26 ianuarie 2009

Impletitura

Am promis ca pun cum se face impletitura pe tort .
Pozele sunt cam nereusite dar cred ca totusi se intelege cat de cat.
Inainte de a incepe ornarea trebuie neaparat sa fie indreptat tortul cu un strat subtire de frisca sau crema si ar fi bine sa fie aceeasi culoare ca si impletitura ca sa nu se vada alta culoare printre randuri daca nu sunt executate prea strans.
Se poate face cu orice dui (varf).Se trage pe verticala o linie cat mai dreapta.
Peste linia verticala se trag cele orizontale incepand de jos ;depinde cat e tortul de inalt ,se pot face 2-3-4 linii orizontale avand grija ca intre ele sa fie distanta cat latimea duiului cu care se traseaza.
Urmatoarea linie verticala se trage peste varfurile celorlalte.
Si apoi iar liniile orizontale si tot asa pana se termina de ornat.
Aici in doua culori.
Sper ca s-a inteles ,e usor de realizat si chiar daca tortul nu are marginile indreptate bine ,se acopera foarte bine cu impletitura.

17 comentarii:

Anonim spunea...

buna Lissa, esti fenomenala si pot sa spun ca ai maini de aur esti o scumpa. as avea o rugaminte la tine ,te rog sa-mi spui daca se poate de unde sa imi procur ustensile de ornat torturi. te pup dulce cu drag IRINA.

Lissa spunea...

Buna Irina si multumesc frumos de aprecieri!
Pentru ustensile te poti uita la "lumeabasmelor",mie imi place ca aici afiseaza si preturi si poti sa iti faci o idee cam cat te costa daca vrei sa cumperi.Te pup si eu si te mai astept pe la mine !

Bianca spunea...

Draga Lissa, e o adevarata incantare impletitura ca si blogul tau de altfel.
Te pupa Bianca!

Lissa spunea...

Multumesc mult Bianca!Te pup si eu!

Mona spunea...

Buna Lissa,

Esti o adevarata artista. As vrea sa incerc si eu aceasta "impletitura" pe urmatorul tort, dar nu sunt sigura ce cantitate de compozitie imi trebuie. De exemplu, pentru un tort de 22 de cm diametru la care tai blatul in trei, cam cat ar trebui? Inca ceva - pui intaritor in frisca, sau merge si fara?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Mona!
Intaritor in frisca eu nu pun ,bat frisca bine pana se intareste si raman urme frumoase in ea ,dar nu foarte tare incat sa se stranga toata si sa nu mai iasa model prin cornet..se poate intampla si asta..
Sincer nu am masurat niciodata cantitatea cand imbrac un tort ,dar cam 300-400 ml e suficient.

MARINELA GIURGIU spunea...

Draga Liliana,

Am ramas muta de uimire cind am vazut torurile pe care le faci.Te-am descoperit abia inainte de sarbatori.Esti minunata.
Te rog sa-mi spui si mie ce coloranti folosesti pentru culorile inchise (maro, negru, gri).

Te pup,si inca o data felicitari.

Marinela Giurgiu

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Marinela,coloranti folosesc gel de wilton si cumpar de pe situl lumeabasmelor.ro
Cand vreau culoare inchisa pentru liniute sau romburi sau flori mai inchise ,atunci folosesc pasta de lapte praf care primeste culoare multa fara sa se farame si iasa nuanta inchisa,daca vreau sa imbrac o masina sau o parte din tort cu culoare mai inchisa ,folosesc pasta de zahar si pictez partea respectiva cu gel dizolvat in putin alcool....pasta de zahar nu se coloreaza intens si daca pui colorant mult se farama.

Carmen spunea...

Am pus ochiii pe cateva retete:)Multumim ca impartasesti retetele si secretele tale! Multumim de explicatii!Am incercat si eu sa ornez cu frisca dar am avut surpriza sa se inmoaie in timpul ornarii.Care e secretul sa ramana tare??Si ce frisca crezi ca se comporta mai bine??

Raluca spunea...

Pot sa fac aceasta impletitura si din crema ganache de ciocolata?sau se va inmuia in timpul ornarii?

Lissa's Cakes spunea...

Carmen ,nu e nici un secret pt frisca ,depinde cu ce lucrezi ,eu folosesc frisca vegetala (hulala,viva,weepeng cream..)

Lissa's Cakes spunea...

Raluca,am facut impletitura de ganache si nu s-a inmuiat.

Raluca spunea...

Lissa, vroiam sa te mai intreb pentru un tort dreptunghiular ca cele cu embleme sportive cam cata crema ganache ar trebui sa fac k sa ii fac impletitura pe margini?adica din cata ciocolata?nu prea ma pricep la cantitati.as vrea sa fac un tort cu emblema sportiva si pe margini in loc de impletitura din frisca as vrea din crema ganache.si mi-ai putea spune te rog cam cate blaturi sa am sa iasa suficient de inalt pt a se vedea bine impletitura?ms mult.

Lissa's Cakes spunea...

Raluca ,eu deobicei fac 4 foi de blat ca sa iasa inalt ,pt impletitura cred ...deci nu stiu cu siguranta pt ca nu am facut de foarte mult timp...cred ca 500g ciocolata e destul

anca m spunea...

Vreau sa fac cos cu flori...cu impletitura asta..sper sa-mi iasa...acum vreau sa intreb...eu pasta de zahar pentru flori deja o am facuta in frigider,mi-a ramas de la un tort si as vrea sa o folosesc.Dar stiu ca se inmoaie in contact cu frisca...cum sa pun florile pe tort?sa ii dau deasupra un strat de unt,de gem ceva?sau pur si simplu sa-i asez pe blatul simplu?sau un strat de nuca de cocos?
Scuze ca te bombardez cu intrebari:D

Lissa's Cakes spunea...

Anca ,daca ungi cu putin unt sau cu ciocolata partea care ajunge in contact cu frisca ,nu ai probleme.

Mirela spunea...

Buna Lisa. Esti o maestra in meserie. Te felicit pentru minunile pe care le-au facut mainile tale de aur. Sunt fericita ca te-am gasit si iti multumesc pentru ca impartasesti aici tot ceea ce tie iti iese bine. Ai maini de aur si suflet nobil. Mai rar asa oameni! Felicitari!