele... Rautati au fost si vor mai fi, toate cred ca am patit-o intr-un fel sau altul... Important este sa le dam pe toate la spate, sa nu le lasam sa ne influenteze munca. Probabil ca acele persoane fac parte din categoria celor care cumpara blatul acela "aerisit" din magazin si o crema de tort la plic, o frisca la spray si gata tortul si decorul minunat... Deci, are vreun rost sa le dam satisfactie? Nuuuu.
Pup, cu drag.

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani Daiana si multumesc draga mea pentru sustinere,te pup !

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Cristina...da,sunt atatia oameni rautaciosi care in loc sa aprecieze macar cat timp iti ia sa faci pozele ,mai si spun jigniri..
Stiu ca sunt multe persoane care apreciaza cu adevarat,dar spunandu-ti cate cineva de multe ori ca nu sti sa scri,iti taie elanul.Putina pauza o sa-mi faca bine.Te pup cu drag!

Lissa's Cakes spunea...

Livia draga ,esti o scumpa ,nu va parasesc,doar am zis ca o sa postez mai rar ,dar acum cand vad ca sunteti alaturi de mine si ma incurajati asa ,parca nu pot nici sa mai iau pauza propusa.
Te pup!

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Danutza draga ,ai dreptate asta-i lumea in care traim,uneori e prea rea.
Te imbratisez.

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani ,Danna... mie imi plac punctele de suspensie chiar daca unora nu le place ...asa cum zici si tu ,ma deranjeaza mesajele care ma jignesc in mod personal si repetat si chiar se pare ca de sfarsit de an cineva care nu a avut unde face revelionul a inceput sa ne ureze cum i-a stat in caracter.
Te pup!

Lissa's Cakes spunea...

Te pup Nela draga ,la multi ani si multe realizari iti doresc in noul an.

Lissa's Cakes spunea...

Elena draga ,multumesc frumos pentru cuvintele tale asa de frumoase,esti o draguta,te imbratisez.

Lissa's Cakes spunea...

La multi ani Daniela ,multumesc de aprecieri!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Alexandrina...am zis ca nu o sa mai raspund anonimilor.
Te pup!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Silvia ,la multi ani si tie....mai mult ca sigur ca vor mai fi rautati si toate ne confruntam cu ele, uneori te dezamagesti dar dupa o vreme iarasi iti revii...cu asa prieteni ca voi o sa uit repede rautatile.
Te pup!

viorica dinu spunea...

Lissa, am citit si stiu prin ce treci, dar te rog, nu renunta la postari doar pentru niste oameni de nimic, niste neputinciuosi. Stiu ca iubesti acest blog, si tot ce ai postat ai facut-o cu multa daruire, cu suflet, cu dragoste. Daca renunti, le vei face jocul. Nu vezi ca invidiosii asta doresc ? De ce sa iti dezamagesti miile de fani, pentru niste anonimi impotenti. Stiu, partea cea mai rea este ca sunt din randurile noastre, ale tortareselor. Pana azi am crezut ca doar eu sunt luata in vizor. Si eu m-am necajit, si eu nu am mai vrut sa postez, dar apoi mi-am dat seama ca acesta este scopul celor ce scriu si jignesc. Nu le convine ca tu ai ridicat stacheta. Dar cele mai multe fete iti multumesc pentru acest lucru, te urmaresc si te adora pentru tot ce le inveti.
Deci, nu lasa raul sa biruie ! Hai sa fim unite si sa nu le dam atentie !

Fancy Cake spunea...

Draga Lissa
In primul rand vreau sa iti doresc La multi ani si un an nou plin de bucurii si impliniri!
In al doilea rand, incearca sa nu mai pui la suflet toate rautatile. Asta ne place noua, romanilor, sa ii criticam pe alti, fara sa ne pese de nimic.
Poate daca am face lucruri mai constructive,nu ne-am ascunde dupa deget, si ne-am uita in gradina proprie ne-ar fi mult mai bine.
Eu, personal, apreciez foarte mult munca ta, precum si sfaturile pe care le-ai dat intotdeauna.
Iti doresc mult succes in continuare!
Cu drag,
Raluca

Bianca spunea...

