13 noiembrie 2008

Torturi etajate












31 de comentarii:

nicoleta spunea...

credema ca nu am vazut torturi mai elegante decat astea sunt superbe

Lissa spunea...

Tare draguta esti Nicoleta ,multumesc pentru aprecieri,te pup.

SimoLupu spunea...

Cata migala, cata munca si in special cat talent!
M-ai lasat fara cuvinte.

retzetar spunea...

Exact, cat talent!

Chiar mi-ar placea sa stiu daca faci si pentru nunti, torturi mari...

Lissa's Cakes spunea...

Am facut cateva si pt nunti dar nu foarte mari ...adica unul a fost mai mare...am zis ca mai bine ma limitez la astea mai micute.

Anonim spunea...

BUNA LISSA!!!MELI SUNT DIN MURES AZI O SA INCERC SI EU PASTA DE LAPTE PRAF 'SPER SA IMI IASA .AM NEVOIE DE UN SFAT DACA ESTI AMABILA ASTA O SA SE LASE PE FRISCA?CA CEA DE ZAHAR DA. COLORANTUL (AM DE LA WILTON GEL)PUN IN SIROP SAU PE URMA?SI LAPTE PRAFUL MAI DAU O DATA IN RASNITA?
!!!MERSI POTI SA IMI SCRII SI PE MESS.SZEKERES MELINDA, SUNT PE LISTA TA :))PA PA

Anonim spunea...

Salut Lisa! Spunemi te rog torturile facute din frisca pentru nunti nu se imoae crema daca sta 6-7 ore in sala de nunta,ori mai bine sa fie imbracat in pasta? mie mai tare imi place frisca , tu ce parere ai spunemi te rog frumos. Iti multumesc din suflet pentru ajutorul tau. Iti doresc tot binele din lume.Pa,Pa:) Silvia.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Silvia,nu pot sa-ti spun pt ca de nunta am doar cateva si nu au stat in sala atata timp ,dar parerea mea e ca mai bine ar sta in pasta.

adriana spunea...

torturile tale ma lasa fara cuvinte.pt sambata am de facut un tort etajat pt majoratul fiicei mele,care o sa fie tot dupa extraordinarele tale retete si as vrea sa stiu parerea ta.mai exact vreau sa stiu daca e bine sa fac cremele joi seara,sa-l termin vineri seara si daca se intampla ceva cu ornamentele de zahar si lapte daca stau la frigider(de vineri seara pana sambata seara).am emotii si daca m-ai ajuta as fi mai linistita.pa pa

Lissa's Cakes spunea...

Adriana draga ,exact asa am facut si eu la majoratul karinei ,joi cremele ,vineri l-am imbracat si a stat la rece pana sambata seara si nu a avut nimic...deci linistita poti face asa,poate dupa ce-l scoti de la rece sa faca un pic de condens dar nu se intampla absolut nimic.
Succes cu tortul,am sa vin in vizita pe blog sa-l vad ,te pup.

Viorica spunea...

Buna Lissa .
Te felicit pentru tot ceea ce creezi .Ne incanti nu numai papilele gustative dar si sufletul. Eu am 55 de ani si am ceva experienta in gatit ( mancare si dulciuri ) , imi si place foarte mult si imi place sa descopar retete noi .Am o rugaminte la tine : as dori o reteta de tort care sa se preteze a fi etajat , cu o crema deosebita nu neaparat de ciocolata care este mai grea si la care sa mearga glazura fondant sau martipan. Daca nu iti este foarte greu te mai rog sa imi dai tu o reteta de fondant si martipan pentru ca la tine torturile sunt mult mai fine . Am botezul primului meu nepot si as dori sa-mi incant invitatii. Iti multumesc si iti doresc multa santate , putere de munca si multa imaginatie .te pup cu mult drag - viorica

Lissa's Cakes spunea...

buna Viorica ,multumesc frumos de felicitari.
Orice crema faci la un tort ,il poti etaja fara probleme ,daca sub fiecare etaj pui cate un carton taiat la diametrul tortului si in fiecare tort pui betisoare taiate la nivelul tortului ca sa sustina etajul.
Reteta de fondant,pasta de zahar care o fac eu o am pusa pe blog ,pe coloana din dreapta la ornamente.

Danutza spunea...

Ador tot ce faci tu, mii de felicitari!!! Te rog foarte mult spune-mi, daca se poate, cum lipesti trandafirii pe tortul imbracat in pasta, de par "curgatori".Multumesc foarte mult pentru minunatele retete si pentru explicatii.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Danutza.
Trandafii care-i pun sa curga ii modelez direct pe scobitoare sau pe sarma de flori si-i implant asa in tort,inainte sa-i implant pun pe dosul trandafirului si putin royal(albus cu zahar pudra)se si lipesc si stau si implantati ..deci fara grija ca o sa cada.
Te-am pupat.

Anonim spunea...

sunt superbe divine imi place enorm de mult felul dumeavoastar de a crea aceste delicii sa va de-a DOMNU multa sanatate si spor de munca as vrea sa fiu si eu pe sfertul dumeavostra si mie imi pace sa fac prajituri torturi adica ce sa mai imi place bucatareala .

