4 noiembrie 2008

Trandafir

Imi place sa fac fel si fel de ornamente ,dar preferatii mei raman trandafirii si incerc sa explic realizarea unui trandafir din pasta de lapte praf.
Intai formez un con ,mai mic sau mai mare ,depinde de marimea trandafirului si apoi il trag pe scobitoare .

Pentru petale formez cate o biluta si apoi o intind cu dosul unei lingurite,primele doua mai mici ,iar celelalte putin mai mari .

Asez o petala in jurul conului .

A doua petala cu un capat peste si cu un capat sub prima petala .
Pentru randul doi la fel asez petalele.


Daca vreau un boboc indoi putin petalele spre exterior,iar daca vreau un trandafir mai mare ,atunci continui cu urmatorul rand .

Se pot pune cate petale vrem ca sa fie cat mai bogat ,

las trandafirul la uscat cateva ore pana se intareste si apoi mai fac un rand de petale pe care le pun cateva minute pe dosul unor lingurite ca sa-si ia forma ,intorc trandafirul si le lipesc cu putin sirop de zahar .
Petalele se pot sprijinii de lingurite pana se intaresc.




63 de comentarii:

claudia spunea...

liliana, voi incerca si eu tehnica, dar nu stiu da voi reusi.

Lissa's Cakes spunea...

E foarte usor Claudia,poti incerca.

mika1802 spunea...

lissa, foarte frumosi trandafirii tai. dar am o mare rugaminte la tine. poti pune reteta de pasta de lapte pas cu pas? in format video ar fi cel mai bine. eu am incercat de 2 ori sa fac acesta pasta, dar nu mi-a iesit. si am incercat si pasta de zahar. problema e ca la gust nu-mi prea place pasta de lapte, dar daca o sa fac ornamentele, nu o sa le consum.
merci

Lissa spunea...

Mika,reteta pastei de lapte praf am puso la- retete dulci- si eu zic ca nu e greu de facut ,trebuie doar framantata bine ,mai mult ca si cea de zahar,chiar video sa fie si tot nu-ti dai seama decat daca o simti la mana;
mai incearca si sigur ai sa reusesti!

Georgiana spunea...

Doamne, cat de frumosi sunt! Nu cred ca voi reusi vreodata sa fac ceva atat de frumos... :(

anca spunea...

Lissa vreau sa-ti multumesc pentru explicatii si sa te rog sa imi spui ce colorant folosesti pentru ca trandafirii sa iasa atat de rosiiiiii. Cred ca ai scris pe undeva pe culi, dar ....nu mai stiu unde.

Lissa spunea...

Cu placere,Anca!
Am un colorant praf foarte concentrat pe care-l diluez in putina apa,ca sa iasa culoarea mai inchisa ,amestec si cu putina cacao.

gardenia spunea...

superb trandafiirii tai lissa , am incercat si eu dar nu au fost asa frumosi multumiri gardenia

Lissa spunea...

Gardenia multumesc,imi place sa fac trandafiri ... nici eu nu prea sunt multumita de ai mei,de fiecare data imi zic ca trebuiau mai altfel,ca le mai trebuie ceva si atunci mai adaug ori cate o petala ,ori indoi cate o petala mai mult...deci intotdeauna e loc de mai bine!Te pup!

sergiu spunea...

am si eu o intrebare
se pot face trandafiri si din pasta de zahar???

multumesc!!!

Lissa spunea...

Se poate face din pasta de zahar orice ornament,trandafirii iasa foarte frumosi ,diferenta intre cele doua paste este ca cea de lapte praf rezista in frisca si nu se topeste si cea din zahar nu rezista in contact cu frisca.

sergiu spunea...

ok multumesc mult!!!
foarte interesant

simina spunea...

tot ce am gasit pe acest site e fenomenal . te felicit si iti multumesc pentru detaliile pe care le dai pentru retete, sunt de mare ajutor. Esti o adevarata artista.Sper ca te voi putea urma in ceea ce faci.

Lissa spunea...