la multi ani Lissa...
Sincer m-a lasat fara cuvinte postarea ta...oameni nesimtiti...
tu ii ajuti si le faci un bine si ei ce fac? Jignesc ca atata stiu.
Of of..ce oameni..
Eu spun sa nu ii bagi in seama si sa le ignori comentariile . E greu stiu...dar incearca pe viitor sa vezi partile bune a lucrurilor..ai ajutat o gramada de lume prin postarile tale...chiar foarte foarte multe.
Am trecut de craciun prin orastie...si m-am gandit la tine..ma uitam oare unde stai... mi-ar fi placut sa te cunosc in realitate dar nu aveam nici telefon...cred ca nici timp...
Poate altadata:)
Pupici si an nou fericit iti doresc.

Alina Petre spunea...

La multi ani Lissa si sa ai un an asa cum iti doresti! Nu te lasa invinsa de rautatile celor din jur care profita de bunatatea si daruirea ta acestor minutate torturi. Nu te lasa de blog, eu mereu intru sa vad ce ai mai facut ce idei noi ai si crede-ma ca persoana mai creativa nu am intalnit. Datorita tie am realizat pentru prima data trandafirii din pasta de lapte praf, nu-mi venea sa cred ca poat iesi asa niste minunatii din prima dupa ce am urmarit tutorialul tau si iti multumesc pe acesta cale!
Nu te lasa sunt multi care sunt mereu inspirati de creatiile tale si ar fi pacat sa nu ne mai incanti cu tortule astea superbe!
Te pup si putere de munca in continuare!

CakesandesertsOttawa spunea...

LA MULTI ANI LISA,

Sunt departe de voi si tot timpul ti-am apreciat tot ce ai facut si ai postat pe blogul tau.
Sa mentii un blog ca al tau si sa raspunzi tutoror celor care ti-au scris stiu ca iti ia timp si multe fete iti apreciaza munca ta.
Ne-ai dat sfaturi cind fetele ti-au cerut, ne-ai raspuns la mesaje si ai impartasit cu noi multe din experienta ta dar nu dejamagita de prostele mesaje pe care unele femei invidioasa ti -leau trimis.
Am plecat demult din Romania si nici eu nu mai scriu corect romaneste si de multe ori cind intram pe situl culinar.ro multe incercau sa ma corecteze si sa dedeau destepte. M-a deranjat si nu prea am mai intrat pe site asa si tu nu fi suparata ca unele femei nu au avut alte comentarii de facut si au fost obraznice.
Traiesc si lucrez inconjurata de alte natii dar ce pot sa spun este ca invidia pe care am observat-o la romanii nu am observat-o la prea multe nationalitati.
Noi suntem materialisti si multora le pare rau cind cineva realizeaza ceva mai bun decit vecinul dar niciodata nu isi pun intrebare cita eforturi face acea persona pentru a realzia acel lucru.

LISA Draga acum la icneput de an sa fii sanatoasa tu si intreaga ta familie si continua pasiunea ta pentru patiserie.Ai talent si pui tot sufletul in tot ce faci! Ornarea si realizarea unui tort iti ia mult timp!!
Continua cu postarile tale si nu ne uita.
Acest blog te face cunoscuta in toata lumea si ai multe prietene virtuale care te admira!!
Uita tot ce sciu unele persoane invidioase !
Un an nou bun si plin de realizari!!
Cu drag Florentina - Canada

Monica spunea...

Buna Lisa,

Nu te lasa influentata de rautatile altora, sunt doar gelosi ca ei nu sunt in stare de asa ceva.
An nou bun si fericit si numai realizari in anul care a venit.
Am facut prajitura Elena de Anul Nou si sotul meu a spus ca e bestiala.
Monica

lacrimioara_76 spunea...

La multi ani draga LISSA iti doresc sa ai un an plin de succese si realizari si cat mai multe idei pentru minunatele torturi care le faci .Imi pare f.rau ca esti asa de suparata dar de gurile rele nu scapam niciodata te rog nu pune la suflet si cine iti trimite anonim nici nu ti pierde timpul pentru al citi cine nu a facut nici macar o prajitura habar nu are cata munca si efort .suflet pui pentru a face un tort la cine nui place cum scri sa nu mai intre altul pe aici iar persoanele care iti vb urit considera ca au o invidie de moarte din cauza ca tu ai ajuns foarte sus unde ei nu o sa poata ajunge din cauza inimi negre care o au eu apreciez foarte mult munca si talentul tau roagal pe dumnezeu sa ti dea puterea si intelepciune si spor in ceeia ce faci .este un proverb LA MOARA DACA NUI DAI APA NU MERGE asa si cei rai daca vad ca nu-i bagi in seama au sa renunte cu timpul te pupic si da uitari tot

Sanda spunea...