Anonim spunea...

buna Lissa , am facut cateva dintre retete tale de tort, sunt adorabile, creme fine si usor de digerat , exact pe gustul familiei mele.
am o intrebare : de unde pot cumpara batisoarele care se folosesc la torturile suprapuse ?au o denumire anume ?
as vrea ca de Craciun sa fac primul meu tort suprapus,nu am avut curaj pana acum ca nu stiam manevra cu betisoarele.
multumesc , Luminita

Lissa's Cakes spunea...

buna Luminita,eu folosesc betisoare pentru frigarui pe care le tai la inaltimea tortului, le gasesti la supermarket.
Mult succes...apropo ,etajul il pui pe un cartonas exact cat diam.tortuletului...dar cred ca sti ,daca nu esti in clar cu ceva ,ma poti intreba.
Pupici.

Anonim spunea...

Lissa,multumesc ptr raspunsul promt; stiam faza cu cartonasul ,daca mai am nelamuriri te mai apelez.

multumesc

PILAR spunea...

Hola Lissa te felicito por tener tan bello blog y tambienpor compartir tus saberes con nosotros y a la vez preguntarte si estos pasteles o sea los ultimos estan hechos de merengue o de glasa.

Un saludo desde España.pilar

Anonim spunea...

buna LISSA.as vrea sa te intreb la tortul cel roz cu litera A cum se pune pasta de zahar peste amandoua blaturile...sau separat.si cum se lipesc?sau il pui numa deasupra?mersi.....imi plac toate torturile tale...felicitari

Lissa's Cakes spunea...

buna ...fiecare tort e imbracat separat si apoi se etajeaza.

jumelleanda spunea...

SUnt foarte incantata de site-ul dumneavoastra si de tot ceea ce reusiti sa faceti. Felicitari! Imi este de mare ajutor!!!

Eugenia spunea...

Buna Lissa, am intrat de multe ori pe blogul tau, dar e prima data cind iti las un mesaj. Felicitari pentru tot ceea ce faci, esti deosebit de talentata! Sunt o amatoare in acest domeniu ,torturile si florile din lapte praf si miere fiind un hobby pentru mine.Ma uit cu deosebit interes si mai ales cu admiratie la ceea ce faci ,poate chiar te voi intreba unele lucruri. Multumesc ca ne faci cunoscute realizarile si mai ales ca ne dezvalui atitea secrete . Pe curind.multa inspiratie si putere de munca !

Roxana spunea...

Buna!!
Te bat la cap din nou cu intrebari...
La ultimul tort, Cel cu litera A deasupra, cum ai facut taieturile pe primul etaj? Ai folosit un sablon?
Multumes, ma inspir mereu de pe blog-ul tau, felicitari!

Lissa's Cakes spunea...

Roxana ,este un fel de sablon din plastic cu care apesi pe tort ,raman urme dar eu le mai accentuez,gasesti pe lumeabasmelor.ro

Roxana spunea...

Multumesc mult!!!
Nu ma mai satur sa iti admir torturile, ma inspir mereu de pe sit-ul tau. Imi plac in mod special pentru ca sunt elegante.

Nico spunea...

Buna Lissa! In primul rand, felicitari pentru ceea ce faci. Esti geniala! Vreau sa fac saptamana viitoare un tort pentru fetita mea si am cateva intrebari. As vrea sa-l etajez si nu prea inteleg cum e treaba cu betisoarele. Trebuie implantate doar in tortul de jos sau trebuie sa strapunga cartonul si tortul de deasupra? Si cate betisoare pui la un tort cu diametru de 28 cm?
A treia intrebare e referitoare la ornat. Am incercat sa fac pasta de zahar dar n-am reusit niciodata sa imbrac un tort intreg in ea, doar partea de deasupra, iar marginile le ornam cu frisca. Mai am mult de lucrat cu ea pana sa o "simt".:) In schimb cea de lapte praf imi iese bine. Voiam sa te intreb daca as putea sa-l fac pe Mickey din pasta de lapte si cum sa-l colorez? Pur si simplu il pictez cu pensula pe deasupra?
Iti multumesc!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Nico pentru felicitari.
Betisoarele le implanti doar in tortul de jos ,le tai la nivelul tortului,printre ele poti pune putina crema ,sau unt moale sau chiar umezesti cu apa ca sa stea bine etajul ce-l pui peste.
Betisoare pui 5-6..sunt suficiente.
Poti face figurinele din pasta de lapte praf si poti colora direct cate o bucatica de pasta din ce culoare ai nevoie,e mai bine decat colorate cu pensula ca nu se ia culoarea ...dar sigur ca poti colora cu pensula daca vrei si iti este mai usor.

Laura C. spunea...

Dacă aş primi un astfel de tort, nu aş putea să-l mănânc. Arată impecabil. Felicitări!

GABI spunea...

MAI AM O INTREBARE.CE FEL DE CARTON PUI INTRE ETAJELE TORTULUI?LE IMBRACI CU CEVA?MS MULT

Lissa's Cakes spunea...

Gabi merge orice carton mai tare (poate fi de la orice cutie).Imbrac cartonul in folie.