Multumesc tare mult Simina draga pentru felicitari;tare mult m-as bucura sa-mi spui intr-o zi ca ai reusit sa faci ce ti-ai propus ,sincer ..nu e prea greu decat pana te obisnuiesti cu pasta ,e doar migalos si cu putina rabdare si daca te si pasioneaza ,ai sa vzi ce lucruri o sa-ti iasa din manute .Te pup !

Anonim spunea...

Am incercat trandafirii dupa reteta postata ,a iesit ceva nu pot sa spun ca nu dar din pacate aratau grosolan.
Am cateva nelamuriri daca se poate sa primesc ajutor ;nu inteleg pana cand trebuie framantata compozitia , nu reusesc sa intind foaia prea mult deoarece crapa la margini si ce trebuie sa fac pentru ca trandafirii sa capete luciu?
Pot sa folosesc ulei pe maini atunci cand modelez pasta?

Lissa spunea...

Buna draga mea!
E putin mai dificil sa lucrezi cu pasta de lapte praf ,trebuie framantata mult si nu poti face in cantitate mare ca se intareste repede ;daca se farama sau se crapa pe margine inseamna ca are prea mult lapte praf si -i mai trebuie cate putin sirop ,ea devine uleioasa atunci cand e framantata bine si ramane lucioasa ,nu trebuie pus ulei pe maini nici intr-un caz ,ca nu o sa mai poti face nimic.Poate depinde si de laptele praf ,eu folosesc de Dr.O si malita pe care-l dau prin rasnita ca sa nu aiba granule de zahar.O sa reusesti pana la urma cu putina rabdare si cu mult exercitiu ,eu fac de foarte multi ani pasta asta si sunt obisnuita ,trebuie sa o simti la mana ca o plastelina care se modeleaza usor ...nu stiu cum sa-ti spun prin cuvinte,trebuie mult exersat.Succes!

Anonim spunea...

Multumesc mult pentru raspuns si mai ales pentru promptitudine.
Am sa urmez sfaturile date pentru aceasta pasta, cu siguranta nu ma opresc aici ,nu stiu de ce simt eu ca pot sa lucrez cu aceasta pasta.
Anul trecut am incercat sa fac trandafiri cu pasta de zahar , dupa o reteta complicata (asa mi s-a parut atunci si acuma tot asa mi se pare) iar rezultatul a fost catastrofal : un trandafiras chinuit care s-a intarit tare ca piatra si ce sa mai spun ca toata bucataria era plina de amidon.Un esec total.
Reteta de la pasta de lapte praf mi se pare extrem de simpla doar ca imi lipseste tehnica de aplicare care se castiga prin exercitiu asa cum spuneai, timp sa am ca restul se dobandeste .

Lissa spunea...

Da...e simpla reteta, chiar ma bucura faptul ca iti pui ambitie si o sa reusesti sigur!Eu in urma cu 12 ani ,ca de pe atunci am invatat singura,am exersat cu plastelina ,m-am jucat ca si copiii pana am reusit modelul care mi-a placut ,pe urma am facut din serbet (serbetul colorat care se gaseste in magazine..de cacao, de vanilie,roz de trandafiri) ;se amesteca serbet cu lapte praf la fel ca si cu siropul si se fac trandafiri,e mai bun la gust dar e cam scump si atunci am incercat cu sirop ..deci ai putea incerca si cu serbet ca sa vezi cu care reusesti mai bine si dupa o vreme o sa-i simti consistenta pastei.

Anonim spunea...

buna. foarte frumosi trandafirii. am incercat si eu dar nu prea imi ies. te rog frumos spune-mi si mie dupa ce faci trandafirii ii pui in frigider sau ii lasi sa se usuce asa? pt ca eu i-am facut dar se inmoaie foarte repede. multumesc

Lissa spunea...

Buna!
Nu trebuie pusi trandafirii in frigider, nici cei din pasta de zahar si nici cei din lapte praf,se usuca asa la temperatura camerei si devin tari,se pot tine mult timp.

Stefana spunea...

Lissa,esti minunata! Esti un model pentru noi si un profesor extraordinar!!iti multumesc din suflet pentru explicatii si sfaturi!

Lissa spunea...

Esti draguta Stefana,multumesc!

Anonim spunea...