La multi ani draga mea Lissa si un an nou fericit si lipsit de dobitoci anonimi care sa te supere! Ma alatur si eu celor care te iubesc si te apreciaza pentru tot ceea ce faci si ne inveti! Te rog din suflet sa nu pleci, sa nu te dai batuta ca asa le-ai face pe plac celor rai la suflet si ne-ai "pedepsi" pe noi - cei care te respectam si te indragim. Daca ai nevoie de-o pauza sa-ti tragi sufletul, ia o pauza dar sa revii, pentru ca avem inca foarte multe de invatat de la tine! Eu am inceput sa decorez torturi (doar pentru familie, colegi, prieteni) acum un an si ceva, datorita tie si lui Lili (Lacrimioara din Arad) care de cand v-am descoperit blogurile mi-ati raspuns intotdeauna cu rabdare la intrebarile ce vi le-am pus, daca ai sti cata bucurie si cata liniste sufleteasca imi dai tu (si alte romance talentate) cand postezi frumusetile create, si retete pas cu pas, si sfaturi utile... Of, as vrea sa spun ceva briliant ca sa te fac sa te simti bine, sa-ti treaca supararea si tristetea... dar nu stiu ce... Iti ofer o imbratisare prieteneasca si calduroasa, fie ea doar virtuala, care sper sa te imbarbateze oleaca... Sper ca data viitoare cand pot sa vin acasa in vizita (eu locuiesc in SUA) sa te imbratisez personal si sa ma inveti mai multe despre decoratul torturilor. Capul sus, si nu ne parasi!
Cu mult drag,
Sanda

sara & Miki spunea...

La multi ani! De rautati am inceput si eu sa ma lovesc, de furtul de poze cu retete, cu care se inscriu la concursuri... etc. Dar pasiunea ramane pasiune, noi mergem mai departe triindu-ne insa prieteni.
Tortul tau e minunat si coincidenta si al meu are pe margini aceste napolitane, care si pe mine m-au incantat cand le-am gasit. O sa-l postez curand si eu. Te sarut si un an nou cu bucurii!

Anonim spunea...

Draga Lissa, am citit si surprinsa si cu tristete cuvintele tale de inceput de an - esti o femeie remarcabila, chiar daca nu te cunosc, caci in profilul tau nu spui prea multe, dar, as vrea sa ti spun ca nu trebuie sa mai iei in seama descarcarile unor dezaxati mintal - chiar ti a dat o sugestie buna o fata pe aici, anuleaza ¨anonim¨si cu timpul daca si tu vei fii nepasatoare la asa zise comentarii negative, se vor pierde pe topogan. Tu chiar te pretezi la niste stupizi? Eu, personal, te invidiez, in sensul pozitiv desigur, stii si faci atatea delicii, eu le observ si stiu ca niciodata nu voi ajunge ca tine, insa munca si prezentarea ta pe acet blog culinar, ma incanta si ma relaxeaza foarte mult - de, fiecare are pasiuni.Eu te am decoperit acum doi ani si ai fost prima prin care am intrat in universul vostru culinar, al tau si al altor fete din lumea blogurilor culinare.
Crede ma, ca totusi nu sunteti multe care fac ceea ce faceti voi si sunt multe femei care cu un calculator si un internet in casa, in imposibilitatea de a accesa altfel de preocupari se inspira si se deconecteaza intrand, ma repet , in lumea voastra.
Iar cei care te si va supara eu cred ca sunt totusi putini - detaseaza te, stii doar ca ceea ce faci este minunat si folositor, grija si preocuparea sunt proprii doar in familia ta, daca ai sot si copii, rude, doar pentru ei ai voie sa te consumi, in rest negativul considera l un exercitiu nerezolvat. La acest capitol nu ti da nimeni nota Lissa - eu am 52 ani copii mari la casa lor, un sot, care mi au conumat energia si sanatatea dar m am incurajat mereu fiindca avem doar o viata si am o vorba - cine sunt eu in fata mea? ca doar nu o sa cedez prostiei altora cu care n am nici in clin nici in maneca. Ai tai te iubesc, tu ai creat ceea ce ti ai dorit? Ai public fidel? Restul sunt amanunte.Am scris cam mult insa a fii constienta ca alte femei se multumesc cu mult mai putin fiindca nu se poate altfel.
La multi ani Lissa, fata frumoasa si chiar daca nu pot gati tot ce faci tu, sa stii ca tot ti am ¨furat¨in arhiva mea personala niste retete, pentru fiicele mele... foarte ocupate si mi place cand imi telefoneaza si ma intreaba - mama, ia zi ai o reteta cu ... am nevoie...si uite asa tu eti printre noi ... si nici nu stii
Aurelia
Acum sa vad cum iti trimit comentariul fiindca nu prea ma pricep cu asta.

DiaMar bucataria galbena spunea...

"La multi ani"!Tare mult imi place tortul tau.Am decorat si eu odata cu betisoare din acestea si mi-a placut tare mult cum a iesit.Mullta sanatate si putere de munca.Nu te lasa influentata de rautatile celor care se uita mai intai in ograda vecinilor.Stii cum se spune,gura lumii nici pamantul n-o astupa.Iti doresc sa ne incanti cu foooarte multe torturi de acum inainte.Te pup cu drag!

Mihaela spunea...

Buna ziua !
La multi ani! ...si va asteptam sa ne incantati si in acest an cu minunatiile d-voastra .
Mihaela

Liliana Toma spunea...

Buna Lissa .La multi ani! nu lua in seama rautatile oamenilor!Eu una te apreciez foarte mult si am invatat multe de la tine. Cei ce scriu cine stie ce nu stiu cat dureaza sa faci un tort, un tort la care pui sulet.Ale tale sunt foarte frumoase. Te pup si astept sa ne incanti in continuare cu torturile si retetele tale.

Mihaela D. spunea...

Buna Lissa,te urmaresc de foarte mult timp si m-ai uimit tot timpul cu maiestria ta,dar nu ti-am scris niciodata,ca mine cred ca sunt fff multi,admira tacut:).Acest mesaj al tau m-a facut sa scriu,nu stiu ce as putea sa iti scriu fara sa ma repet,dar am vrut sa stii ca sunt mult mai multi care te admira,decat cei care abereaza,de fapt..cred ca si cei care abereaza te admira,dar sunt prea invidiosi ca sa recunoasca.
La multi ani,un an nou cat mai frumos si la cat mai multe torturi!!!

Adina spunea...

Sa stii ca sunt mai multi care te admira decat cei care sunt rautaciosi. E superb tot ceea ce faci,noi care nu ne pricepem atat de mult la torturi stim sa apreciem mai bine. Imi place mult ideea cu napolitanele,e inedita. Te astept cu mult drag la Dulce Romanie (http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html),poate ne aduci un tort cu portocale.
La multi ani si sa ai parte numai de bucurii.

uta spunea...

Ma alatur si eu celor ce iti scriu si te incurajeaza ,nu da curs rautatilor tu sti ca esti cea mai buna pentru mine au contat enorm sfaturile ce ni le-ai dat fara tine nu as fi reusit desi nu te cunosc personal stiu ca pentru orce sfat pot apela la tine pupici

Lissa's Cakes spunea...

Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase ,pentru gandurile bune si pentru sustinere .Ma bucur sa stiu ca am prieteni ca voi.
De obicei nu iau in seama rautatile ,dar s-au adunat prea multe ...si am reactionat.La multi ani tuturor si multe realizari in 2012..sa fie un an mult mai bun decat cel care a trecut.

infoladys spunea...

La Multi Ani ,

Interesata de un schimb de link cu www.metropolitan-ro.blogspot.com ?

Tudor Elena Cristina.... spunea...

La muulti muuulti ani impreunaa!!Un an nou cu lucruri noi,cu vorbe bune,cu suflete linistite si...nu luati in seama vorbele rele!!!Pastrativa puterea pentru cele frumoase si lasati in seama lui Dumnezeu totul!!Eu va apreciez si ma uit si invat cu drag cele scrise pe blog.Va pup si va doresc muulta sanatate si la cat mai multe torturi minunate1

RamonaM spunea...