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Cum obtineti trandafirii rosii?Ce puneti ca sa iasa de culoare rosie?

Anonim spunea...

Imi puteti spune va rog frumos.Mai sunt cateva zile pana la majoratul meu si mama doreste sa imi faca trandafiri rosii dar nu stie cum.Cum sa obtina trandafiri de culoare rosie din lapte praf.Va rog frumos sa imi raspunde-ti.Va multumesc anticipat!

Lissa's Cakes spunea...

Draga mea,folosesc coloranti gel de wilton(burgundy,red-red si super red) si se pot comanda de pe sit-ul lumeabasmelor.ro

Anonim spunea...

Am incercat si eu sa fac un trandafir.A iesit ceva, nu zic nu, dar petalele se inmuiau si se lasau dupa ce le fixam.De ce oare?
Iti multumim pentru toate retetele tale minunate.

Lissa's Cakes spunea...

Daca se lasau petalele inseamna ca pasta a fost prea moale si mai trebuia putin lapte praf ,sau poti lasa 2-3 minute petalele doar cat sa fie mai ferme si apoi le prinzi.

Anonim spunea...

Aaaa, pai n-ai fi vrut sa vezi ce nebunii am facut.Il faceam in frigider.Faceam o petala,mergeam in frigider sa o prind, si tot asa.
Azi incerc iar.Trebuie sa iasa.Multumesc

oana sandru spunea...

Draga Lisa,ma uit la minunatiile tale si s-a mutat boala de arta si la mine,am inceput sa fac dupa retele tale si am reusit ies superbe torturile.Am 19 ani dar iubesc sa realizez torturi si prajituri.Am o intrebare:cat timp pot sa stea trandafirii si unde sa ii tin sa nu se sctrice daca nu ii folosesc toti.Pt ca uneori raman si nu stiu ce sa fac cu iei.
Te pup,spor la lucru

oana sandru spunea...

lissa te rog sa imi zici unde pot sa tin trandafiri ca sa ii folosesc si la alt tort si stau maui multe zile?
te pup si spor la treaba

Lissa's Cakes spunea...

Oana draga,felicitari din partea mea pentru reusita.
Trandafirii poti sa-i pui intr-o cutie,acoperiti si stau la temperatura camerei foarte mult timp ..pe un sifonier sau unde crezi ca nu te incurca,dar nu la frigider.
Spor la treaba si mult succes in continuare.

Anonim spunea...

cum se pot face fundite de pasta de zahar si sa aibe o tinuta frumoasa sa nu cada

Lissa's Cakes spunea...

Funditele nu au cum sa cada daca le lipesti ,ori le faci separat ori le faci direct pe tort,cand formezi bucla pui in ea ceva folie ,sau un ghemotoc de hartie pana se intaresc.

Anonim spunea...

Buna,Lissa ,trandafirii sunt superbi chiar fara cuvinte,eu am facut din pasta de zahar(cu mana),si ia chiar foarte mult timp.M-am uitat si eu pe lumea basmelor(dar am gasit si la noi in Austria(binenteles mai ieftine produsele),spune-mi te rog ce parere ai despre ''decupatoarele''pt petale de flori,si de setul de duiuri cu 29 buc.ce zici am vazut ca sunt duiuri pt.trandafiri dar nu mi-am dat seama daca setul are dui pt frunze,sau te rog daca poti sa imi scri cam pt ce sunt duiurile.Multumesc tare mult.Multa sanatate.Te pup.Oty

Lissa's Cakes spunea...

Oty si eu fac trandafirii cu mana, petala cu petala...decupatoare am pt floricele si chiar imi prind bine,e setul cel verde care are multe decupatoare si are si carte .
Setul de duiuri il am si eu, ma folosesc mult de varfuri,al meu are si pt trandafiri,frunze,cel cu multe gaurele pt iarba,cele cu orificiu mic ccu care fac cornelli lace pe tort ..sincer nu stiu la ce folosesc toate,dar imi prind bine.