Lissa tot inainte si nu te lasa...puncte de suspensie :)... Pe mine m-ai ajutat la un tort foarte mult. Ca nu mi-a iesit perfect asta e din vina mea...imi lipseste experienta.
Te imbratisez cu drag si multe realizari in noul an

Silvia spunea...

Lisa draga imi pare foarte rau de cele intimplate,in cazul ca tu pe foarte multi ii ajuti si ei iti intorc cu rau:(((fiecare a sa aiba o rasplata.si teas sfatui sa nu le tragi atentia lor,si sa continul mai departe cu darul pe care al ai,pentruca datorita tie am ajuns aici,si iti multumesc mult draga. Iti dores un an plin de bycurii si tot ceia ceti doreste sa se implineasca si nu uita ca sunt foarte multe persoane care tin la tine si te sustin mult,pupici draga si o zi buna.

Doinitza`s cakes spunea...

Ai vazut???? mai poti spune ceva???am pus toti mana de la mana si nu te lasam :-))),am uitat sa-ti spun cand mi-ai telefonat ,ca eu am primit nu o jignire ,ci un compliment,auzi draga,o cerere de prietenie de la o tipa sau tip ce face masaj erotic,hihihi,inca mai am mesajul pe blog,fetita mea s-o distrat grozav,pe tema asta,ma bucur ca te-ai razgandit,cel putin asa sper,pup

Dli spunea...

Ce bine arata tortul dumneavoastra, mi-ati facut o pofta ! Am sa incerc si eu sa fac un asemenea tort, sper sa imi iasa.

LILI spunea...

Lissa draga in primul rind vreau sa iti doresc multa sanatate,putere de munca,un An Nou cu multe impliniri si un sincer si calduros LA MULTI ANI!Sincer iti spun ca te apreciez foarte mult pentru munca ta si minunatele torturi care iasa din miinile tale.Unii nu inteleg ca aceasta este o pasiune si "cauta" pe bloguri greselile de ortografie si pun tot felul de intrebari indiscrete care nu-si au rostul.Nu trebuie sa pleci urechea la ele si nici sa le pui la suflet.Retetele tale,sfaturile,tehnicile de lucru mi-au fost de mare folos atit mie cit si fetelor din blogosfera asa ca nu ne intoarce spatele din cauza unor persoane care nu au altceva mai bun de facut decit sa caute nodul din papura.Parerea mea este ca sint invidioase.Exact cum spune si un proverb"a fi domn e o intimplare ,a fi om e lucru mare".Asa ca nu te rog sa nu te lasi si sa postezi in continuare asa cum o faceai si pina acuma.Iti doresc doresc din suflet multa sanatate si putere de munca.Te pup.

Happy spunea...

Draga mea,

Nu știu de ce te supără niște anonimi. Anonim e sinonim cu nimeni. N-ai niciun motiv să abandonezi să scrii despre ceea ce știi să faci atât de bine. Nu trebuie să te intereseze ce are de spus un nimeni, chiar dacă acel nimeni este de multe ori obsesiv multiplicat. Și nici nu trebuie să te doboare mitocănismele, asta e lumea pe care o avem, asta e diversitatea ei. Avem din fericire puterea de a alege cu cine să fim oameni și pe cine să ignorăm.

Toate cele bune, și capul sus!

Cu drag, Happy.

viorica s spunea...

Draga Lissa,
in primul rand iti transmit, cu putina intarziere, sa ai un an cu impliniri si bucurii alaturi de cei dragi tie; sa fii la fel de entuzista si plina de viata atunci cand ne impartasesti si noua din bucuria de a pregati ceva bun si mai ales aspectuos . In ceea ce priveste comentariile rautacioase, ignora-le, asta este viata , cu bune si cu rele in jurul nostru; si in privinta asta numai cine nu stie cata munca si cata pasiune exista in fiecare reteta prezentata, cata daruire in a oferi si celorlalti din darul cu care ai fost inzestrata, isi poate permite asemenea rautati . De aproape 3 ani de cand am descoperit blogul tau esti o prezenta nelipsita din familia mea , a prietenilor si a tuturor celor carora le-am oferit din tot ceea ce am preparat inspirata de tine (nu am uitat niciodata sa mentionez sursa de inspiratie- prietena mea (chiar daca nu stiai!) LISSA. Sper sa nu mai ai parte de experiente neplacute pe blog, dar daca se mai intampla, te rog sa citesti propriul tau "motto" si apoi comentariile de mai sus. Te apreciem si te consideram parte din familie. Iti multumesc si succes in ceea ce faci !

Lissa's Cakes spunea...

Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru gandurile bune.

Camelia spunea...

NUUUUU, sa nu renunti te rog a mai scrie retete bune si mai pune poze la minunatiile tale.Chiar faptul ca spui niste secrete denota ca esti un om adevarat.Multe isi pastreaza secretele nu cumva sa le intreaca cineva.Te rog mult nu te lasa dezamagita de niste "culte" care poate inafara de gramatica nu stiu sa faca altceva in viata.Am vazut si pe facebook cum multi si mai ales femei in loc sa fie atente la continutul unui comentariu le intereseaza cate virgule pune comentatorul.Atata stiu atata fac.Dar nu le da satisfactie.Fa-o pentru noi draga mea.Urmaresc mai multe bloguri pentru inspiratie, dar zau ca al tau si al Gabrielei Cara imi plac cel mai mult.Nu ne lasa pe noi fetele de bine cu ochii in soare pentru niste vipere.Oameni rai intalnesti peste tot.Nu prea inteleg eu de ce unii se feresc sa-si dea numele sau macar un nume oarecare daca le e teama ca ii recunoaste cineva..Trebuie sa le dam ignore si sa ne vedem de treaba noastra mai departe.Pupicei si nu te lasa doborata, ia-ti din nou avant, esti minunata!

Lissa's Cakes spunea...

multumesc din suflet ,Camelia..te imbratisez.

laura spunea...

Buna Lissa,vreau sa iti multumesc pt acest blog minunat,am invatat foarte multe si inca mai am de invatat. Te admir si te rog nu te descuraja...te pup laura

laura spunea...

nu renunta mergi inainte sunt foarte multe persoane care te admira pt ceea ce esti, o persoana minunata. pupici

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc tare mult ,Laura !

Carmen spunea...

arata foarte bine, iar ideea cu rulourile taiate este foarte buna.
e bine ca are un continut putin mai usor, nu de alta, dar sa nu facem "supradoza de ciocolata" (nu ca ar fi posibil).
multumesc pentru sugestie !

Mihaela spunea...

Buna ziua!
Va rog sa nu renuntati la acest blog, este minunat, la fel ca dumneavoastra. Ma bucur ca v-am cunoscut si va doresc cat mai multe impliniri.

Daniela Addario spunea...

Lissa, abia acum am citit bine mesajul tau... Tu continua sa publici torturi, retete, de unde se poate inspira toata lumea... Nu te uita ca unii vorbesc rau, ca poate nici nu stiu sa separe un ou, nicidecum sa-l zbata/mixeze... sau sa scrie corect... Greselele de ortografie pot fi facute din viteza, asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ai universitate ca sa scrii corect... (he, hei... citi cu universitate am vazut, care habar nu aveau sa scrie romaneste)... Tu considera blogul in care ai pus atita suflet, un cadou frumos pentru noi toti, pentru familia ta, asa cum micul meu blog, eu il consider, carticica mea de bucate, pe care o voi lasa mostenire Isabellei... Si cel mai bine e sa dai ignore mesajelor rau intentionate si... exista moderarea comentariilor... vorba unei prietene care-si modera comentariile si eu nu intelegeam de ce, pina nu am patit-o si eu... Cica... ea publica "torturi cu frisca" si persoane binevoitoare i le faceau de "cacao"... Scuze, daca n-am fost coerenta in exprimare, dar dupa o saptamina de 40 de grade, e cam greu sa-mi revin... Pupici si fruntea sus !!!

CAlinutza spunea...

Lissa carcotasi vor fi tot timpul, legat de greseli numai cine nu munceste nu greseste, asa ca e foarte simplu sa stea pe margini si sa dea indicatii. Este minunat ce faci, cata energie si timp consumi pentru a ne impartasi din ceea ce faci, pentru mine este extraordinar sa pot invata din ceea ce postezi tu. Iti multumesc.