Anonim spunea...

buna, am incercat sa fac si eu pasta de zahar si trandafiri. probleme intampinate : pasta nu a iesit lucioasa ca la tine, poate e din cauza laptelui care e granulat, am incercat sa l maruntesc. apoi, se intareste prea repede si daca o bag la micro se sfarama toata. merci daca imi vei indica unde am gresit si cumpot remedia,sunt prea frumosi trandafirii tai ca sa nu i mai incerc o data :)
o zi buna

Lissa's Cakes spunea...

Buna ,pasta de zahar nu iasa lucioasa..pasta de lapte praf e lucioasa daca o framanti bine incat sa iasa ca un ulei din ea...e mai greu de lucrat cu pasta de lapte praf,se intareste repede si trebuie framantata foarte mult...trebuie sa ai rabdare si sa incerci cu cate putina ,nu fa cantitate mare de la inceput,mie mi-a luat mult timp pana m-am obisnuit cum sa o fac.
Daca se farama are nevoie de sirop si framanti bine ,daca e lipicioasa mai pui cate putin lapte.

Lacris spunea...

Buna Lili!Iti multumesc pt raspunsul dat la mesajul anterior.Nu stiu daca o sa reusesc sa fac ghioceii.Ieri am incercat sa fac trandafiri din pasta de zahar.Mi-a iesit ceva care seamana cu un strastrastramos al trandafirului. Deci petalele externe nu stau cat de cat in sus, cele interne sunt mai acceptabile , dar ceea ce nu am inteles a fost de ce "baza" mi s-a alungit de atunci cand am terminat asa numitul trandafir ajunsese sa aiva o inaltime de 5-6 cm. Asa ca am taiat ce am considerat ca era in plus.O alta problema ar fi ca nu sunt luciosi, sunt mati si nu pot sa spun ca-mi plac.
o alta intrebare: daca fac comanda de coloranti pe lumeabasmelor in cat timp imi onoreaza comanda? te intreb pt ca eu locuiesc in Italia si de 1 mai vin acasa pt o saptamana si as vrea sa fac comanda.
As mai avea o multime de intrebari sa iti pun dar mai las pe alta data.
dat fiind ca astazi este 1 Martie iti doresc sa ai o primavara fericita, cu multe realizari si mai ales multa multa sanatate! Pupici! Cristina

Anonim spunea...

Eu am facut in tineretile mele trandafiri din pasta de lapte , cu mici modificari. Siropul de zahar il frecam cu o lingura de lemn pana se albea (un fel de serbet). Apoi il framantam cu lapte praf. Picuram colorant la framantat in bucati mai mici diverse culori. Petalele de flori le lucram pe o suprafata lucioasa unsa cu ulei . O biluta o frecam circular cu un bec (uns cu ulei) mai mult pe margini si mai putin in centru . Obtineam o petala bombata la mijloc. Pe prima o faceam ca un tub. In jurul ei o infasuram pe a doua si asa mai departe , pana imi placea cum arata. Acest trandafir il puneam in cofrag de oua. se usca f frumos la temp camerei. Acum am imbatranit si nu mai am rabdare . Ma uit la ce faceti voi , cofetarie adusa la nivel de arta !!! Te felicit pt imaginatie , rabdare si rezultate. Esti uimitoare. M-as bucura daca ceea ce ti-am zis iti va fii de folos.

Lissa's Cakes spunea...

Cristina imi cer scuze ca raspund asa tarziu...
sa nu te superi dar am ras cand am auzit de stramosul trandafirului ...ce simpatica esti,sunt sigura ca baza s-a alungit ca ai trans prea tare ca sa faci codita si atunci sau dus spre varf,poti fae prima data conul din mijloc ,il lasi un pic sa se usuce ,apoi pui in jurul lui primele doua petale ,nu-l mai strangi la baza ,il lasi asa...petalele le lipesti cu putina apa ,apoi pui randul de 3 petale ...formezi petala si o subtiezi spre varf mai mult ,la baza sa fie un pic mai grosuta...sper sa intelegi.
Din pasta de zahar iasa mati, luciosi iasa din pasta de lapte praf ,dar e mai greu de lucrat cu ea,eu zic sa te inveti prima data cu pasta asta de zahar...eu pana am invatat sa fac trandafir am exersat cu plastelina,am facut ,am stricat ,iar am facut ...dupa ce te obisnuiesti o sa -ti iasa tot mai frumosi.
Comanda de la lumeabasmelor imi vine in cateva zile ,eu intotdeauna sun si fac comanda prin telefon...au telefonul afisat pe sit,d-nul acela e foarte dragut si imi spune de fiecare data ce au si ce nu au si cand ajunge.
O primavara frumoasa iti doresc si eu,pupici.

Lissa's Cakes spunea...

Doamna mea draga, sunt sigura ca ce mi-ati spus o sa-mi fie de folos si ma bucur sa primesc informatii asa de utile ,intotdeauna mai am de invatat cate ceva .
Multumesc pentru felicitari si va multumesc de vizita .Va doresc o primavara frumoasa si linistita.

Lacris spunea...

Multumesc mult pt raspuns.Pe curand! cristina

Anonim spunea...

nu stiu de ce dar mie nu mi-a iesit pasta...au ramas zdronturi de zahar si inca e moale chiar daca a stat o zi si o noapte la frigider..cu ce am gresit sau ce as outea sa fac?

Lissa's Cakes spunea...

care pasta ai incercat ,asta de lapte praf?daca da c.laptele trebuie dat prin rasnita daca are granule de zahar prin el.
Daca ai facut pasta de zahar ,zaharul pudra la fel trebuie cernut ca sa nu fie granule de zahar,daca nu s-a intarit inseamna ca mai are nevoie de putin zahar pudra .

andreea:x spunea...

am incercat si eu si mi-au iesit super:x

magda spunea...

buna ! mie mi-a iesit pasta din lapte praf foarte lipicioasa si modelez f greu trandafirul.Imi poti zice te rog care este cauza. multumesc si felicitari pt ceea ce faci.

Lissa's Cakes spunea...

Magda,trebuie framantata foarte mult pasta asta ,daca e lipicioasa mai trebuie lapte praf si framantat bine,daca se intareste mai pui un pic de sirop .

....alinaa... spunea...

doamne ce frumuseti ies din mainile tale !!! trebuie pasiune pt asa ceva!! felicitari :* si eu fac torturi dar totdeauna le imbrac in frisca, creca pt ca ma tem de pasta de zahar :)) ma tem ca nu imi iese:))) spune-mi, te rog, daca pe un tort ornat cu frisca pun trandafiri din pasta de zahar, acestia se vor topi?? si inca o intrebare: la pasta de zahar pui colorant lichid, in compozitia lichida sau dupa ce ai incorporat si zaharul praf? ti-as fi foarte recunoscatoare daca mi ai raspunde :D multumesc aniticipat.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Alina.
Nu se vor topi trandafirii ,daca stau mult timp in frisca se inmoaie pasta ,dar nu-si pierd forma ,dar poti sa ungi cu putin unt partea care vine in contact cu frisca si nu e nici o problema.
La pasta de zahar eu nu folosesc colorant lichid,folosesc colorantul acela pasta (gel) de wilton ,gasesti pe lumeabasmelor.ro si il pun dupa ce am terminat de framantat pasta ,in functie de ce culoare vreau.

mikaelacorina spunea...

Imi place,absolut superb.Uite un tort palarie mi-ar placea si mie sa fac,cativa trandafirasi pe bor,o panglicuta...deocamdata imi inchipui.Cu colorantii nu ma impac eu,prefer sa fie fara,desi rezultatul ma incanta.Daca vreau sa obtin un cafeniu nu pot adauga cacao in pasta de lapte? Astept raspunsul tau,multumesc!

mikaelacorina spunea...

Arata minunat trandafirasii,ai talent!Si mie imi place sa migalesc ,nici cu inclinatia artistica nu stau rau. Am de gand ca in viitorul apropiat cand voi face un tortulet sa modelez si eu cativa .Pentru inceput o sa ma rezum la 2 culori,crem si alb,ma gandesc ca pot incorpora in laptele praf cacao,am dreptate? Astept raspunsul tau .Multumesc frumos!

Lissa's Cakes spunea...

buna Mikaela ,sigur ca poti pune cacao in pasta ...mult succes la trandafirasi.

ady spunea...