CristinaM spunea...

Esti un om minunat!!! Iti multumesc pentru ca existi si imi oferi posibilitatea de a invata de la tine! Sa nu uiti ca nu se arunca cu pietre decat in pomul cu fructe!

Andreea Falca spunea...

Buna Lissa!Am intrat aici dintr-o pura intamplare si ce am gasit aici m-a lasat placut impresionata!Nu te lua dupa gura "desteptilor" care nu au de ce sa se lege decat de greselile gramaticale.Oamenii astia ii consider mediocrii.Te rog in continuare ,atat cat iti permite timpul ,sa postezi si alte retete noi!Sincer iti spun m-am indragostit de retetele tale,plus ca le arati pana la ultimul detaliu.Bafta in tot ceea ce faci!

Anonim spunea...

Draga Lissa,
Nu ne cunoastem, dar eu iti urmaresc creatiile de ceva timp...
De aprox. un an am inceput si eu sa fac torturi fondant
si am invatat multe de la tine. Imi place rabdarea, bunatatea si modestia ta! Sunt putini oameni ca tine!
Poate nu ti-as fi scris niciodata si rusine sa-mi fie ca nu ti-am multumit la timp, dar acum ma alatur si eu tuturor fetelor care te roaga sa nu renunti la blog pentru ca suntem multe care valoram enorm de mult munca ta si invatam alaturi de tine. Torturile tale sunt foarte frumoase si elegante cum putine altele si crede-ma ca urmaresc multe blog-uri.
Sa nu uit sa ma prezint: ma numesc Maria si sunt fericita mamica a unei fetite de 3 ani jumate. :)
Iti doresc multa sanatate, putere de munca si rabdare.
Multumesc din suflet pentru timpul si dedicarea ta!

Ade spunea...

Nu demult am descoperit blogul dvs,dar ma bucur enorm,referitor la oamenii rai nu trebuie sa ii bagati in seama nu au ce sa faca se plictisesc si e mai bine sa faci rau decat bine sau sa stai in banca ta,va rugam nu fiti suparata ,nu are rost sa sufere oameni care chiar au nevoie de invataturi de la dvs pentru niste oameni fara caracter si prosti crescuti,ptr mine blogul dvs este un izvor de inspiratie,acum 2 zile eram in dilema cum sa fac un tort sa imi bucur familia,cu ce crema sa fac sa il pot imbraca in pasta de zahar,acum sunt linistita si atata am scris si am studiat torturile dvs de vb vine nici la scoala nu am scris atata.AVEM NEVOIE DE DVS SA NE AJUTATI!VA PUPAM CU DRAG.

Ade spunea...

Nu demult am descoperit blogul dvs,dar ma bucur enorm,referitor la oamenii rai nu trebuie sa ii bagati in seama nu au ce sa faca se plictisesc si e mai bine sa faci rau decat bine sau sa stai in banca ta,va rugam nu fiti suparata ,nu are rost sa sufere oameni care chiar au nevoie de invataturi de la dvs pentru niste oameni fara caracter si prosti crescuti,ptr mine blogul dvs este un izvor de inspiratie,acum 2 zile eram in dilema cum sa fac un tort sa imi bucur familia,cu ce crema sa fac sa il pot imbraca in pasta de zahar,acum sunt linistita si atata am scris si am studiat torturile dvs de vb vine nici la scoala nu am scris atata.AVEM NEVOIE DE DVS SA NE AJUTATI!VA PUPAM CU DRAG.

Maria spunea...

Uite, draga lissa, eu nu am mai intrat aici de muuult timp, ca n-am mai avut ocazia sa ma dau mare (eu) cu torturiletale. Stii cum imi creste inima la cate o intalnire cu prietenii, cand nu se mai aude nici muscas pt ca toata lumea e ocupata de ce are in farfurie? Si apoi incep intrebarile: cum, tu l-ai facut, ce bun, mai vreau etc? Maine se va face din nou linste, se va manca tortul cu spuma de piersici, care mi-a iesit ff bine de prima oara. Care a fost contributiamea? Pai am respectat intocmai indicatiile tale.
La mai multe retete, la mai multe poze, la mai multa conservare a stimei de sine si la mai putini anonimi "binevoitori" Urrra!