Felicitari,ce faci tu e arta!!!De o luna de zile te tot vizitez si ma minunez ce poate sa iasa din mainile tale.Iti multumesc pt retetele delicioase pe care mi le-am insusit si eu de la tine .Am incercat si eu trandafirii din pasta de lapte praf si mi-au iesit ,cu exceptia primilor care au fost"caricaturi" ,dar dupa mai multe incercari am reusit sa ii modelez mai frumos (bineinteles ,nu ca ai tai).Pasta de zahar nu am avut curaj inca sa o incerc,dar urmeaza zilele acestea.Multumesc inca o data si pupici multi ,multi!!!!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Ady pentru felicitari...ma bucur ca ai reusit sa faci trandafirii.Sa incerci si pasta de zahar ,nu e greu si in curand o sa faci torturi superbe.Mult succes.

Jeni spunea...

Lisa, esti minunata si ma bucur ca ai postat toate aceste lucruri pentru a mai invata si altii. Eu faceam, odata, cand aveam timp si rabdare, trandafiri din rahat framantat cu lapte praf, sunt mult mai usor de facut. Luam cate un cub de rahat de diferite culori, unul rosu, unul galben si unul verde pentru frunze, dupa care le framantam foarte bine cu lapte praf pana nu se mai lipea de maini, le intindeam foi subtiri intre 2 folii de celofan, le tineam putin la rece, le scoteam si taiam cerculete pentru petale, etc. Se lipesc foarte bine, se modeleaza usor si sunt foarte buni la gust, minusul este ca isi pierd din culoare adica rosul devine un roz pal, n-am incercat cu colorant. Acum vreau sa ma reapuc de facut torturi, sper sa-mi iasa de craciun ceva frumos. Va pup, si sarbatori fericite!

IQphantom spunea...

Felicitari Lissa
esti o adevarata artista :)
Intrebare:
Toate florile tale sunt din lapte praf sau faci si din pasta de zahar?
Inca o data felicitari.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc pt felicitari,dupa ce am m-am obisnuit cu pasta de zahar,am facut flori si figurine doar din aceasta ...cateodata mai fac si din pasta de lapte praf pt ca are luciu.

anca m spunea...

Buna Lissa.Mai intai vreau sa-ti spun ca doar de pe site-ul tau ma inspir ca doar de aici imi iese cum trebuie.:))
Vreau sa fac un tort pt 8 martie,cos cu trandafiri(tot inspirat de la tine de pe culinar)...intrebarea mea este..pot sa fac florile mai devreme?adica de luni,marti,avand in vedere ca 8 e vineri?se pastreaza la frigider?
Si vreau sa fac crema cu iaurt.e suficienta pentru un blat normal de 26 cm taiat in 3?
Multumesc

Lissa's Cakes spunea...

buna Anca ,poti sa faci florile si cu o saptamana mai repede,nu le pui la frigider ,le lasi sa se usuce la temperatura camerei .

Ioana ioana spunea...

Buna Lissa.. si felicitari pentru cea ce faci.. am facut si eu trandafiri, dar nu am stiut smecheria cu petalele pe lingurita, arata foarte frumos.. ultima data eu i-am facut din ciocolata plasticata si au iesit foarte bine :)

Alina Radescu spunea...

Buna seara!
Felicitari pentru ceea ce faceti.
Am si eu o intrebare: Se intaresc trandafirasii? Mie imi trebuie la torturi in fiecare saptamana si vreau sa va intreb daca rezista si nu se topesc. Multumesc frumos. O seara frumoasa.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Alina,se intaresc trandafirii foarte bine si nu se topesc ,trebuie lasati la temperatura camerei si nu la frigider.Eu mai mult lucrez acum din pasta de zahar ,se lucreaza mai usor si sunt la fel de rezistenti.

Alina Radescu spunea...

Multumesc frumos.

Am facut si eu cativa. Pentru inceput cred ca este binisor. Cu toate ca este foarte lipicioasa. Am tot incercat sa pun lapte praf dar tot asa a iesit.:( Sunt si foarte delicioasi. O zi frumoasa.